hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, May 27, 2016

Demam Nyanyi

erm... pejam celik pejam celik pejam celik... cepatnya masa berlalu... dari hari ke hari. and its end of FRIDAY yeayyyyyyyyy...uols suka nyanyi  tak? mesti suka kan kan kan.... i suka nyanyi... walau suara tak la sesedap mana.. tapi bila nyanyi rasa best... kepuasan duk terjerit terpekik terlolong... ala-ala release stress gitu... me and my girlfriend having minat yang sama.. tapi my gal tuh dia punya suara lagi power dari i... i nyanyi jugak laaa sampai peringkat Asia Bagus.. tahun Amy Mastura menang... memang best laaa.. tapi 1st round i dah kalah sebab terlalu nervous suara kelaut dan i kecundang terus... kelakar pun ada masa tuh... The event was in Singapore.. i nyanyi lagu My Heart will go on tahun 1996 atau 97 lupa dah... tak mau kalah nyanyi lagu power gila... haha.. sadis.. menang pertandingan nyanyian peringkat sekolah jer sudah... sajer syiok-syiok bukanlah serious sangat pun... yet yes we all nak buat perkara yang kita semua happy... mengenang perkara yang lalu buat kita jadi kita hari ini... alhamdulillah

sekarang.... teknologi canggih bangat!! hebatkan Allah swt... manusia jadi bijak sampai pelbagai rangkaian dan aplikasi kita boleh nyanyi.. hinggakan nak nyanyi online dengan artis pun boleh okay... dan kalau kita serius kita juga boleh berjaya dalam bidang yang kita pilih ni.. nyanyi kat youtube pun boleh.. insta pun boleh.. now lagi aplikasi paling HOT SMULE.. uols tahu ke? korang google je laaa k... if ada pihak rakaman yang berminat they all boleh pick talented singers melalui internet je.. so apa lagi korang yang minat sangat nyanyi tuh.. boleh lah download aplikasi SMULE tuh ... hebat !!! nak nyanyi atau duet dengan penyanyi antarabangsa pun boleh okay.... siap video segala.. hahah... asalkan ada smartphone semua pun boleh.... huhuhuhu... dan i juga terjebak.. tapi jarang-jarang laa nyanyi.. sesekali diracuni kengkawan... yang i anggap satu cabaran dan yes suara kelaut pun kami mudah terhibur... hihihiii...

memang seronok hiburan now days dihujung jari jer.... bukan sahaja info dihujung jari ye... mueheheheh.. nak kul 5 dah... meeting lom abes lagi... huwarrrrr kul brapa nak balik nih..............nanti kita cerita lagi.. oklah bai..... lep u!!

Lots of Love
Me
^_^

Do what makes you happy!!

Orang Kita

Keadaan Tok Ayah masih sama... doktor masih memberi harapan dan harapan yang semakin baik... Tok Ayah masih bernafas menggunakan mesin... tapi Blood Pressure, oksigen dan lain-lain semakin stabil... alhamdulillah happy to hear that... I was a bit down last few days teringat dan terngiang-ngiang suara Tok Ayah di telinga bertanyakan khabar... Allah swt perancangan Mu adalah yang terbaik buatnya... dan kami semua redha diatas ketentuanMu....

Terbaca satu buku terselit tentang cerita orang putih yang Egonya tinggi melangit... then i was thinking... bukan sahaja orang putih Egonya tinggi... sama jer orang kitapun tak lebih kurangnya... teringat sewaktu i ke Perth, Australia suatu masa dulu... mungkin ada golongan yang suka sangat pandang rendah terhadap orang lain... yang satu i tahu most yang join trip tuh pangkat tak der laaa melangit sangat... but they were just not as humble as i tot they was... it was just funny after all... i was saying "kan bagus kalau dapat menetap disini.. cuaca pun sejuk.. the air was super fresh" i was just saying... not that serious haha... then dia replied me "you nak kerja apa kat sini? tukang sapu bolehlah" erkkkk... terus i terdiam seketika dan dalam hati terus berkata macam wow....rendahnya pandangan kau terhadap aku... barangkali dia bergurau.. tapi gurauan dia menjadi serius dengan riak mukanya yang agak dingin..the way dia say it was agak sinis.. perhaps dia ingat i nih lulusan UPSR atau SPM atau tiada pelajaran ke... i mean tak kesah laaa i belajar tinggi ke tidak.. you have no right to hina orang... goshhh.. kesiannya awak.. tinggi mana pun diri you are standing if you have no adab nak bercakap ngan orang i think dia laaa paling nun jauh bawah sekali.. better look at yourself first before nak hina orang.. cara cakap dan adabnya tahap 10 Ha i bagi...lolz..

Well inilah kehidupan.. Allah swt uji kita pelbagai cara... Dia uji kita dengan perangai orang lain yang negative supaya kita jangan jadi sama macam mereka.. syukurlah...sikap ego seperti ini tak akan membawa kita kemana-mana. Lebih baik kita berusaha mendidik diri sendiri. Memperbaiki cacat cela i yang tak terkira banyaknya..

Selamat berkerja dan marilah kita usaha mengelakkan diri dari berleter tak tentu pasal. hihihihi... ok bai...

Lots Of Love
Me
^_^

Note: "Be Thankful for What you are now, and Keep Fighting for What you want to be tomorrow."

Tuesday, May 24, 2016

Dari KL ke KB

Terima Kasih Ya Allah swt... Berikanku tenaga yang kuat dan kesihatan yang baik... Memandu sejauh beratus kilometer dari Kuala Lumpur ke Kota Bharu dan selamat pergi dan balik... I enjoy memandu.. Walau sedikit rasa penat... Demi yang tercinta yes!! I sanggup buat apa sahaja.. Kadang rasa juga macam pak supir... Tapi Ya Allah swt ada perancangan yang baik in shaa allah mungkin yang terbaik... I enjoy melihat setiap pemandangan... Alhamdulillah... Setiap destinasi dapatku lihat dengan jelas... Berita kurang enak pada hari Isnin yang lalu... Tok Ayah tenat di kampung... Paru-paru Tok Ayah infection... Tok Ayah koma tak sedarkan diri sampai hari ini... 3 hari... Esok... Menanti esok... 72 jam doktor bagi tahu esok... Keadaan Tok Ayah selanjutnya... Esok adalah debaran buat i dan seluruh keluarga... Terpaksa ke KL tinggal mama baba pantau Tok Ayah... Semoga ada harapan dan perkabaran baik esok... Rasa berat... Rasanya separuh badan i kat KB.. dari KL elly doakan Tok Ayah tolonglah sembuh... Apapun ku berserah pada yang Esa apa yang terbaik untuk Tok Ayah... Sekarang nafas Tok Ayah bergantung pada mesin lagi... Rasa setiap jam nak call Tok Ma tanya macam mana keadaan Tok Ayah... Tapi masih sama... Esok.... Esok... Sabarlah duhai hati.. Al fatihah buat Tok Ayah... 

Lots of love 
Me 
KL-KB 

Sayangnya kat Tok Ayah Allah jer yang tahu... 

Sunday, May 22, 2016

Hari ini....

Jam loceng berbunyi seawal jam 6.45 pagi.... Punya laaa poyo kunci jam.. 
Tengok cik meera dah bangun dia lagi nonton movie kat handphone dia.. 
Awal betul... I pulak gatai pegi tido balik kononnya nak pejam mata sekejap dalam 15 minit.. 
Hah!!!! Memang poyo... i terus terlelap sampai jam 8.00 pagi... Itupun sebab cik meera kejutkan.. 
Dah kenapa??? "Mama meera tak pegi taekwando ke?" Dammmmm!!!! Soalan apakah cik meera... Taekwando kan 7.30 pagi... Haihhhhhh sedap sangat tido kannn... Malam tadi hujan lebat gila.. 
Pagi ni sejuk ya amattt.. So sedaplahh tido sampai terlajak.. Dah alang-alang terlajak...tidolahh lah semua sampai jam 9.30 pagi... Hahhahhahha.. Suka hati kitalahhh kann.. Cuti ni kita rehat puas-puas... Barang dapur tak ada.. So kami sarap jer makan apa ada iaitu roti.. Hahah padan muka kita.. 

Pagi Sabtu pulak cerita best-best... Konon nak makan roti canai... Haihhh semua kemalasan nak keluar ke kedai... Layan lah pulak tv sampai jam 1 petang... Ok perut dah tak tahan!!!.. Lapar weii!! 

Jam satu lebih dahhh... I ajak semua jom kita pi cari nasi kak wok... Sedap aiiihh.. Tengah laparlahh!! Kedai nasi kak wok ni pun ada wifi... Sakan bebudak ni main hp and ipad sampai lebam.. Jam 3 petang balik rumah..i kongsi 1 bungkus nasi kak wok dengan cik meera and cik mia.. 3 perut di isi 1 bungkus nasi kak wok.. Kononnya i diet tak makan banyak.. Hahhahha poyo tak?... Sampai jer rumah i rasa lapar.. Dengan semangat i buat kek batik dan cheese cracker leleh resepi i belasah jer siap untuk santapan petang!!! Yeayyyy misi tercapai!!! Sedap sampai mangkuk pun i jilat.. Makan pulak depan tv... Hebat sungguh cara diet i... Mahhahaha... 

Rehat hingga jam 6 petang kami keluar nak ke Sepang rumah Sis in Law.. Malangnya mereka semua tiada di rumah... Patut laa tetiba en shuben ajak melencong ke Mitsui.. Layankan ajer.... Jalan sampai lenguh.. Dapat i sepasang kasut Clarks yeayyy!!!.. Kalau berjalan ke Mall camtuh lahhh mudahnya i terjebak.. Hurmm... Susah bangat nak menahan napsu.. Dah penat jenjalan.. Perut pulak bunyik.. Kami pun mengisi perut di foodcourt... Not so bad... Sedap i makan nasi goreng petai thai... Sedap owh!! Hahah!! Lepas makan kami terus balik sebab kids esok pagi ada class taekwando lagi... Harap esok pagi tak terlajak tido lagi... ^_^ 

Ok lah kita titon dulu... Good night!!! 

Lots of love 
Me 
^_^ 


Friday, May 20, 2016

Setiap pagi setiap hari... Beruntungnya aku...

Sekian lama i simpan hasrat nak mencoret disini... 
Dan akhirnya i kembali... In sha allah... 

Hai korang.. Semoga semuanya sentiasa sihat sejahtera... 

Jam loceng berbunyi setiap hari dari isnin hingga jumaat jam 5.30 pagi... 
Siapkan anak-anak dan kalau rajin ku siap sekali dengan bekalan makanan.. 
Kalau tak budak-budak ni makan roti ja... 

Setiap hari jugak mesti kelam kabut.. Ahah!! 
Dan i pulak jenis pagi-pagi baru boleh nak fikir nak pakai baju apa... 

Dan selalu i yang paling akhir ke kereta.. 
I salu tak sempat nak jamah apa-apa... 
Salah siapa salah sendiri... Ngeeeeee.. 

Terus drive tekan pedal laju-laju hantar kids ke sekolah.. 
Si meera special.. Siap nak kena peluk cium dulu..
But I'm so happy to do that everyday dah jadi rutin... 

Sampai pulak office 7.30 pagi... 
Awal gila.. Tapi seriously i suka.. Tak payah nak berebut parking.. 
So a few kerja pagi-pagi lagi i dah settlekan.. 

Kalau rajin sampai.. Dhuha juga dilaksanakan..
Semoga sampai dan termakbul setiap doa dan permintaan kita in sha allah.. 

Lebih kurang 8.15 pagi mula laaa kawan-kawan kesayangan akan memanggil-manggil ajak sarapan..
Sesungguhnya i adalah sangat beruntung... Ada kawan sentiasa tak lupa kawan.. Hihihi.. 
Paling best diorang ni rajin masak dan ada juga yang kreatif masak.. 
Ada yang pandai buat kek.. Macam-macam.. Yang pasti i orang paling bahagia.. 

Kawan luahan... Kawan partner crime.. Kawan gila-gila.. 
Iam so happy to have uols semua... 

Lots of love
Me ^_^ 




 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun