hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, April 22, 2013

Orang Kata

Orang memang suka kata macam-macam..dah nama ada mulut.... i love travel... but so far nak travel jauh bawak satu family tuh tiap-tiap tahun memang kopaklahh kan ... so biasa kalau family holiday dalam malaysia sahaja... Kalau obersi tuh maybe 2-3 tahun sekali... so far alhamdulillah im  lucky coz almost every year my company that i work selalu buat Company Trip dalam Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak... Me n family adalah sangat-sangat bertuah... ye lah my kids 4 orang beb so total 6 orang kalau nak beli flight tix... eheheheh.... but my hubby Company every year buat Trip Over the sea akan tetapi hanya staff sahaja.. if nak bawa spouse kena pay our own.. but then again kami save dari segi sorang je bayar.. selalunya hubby i bawak i lahh.. syukur alhamdulillah... ^___^ ada laaa orang selalu kata i selalu jenjalan tak bawak anak... i rasa kompeni trip setahun sekali je tak bawak anak... biasa laa mulut orang... tapi layankan ajer... nak keluar negara over the sea ni kena laaa tengok ongkos... insyaallah if ada rezeki memang kami bawa anak2 sekali bersama holiday... but company trip hubby i nih... i just joining hubby if dia nak bawak.. if dia tak bawak i gi lah jenjalan ngan kawan-kawan i.... ngeh ngeh ngeh... life nih simple... kalau beg mahal, kasut mahal, sunglases mahal boleh pakai takkan nak beli tix nak bawak life partner tak boleh kan... tepuk dada tanya pada hati... dimana ada kemahuan disitu ada jalan... bukan selalu dapat new experience berjalan ke Negara Orang... if ada peluang gunakan sebaik mungkin and lagi best kalau dapat share bersama orang yang kita sayang... well my hubby Co. Trip is very soon and mine Co. Family Holiday Trip is is also very soon. iam counting days and time now... syukur alhamdulillah rezeki namanya... Setiap Manusia Allah swt dah tetapkan rezeki masing-masing... dan setiap kesabaran dan setiap kepahitan yang kita lalui akan tetap rasa kemanisannya... segalanya terletak pada hati... bak kata pepatah "Tuah Ayam Nampak Dikaki Tuah Manusia Tak Siapa Yang Tahu"... kita nih manusia jangan suka memandang rendah dah memperlekehkan orang lain... Setiap pengorbanan... setiap Ujian... Setiap kesabaran...Setiap doa... dan Setiap Usaha yang kita lakukan insyallah pasti ada pulangannya ... ^___^

with lots of Love 
me ;) 

Nota: Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan.  
 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun