hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, April 4, 2014

Lunchie with the Gang!!

Hi uols!! Assalamualaikum... & Salam Sejahtera.. 

Biasa hari yang paling indah adalah hari Jumaat.. 
"TGIF" lah katakan.. 
end of the "WORK" week or Day tak gitu??.. 
Berjimba tuh Wajib..!!  

Rini i g cari tong kat kedai plastik... 
My House area baru start hari ni air kena catu.. 
tapi wahhhh tong pon naik harga okeh!! 
tak hengat rega melantun-lantun naik... 
tapi mahal pon terpaksa beli.. 
kesian kiddos kat umah nak mandi bagai.. 
 so i kuar awal sikit for lunch.. 

later after cari tong.. i pun terus shoot ke Paradigm Mall.. 
janji lunch dengan "Geng Jimba"..
nak makan sesedap sesajor... layankan.. 
sebab nak passing Power Bank kat my BFF sorang tuh yang Paling Cumel tuh sekali .. 
Nakk sangat hambikk lahhh.. Pakai tanpa was-was ya nok!! 
 
Pilihan mecekik rini kat Pasta Zanmai.. 
i teringin nak mamam Spagetti..
Kat Pasta Zanmai ni pilihan spagetti sangat banyak.. 
boleh rambang mata ye tuan puan sekalian alam.. 
hehehhehe.. 
yang pastinya segala menu yang ada di Pasta Zanmai sediakan semuanya yummy.. 
plus harga berpatutan... ada yang set lunch juga tau.. 
so pilihlah yang terbaik ya... 
portion pon not bad.. 
small pon dah cukup besar siap boleh share.. 
^__^
 

 

The Choices of the Day .. 
 

Yang ni mahai cikit tapi portion sangat mengenyangkan.. 
RM 28


This is mine.. 
nampak Small tapi jenuh nak abeskan.. 
RM 18
 

  Salad 
RM 18 
besar portion boleh share untuk 4 orang.. 
Sedap sangat!..


Port Biasa nak yang ada cermin so boleh selfie gitu.. 
hahaha... ampunn.. 
 

Ice tuh free.. hahahhaha 
my fren punya... hantu geget es.. 
My starbuck Java Chip paling sedap di dunia.. 
its free i redeem Voucher.. alhamdulillah rezeki... 
hikhikhik.. 
 

  "Tori Karage" is actually Ayam Goreng.. 
RM 18 kalau tak silap.. 
Isi jaaa okeh .. tapi sedappppppppp..
 Feveret my BFF.. 
Mango and orange apa tuh lupa nama dia.. 
RM 18 juga klu tak silap tapi boleh share untuk 4 Orang.. 
sapa yang suka drinks yang masam manis memang mesti jatuh chentaa!! 
sedap sampai jilat bibir.. hahaha.. 
semua portion kat sini boleh share ngan kawan.. portion besar... 
so boleh laaa jimat-jimat kan kan .. 
makan sama-sama.. bayar pun sama-sama okeh... 
korang kena try tau makan kat sini.. 
nasi pon ada and sedap.. 

K lah sampai sini dulu .. nanti sambung lagi ya... 
muaaaaahhhhhh... 

Lots of Love 
me ;) 

NoTe:"Life isn't about having things to enjoy life. It's about enjoying life with the things you have." - Happy Friday sweet loves!!

Wednesday, April 2, 2014

Lunch of the day..

Assalamualaikum uols and Salam Sejahtera.. 
 uols penah tak cuba mamam kat cafe Jaya Grocer.. 
Siyes Best and Sedap..
Tadi i g Jaya Grocer kat Empire Shopping Gallery, Subang Jaya.. 
sebenarnya dah banyak kali mam kat sini... 
semua sedap-sedap.. 
i mamam quater roasted chicken baru RM 7.30
ok laaa khenn... konon diet sangat kan... 
kaang malam nak mencekiks lagi.. for dinner.. 
siyes sedap n MUST TRY... 

 

this for take away kitarang biasa suka lepak port rahsia... 
hehheheh.. 


 lagsana apa tah nih... memamg sedap sangat-sangt.. 
its melting in mouth tak yah chew gitu.. 
hahhahahah... 
seriously sedap tak terkata... 

so apa lagi korang ramai2 laaaa terjah.. 
kalau lunch kena g awal sebab salu full house.. 

sebab tuh weols salu take away n makan kat port "rahsia" 
hahahhaha.. :P 

k lah uols try k... 

lots of love
me ;) 

NoTe:  "Never regret a day in your life. Good days give you happiness and bad days give you experience." - Happy Wednesday loves!!

Tuesday, April 1, 2014

BFF Jimba Day...


Semalam weols cuti!!! ..
Senin yang biru lahh katakan... huhuhuhuhu.. 
Just for fun nak hangout sama-sama...
 
 We are at "The Majestic Hotel Kuala Lumpur"

Konon nak test luncheon kat sini... 


Sajer test Camera... suka amik gambar... 
Tap simpton Malas melanda sungguh... 
Lagi-lagi lepas makan terus rasa nak balik tido.. 


 kiterang panggil dia keba... 
Join me n linda berjimba... 
Lunchie kat The Majestic ni sampai rasa penin nak muntahhh.. 
nasib tak kena halau.. 
tapi 1 thing the food here sangat marvelous!!.. 
Sedap!! 
Harga opcoz a bit pricy tapi boleh laaa sekali sekala 2 kala... 
ehehehhe.. :P 
buffet lunch sini kena make sure perut clear...
kena rasa semua food yang ada.. seriously sedap.. 
sangat-sangat tidak mengecewakan..
waiter pon episyen sangat-sangat.. 
huhuhuhuhu.. 


Lobby Hotel Majestic Kuala Lumpur
santikkkk kannnnn... very nice..  


View kat Coffee House 
 very neat... and clean..





Time ni weols dah tersadai.... 
kekenyangan... mata tak leh bukak... 
macam-macam food ada dari western, local, japanese, korean segala ada.. 
sorry not much of photo... 
hehehehe.. 


sampai pavi terus masuk Cotton Onggggg cari flat shoes... 
kaki i dah sakit... ahahahha.. padan muka kann.. 
feeling diva sangat pakai heels khennnn... 


pilih-pilih... 


besungguh lahh kann... ni laaa jadinya bila orang lain pegang camera... 
dia nak tuan dia jugak.. baru gambo cun.. so quality gambo maap laa yerrrr... 


Sambil-sambil jenjalan... 
kami tinggalkan secebis nota.... 
MH370 akan sentiasa diingatan..




Sob Sob... hoping and praying for the best... 


The Majestic Hotel - Pavilion - Farenheit - Lot 10 - Sungai Wang Plaza


In 1 day phewwwwwwww ehhhh tak half a day jek kot...
or maybe just a few hours!!
tak pe apa punn weols plan nak repeat!! tapi tah tak tau bila... tggu jek yeee..
i will take more picture insyaallah ..
nasib dekat jewww.. siyes kaki macam nak tercabut..
balik plak i naik LRT jeww...
en hubby fetch best sesekali meremmmmpitssss!!
 i love you Yang always..

with lots lots of Love 
me ;) 

NoTe: "It's not about how many friends you have. It's about how many friends you can rely on."

Happy Tuesday Loves!! ;)

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun