hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, December 26, 2013

Dari Sungai Petani ke Bukit Bendera


Barbeque at Sis in Law house..

 

Ferry ke Pulau Pinang.. ke Bukit Bendera.. 
now dah train baru tau ... 
 lebih laju... dalam lima minit dah sampai atas nun sana..


Food Court di Bukit Bendera 


Perkara Wajib yang harus makan-makan di Bukit Bendera.. 


 Pilihlah dengan Cermat dan selamat.. ehhehehe


Nasi Goreng Ayam and ABC buat santapan..
Kami yang lapar.. 
Laksa Bukit Bendera also terbaik !!! 

Nasi Ayam RM 6.00 
ABC RM 4.00
Laksa RM 4.00 

i think harga semua berpatutan sangat dengan rasa yang DaBoommm!!
sedapp!! 
 

Cik Piya snap dis pic suh belakon konon tengah borak-borak... 
ecccehhhhh... :P 


Look out Point dari Bukit Bendera view Bandar Pulau Pinang.. 
RM 1 for 3 min kalau tak silap.. ehehhe.. 




posing-posing selagi boleh... best sangat cuaca dingin sangat.. 

 

Posing romatika d'amour sementara tunggu train nak balik.... 
sakan ^__^
 
      

Kenangan Bukit Bendera sentiasa dihati kami.. 
selepas ke bukit bendera kami ke Batu Feringgi.. 
habeskan masa jalan-jalan ke uptown pula... 
selepas ke uptown Hard Rock Cafe tuh harus singgah.. ehhehe.. 
 
i love Pulau Pinang.. banyak tempat nak kena explore... 
cuma jalan raya disana yang agak sempit dan penduduk pun boleh tahan ramai.. 
crowd dia buat rasa agak lemas dan rimas sket laaaa.. 
traffic at Jalan Gurney tak yah cakap laaa especially bila hari cuti.. 
boleh pengsan.. apapon kami semua did have a real good time together.. 
alhamdulillah...
perjalanan dan percutian yang smooth boleh dikatakan banyak tempat dapat cover ;) 

thats all for today coretan dan omelanku hari ni... 
sambung lagi nanti k.. 

with lots of love 
me ;) 

NoTe:  "Happiness happens when we are grateful of what we had and never lose count on every blessings."

School Break is almost Over

Soalan yang orang akan selalu tanya... 
cuti sekolah g mana???
haihhh naik busan bila orang tanya... 
sebab memang tak der idea... 
tengok lahhh blog nih pon dah terabai.. 
kebetulan ada kenduri kat kampung en hubby... 
so we all take this advantage for the School Break Holidays..

Sabtu gerak Dari Sungai Petani..


Taman Delima


Dilengkapi dengan wifi dan Astro..
3 Bilik Tidur with Air Cond..
Dan TV 16' setiap bilik.. 
Dapur dan juga meja makan.. 
sememangnya lengkap..

 

Bilik tidur Utama my choice..


 Biasa Cik Piya Kalu posing no 1..


 Just a small hall.. 
cukup untuk kami 2 family.. 


Cuma RM 180 per night... 

Kami stay kat homestay nih for 4 Days...

1 more night stay kat Butterworth..

Perjalanan kami kali ini dari

 Sungai Petani - Pendang - Alor Star - Merbok - Penang - Bukit Bendera - Batu Feringgi - Buttterworth.. 

Total of 5 Days.. 

Its totaly Fun and Adventure...

TBC 
 ;) 

with Lots of Love 
Me ;) 

NoTe:  "No matter how many mistakes you've made, you're ahead of people who aren't trying." - Happy Thursday sweet loves!!

Tuesday, December 10, 2013

Pasang Surut...

Hi uolss!!

Mood ber blogging pun ada pasang surut yerr..
kemalasan melanda diri...
Tah kenapa hati ni jadi berat..
Jadi kosong tak tahu yang nak ditulis..
Maybe sebab mom n dad tiada disisi.. ecehhh.. Padahal malas tahap gaban..
Mom n dad is in London now..
My mom busy mengalahkan YB..
Kesana kemari.. aiihhh..
how i wish i can follow her..
But sadly my family here needs me n i need them more than anything..
Tengok next year kalau ada rezeki..
Insyallah honeymoon tuh wajib..
So at this moment kena settle apa yang patut dulu..
School holiday also almost over..
Nak kena settle my kiddos skool stuff..
Macam i plak nak back to skool haihh..
Anyway dah nama tanggungjawab..
Memang no alasan lahh kann..
I blom siap lagi listing azam baru untuk next yr.. uols dah siap ke?? ..
Azam untuk dis yr alhamdulillah almost accomplished..
Now tengah nebes jugak nak siapkan PMS..
Nebes pon ada nak 1 to 1 dengan en boss..
Tapi apapon kena hadap jugak..
Harap-harap mood boss baik-baik jer..
Haiiih macam-macamkan..
banyak keje nak kena siapkan..
Keje pejabat, keje rumah, keje 24jam..
Kena kuat semangat..
Anyway im happy insyaallah i know i can do all this..

Good luck untuk PMS kita yer..
Moga murah rezeki kita semua..

Sampai sini dulu... will update for more..
Bagi mood n idea datang balik.. hikk..

With lots of love
Me ;)

Note: "A busy life makes prayer harder, but prayer makes a busy life easier."

Monday, December 2, 2013

Weekend Shop till drop at Rasta TTDI


Terjebak... dah beli tapi belum try... 
kalau ok nanti i update uols.. 
 

Gulp... tayang sket...
maap tumpang lalu...  stall nazim ni depan je dengan Nora Danish nya Stall.. 
i dah shopping dua barang kat Nora Danish nya stall.. 
ternampak laa si dia ni.. tengah lepak.. 
minta my mom jer snap kan... 

Rasta TTDI  ada kedai makan best-best gak tau... 
i think at this moment every weekend a few artist,
dan ramai lagi buat sales kat Rasta ni... 
even SuperNini pun ada.. 
Online shopper and bloggers pun ramai.. 
Baju seriously cantik-cantik.. 
Dari Jubah dan pakaian office wear and also casual wear, kids cloth and banyak lagi lahh.. 
even yang bejenama juga ada di Rasta.. 
sambil-sambil dapat beramah mesra dengan Local Artis.. 
sambil-sambil shopping...
sambil-sambil makan...  ^_^
seronok tau... 
so uols apa lagi.. 
jom jom ramai-ramai ke RASTA TTDI .. 

with lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Don't let anyone's ignorance, hate, drama or negativity stop you from being the best person you can be"

Wordless lunch of the day at Rakuzen Oasis

Konnichiwa!! Kyo wa getsuyo (bi)desu!!! 
Good Day!! Today is Monday!!  

hehhehehe... 
^___^
 

RM 23 this whole set
 

Yang ni lupa harga... tapi sedap sangat.. 
atas dia tuh yang warna hijau its fresh avocado..


Its dia punya choice.. 
RM 30 the whole set... 
 

ni ikan apa tah.. tapi mentah... 
tapi ngeeeeeeee :D 
Sedapppp dan Maheiiiii... 
5 slice dah RM 30 kot... 
lebih kurang main agak-agak.. 

hari nih sebis agak selow... 
maybe sebab lunch time ramai plak g makan situ.. 
anyway .. sesekali jeee boleh laaa.. 
hari-hari boleh botak kepala.. 
hahhahaha.. 

Sayonara!!
with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Appreciate the little things in life because one day you will look back and realize they were the big things"

Ohsem Song "Macam Cantik Jer, Macam Comel Jer"


PERHATIKAN KEINDAHAN ALAM DAN DIRI
BETAPA AGUNGNYA KUASA ILAHI
HEBATNYA DIA YANG MAHA PENCIPTA
SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHUAKBAR

KECANTIKAN KEINDAHAN YANG DIBERI
HANYA PINJAMAN SEMENTARA
SEBAGAI UJIAN UNTUK KITA
APAKAH BERSYUKUR ATAU SEBALIKNYA

MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
SEMUA CIPTAAN ALLAH
MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
SEGALA PUJIAN KEMBALI PADA-NYA

MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
INDAHNYA TUHAN CIPTAKAN KITA
MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
AJAIBNYA ALAM SEMESTA

BERSYUKURLAH KITA DENGAN NIKMAT-NYA

Lagu: AMAR
Lirik: Magictawau Alif

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Work Hard. Be Great. Do what you love and Stay Humble." - Happy Monday Loves!!drinking milk.

Wednesday, November 27, 2013

Kisahnya semalam dan hari ini...


Semalam lunch kat Wonder Milk, Citta Mall lagi.. 
My Lunch set of the day RM 15 only 
 

Her Choice... Tuna Pasta sedap!! 
 

Petang i balik sedikit awal sebab i g amik keta kat workshop.. 
sempat laa bawak kenitsss pusing-pusing taman.. 
^__^ 
happy betul dia.. 
 

nak amik gamba jek cepat jeeee posing... 
 

3 nih je mampu bawak sebab i bawak kenitsss nih naik Cik Scoot Merah.. 
 

Posing Drama tuh wajib 
^__^ 


dah magrib balik umah posing lagi selagi mampu.. 
 

  Mom and Dad baru balik shopping.. 
Fetch my parent kat LCCT malam tadi.. 
my mom beli jacket winter tuh for her next trip.. 
i mampu posing je dengan jacket mama tuh.. 
bila nak jalan lagi tatau bile... 


Mama kata shopping kat Medan murah... 
Fridge Magnet wajib 
 

Wallet comel buat dari kain Batik.. 
whole set of 10pcs RP100000 only.. 
 

Baru sampai...terus selongkar bag.. 
mama kata wajib pegi explore Medan, Indonesia.. 
Cantik dan barang macam kain, baju and macam-macam lagi memang murah kat sana.. 
ala2 saudagar kain gitu.. 
 

 Hari ini my Lunch of the day.. 
cost me RM 9 


Pau Sambal Petai yang Wajib.. 
makan pau nih macam melting in the mouth.. 
 
Close up cikit... 
sedap gile from Barbarian Grill


Dapat kad kawin hari ni bersama setem Rare... 
 and Duit tuh tadi baru tukar kat Bank.. 
Koyak into half.. 
another half hilang... but thanks God dapat tukar kat Bank.. 
lenkali duit koyak jangan nak terus buang je k..
bagi kat i... bagi i buat koleksi duit koyak.... 
ecccehhhhh.. :P 

dats all for today.. 
nak balik my Cik Mia tak sihat.. 
till then uols.. 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Sometimes the best thing you can do is not think, not worry, not obsess. Just have faith that everything will work out for the best."

Tuesday, November 26, 2013

Kalau Aku Kaya

 
KALAU AKU KAYA - Avi Rafael Altimet Feat

Hai uols...
 uols kalau kaya nak buat apa ?? 
kalau i nak travel around the world.. 
ehehheheh.. 

 
 

pagi tadi i gi hantar keta i untuk tukar windscreen yang retak tuhhhhh.. 
pastu mak ehhh terkejut tengok dalam workshop ni ada keta Ferrari bersepah... 

terus konpius i masuk salah workshop ke apa nihhhh?? 
tapi memang tak salah wehhhh... 

terus dalam hati berdendang lagu 
"Kalau Aku Kaya" 
wahahhahahhahahhahahahha... 
 

kuning nih lagi laahhhh mantapppp tangkap leleh air liur jeeee mampu.. 
owner-owner keta nih datang sini sebis keta derang... 

harap dapat drive satu hari nanti... 
dapat drive kejup pon jadi... 
test drive belom tentu dapat engkooooo.. 

tapi tak salah kan kalau kita berangan dulu.. 
mana tahu jadi kenyataan.. 
workshop ni buat service keta and plus sales skali... 
service derang pon bagus... layanan memuaskan.. 

nama workshopnya Ultra-Tune kat area Glenmarie.. 
i hantar sini sebab dekat dengan my office.. 
^__^ 

to be continued.. 

with lots of love 
me ;) 

NoTe: "If you are willing to do only what’s easy, life will be hard. But if you’re willing to do what’s hard, life will be easy."

Monday, November 25, 2013

My Lazy Weekend

 Cik Meera   

weekend uols gi mana?? i tak gi mana duk umah do my spring cleaning... 
cuci toilet... kemas baju... buang habuk... 
buang banyak sampah... 
ehehehhhe.. 
malam jek kuar sekijap.. 


Bemalasan dirumah with kenitsssss- kenitssssssss..
 

Cik Meera lagi macam Comel jerr.. 
 

Cik Tyra n Cik Piya bermasalasan.. 
  

I beli ni dah lama tapi weekend ni memang ada banyak free time.
so baru nak explore.. 
Cable HDTV untuk Samsung mobile.
Gempak sehh!! 
its RM 40  
actually bende nih Note III pon boleh pakai.. 
beli kat kedai Pak Ustaz.. 
 

Nampak tak En hubby dan konkerrrr.. 
amik laaa amik laaa... men game pepuas.. 
siang malam main game haihhh..
peh ni klu ujan turun astro tak leh pakai...
apa lagi boleh laaa layan apa yang patut 
dari handphone terus ke tv... 
nak surf internet tengok you tube pon layan ni... 
agagaggagagagaa...
 

cara nak sambung haaa cucuk situ..
 

Cik Mia teruja duk tuc tuc kat screen tv.. dia ingat boleh touch screen macam kat hp.. 
hahhahahahhahaha.. 
 

spring cleaning rumah cari medal maraton dalam kotak untuk digantung.. 
rasa macam banyak jekk.. rupenyer cikit jeee.. 
perasaan sangat.. 
puuuuiiii.. 
 

Malam i kuar kejup ngan en hubby n sis in law.. 
Uptown Kota Damansara.. 
My SIL nak jalan-jalan so bawak laa dia terjah UKD ni.. 
 Tapi Smootie nih memang smootie sangat-sangat!!! 
sedap...
Berry Bliss pilihan i... 
korang kena try!!
 

Nama gerai Butterfly Exotic Drink.. 
 kat Food Court.. tengah-tengah jerrr.. 


Harga sangat-sangat berpatutan ;) 
 

  Tako Tao RM 4.80 sahaja per set.. 
sedap jugak!!


Ada kedai sports attire yang original tapi ada reject sket.. still harga berpatutan... 
 

Bersungguh kat kedai tuh cari seluar berejam sehh... 
tapi haiihhhhh tak jumpe yang melekat dihati... 
 

ni la kedai jual baju Hand Phone murah-murah jewwww...
Any accecories murah boleh dapat kat kedai ni.. 
kabel HDMI, power bank, charger, screen protector segalalah yang berkaitan dengan hand phone.. 
berdekatan dengan Uptown Kota Damansara.. 
silalah ramai-ramai terjah.. 
jangan malu-malu.. 
 

Keesokan harinya on My Sunday ada Carnival berdekatan dengan rumah.. 
panas menyengat mata... duk tak sampai setengah jam.. 
i terus balik... lepak umah sampai lebam.. 
 

Gambar ni je mampu nak amik... 
paneh yang boleh menyebabkan migrain... 
balik umah pon still rasa kepala berdenyut kerana panas terik.. 

 there u go my Lazy Sunday.. 

with lots of love 
me ;) 

NoTe:  "You are blessed for a reason. Use your blessings to bless others."

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun