hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Saturday, April 27, 2013

Break.....

Hi love.... m flying soon.... very soon.. maybe will have a break for blogging too...
Till then... uols take care n have a great weekend a head....

With lots of love
Me ;)

Friday, April 26, 2013

Demam Gyomi


Apr 26, 2013 | #gyomi #licious by edlidza on Keek.com


with Lots of Love 
Me ;)

Lunch of the Day at Italianies






With Lots of Love 
Me ;)

Lirik Lagu Bahagiamu Deritaku – Hafiz

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

with lots of Love
me ;)

 Note: I love this song so much!! 

Sleepy Friday Morning


Assalamualaikum and salam sejahtera.... 
tah kenapa mata nih berat jer rasa nak tido manjang...
Feeling tired n rasa stress sampai sakit leher and plus headace... 
and yes I’m flying tomorrow with si dia...
will be flying for seven hours okehh... macam nak balik kelate gitu..
The road to work is been real good to me these days alhamdulillah... 
But don’t know why seriously not feeling so well even my body also aching…
Maybe I’ve been thinking so much…  
Going to fly beribu miles and going to miss the kids a lot…
May Allah listen to my prayer…
May Allah protect my kids and family…
Semoga Allah permudahkan segala urusan dan perjalananku nanti…


with lots of love 
me ;)
Note: "Disappointments are just God's way of saying "I've got something better." Be patient, live life, have faith. " - Happy Friday!!!

Thursday, April 25, 2013

Lunch Attack at Mohd Chan with Keek!!

Kemalasan nak type banyak-banyak and panjang bejela now kita KEEK jek lah... hihihi ^___^









with Lots of Love 
Me ;) 

Life is Simple

Life is simple but yet some people love to make it become complicated...
why ?? maybe because they are complicated...
Life is short... so yes live life to the fullest...
and of coz in a good way...

with lots of love
me.... ;)



Kiddos of Mamak's Owner get her self KEEK

Yesterday while i wait for my car having her sunbathing...
i get my self keek at mamak's...







with Lots of Love 
Me ;)
 
Note: "Life isn't about finding something wonderful, it's about creating it." - Happy Thursday Loves!!

Wednesday, April 24, 2013

Mata Gedik-Gedik atau Gerak-gerak

You Alls penah tak mata korang gerak-gerak belah kanan atau kiri???..
i panggil mata gedik-gedik jeee... 
orang kata belah kanan kalau gedik-gedik nak jumpa kawan lama... 
sebelah kiri pulak kalau gedik-gedik nak nangis... 
ehhh macam-macam lah petua orang lama nih... pening i.. 

seriously i hate it!! both gerak-gerak atau gedik-gedik... 
tak kiralah sebelah kanan ke kiri ke... sama jek bagi i... 
i just seriously hate it... 
i have this instinct saying that something not good or right will happen... 
i just don't know why... but then yet my instinct or six sense tuh selalunya betul!!... 
and yes hari ni terlebih rajin i google out about it and i found this info.. baca keh.. ;)

Petanda apabila kelopak mata bergerak-gerak dari orang tua-tua  
  • sebelah kanan bahagian atas gerak-gerak tandanya nak tengok atau berjumpa orang jauh atau nak dapat berita baik
  •  sebelah kanan bahagian bawah tandanya nak dapat berita gembira 
  • sebelah kiri bahagian atas tandanya orang jauh teringin nak jumpa kita AKA rindu kowt 
  • sebelah kiri bahagian bawah tandanya nak menangis atau nak dapat berita gembira atau musibah 
Nama Saintifik: 'Myokymia' (involuntary twitching of the eyelid)

Punca-punca:
  • Akibat pergerakan otot di bahagian kelopak mata atas atau bawah.
  • Stress/tekanan
  • Fatigue/keletihan
  • Kurang tidur
  • Anxiety/kebimbangan
  • Kerisauan melampau
  • Depression/kemurungan
  • Faktor personaliti
Kesan-kesan:
  • Merimaskan
  • Annoying/menjengkelkan
  • Gangguan emosi
Penawar:
  • Berehat
  • Beribadah dengan baik
  • Berzikir (ingat Allah)
  • Baca al-quran (fahami)
  • Chill jerr lah
DOA RASULULLAH

"Ya Allah, tidak ada sebarang petanda, tetapi yang ada ialah pergantungan kepadamu, tiadalah yang baik selain kebaikan darimu dan tidak ada yang layak disembah melainkan-Mu''

''Allahumma laa toira illa toiruka wa laa khaira illa khairuka wa laa ilaha ghairuka''

(Ahmad 2/20, Ibn as-Sunni #292, al-Hadith as-Sahih #1065)

what ever it is things happen for a reason... 
yang penting berusaha dan tawakal...
with Lots of Love 
me ;)
Note: "Bila susah hati dengan urusan dunia, isilah hatimu dengan urusan akhirat." - #SantapanMinda 

Demam KEEK

Assalamualaikum and Salam Sejahtera... kalu tak jawab dosaa..... hah !!! intro pagi RABU nih... KEEK biasa benda tengah HOT! As uols semua tahukan kan kan.. bila rajin rakam and bila dah malas harem nak buat video... anyway masa mula-mula KEEK nih muncul.. i salu cakap whylahh kena ada account KEEK.. youtube dah ada buat apa nak KEEK lagi... haihhh.. dah laaa banyak pulak password nak kena ingat... macam-macam apps ada skarang...tapi ye lah i pun tak nak lah ketinggalan menggunakan segala benda yang ada... nanti korang cerita i nganga pulakkan. So nak tak nak i pun akhirnya cuba KEEK... but then i find it memang best jugak.. its only for 30 sec video.. but i hope orang kat luar sana kalau nak KEEK tuh.. KEEK lah bende yang best okehh!!

my video dengan kids... just yang eldest tak der sebab dia ada class... 
happy watching!!





Happy Wednesday!! 

with Lots of Love 
Me ;)

Note: "The real secret of happiness is not what you have or receive. It's what you share and give."

Tuesday, April 23, 2013

I just get KEEK!!!




With Lots Of Love 
Me ;)

Bila Mood Holiday dah mari...

Nak salahkan siapa??? 
mak ehhhh jadi malas nak buat apa-apa pun kecuali preparation for holidays wuhuhuhu... counting days and time tik tok tik tok tik tok... this Saturday it is... macam nak counting days for raya gitu... Mana i nak g uols juz wait for my next update yahhh!!! Rasa nervous pon ada nak tinggal kids for a few days... syukur alhamdulillah my mom will be at my house look after them for a few days... it is berat hati but have too... mama n abah nak g honeymoon.. ngeh ngeh ngeh... balik nanti kita g Family Holiday trip ya kiddos no worries ^___^  ...Well hubby as ussual dengan maggi mee and 3 in 1 kopi memang neva forget... bende paling wajib bila bercuti... lol... and me macam biasa make up n stuff... facial set paling HARUS.. wajib nangis kalau tertinggal... cek on weather also done... wajib cek weather sebab nanti tau fashion apa nak pakai lalallalalalalaaaa.... what else... i also dunno... aranggement for the trip biasalah i follow ajerrr  itinerary yang telah disediakan... ^___^ .... 

Persiapan yang harus tuh dah siap Passport, Visa, Boarding pass, Currency Converter List... semua dah siap... tinggal nak packing jeee... haiihhhh entahhh kenapa setiap kali trip mesti rasa nebes... nebes nak naik flight kowt... lol.. sal keje semua dah bagi amanat kepada rakan-rakan seperjuangan.. ceh macam nak g sebolan hihihihi.... siyes nebes... hihihihi... ok laa thats all for now .... weeeeeeeee... ^___^

with Lots of Love
me ;) 

Note: "If you don't like, don't look. If you don't know, don't talk. If you don't care, don't judge. If you don't have, don't hate." - Happy Tuesday Loves !! ;)





Monday, April 22, 2013

Orang Kata

Orang memang suka kata macam-macam..dah nama ada mulut.... i love travel... but so far nak travel jauh bawak satu family tuh tiap-tiap tahun memang kopaklahh kan ... so biasa kalau family holiday dalam malaysia sahaja... Kalau obersi tuh maybe 2-3 tahun sekali... so far alhamdulillah im  lucky coz almost every year my company that i work selalu buat Company Trip dalam Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak... Me n family adalah sangat-sangat bertuah... ye lah my kids 4 orang beb so total 6 orang kalau nak beli flight tix... eheheheh.... but my hubby Company every year buat Trip Over the sea akan tetapi hanya staff sahaja.. if nak bawa spouse kena pay our own.. but then again kami save dari segi sorang je bayar.. selalunya hubby i bawak i lahh.. syukur alhamdulillah... ^___^ ada laaa orang selalu kata i selalu jenjalan tak bawak anak... i rasa kompeni trip setahun sekali je tak bawak anak... biasa laa mulut orang... tapi layankan ajer... nak keluar negara over the sea ni kena laaa tengok ongkos... insyaallah if ada rezeki memang kami bawa anak2 sekali bersama holiday... but company trip hubby i nih... i just joining hubby if dia nak bawak.. if dia tak bawak i gi lah jenjalan ngan kawan-kawan i.... ngeh ngeh ngeh... life nih simple... kalau beg mahal, kasut mahal, sunglases mahal boleh pakai takkan nak beli tix nak bawak life partner tak boleh kan... tepuk dada tanya pada hati... dimana ada kemahuan disitu ada jalan... bukan selalu dapat new experience berjalan ke Negara Orang... if ada peluang gunakan sebaik mungkin and lagi best kalau dapat share bersama orang yang kita sayang... well my hubby Co. Trip is very soon and mine Co. Family Holiday Trip is is also very soon. iam counting days and time now... syukur alhamdulillah rezeki namanya... Setiap Manusia Allah swt dah tetapkan rezeki masing-masing... dan setiap kesabaran dan setiap kepahitan yang kita lalui akan tetap rasa kemanisannya... segalanya terletak pada hati... bak kata pepatah "Tuah Ayam Nampak Dikaki Tuah Manusia Tak Siapa Yang Tahu"... kita nih manusia jangan suka memandang rendah dah memperlekehkan orang lain... Setiap pengorbanan... setiap Ujian... Setiap kesabaran...Setiap doa... dan Setiap Usaha yang kita lakukan insyallah pasti ada pulangannya ... ^___^

with lots of Love 
me ;) 

Nota: Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan.  
 

KLCC

My wordless saturday... Dah Berapa tahun tak jejak KLCC... ... As ussual i vist my Tok Ayah kat hospital HUKM.. He is still not really in good condition... demam dia masih lagi on and off... lepas seharian lepak dengan Tok Ayah.. i ajak hubby habiskan masa kat KLCC... But KLCC huh as ussual pack sesangat.. Ramai gile orang...  Damiea sangat sronok tengok banyak lampu and air pancut... 

   
Romantis takkk!! hehehe... 

Memang tak lama kejap jer pusing dalam mall... n kids sebok nak beli buku so i bawak derang g Konikonuya ... kalau salah spelling tolong betulkan... alahai.. but i really like the book shop... is just that saturday terlalu ramai orang and tak berapa selesa nak jalan sana sini and plus dah macam kat pasar okeh!! ... about 2 hours jejalan then we went home... ;) seronok tapi agak memenatkan... hehhehe sebab kiddos tengah Hyper Active!! phewwwwwwwwwwwwwwwwww!!... 

with lots of love 
me ;)  

Revlon CustomEyes


Setiap pagi bila bersiap nak kerja.. i will spend at least 15 mins for Make Up Only... 
   
 I Love Make up... 
and im in Love with those Revlon Custom Eyes.. 
Sebab Cepat and mudah Siap ada instruction lagi... 
Bagaikan penyelamat bila dah lambat pagi-pagi hihihi... 

Monday Morning yang nak cepat make up i just use this eye shadow... 
Simple like 1, 2, 3...
^_____^

with Lots of Love 
me ;)  

Menu Menu sendiri makan...


Ni last weeknyer cerita.... buka pose with home made ayam panggang versi konon ayam kenney woges tapi dah lapa sangat gaknyer ada satu bende lupa nak taruk majerin sesedap raser.. tak pe 1st attempt masak ayam nih maafkan ajer hihihii.... siyes terlupa but then again rasa dia tetap wallah !!! ehehehhe... last week gigih ganti puasa... insyaallah next next week sambung lagi ganti ;) 

konon nak gigih sangat update blog tapi pemalas cam harem.... ahahhahaa... layankan ajer lahhh... 

with lots of Love 
me ;) 

 

Thursday, April 18, 2013

Morning Blabbering...

Day 6 of fasting alhamdulillah... 
For this year marathon i dah register 2 run.. 
which is in May and July... run dalam malaysia jer mampu... :D 
run apa uols??? tunggu i update k.. 
i think my mission for this year is doing really good... 
syukur alhamdulillah... 

what else i want to ask for more... 
family is being great...
just Athyra is facing her UPSR soon... 
i yang berdebar and hoping she is doing just fine.. 

Today i try nak pump tayar kereta kat petrol station... 
Coz i tengok 1 of the tyre kurang angin... 
but sadly penutup terlalu kuat untuk dibuka... 
hurm hampa... tapi ada abg bermotor besar bantu i tadi... 
i was happy... lol.. 
tak mintak tapi dia yang offer... 

i pun dengan rasa malunyer berkata "ye bang sila bantu saya... tayar keta saya ni lembik".. 
abg tuh pun dengan rasa bangga (agaknya) tanya macam-macam pulak..  haihhh... 
saya dengan pantas bila dah siap terus kata "sorry bang saya nak cepat sebab nak masuk keje.. terima kasih tolong saya and sorry susahkan abg pagi ni"... lol...

aduhai... layankan ajer mak nih menghomel pagi-pagi nih... 
what ever it is pengajaran untuk hari ini.. 
tak rugi kalau kita berbuat baik sesama manusia..
dan yang Tamak selalunya rugi... ^___^

with lots of love
me ;)

Note: "Love is always open arms. If you close your arms about love you will find that you are left holding only yourself."


 

Wednesday, April 17, 2013

My Wordless Weekend



Juz love taking photo with my new Camera
Samsung NX1000
 
with Lots of Love 
me ;)

Note: "Where there is love there is life"- Mahatma Ghandi
 


 

Lirik Lagu Tiada Kasih Tiada Cinta - Adi Putra


Ku kesali diriku tuk menyayangi mu
Kata manismu membuat aku percaya kamu
Tak pernah sekalipun membelakangimu
Sumpah setiaku hanya untuk hanya dirimu

Ku kesali diriku tuk menyayangimu
Kata kata manismu membuat aku percaya kamu
Tak pernah sekalipun membelakangi mu
Sumpah janji setiaku hanya untuk hanya dirimu

Mengapa kau berubah
Cobalah untuk setia
Dan hanya memendam rasa
Tiada kasih tiada cinta

Biarkan aku terus terluka
Biarkan aku terseksa
Sampai bila pun tiada gunanya kau hanya kan mendapat

Shalalalalalala biarkanlah
Terrrrr ~~~ terus terluka
Shalalalalalala biarkanlah
Terrrrr ~~~ terus terluka

** Mengapa kau berubah
Cobalah untuk setia
Dan hanya memendam rasa
Tiada kasih tiada cinta

Biarkan aku terus terluka ( terluka )
Biarkan aku terseksa ( terseksa )
Sampai bilapun tiada gunanya kau hanya kan mendapat

Ku kesali diriku tuk menyayangimu

This is Special for you #1Hotlovers and all... 

With Lots of Love 
me ;) 

Happy Wednesday!! 


Note: I miss the movie "Aku Terima Nikahnya" so much....

Tuesday, April 16, 2013

Movie Day Out Special Appearance #Langgar #Movie


Congratulations to 1hotlovers 
Especially to the Executive for this successful Event..
 Memorable MDO #Langgar #Movie 12 April 2013

With Lots of Love 
me ;)

Karma

Hidup ini bagaikan karma...
Hari ini kita mencerca orang...
esok Kita pula dicerca...
Hari ini kita mengata orang...
esok Kita pula kena...
Hari ini kita perli orang...
esok Kita pula...
Hari ini Kita senang
esok-esok orang lain pula yang senang lenang...
 
Kita buat orang mungkin sekali...
tapi mungkin kita akan kena berkali-kali...
Buat baik pada orang...
Orang akan seribu kali baik pada kita insyaallah...
Setiap perbuatan pasti ada pembalasan di dunia mahupun diakhirat..
I belive in karma...
but what ever it is we must always believe in Allah swt...
Things that happen... always happen for a reason..
What goes around Comes around..

with Lots of Love
me ;) 

Note: "Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu."

Monday, April 15, 2013

Movie Day Out with 1HotLovers #Langgar #Movie


Registration...


Upon ADP arriving... 

   

Exec 1Hotlovers 


The Sweet People
 

  Me and Abg Adi 


Overal Langgar Movie is Awesome!!... 

Congrats!! 

with Lots of Love 
me ;) 

Notes: "Love isn't when there are no fights in the relationship, its when once the fight ends, love is still there." -Happy Monday Loves... :) 

Friday, April 12, 2013

Trailer Langgar 2013


With lots of Love
Me ;-)

Chills at Dome wit my bff...



With lots of Love 
Me ;-)

Friday I'm in Luv

A day with lots of Love...
A day that we are waiting for...
A day that is the last day at work for me...
A day that have a Happy Hour...

A day that i can go back early...
A day that all of us happy... ^__^
A day that i think the shortest day...
A day that all we can eat...

A day that i can stay up late..
A day that i will go supper...
A day that i watch favourite late night movie..
A day that i will refresh my brain.. :P 

A Happiest day indeed...

with Lots of Love
me ;)

Note: "In Life,There Are People.. Better Than You.. There Are People.. Worse Than You But There Will Never Be someone like You. STAY SPECIAL" 


Thursday, April 11, 2013

Mencari Semangat Yang Hilang...

Bagiku orang yang cepat mengalah adalah orang yang lemah...
Orang yang lemah yang tak sanggup hadapi segala ujian dan rintangan...
Tak sanggup nak hadapi kenyataan...
Sentiasa lari dari masalah yang menimpa diri...

Terlalu lemah dari segi fizikal dan mental..
Lemah untuk berfikir secara positif..
Lemah... Its really hard for them untuk bangkit...
Janganlah berhenti berjuang.... 

Manusia dilahirkan berbeza masalah...
Allah swt beri ujian bagi mereka yang kuat...
Insyaallah setiap kepahitan pasti ada manisnya....
Carilah semangat itu....

Semangat yang perlu usaha dari diri sendiri...
Kata-kata semangat dijadikan kekuatan
Bersemangatlah dan jangan berhenti berdoa pada yang Maha Esa...
Setiap penat lelah... pasti ada penghujung yang baik...


Berusahalah...
Kuatkanlah duhai hatimu...
Hapuskanlah airmatamu....
Allah swt sentiasa disisi membantu kita yang sedia berjuang....

with Lots of Love
me ;)

Note: To all my Junior out there stay cool !! "Mistakes in life whether big or small are just lessons we must learn. Without failure there is no success."



Wednesday, April 10, 2013

Kehilangan by Firman

Just Love this song so much... 


with Lots of Love 
me ;) 


Note: "If u really love someone, u'll forgive them. If they really love u, they'll change for u. But always love urself enough not to forget".

Tuesday, April 9, 2013

Saya Pilih

Menanti dengan penuh lelah...
Hari yang pasti....
Nak pangkah mana...
Yang pasti Saya harus pilih..

Pilih.. Semoga telus...
Tulus ikhlas menjadi pemimpin Terhebat..
Pemimpin yang sanggup berjuang demi rakyat jelata..
Semoga kita mendapat pemimpin yang jujur..

Pemilihan yang menakutkan buatku...
Tapi pasrah...  Tanggungjawab harus laksanakan
Percaya yang maha Esa..
Pilih Pemimpin yang Terhebat..

Pemimpin yang membela bangsa kita...
Semoga berkat doa dan pemilihan kita adalah yang terbaik diabad ini..
Semoga Pemimpin yang terpilih melaksanakan tanggungjawab dengan gigih dan seikhlas hati...
Tak tahu nak pilih mana...
Pejamlah mata dan imbas segala jasa....

Saya pilih... dan segalanya ketentuan yang maha Esa..
Saya pilih demi tanggungjawab...
Saya pilih dan semoga pilihanku adalah yang terbaik...

with Lots of Love
me ;)


Nota: "Hidup di dunia ini sebagai hamba yang lemah akan sentiasa di uji Allah. Syukur dan sabar kerana semuanya adalah yang terbaik dariNya." - #SantapanMinda 


Monday, April 8, 2013

Tok Ayah...

Tok Ayah banyak sangat berjasa padaku..
masa muda masa sihat masa kuat...
Tok Ayah yang menjagaku sepenuhnya waktu ketiadaan ibu bapaku...
ibu dan ayahku selalu terbang sana sini kerana tugas...

Tok Ayah yang tak jemu-jemu menjagaku
hantar dan pulang ke sekolah Tok Ayahlah yang paling setia...
Tok Ayah yang selalu menjagaku...
Tok Ayah....

Tok Ayah sekarang sakit...
Tok Ayah sekarang batuk kuat...
Paru-Paru Tok Ayah lemah...
Aku sedih sangat....

Kawan-kawanku...
ku pohon doa darimu...
Doakan Tok Ayahku
Semoga Kembali Sihat...

Doakan Tok Ayahku....
Semoga dia panjang umur....
Semoga dapat gelak ketawa seperti dulu...
Semoga Tok Ayah kuat...

wit lots of Love
me

Note: "Love is when you're having the worst day, but when you look at them all the pain goes away."



Friday, April 5, 2013

Its me and who i'am

its just me a tiny me...
and my body is not dat tiny...
mom n dad forever the one and only little girl..
even as i am grow older...

its just me a tiny me..
with my junior me fellow n yellow..
forever tiny me to my love..
who pamper me all time..

its just me who maybe sees me yes iam fragile..
its just me with my eyes that have many tear drops...
its just me the only forever little sister to my brother...
its just me..

its just me who loves sweet sweet things and cute...
its just me who loves so much pink...
its just me who loves to do things and wish to fly like a bird...
its just me and this is who i'am..

with Lots of Love
me ;)

note: "Worry about what God thinks of you, not what people think of you."

Sedang...

Sedang kita makan...
ada yang kelaparan...
Sedang kita ketawa...
ada yang menangis...

Sedang kita sihat...
ada yang sakit...
Sedang kita berlari...
ada yang terlantar...

Sedang kita kenyang...
ada yang lapar...
Sedang kita membeli...
ada yang meminta...

Sedang kita bahagia...
ada yang menderita....
Sedang kita berkata-kata
ada yang terasa..... 

with Lots of Love
me ;)


note: "Bersabarlah akan godaan dunia, kerana kita tak akan mampu bersabar dengan azab api neraka." #SantapanMinda

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun