hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, November 27, 2013

Kisahnya semalam dan hari ini...


Semalam lunch kat Wonder Milk, Citta Mall lagi.. 
My Lunch set of the day RM 15 only 
 

Her Choice... Tuna Pasta sedap!! 
 

Petang i balik sedikit awal sebab i g amik keta kat workshop.. 
sempat laa bawak kenitsss pusing-pusing taman.. 
^__^ 
happy betul dia.. 
 

nak amik gamba jek cepat jeeee posing... 
 

3 nih je mampu bawak sebab i bawak kenitsss nih naik Cik Scoot Merah.. 
 

Posing Drama tuh wajib 
^__^ 


dah magrib balik umah posing lagi selagi mampu.. 
 

  Mom and Dad baru balik shopping.. 
Fetch my parent kat LCCT malam tadi.. 
my mom beli jacket winter tuh for her next trip.. 
i mampu posing je dengan jacket mama tuh.. 
bila nak jalan lagi tatau bile... 


Mama kata shopping kat Medan murah... 
Fridge Magnet wajib 
 

Wallet comel buat dari kain Batik.. 
whole set of 10pcs RP100000 only.. 
 

Baru sampai...terus selongkar bag.. 
mama kata wajib pegi explore Medan, Indonesia.. 
Cantik dan barang macam kain, baju and macam-macam lagi memang murah kat sana.. 
ala2 saudagar kain gitu.. 
 

 Hari ini my Lunch of the day.. 
cost me RM 9 


Pau Sambal Petai yang Wajib.. 
makan pau nih macam melting in the mouth.. 
 
Close up cikit... 
sedap gile from Barbarian Grill


Dapat kad kawin hari ni bersama setem Rare... 
 and Duit tuh tadi baru tukar kat Bank.. 
Koyak into half.. 
another half hilang... but thanks God dapat tukar kat Bank.. 
lenkali duit koyak jangan nak terus buang je k..
bagi kat i... bagi i buat koleksi duit koyak.... 
ecccehhhhh.. :P 

dats all for today.. 
nak balik my Cik Mia tak sihat.. 
till then uols.. 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Sometimes the best thing you can do is not think, not worry, not obsess. Just have faith that everything will work out for the best."

Tuesday, November 26, 2013

Kalau Aku Kaya

 
KALAU AKU KAYA - Avi Rafael Altimet Feat

Hai uols...
 uols kalau kaya nak buat apa ?? 
kalau i nak travel around the world.. 
ehehheheh.. 

 
 

pagi tadi i gi hantar keta i untuk tukar windscreen yang retak tuhhhhh.. 
pastu mak ehhh terkejut tengok dalam workshop ni ada keta Ferrari bersepah... 

terus konpius i masuk salah workshop ke apa nihhhh?? 
tapi memang tak salah wehhhh... 

terus dalam hati berdendang lagu 
"Kalau Aku Kaya" 
wahahhahahhahahhahahahha... 
 

kuning nih lagi laahhhh mantapppp tangkap leleh air liur jeeee mampu.. 
owner-owner keta nih datang sini sebis keta derang... 

harap dapat drive satu hari nanti... 
dapat drive kejup pon jadi... 
test drive belom tentu dapat engkooooo.. 

tapi tak salah kan kalau kita berangan dulu.. 
mana tahu jadi kenyataan.. 
workshop ni buat service keta and plus sales skali... 
service derang pon bagus... layanan memuaskan.. 

nama workshopnya Ultra-Tune kat area Glenmarie.. 
i hantar sini sebab dekat dengan my office.. 
^__^ 

to be continued.. 

with lots of love 
me ;) 

NoTe: "If you are willing to do only what’s easy, life will be hard. But if you’re willing to do what’s hard, life will be easy."

Monday, November 25, 2013

My Lazy Weekend

 Cik Meera   

weekend uols gi mana?? i tak gi mana duk umah do my spring cleaning... 
cuci toilet... kemas baju... buang habuk... 
buang banyak sampah... 
ehehehhhe.. 
malam jek kuar sekijap.. 


Bemalasan dirumah with kenitsssss- kenitssssssss..
 

Cik Meera lagi macam Comel jerr.. 
 

Cik Tyra n Cik Piya bermasalasan.. 
  

I beli ni dah lama tapi weekend ni memang ada banyak free time.
so baru nak explore.. 
Cable HDTV untuk Samsung mobile.
Gempak sehh!! 
its RM 40  
actually bende nih Note III pon boleh pakai.. 
beli kat kedai Pak Ustaz.. 
 

Nampak tak En hubby dan konkerrrr.. 
amik laaa amik laaa... men game pepuas.. 
siang malam main game haihhh..
peh ni klu ujan turun astro tak leh pakai...
apa lagi boleh laaa layan apa yang patut 
dari handphone terus ke tv... 
nak surf internet tengok you tube pon layan ni... 
agagaggagagagaa...
 

cara nak sambung haaa cucuk situ..
 

Cik Mia teruja duk tuc tuc kat screen tv.. dia ingat boleh touch screen macam kat hp.. 
hahhahahahhahaha.. 
 

spring cleaning rumah cari medal maraton dalam kotak untuk digantung.. 
rasa macam banyak jekk.. rupenyer cikit jeee.. 
perasaan sangat.. 
puuuuiiii.. 
 

Malam i kuar kejup ngan en hubby n sis in law.. 
Uptown Kota Damansara.. 
My SIL nak jalan-jalan so bawak laa dia terjah UKD ni.. 
 Tapi Smootie nih memang smootie sangat-sangat!!! 
sedap...
Berry Bliss pilihan i... 
korang kena try!!
 

Nama gerai Butterfly Exotic Drink.. 
 kat Food Court.. tengah-tengah jerrr.. 


Harga sangat-sangat berpatutan ;) 
 

  Tako Tao RM 4.80 sahaja per set.. 
sedap jugak!!


Ada kedai sports attire yang original tapi ada reject sket.. still harga berpatutan... 
 

Bersungguh kat kedai tuh cari seluar berejam sehh... 
tapi haiihhhhh tak jumpe yang melekat dihati... 
 

ni la kedai jual baju Hand Phone murah-murah jewwww...
Any accecories murah boleh dapat kat kedai ni.. 
kabel HDMI, power bank, charger, screen protector segalalah yang berkaitan dengan hand phone.. 
berdekatan dengan Uptown Kota Damansara.. 
silalah ramai-ramai terjah.. 
jangan malu-malu.. 
 

Keesokan harinya on My Sunday ada Carnival berdekatan dengan rumah.. 
panas menyengat mata... duk tak sampai setengah jam.. 
i terus balik... lepak umah sampai lebam.. 
 

Gambar ni je mampu nak amik... 
paneh yang boleh menyebabkan migrain... 
balik umah pon still rasa kepala berdenyut kerana panas terik.. 

 there u go my Lazy Sunday.. 

with lots of love 
me ;) 

NoTe:  "You are blessed for a reason. Use your blessings to bless others."

Best Coin Ever Spent.

A little girl donates some coins to a street musician and gets the best surprise in return. Well, that’s certainly money well spent.


"Just to share this video before i start my day with my blog" 

with lots of love 
me ;)  

NoTe:  "Thank you". "I'm sorry". "I love you". "You're right". - Simple words that can change your world and the world for others. - Happy Monday Loves!!

Friday, November 22, 2013

Lunch of The Day with Kiddos


Hari ni Cik Tyra kena daftar masuk Tingkatan 1..
Gembira sangat tengok sekolah baru.. 
Bersih... Besar.. 
Selesai daftar.. kami ronda-ronda... 
Amik semangat and Amik Aura untuk Bina Azam Baru..
 

Kalau tak silap ni tempat perhimpunan.. 


ha tuh kantin skolah.. 
besar kawasan skolah ni.. 
banyak tempat-tempat menarik... 
tapi tak nak laa over nak merayau satu sekolah.. 
ehehhehehe.. 
lepas pusing-pusing area skolah kami ke Subang Parade.. 
budak dua nih craving nak mencekik SuShi King.. 
 

Ni Matcha Ice Cream 
Sedap okehhh
hanya RM 1.00 for add on Desert
murah jeww 
 
 

 Hanya Green Tea membasahi tekak... 
Cuma 50 sen sahaja segelas and boleh refill 
^__^


Cik Tyra and Cik Piya 
^__^ 
 

Pilih Jangan Tak Pillih.. 
 

Plate kosong pon disediakan


Ni Sedap Sushi Udang tempura yang rangup lagi menjilat jari.. 
Purple Plate RM 6.00
 

Ni Bento set Pilihan Cik Tyra 
Sedap!! 
Cuma RM 13.90
 

ni Set pilihan i 
RM 14.90
Fish Black Pepper 
Sedap!!

 

Close up skit sebab sedap...
ehehehehheh 
 

Soup ni pon sedap!! 
korang kena cuba tau.. 
^__^ 
 

sebelom balik singgah Memory Lane.. biasa kids suka tengok benda-benda Comel. 
ada plak nama i kat situ.. 
^___^
 

Coklat pon ada jual kat Memory Lane ni... 
menarik!! 

Zaman i skolah je salu suka nak masuk Memory Lane ni.. 
sebab ada Jual Besday Kad, Pen comel, note pad comel and macam-macam lagi.. 
suka nak beli Hadiah kat Memory Lane.. 
Harga pon berpatutan.. 
dah jalan-jalan i balik opis jeee.. 
kids i bawak sekali hari ni.. n derang lepak Gym.. 

so dats all for today... 
have a great weekends uols. 

wit Lots of Love 
me ;)

NoTe: "If you're brave enough to let go of your past and face your future, you're free to live your present."

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun