hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, March 20, 2014

My Little Cik Piya


nampak tak Cik Piya...
cer teka..


^__^ 

Lots of Love
Me ;) 

NoTe: "Enjoy every moment you have. Because in life, there are no rewinds, only flashbacks and #throwbacks" - Happy Thursday Loves... keep on #PrayForMH370 — feeling hopeful.

Monday, March 17, 2014

Pray for MH370 and others who needed...

Assalamualaikum and Salam sejahtera.. 

Sayu hati... 
Sedih tak terkira bila terdengar berita "kehilangan"
Aku bukan orang yang pandai untuk memperkatakan... 
Aku juga bukan layak untuk pertikaikan.. 

Tapi yang pasti Dia lebih mengetahui.. 
Semoga tabah duhai hati... 
Dugaan ini padaku paling kuat dan ngeri tiap kali memikirkan.. 
Doa-doa sentiasa dibibir semua umatMu..
Kau Maha Mendengar... 
Moga dimakbulkan doa-doa kami...

Allah swt pasti juga makbulkan doa-doa mereka yang teraniaya.. 

"Allah WILL reveal what He want us to see, and likewise,
He WILL hide what he does not allow us to see" 

NoTe: keep on #PrayForMH370 never give up.. 

Monday, March 10, 2014

MH370.. WE LOVE YOU... IF YOU LISTEN TO THIS, PLEASE RESPOND... #MH370


Watching this is made my heart breaking... 
Stay strong... 

Love 
me 

NoTe: "When life changes to be more difficult, you must change yourself to be stronger"


Keep on Praying #MH370



Marilah kita sama sama sedeqahkan Al-Fatihah dan bacakan doa ini untuk mereka yang terlibat dalam insiden MH370 :



“Ya Allah, sesungguhnya yang di langit dan di bumi ini milikMU..apa yang berlaku adalah ketentuanMU"…

Kami mohon kasih sayangMU ya robbi, berilah kekuatan dan ketabahan kepada semua penumpang MH370, ahli keluarga mereka yang sedang dalam kesedihan dan kedukacitaan..juga kepada semua kakitangan yang mencari MH370…Berilah sebarang tanda untuk pesawat itu ditemui dan mudahkanlah untuk menemuinya ..

Hanya kepadaMU kami berserah dan hanya kepadaMU kami memohon pertolongan…” Amin..

Keep on Praying #MH370


Assalamualaikum and Selamat Sejahtera buat semua readers... 

Mudah-mudahan seluruh keluarga yang terlibat tabah hadapi dugaan kali ini.. 
Ujian yang paling besar dan kuat dariNya...
kali nih segala chanel berita ja dihati.. takder channel lain..
Moga ada berita yang baik akan muncul.. harapan demi harapan... 
Doa dan terus berdoa tanpa lelah..
Sedih tak terkira bila memikirkan keadaan mereka... 

ku menahan airmata perjalananku ke pejabat hari ini... 
sedih memikirkan keadaan meraka.. 
bagaimana kalau kita kat tempat mereka... 
Hanya Allah swt ja yang tahu betapa hati ini Luluh.. 

 saat kita makan sedap-sedap, saat tuh mereka sedang besedih hati.. 
saat kita gelak-gelak, saat tuh mereka sedang mencurah-curah air mata... 
Saat mereka post gambar bersuka ria... saat mereka pula post gambar kehilangan.. 
dimanakah perasaan perikemanusiaan kita.. 

Patut saat ni kita berdoa yang terbaik buat mereka... 
ku sekat segala aktiviti bersuka ria.. 
ku cuba merasai apa yang mereka alami... 
ku cuba selami apa yang mereka lalui.. 
Kehilangan apakah ini yang Dia sedang menduga... 
Ya Allah Kau berilah petunjukmu.. 
Ampunkanlah segala dosaku juga mereka umat Islam... 
 
Lots of Love 
me :( 

NoTe: "Memories are hard to forget. Caring for someone is hard to regret. Losing someone is hard to accept, but moving on is the most painful yet." - May our monday will be a smooth day.... Allah swt knows the best... Keep on Praying ‪#‎MH370‬

Thursday, March 6, 2014

Selfie fever !! Testing.. Testing..

Morning and Assalamualaikum.. 

Semalam i pacu laju-laju sebab dah janji ngan kiddos nak g play ground... 

Alhamdulillah misi tercapai...

 

 Sambil nyelam minum air katanya... 

testing laaaaaaa my toy tuh skali..

hahahha... 

having so much fun... 

lantak pi orang nak kata apa janji me n family happy!! 

Bersungguh testing tesing camera..

dah kata suka nak selfie kannn...



Cik Meera tuh merajuk... 


yang ni i guna Fish eye lense.. 

satu set dapat 3 lense iaitu Fish eye, Macro and Wide lense..

seriously best!!

Yang Penting Happy!!! 
 

Korang kena cuba!! monopod ni... 

dah laaa cute!!  

sapa yang suka selfie harus dapatkan set monopod ni tau... 
 

  Last pic from me.... 

 Get yours at my cousin Instragram ya!!


Good  Luck uols!!.. 

with Lots of Love me

NoTe: "The harder the life, The stronger you'll become. The stronger you become, The easier the life will be."

Wednesday, March 5, 2014

Selfie Fever

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera Uols... 


gambar atas tuh my new toy tau... 

lalalalalallala... 

kat mana uols boleh dapatkannya dengan harga yang berpatutan.... ??

visit and follow Instagram my cousin ni yaaaaa... 


Sekian hari ini... nak sambung keje jupsss... 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Haters whisper your success and shout out your failures." be happy stay happy!!! - Happy Wednesday Loves!!

Monday, March 3, 2014

Musim

 
Assalamualaikum.. 
Selamat Sejahtera uols... harap sihatlah hendaknya... 

Pejam celik pejam celik haih dah nak masuk bulan Mac uols sekejap jek masa berlalu... 
I and family asik kuar masuk klinik amik ubat... ubat sakit tekak.. yang kids demam on and off.. 
but today alhamdulillah semua sihat.. i still sakit tekak lagi sikit and batuk.. most probably disebabkan oleh cuaca yang tak menentu.. 

Alhamdulillah rezeki melimpah ruah insyaallah pada tahun ini... 
Rezeki anak-anak juga... alhamdulillah.. syukur sangat-sangat. Berkat doa dari ibu bapa juga... 
Alhamdulillah... 

i plak terlebih rajin every week naik broga without fail.. 
Just for fun isi masa lapang.. memang seronok sangat-sangat.. 
kelembapan nak menulis di blog... kerana i terlalu sibuk dengan aktivi harian .. 
ditempat kerja mahupun dirumah... 
kalau kat rumah tuh tak payah cakaplah... riuh rendah macam ada 10 orang... 
kelam kelibut dibuatnya.. kenit 2 tuh pon banyak songehhh.. hahhaha 
pasal makan si shameera pula agak cerewet.. 
serba tak kena... she is a bit perfectionist gitu.. 

Damiea senang bagi apa pon makan jeeee... 
nasib bapaknya ok sajerrr.. 
penat tapi seronok... buat diri ini lupa segala masalah.. 
anak-anak memang penawar hati... 
syukur alahamdulillah.. 

Teruk sungguh cuaca kat luar sana... Jerebu teruk... 
Kering... Berdebu... 
aktiviti diluar i think kena slow down.. 
weekend nih tak hiking kot... chill kat parent house ja.. 
tenangkan jiwa.. tengok wajah ibu bapa nih hati rasa gembira... 
sementara mereka masih ada... 
 Ingin ku curah segalanya yang ada... 

well i berenti kat sini dulu.. 
i cuba amik mood menulis k... 
nantikan... 
huhuhuhuuuuuuuuuuu... 

with Lots of Love 
me ;)

NoTe: "Sometimes you have to forget what's gone, appreciate what still remains, and look forward to what's coming next."

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun