hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, May 29, 2015

Sleepy Friday

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera.. 
buat apa tuwwwwwwwwwwwwww......?? hihihihi... i sedang menahan mata dari ketiduran... 
Hari ni dari pagi sampai tengahari maaaaaakan jer... 
hakak-hakak hopis ai asik jamu makan jek... alhamdulillah rezeki.... 
Jumaat biasa ada jer yang akan bawa juadah untuk dikongsi bersama.. 
TGIF weeehuuuu...
Jimat duit poket rini... ngehngehngeh..
Thanks hakak-hakak dan juga kekabang yang membawa juadah hari ini.. 
Semoga panjang umur dan murah rezeki... aminnnnnnnnnnn.. 
i lebiu veli much!!!! hikhikhikk... 


Perjalanan ke pejabat pagi tadi dah mula lengang... maybe sebab dah ramai mula bercuti... 
tapi sekolah yang start cuti... bukan kita yang keje ni... huwarrrrrrrrrr bestnya zaman persekolahan...
winduuuuuuuuuuuuuu.... next week nih cuti 2 minggu bestnyaaaaaaaaaa huhuhuhu.. 
kita yang keje haruslah bekerja seperti biasa ya... huwarrrrrr... 
i ok jerrrr tapi seronok laaa kiddos pagi petang siang malam boleh layan tv.. 
segala chanel yang best-best layan laaa puas-puas.. 
kalau boleh makan tido segala depan tv... ehehheheh... 
kita yang bekeja plak enjoi jugak gi keje nanti... enjoi jalan lengang..
wehuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... (sedapkan ati) 


My Choice semalam total sekali dengan drinks dalam RM 25..
Semalam i lunch di Jaya Grocer, Empire Shopping Gallery, Subang Jaya.. 
actually i selalu sangat ke Empire tapi sesekali je makan kat JG. Agak pricy so tak leh makan selalu...
hehehehehe... kena jaga budget nanti budget lari.. 
overall memang sedap.. i love it much... 
its Roasted Chicken Cream Cheese... 
portion untuk sepingan ni yaa boleh share 2 orang...
sila jangan tamak... seriously sedap... 
unless if perut korang macam tong gas.. miahahahhahha.. 


Pilihan my fren... bezanya cuma dia side dish whip potato.. 
wahhhhh siap laa kalori ai babe... 
huhuhuuu... semangat betul kalau bab mencekik..
tapi tak pe.. nanti i pi laaa jogging 6 km... 
wahhhhhh verangannnnnnnn sangat pi jogging... kikikikikiki..  
1 km pun belum tentu i mampu mahahhahahahhah.. 
sekarang dah la tak berapa nak rajin g beriadah.. 
huwarrrrrrrrrrrrrrr.. 
mana tak bam bam bam bammmmm... 
geng semua geng makan jeeeeeeeeeeee aduuuuuuhhhhh... 
tak pe lahhhh puasa dah tak lama... 
layannnnnnnnnnnnnn...

ok sampai sini dulu rentetanku .. 
Have a great weekend!! and Happy School holiday!! 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Note: "You have to fight through the bad days in order to earn the best days."

Thursday, May 28, 2015

Cook with Love my Simple Macaroni Goreng

As Salam and Selamat hari Khamis!! 
Fefefeling happy main masak-masak pagi-pagi buta sebelum subuh.. 5.30 pagi gigih siapkan breakfast kiddo besar n kecik untuk ke sekolah... kids makannyer tak pedas... macaroni goreng nih i goreng cara i.. i rebus siap-siap malam tadi... pagi tadi terus goreng.. Cook with Love katanya.. hehhehe... i rasa sedap tapi tataulah anak-anak.. bawak bekal ke sekolah and share dengan kawan-kawan... Tak sabar nak tunggu komentar-komentar si cilik.. hahaha.. tetiba lately nih terajin sikit masuk dapur.. kuikuikui.. simple jeee sebenarnya tak renyah lansung... Semalam i masak nasi goreng biasa... Cik piya n kawan suka sangat nasi goreng tuh puji melambung-lambung siap kata "mama boleh jadi chef".. hahahhah ok laaa pencetus semangat untuk i masak lagi best gitu... seronok bila masak orang makan sungguh-sungguh nih... huhuhuhu... 


So this is how it goes... Rebus Macaroni dlm 15 to 20 mins agak jee.. kalau dah lembut macaroni tuh boleh laa tutup api k.. and then Tos jeee sampai sejuk..then i goreng bawang putih 4 ulas and bawang Besar seulas... Tumbuk and goreng.. Minyak i pakai minyak vege.. healthy sikit katanya.. haha layankan..i dah hancurkan siap daging burger 2 keping... bila bawang dah kekuningan i masukkan 3 sudu besar cili boh and sos tomato abit.. garam dan gula secukupnya rasa and perencah cukup rasa maggi dlm 3 sudu kecik. ini untuk portion lebih kurang 4 orang makan tau dlm 3 cawan macaroni gitu... then i masukkan daging burger ramli tadi i goreng sampai i rasa dah betul-betul masak i terus masukkan macaroni.. tabur sayur sikit... bagi ada color lain... patut letak capsicum.. tapi i g i kedai malam tadi tengok tak berapa segar.. i masukkan je sayur sawi sket.. last i letak laa daun sop tuh untuk hiasan bagi nampak cantik..Siap and boleh hidang and makan dengan riang ria... konon chef sangat  ahahhahahha hampoooongggggg mak verangan... baru masak simple macam ni i dah bangga uols... ye laaaa ingat senang i nak masuk dapur... hehehhe jarang-jarang sekali okeh.. Memang rare i kedapur... ehehhee.. ok laaa tunggu esok i bagi tahu apa chef cilik tuh nak komen.. mak nebes uols hahhahha berangan lagi... ok laaaa till then... 

Lots of Love 
Me 
^_^

Notes: "Live your life and be honest to yourself; have no regrets today because tomorrow is not a promised" 

Wednesday, May 27, 2015

Lunch of the day at Raihan Nasi Kandar

As salam and Selamat Sejahtera..

Korang dah lunch ke?? I tak miss laa skarang lunch.. ada jerr.. azam tak nak kuar selalunya meleset.. godaaan sungguh.. hahhaha.. layankan.. kufur nikmat katanya.. badan n pipi ni dah bam bam bam bammmm bagaikan juara.. huwarrrrrr.. susah betol nak ngelat lunch...

Hari ni lunch lagi laaaa tak leh blahhh..  mamam kat raihan nasi kandar.. ada yang namakan nasi spenda aka nasi suar dalam..suka kau ja bagi nama.... haahhaha hamik ko punya statement... ramai sangat katanya sampai ada yang addicted... pekena sekali sekala ja boleh okeyyyyyyy.. jangan nak macam-macam.. tah brapa kalori dahhh sepinggan... haiyoooo.. lepas makan kompom i rasa ada yang buat air liur basi.. kikikiki... 

Sedap ok mamam kat Raihan Nasi kandar ni... Ia terletak di Glenmarie, Shah Alam. Diantara Shah Alam and Subang Jaya... area hi-com sana.. korang google je laaa k..  sebab i pasal nak bagi direction jalan memang fail!! Huhuhuhu.. apapun memang tangkap lentok... ni pun dah rasa nak lentok tahap kritikal.. sambil bagi  tahu korang ni kalau typo tuu kotang paham-paham je laaaa i tunggu masa jer nak lelap..

I mamam cikit2 jee tadi... nasi putih, kari campur, sayur sikit, peria goreng and ayam goreng and Teh O ais limau.. total dalam rm 12.50 sahaja..  ok laaaaa not so bad and harga tarak Geee Es Tee... muehehhehehehe.. makan plak dengan tangan... menjilat jari.. licin pinggan... siyes licin tak tipoooo...
Pinggan leh wat cermin punya... hehehhehe... makan ngan tangan jari- jari n kuku jadi kuning segala.. kari power sangat sampai bau melekat walau dah cuci ngan sabun woooongiiii... huhuhuhuuuuu.. terbaik lahhh... lokasi jaa i rasa agak terpencil kedalam.. parking pun kena pandai-pandai laaaa cari..  cramp sikit dat area.  Industrial area ni... banyak work shop and kilang.. apa pun it is recommended to all..

Paling tak sangka terserempak dengan boss... kantoi lunch jauh-jauh pastu balik opis lambat.. kuikuikui... ampooonnnnn  boss...

Sampai sini dulu laporan ku... sorry laahh kalau tak best.. i ngetest update belog pakai phone..

Lots of love
Me
^_^

Enjoi the pics yahhh!!

Tuesday, May 26, 2015

Cerita di hari yang lalu...

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera.. 
Korang sihat??? cepat betul masa berlalu.... dah nak masuk bulan Jun.. 
im sure masing-masing ada pasang azam 2015.. so dah nak masuk setengah tahun ni.. 
im sure ada yang dah accomplished kan kan kan... 
My self nothing much... just wanted to be a better muslim, mother, wife and daughter..
Still masih belajar perbaiki diri.. tak kira dari segi mental mahupun fizikal dalaman dan juga luaran... 
So far everything berjalan lancar... biasa laa ada turun naik lalui liku-liku kehidupan.. 
Proses pembelajaran mesti ada dugaannya.. cabaran hidup katanya... 
hati kena kental. insyaallah.. 

Weekend korang buat apa?? i biasa la mebizikan diri dengan sports day and selebihnya kerja dan juga sibuk menguruskan keluarga... Biasa sebelum ni i ada assistant. Bantu i buat kerja-kerja rumah.. but now i buat semua sendiri.. which i enjoy it very much.. feeling freely walkin into my kitchen... freely to do anything at my my own home without any stranger... nak pakai apa kee?? nak buat apa pun boleh ajer... hihihihi.. 
Just penat laaa sikit kerja rumah kena buat sendiri.. tapi since my kiddos pun dah besar and dah boleh bahagi keje. and alhamdulillah hubby pun very the ringan tulang... membantu dari semua segi sudut.. i think im better now on my own now... seriously yes im happy...

Last Friday.. Ahli Sports club mengadakan event Movie Day Out bersama bos besar. hehehhe.. i pilih citer SPY... Komedi plus action movie.. korang kena tengok... best i tell you...
tapi citer nih tak sesuai di tonton kanak-kanak bawah umur.
^_^
Lokasi kami kali ini di Nu Sentral, Kuala Lumpur.


Lepas waktu kerja i terus shoot ke Nu Sentral. 
Lepaking with my bff sebelum bermulanya tugasan... 


Berjaya mengheret HOD dan paling best CEO pun turut serta MDO anjuran Kelab Sukan kami..  wehuuuuuuuuuuuuuuu!! 

i was neves jugak takut citer tuh tak best... but luckily we laugh out loud kotttt... Enjoy the movie so much.. hahahaha... especially si pelakon Jason Statham dengan Melissa McCarthy memang lawak gile... 
gelak sampai kering gusi... Melissa McCarthy was super adorable. comel sangat...
Jason Statham pula lakonan beliau selalunya lebih serious.. he is the bad guy dalam Fast & Furious 7....
Tapi kali ni Jason buat lawak kelakar serammmmm..  
Memang best laa uols... kena tengok tau... huhuhuhu... 
Jangan lupa SPY kan diri korang k... 

Saturday Nothing much i do... much more lepak berguling dirumah sahaja... 
Do laundry, Do Cleaning, Do spring Cleaning macam-macam lagilah house work.. 
i even did cooking... sesekali masuk dapur... best gak kan... masak simple-simple.. 
lepas nih maybe hari-hari masuk dapur... 
request anak-anak nak mommy dia masak.. eheheheh.. 


Sunday morning i bawak Cik Piya for her sports day... Cik Piya hanya masuk aerobic je... 
Zumba Dance persembahan untuk opening Sports Day sekolah dia... 


urgggghhhhhhh i tot i saw double chin!! 


Us of the day.. 


Sebahagian of her Zumba geng.. 
Asalkan korang happy.. im happy too.. 


Sports day diadakan di Stadium MPSJ. 1st time rasanya i g situ.. 
Luas, selesa, bersih and sesuai diadakan hari sukan di lokasi tersebut. 
parking pun ok tak susah.. padang sekolah Cik Piya kecik jaaa... so that's why pihak sekolah decide adakan hari sukan di stadium MPSJ... not so bad and i rasa Super Lebih Selesa.. 
Syukurlahhhh everything went all smoothly... 

so apa citer korang?? 
jom kongsi... 

That's all for now... TBC later k.. 
xoxo.. 

Lots of love 
me 
^_^ 

Note: "Life is like a camera.. Focus on what's important, Capture the good times, Develop from the negatives, And if things don't work out, Take another shot." 

Thursday, May 21, 2015

Nasi Lemak Ummi

Assalamualaikum and selamat pagi uols tercinta!!! 
wahhhhhh gitewwwwwwww semangat hari khamis katanya... hahahahah.. 
Pagi-pagi banyak sangat selingan iklan dan lawak dari kawan-kawan di radio mahupun di FB... 
yaaaaaa ampunggggggg terbatuk-batuk, tergelak-gelak, terguling-guling i membaca... 
gelak sorang macam orang kena sampuk... haiyoooooooo!!!!
Nak mencoret pun dah terbantut idea guweeee gara-gara korang (alasan) miehehehehhe... 
what ever it is uols always made my day!! i love u all!! deep deep.. 
baca plak blog kak su... one of my favorite blogger.. wat lawak sal deodorant dia.. 
memang terbaik i baca sambil gelak nanes... 
bau ketiak orang jer kepo.. bau ketiak sendiri orang lain yang tahu wei... 
tapi memang sedikit sebanyak pengajaran ada disitu...
kita kena aware bau badan kita sediri tauuuu.. hehhehehe.. 

ok lah i nak cerita about Nasi Lemak Ummi. 
Gerai Nasi Lemak Ummi ni terletak di Taman Sri Jelok, Kajang. 
Gerai Tepi jalan jewwwww... kalau datang petang-petang.. fefefeling laaaa tengok sunset... 
angin sepoi-sepoi... agaggagagga... ok what.... aper salahnya... 
view rumah besarrrrr pun okay jeeeeee... yang penting SEDAP!!! 
Berdekatan dengan jalan menghala ke Penjara, Kajang. 
Gerai nih dah dibuka lama bertahun dah kot. Dari gerai biasa sekarang ada kemajuan. 
Semakin cantik dan semakin teratur. Pengunjung pun tak putus-putus. 
Dibuka seawal jam 5 petang hingga jam 11 malam ke atas.  
Tapi kebiasaannya kul 10 lebih Nasi Lemak dah habis. 

Gerai Nasi Lemak Ummi nih actually dimiliki oleh Bapa Saudara i Sendiri. 
Sesekali i g laa lepak bila kelapangan masa.. 
Sabtu tutup ya kawan-kawan... 
So siapa-siapa yang berada di Kajang tuh try laaa Nasi Lemak Ummi. 
Serious sedap anda semua tidak akan menyesal. 
Boleh juga order untuk majlis keramaian. 

Bulan Puasa owner nasi lemak ummi juga akan mejual kuih-muih di bazar Ramadhan berdekatan.
Korang kena cuba dan rasa sendiri kesedapan masakan Nasi Lemak Ummi
Seriously NGETOP!! 


Suasana Gerai Meriah.. 


Sangat bersih. Kemas. 
10 bintang yaaaaaaa.. huhuhuhuhuhu... 


Diantara Menu yang disediakan. 
Laksa Penang pun perghhhh sedappp!!! 


Ni sentapan i semalam. ammmmpunnnn i is diet!! .. 
pui sangat... 
hahhahahahhahahhaha.. 


Yang sebelah kiri baju merah dan sebelah kanan Baju Belang hijau is Owner Nasi Lemak Ummi is my Lovely Mak Anjang and Pak Anjang. 
Yang Belakang Baju Merah kiri Anak Sulung Owner Nasi Lemak Ummi kami panggil dia Afi (nama Glamour) heheehe.. 
Yang tengah tudung biru abaikan.. mahahhahahha.. 
Yang Baju merah lelaki itu ai punya other half... 
Yang Baju Belang Merah tuh My Tok Ayah kesayangan.. 
Yang Baju Hitam tuh Hanum is her Name dan Belang Hitam tuh Akim anak Owner Nasi Lemak Ummi juga.. 
My cousin laaa tuh semua dah besau-besau bagaikan juara... 
Yang Kenit tuh, yang didukung tuh Cik Mia Busuk!! . 


Suasana Gerai Nasi Lemak Ummi pada jam 9 lebih gitu... Table is full.. 
Syukur Alhamdulillah Rezeki anak beranak... 
Dimana ada kemahuan disitu ada jalan... 
Gerai pun Cantik dan Bersih.. 
Still mereka masih improvise gerai derang.. 

Korang kena laaa rasa... baru tahu.. 
Jika suka masakan Kelate.. Yang Simple... Yang Cepat.. 
Ini lahhh tempatnya... kena datang awal sikit. Kalau tak gigit jari je laaaaa.. 
hihihihihihi.. 

Sampai sini dulu coretan i ok... 
nanti kita sambung lagi.. 

Lots of  Love 
me
^_^ 

Note: "Family isn't always blood. It's the people in your life who want you in theirs; the one who accept you for who you are. The ones who would do anything to see you smile and who LOVE YOU no Matter what." 

Wednesday, May 20, 2015

Listen and Learn

Assalamualaikum and Salam Sejahtera... 
uols mesti dah lunch kan... ok good... hehehehe.. 
Bila last sekali uols hadir motivation talks.. mesti dah lamakan.. 
If i last masa zaman skolah dulu lahh kem motivasi masa dekat-dekat nak big exam je... 
Lucky me my current employer banyak anjurkan Tazkirah dan Ceramah motivatsi. 
Saya suka saya bagi 10 bintang... hehehehe.. 
So hari ni... dengan jayanya Motivasi kali ini tentang 
"Keluarga Bahagia, Kerjaya Berjaya" talk by Prof Madya Dr. Ustaz Hj Mohd Nor. 
Memang best tak boring banyak gelak ketawa.. 


Mukhadimah Prof nih pun kami dah gelak... 


Prof nampak cool... 


Salah 1 buku terbitan beliau. 
im gonna buy one.. 
for inspiration, self motivation and improvement. 


Another book by him too.


Kerja, Kerja, Kerja... 
So bagi yang suka sangat mencari harta dunia tuh... 
Beringatlah... Kerja boleh cari tapi keluarga hilang tidak akan ada ganti. 
Kalau sakit keluarga yang dicari.. 


Just for knowledge. 
mana boleh follow kita follow. 


Katanya marilah kita berubah ke arah kebaikan.. 


Realiti kehidupan. 


Some books that he suggest for us to read. 
a good one i suppose. 
goona buy one too. huhuhuhuhuuuu


Mostly talk hari ni banyak yg kesahnya... 
Bagaimana nak menjaga hubungan keluarga... 
Bagaimana nak memahami.. 
Apabila kita berjaya menjaga hubungan keluarga kita, kita pasti berjaya dalam pekerjaan kita.. 
Insyaallah.. 


Prof ni i suka. Dia tak kedekut ilmu. Kita boleh la text, wechat, telegram, whatapps ke atau apa cara jika ada sebarang pertanyaan. Sangat IT savy gituuuuu.. 
If korang berminat nak panggil dia atau hadir program dia boleh hubungi nombor di atas. 


Things that he shared.  


Majlis berakhir selepas 2 jam... Santapan Masakan ala kampung gitewwwww...
Alhamdulillah rezeki hari ini.. 

i rasa untuk bulan nih Prof ni lah penceramah paling best. 
rasa release.. rasa happy.. semangat gitu nak share dengan korang and familiy. 
Malangnya kali nih i tak amik video but i just record the voice. so i tak dapat nak share.. 
korang pi laaa cari buku dia tau... bagus sangat-sangat perkongsian ilmu beliau.. 
Apapun hari ini dapatlah sedikit ilmu dari prof. alhamdulillah..

That's all for today.. 

Lots of love
me 
^_^  

Notes: "Success doesn't just come and find you, You have to go out and get it." 

Tuesday, May 19, 2015

Banyaknyer kes...

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera. 
Lately nih banyak sangat kes dera budak. Ada yang sampai mati. Ada yang kena kerat. Bahana apakah yang melanda dunia. Dugaan dan ujian apakah ini? Bayi tak sepatutnya menjadi mangsa kita. Kalau stress pegilah tenangkan fikiran. Buatlah apa kau suka instead of dera bayi or even kanak-kanak. Bila dapat lepas geram pada anak-anak kecil apa yang korang dapat? bahagia ke hati? jiwa korang rasa lapang ke? serious i tak faham. I pun bukan laaa orang pandai. Bijak apatah lagi. Tapi Allah swt bagi kita akal dan fikiran. Dia bagi kita fikir dan pilih mana jalan yang terbaik untuk menyelesaikan setiap permasalahan. Bukan dengan cara singkat. Tapi usaha. Walau sedikit pun usaha kita tuh sekurang-kurang kita kena sabar dan tabah. Setiap ujian yang dia bagi pada kita sebab dia tahu kita kuat. Dia tahu kita boleh lalui dengan baik. 

Carilah jalan macam mana nak tangani stress. Cari kawan untuk luahkan. Carilah hobi. Banyakkan membaca. Istifar dan Solat. Malunya rasa bila ada kes seorang ibu dera anak yang masih kecil. Dia tak tahu apa-apa kot. Paling viral sekarang kes Ibu muda dera anak yang masih bayi... Ya ampun serious kesian baby tuh. Ramai kot orang nak anak. Usaha nak anak. Tapi kau. lambung-lambung je anak kau siap pusing 360 darjah. Mana letaknya hati kau. Perasaan kau sebagai seorang ibu? tak kan tak ada lansung. Ya Allah swt semoga kamu ini mendapat cahaya dan hidayah. 

Kita dah pilih apa yang kita pilih. Walau kita dah salah pilih pun. Tiada guna nak tengok belakang balik. Move on lah.. pandanglah kedepan. Carilah kemajuan diri. Jaga anak baik-baik dan semoga anak itu boleh membesar dan jaga kita pula dengan baik. Berhenti berharap. Sebaliknya berdoa dan teruskan hidup. Dunia ni hanya sementara. wah nak bagi nasihat kat sapa tah nih.... apa pun harap perkara macam ni membuka mata dan hati kita tentang betapa beratnya isu-isu semasa. macam-macam kes ada. manusia semakin hilang pertimbangan. kenapa agaknya? tekanan hidup? mungkin cost of living sekarang ke? or tak tahulah nak cakap. tapi still tak boleh la jadikan orang lain lebih-lebih lagi kanak-kanak dan bayi menjadi mangsa. 

Cukup-cukup la. hati nih dah cukup terseksa tengok mangsa dera. Semoga mereka ini mendapat pengajaran hidup. Didunia mahupun akhirat. 

That's all for now. 

Lots of love 
me 
^_^ 

Notes: "Stay Focused and Never Give Up" 

Wordless Sunday

hi uols.. 

Ahad uols wat pe?.. i balik kampung je.. jenguk rumah di kampung halaman si dia. 
tak jauh Sabak Bernam, Selangor je.. 


Ni la teratak kami... 
dimana kami berkumpul dihari cuti dan juga hari raya.. 


Dibelakang rumah ada pokok Jambu susu. 
Masam-masak manis. 
Korang pernah rasa ke? 
kalau tak pernah kena la cuba.. 


Lebat buahnya kami balik kali ni.. 
i tak berapa gemar makan asam-asam ni.. 
takut sakit perut.. 


Lebih kurang jam 8 mlm kami bertolak pulang. 
Tapi perut mintak di isi dulu.. 
kami singgah di restoran tomyam di Kuala Selangor. 
I tak nampak sign Board restoran ni.. Tapi memang sedap tau.. 
Nearby Petronas, Kuala Selangor.. 
sebenarnya sebelum singgah makan kat Kuala Selangor i ada google restoran best-best. 
salah satunya yang i rasa ngetop adalah restoran River View. 
i tak gi pong.. rasa dah lewat untuk kami mencuba. 
i google restoran River View adalah masakan cina. 
tapi halal katanya No Pork No Lard. 
View pun cantik. makan tepi sungai gitu.. romantik sangat. 
tak pe laaaahhh mungkin lain kali ajer... kalau korang pegi share laa k pendapat korang..


Antara Menu yang i order malam tuh. 
Udang Goreng Tepung. 


Siakap Stim Limau..
Sedap sangat-sangat.
mula-mula sampai nampak makkk aihhhh besaunya ikan boleh abih ke.. ?? 
Memang Boleh Pun!! hahahhah Sampai tinggal tulang okehh!! 
hahhahhaha.. 
Sup Ekor untuk seorang tapi banyak isinya.. 


Kailan goreng biasa. 

Dah abih mkn still i tak nampak signboard Kedai ni... tersorok kat celah mana tah.. 
ke i yang tak nampak sebab lepas makan terus rasa nak beradu.. 
memang mata letih that day... badan pun kurang sedap.. 
Harga makan pun i tak check itdot..
sendu abes!!! 
till today badan rasa sendu.. 
i need massage la...korang tahu mana spa best share la k... 
maaf ya uols.. i jamu gamba je yang tak seberapa... 
hehehheeh.. till then.. i update more okayy... 

Lots of love 
me 
^_^ 

Note: "Work hard in silence, let success make the noise" 

Rumah Selangorku

Assalamualaikum and  Salam Sejahtera.. 
Uols tau tak tetang Rumah Selangorku ni..?? 
If not let me citer sket k... 

16 Mei 2015, pada hari Sabtu lepas pada jam 9.30 pagi... 
ececceceeeee dah macam berita... 
hakhakhakhak... ok laaaa bolehhhh laaa jadi wartawan lantik sendiri.. ehhh..

Dah Jangan nak berangan sangat.. 

Bagi anak-anak muda yang bujang atau pun yang baru berumahtangga... 
Ini adalah peluang keemasan untuk korang yang belum memiliki rumah sendiri.. 
Sabtu yang lalu Majlis Pelancaran Rumah Selangorku telah diadakan di Bandar Saujana Putra (BSP), Selangor. 
YAB Tuan Mohamed Azmin Ali iaitu Dato' Menteri Besar Selangor telah hadir pada Majlis tersebut
Rumah/Pangsapuri ini harganya bermula dari RM180,000.00. 
Bagi mereka yang berkelayakan silalah ambil peluang ini untuk cepat-cepat mendaftar. 
Almaklum rumah makin lama makin mahal.
Cepat jer naik harga.. 


Jamuan makan dan aktiviti keriangan juga disediakan. 
Tapi pada hari majlis pelancaran tuh cuaca panas sangat.. 
walaupun ada khemah tuh still bahang masih terasa...
keringat menitik bagaikan gerimis..


Terlalu ramai orang yang hadir pada majlis pelancaran tersebut.
i rasa lebih baik uols jangan lepaskan peluang ini untuk memiliki rumah selangorku. 
Sama ada beli untuk sendiri, untuk masa depan ataupun untuk pelaburan. Terpulang. 
Hartanah kini semakin hari semakin mahal dan diluar kemampuan. 



Setelah mendaftar anda juga boleh terus menyemak status permohonan anda secara online. 
Segalanya dihujung jari gitu uols!!! 


Seriously penuh. Ramai yang hadir. 
Ramai yang tak ingin melepaskan peluang. 
Tak salah kalau kita mencuba. 
Mana tahu rezeki kita ada. 


Ruang dan rekaan Rumah/Pangsapuri yang agak tersusun rapi dan cantik. 


Keluasan Apartment lebih kurang 900 kaki persegi.
Agak luas bagi keluarga yang sederhana insyaallah.. 



Ruang Bilik Mandi juga agak luas.. 
itu perempuan sila abaikan... kikikikiki... 
itu perempuan mana pergi pun mahu bergambar.. 
kikikikikiki.. 

Untuk info lebih lanjut dan juga pendaftaran silalah ke laman web ini >> lphs.selangor.gov.my atau ehartanah.lphs.gov.my  

Semoga Berjaya Uols!! 

Lots of love 
me 
^_^ 

Note: "StopWishing, Start Doing"  

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun