hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Tuesday, May 26, 2015

Cerita di hari yang lalu...

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera.. 
Korang sihat??? cepat betul masa berlalu.... dah nak masuk bulan Jun.. 
im sure masing-masing ada pasang azam 2015.. so dah nak masuk setengah tahun ni.. 
im sure ada yang dah accomplished kan kan kan... 
My self nothing much... just wanted to be a better muslim, mother, wife and daughter..
Still masih belajar perbaiki diri.. tak kira dari segi mental mahupun fizikal dalaman dan juga luaran... 
So far everything berjalan lancar... biasa laa ada turun naik lalui liku-liku kehidupan.. 
Proses pembelajaran mesti ada dugaannya.. cabaran hidup katanya... 
hati kena kental. insyaallah.. 

Weekend korang buat apa?? i biasa la mebizikan diri dengan sports day and selebihnya kerja dan juga sibuk menguruskan keluarga... Biasa sebelum ni i ada assistant. Bantu i buat kerja-kerja rumah.. but now i buat semua sendiri.. which i enjoy it very much.. feeling freely walkin into my kitchen... freely to do anything at my my own home without any stranger... nak pakai apa kee?? nak buat apa pun boleh ajer... hihihihi.. 
Just penat laaa sikit kerja rumah kena buat sendiri.. tapi since my kiddos pun dah besar and dah boleh bahagi keje. and alhamdulillah hubby pun very the ringan tulang... membantu dari semua segi sudut.. i think im better now on my own now... seriously yes im happy...

Last Friday.. Ahli Sports club mengadakan event Movie Day Out bersama bos besar. hehehhe.. i pilih citer SPY... Komedi plus action movie.. korang kena tengok... best i tell you...
tapi citer nih tak sesuai di tonton kanak-kanak bawah umur.
^_^
Lokasi kami kali ini di Nu Sentral, Kuala Lumpur.


Lepas waktu kerja i terus shoot ke Nu Sentral. 
Lepaking with my bff sebelum bermulanya tugasan... 


Berjaya mengheret HOD dan paling best CEO pun turut serta MDO anjuran Kelab Sukan kami..  wehuuuuuuuuuuuuuuu!! 

i was neves jugak takut citer tuh tak best... but luckily we laugh out loud kotttt... Enjoy the movie so much.. hahahaha... especially si pelakon Jason Statham dengan Melissa McCarthy memang lawak gile... 
gelak sampai kering gusi... Melissa McCarthy was super adorable. comel sangat...
Jason Statham pula lakonan beliau selalunya lebih serious.. he is the bad guy dalam Fast & Furious 7....
Tapi kali ni Jason buat lawak kelakar serammmmm..  
Memang best laa uols... kena tengok tau... huhuhuhu... 
Jangan lupa SPY kan diri korang k... 

Saturday Nothing much i do... much more lepak berguling dirumah sahaja... 
Do laundry, Do Cleaning, Do spring Cleaning macam-macam lagilah house work.. 
i even did cooking... sesekali masuk dapur... best gak kan... masak simple-simple.. 
lepas nih maybe hari-hari masuk dapur... 
request anak-anak nak mommy dia masak.. eheheheh.. 


Sunday morning i bawak Cik Piya for her sports day... Cik Piya hanya masuk aerobic je... 
Zumba Dance persembahan untuk opening Sports Day sekolah dia... 


urgggghhhhhhh i tot i saw double chin!! 


Us of the day.. 


Sebahagian of her Zumba geng.. 
Asalkan korang happy.. im happy too.. 


Sports day diadakan di Stadium MPSJ. 1st time rasanya i g situ.. 
Luas, selesa, bersih and sesuai diadakan hari sukan di lokasi tersebut. 
parking pun ok tak susah.. padang sekolah Cik Piya kecik jaaa... so that's why pihak sekolah decide adakan hari sukan di stadium MPSJ... not so bad and i rasa Super Lebih Selesa.. 
Syukurlahhhh everything went all smoothly... 

so apa citer korang?? 
jom kongsi... 

That's all for now... TBC later k.. 
xoxo.. 

Lots of love 
me 
^_^ 

Note: "Life is like a camera.. Focus on what's important, Capture the good times, Develop from the negatives, And if things don't work out, Take another shot." 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun