hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, February 14, 2013

Kawin

Dalam erti kata memasuki bahtera Perkahwinan...
korang dah besedia??
jangan lupa dapatkan restu ibu bapa...
dunia dan akhirat..

i percaya restu ibu bapa tu sangat-sangat penting..
owhhh yes persediaan mental dan fizikal tuh amat penting..
bila si dia jadi suami...
Syurga di tapak kaki suami...

Cinta tuh harus ada...
bila dua hati disatukan...
kahwin lambat atau cepat... tiada istilah rugi..
kerana Perkahwian adalah sesuatu yang sangat baik...

yang paling penting kita dah besedia...
lumrah manusia tiada yang sempurna...
terima dengan ikhlas bukan kerana terpaksa...
hati kena kental...

demi persatuan jiwa dan raga...
segalanya akan ditempuh bersama...
dugaan yang datang segala adalah ujian...
ujian dari yang maha Esa...

Kuatkan hati dan semangat...
dan tenangkanlah jiwa...
pejamkan mata...
pilihan dalam tangan kita....

With Lots of Love
me ;)

note: Jodoh, Ajal, Maut rahsia Allah...


The Sweetest thing Happen in Life

Dedicated this song to my Love... 


With Lots Of LOVE... 
me ;)

almost there....

 i am almost there...
my mission for this year list almost there....
thanks to Allah swt for everything that i had...
My journey for all this years is mostly seiring with Hubby...
segala tulang belakang kejayaanku bersama juga anak-anakku...
Syukur Alhamdulillah...

Nothing much more i ask from Allah swt...
semoga segala berjalan dengan lancar...
hoping Athyrah also doing well preparation for her UPSR...

what is past is past and its gone for Good...
Life must go on...
Only Allah swt knows the best...

with lots of Love
me ;) 


notetoself: We have plan But Allah swt have a better plan for all of us... :) 





Friday, February 8, 2013

Happy Chinese New Year!!!

i love this Commercial by Bernas.... Super Brilliant!! 

Jangan lupa pada parents yang dah banyak berjasa.... 

note to self and all...!! 

 

Happy Chinese New Year and Happy Holiday!!! 

With Lots of Love!! 

me ;)

Tetapkan Pendirian

Salam Sejahtera Frens... 

korang suka makan tak?? 
saper tak suka makan kan ... 
im open... i suka segala jenis makanan... and i suka mencuba... 
kalau bukan seagama pun.. klu vege i on ja... 
semua pada i terletak pada hati... 
kalau ada perasaan rasa was was jangan makan.. 
kalau yakin i ok sangat... 
especially bila kita di negara orang... 
i love foods... suke mencuba and merasa... 
where some people have different minded or thinking... 
semua orang pun tak sama... 

tapi to me tak da beza if u stay in Malaysia pun...  
Yang Halal tetap halal yang haram tetap haram...
Kalau nak pertikai about halal dan haram lahhh kannn... 
i feel i bit funny bila orang Melayu kita kadang bila duk negara orang sibuk menggelejat nak cari kedai halal dan Muslim... 
tapi Bila duk kat negara sendiri tak kesah kedai makan mana pun redah jerr... 
tak kesahlaaa makan apa skali pun... but still Pendirian nampak sangat tak tetap... 
Ibarat Cakap tak serupa bikin... 
i experience this my own self... 
Funny But Its Totally True... 
kadang kita nih Kalau nak bercakap and bertindak kena fikir pasal orang lain jugak..
yang Penting NO PORK NO LARD and hati kenalah yakin ;) 

wit lots of love 
me ;)

 

Wednesday, February 6, 2013

Be YourSelf

Assalamualaikum and Salam sejahtera....

Kejup jer dah masuk bulan 2, bulan FEBRUARY...
Cepat betul masa berlalu....
amacam uols nyer azam ada yang dah tercapai ke??
me masih banyak lagi yang ingin dicapai...
but doing so far so good... syukur alhamdulillah...

To me apapun yang kita lakukan... kita lakukan yang terbaik and sepenuh hati...
dan juga sepenuh keikhlasan...
i prefer to be my ownself what ever i do...
jadi sendiri adalah lebih baik...
improve yang mana kekurangan...
jadikan pengalaman suatu pengajaran yang mendidik kita menjadi a Better Person...

Jadikan setiap kata-kata negative tuh sebagai satu semangat untuk kita maju kehadapan...
Jadikan semua tuh kekuatan untuk kita...
wahhh i boleh jadi motivater kan kan kan...
Semangat sehhh!!!
apapun kita harus bangga dengan diri kita...

Love urself first sebelom nak love orang lain...
pupuklah cinta dari dalam hati...
pupuklah cinta yang ikhlas...
Majulah untuk Negara...
paling penting untuk diri sendiri dan keluarga...

Jadi diri sendiri sebab diri sendiri yang nak berjaya...
FOCUS!!

wit lots of Love
me ;)

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun