hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, January 31, 2011

my lunch for 2day

Salam all....

i had lunch today at Restaurant Belanga, Empire Shopping Gallery Subang...

i finally had my avocado chocolate drink....




and now how i wish i could lye down n sleep like a baby .... :P



wit lots lots of love....
me ;)

*NEW* Rihanna - Love The Way You Lie (Piano Version) *WITH LYRICS* (HQ/HD)

Wednesday, January 26, 2011

Feeling Sick

salam all..



im so wanna write so much...


but then again im seriously not feeling well..


too many thing has been playing in my head..


alot... even things happens lately...



i also have to say goodbye to my baby blue...


coz mommy is upgrading a few things here...


i miss mom too... :(


my mom also buzing with her canteen business..


my bro also buzing with his family n stuff...



my baby blue is leaving me..


feeling sad also but then again...


i still have to let it go...


kinda so soon n unexpected...




there u go ....my baby blue... sorry mommy have to let u go...

take care n behave urself darling ...mommy is going to miss u damm much...

with lots lots of love

me ;)

Tuesday, January 25, 2011

im a sleepy monster

hey yawww all...... -_-




how i wish i could sleep now like thoose babies *_* ....

rolling under my table ....

"mati klu bos carikkk"...

my eyes seems like ada glue....
how i wish now..........i can just sleep......
love
me ;)

Monday, January 24, 2011

JUJUR

salam all,

pandai tak eja perkataan JUJUR??...
apa itu JUJUR ???

Jujur jika diartikan secara baku adalah "mengakui, berkata atau memberikan suatu informasi yang sesuai kenyataan dan kebenaran". Dalam praktek dan penerapannya, secara hukum tingkat kejujuran seseorang biasanya dinilai dari ketepatan pengakuan atau apa yang dibicarakan seseorang dengan kebenaran dan kenyataan yang terjadi. Bila berpatokan pada arti kata yang baku dan harafiah maka jika seseorang berkata tidak sesuai dengan kebenaran dan kenyataan atau tidak mengakui suatu hal sesuai yang sebenarnya, orang tersebut sudah dapat dianggap atau dinilai tidak jujur, menipu, mungkir, berbohong, munafik atau lainnya.

tapi tak tau lah setengah orang faham ke tak apa arti jujur ... hikss..
tah haper kena ngan i rini ...hahahhah layan kan ajer ehhhh....

with lots lots of love
me ;)

Jangan Terpedaya

Salam All,

my entri kali nih agak dalam maksudnya ...
bagi mereka yang berpengalaman pasti tahu ...
terutama bagi perempuan, isteri, anak dara ke apa ke x kisahlah..
asalkan nama perempuan patut tahu apa isi hati masing-masing..
bak kata pepatah... ada otak pakai lerrrr...

kita kadang tengok muka seseorang tuh suci jek, ayu jek, naif jek..
tapi bile kita rapat and kenal baru kita tahu macammana orang nya..
jangan terpedaya nokkkkk....
kadang kita tak tahu apa niat sebenar seseorang..
never judge a book by its cover...

Jangan pandang seseorang hanya dari segi luaran...
tapi dalaman tuh penting...
tapi kadang orang suke bertindak melulu tanpa menggunakan akal..
sebab derang tak tahu dengan siapa derang is messing around..
hukkkk....

bile kita ditipu dah tertipu hidup2.. apakah perasaan??
apa yang kita rasa?? dan si penipu tuh agak2 selamat ke die dunia dan akhirat??
ko rasa bangga ke bile menipu??
aman ke hidup ??? tenang ke hidup??
to me is bile kita menipu sepanjang hayatlah penipuan tuh akan menghantui hidup..

sepandai tupai melompat 1 day akan jatuh ketanah jua...
lambat atau cepat jeee...
pembalasan pon sama lambat atau cepat jek ...
hari2 kita tengok berita sana sini macam2 hal berlaku..
tapi still i dun understand why pep dun seem to take it as a lesson..
pep keep on doing it n repeat again n again..

the way people treat sometime is unaceptable..
macam kita bodoh... macam kita budak2...
macam kita nih bengap ke pe... macam kita nih hina sangat..
tapi lumrahnya kita manusia sama jeee...
kat akhirat jugak kita akan bejumpe ... x kemananyaaa...

life sometime is unfair though..
but still nothing much we can do..
tapi bertawakal kepada Allah s.w.t. adalah yang sebaiknya...
tu orang kata didikan Agama tuh penting...
dan lakukan sesuatu itu yang terbaik dan seikhlas hati..

dats all for now...

wit lots lots of love
me ;)

Friday, January 21, 2011

Chillin' at Restress again

hi yahhh all ;)

me n her leparking 1 evening at restress ..fill our emptiness (lapar yek) heeeee...
setelah kepenatan kesana kemari... :P



look at her while waiting our food !!! updating updating ... :P



this my desert ...yummy okayyyy hot banana pancake ;)

the best evahhh !!
wifi at restress is awsome yehhhhhh ...watch video without buffer..;)

wit lots lots of love
me

Monday, January 17, 2011

manja n di manjakan :P

salam u all...
heppi niii nak share ngan u all ni...
korang tau x?? me dah mmg sedia manja...
dan bertambah lah ngada2 bile rasa x sehat.... muahahhaha
time rasa x sihat nih laaa nak minta apa semua dapat !! ...

nak makan apa....
nak special massage keee...
nak g makan tempat jauh ke....
nak g mana2 ke...
permintaan selalunya akan ditunaikan oleh hubby tercinta...
ahahhahha

jalan nak pegang tangan sokmo .....
konon kena jaga elok2 nnt aayang terjatuh...
miahhahahhaha best wooh terbaikkkkkk !!!
hubby laakkk layan jer karenah bininya yang macam2 okehhhh...

sabar jekkkk ahahahhah...
jgn ngada yehhhh sila layan saya dengan penuh kasih sayang..
klu x nnt protes mogokkkkk kanggg!!
my hubby nih x makan sushi tau ...
tapi die bleh layan arr skung ....
maybe sbb layan bini die yang x sehat akakkaka...

tapi mmg lemah longlai laaa badan nih bile sampai umah...
i dunno y...
bile keje i try to makan so that i have energy to do my work..
plusss i will try ma best to look good ...
tp hampeh as for now my face dah macam muke nak blasah org !!
trying to update my belog oso everyday yerrrr ahahhahah :P

my wikend ritu i jalan2 gak laaaa tp g surbey new sofa...
sajer g suceyyy materrrr..
pastu dinner i had ayam penyet kat sunway near to my house...
mmg sedap !!



my hubby x layan ayam penyet sgt..
so die teman i jek mam....
pastu tapau sup eko kat vichuda ;)

next day on sunday petang smlm pon i g jalan lagi..
survey sofa ... sofa my house tuh dah 6 yrs n dah nazak okehhh
koyak saner sini....
so konon2 g la surveyyyyy tgk mana bekonan...
kami g survey kat sungai buloh, nama kedai WESCORT klu x silap...
harga agak berpatutan n banyak giler choice ...
i choose a simple 1 jerrr ;)
simple n look nice..
klu nak tgk tggu laa sofa tuh sampai in a week ;)

lepas selesai pembelian sofa...
kami g mamam kat Gulam mee kat Kota Damansara..
best laaa tmpt tuh ..sop nyaaa meletop!! ...
rasa nak g lagi lerrr ....
kepala tgh berat so mmg sekarang mood amik gambar kureng ...
tapi mmg oklaa tempat tuh i ske2 ....
u all g la teraiii ;)

k laaa sampai sini dulu ehhh saya berceloteh...
esok esok plak ehhhh..

babai
wit lots lots of love
me ;)

kemalasan tahap dewa melanda

salam semua....

apa dah jadi dengan i nih ..adehhhh..
apa orang nak makan i pon nak makan ...
tapi adakala x selera langsung...
tido x yah cakap lahhh mata nih klu boleh nak membute jek ...

hari nih sampai jek opis kasut prapppppp koyakk!!
apekah nasib aku hari nih .!!!..
dah ler pepagi jalan jem macam haremmmm!!!...
pastu kasut koyak rabakkk...
sib laaa ada kasut spare ader pon hidup segan mati x mahu...

kepala jd mereng .. kepala denyut denyut sakit !!
sbb kadang mata terlelap tu yang pening tuh ..
mmg rasa x sehat gile ...
muka aku macam org aper jek dahhhh...

camner ehh i nak pulihkan semangat bekerja nih ..
i need help ..huwarrrrrrrrrrrrrrrrr....

wit lots of love
me ;)

Thursday, January 13, 2011

updating again....

hellow yellow all.....
again im sorry ....
i x sihat sekarang....
barapa lama i nak rasa x sihat maybe bebulan kowt...
not feeling to write at all ....
kepeningan sokmo...aduiiii....

makan tetap ok ...
suke tido sekarang...
n malas tahap gaban...
klu jalan saya segar jek ....

kenapa???
x dpt nak bg jawapan .....:P
korang sabar je lahhh ekkk...
hati ada nak update blog...
tapi bila bukak je belog macam hilang idea n malas...

what happen to me ekkk ??
iskkkk... jd pemalas.... :(
aduiiiii tolonglah hambaMu ni Ya Allah...

with lots of love
me ;)

Wednesday, January 12, 2011

MISI 2011



kurangkan kontrovesi !!!

tingkatkan prestasi !!!

tingkatkan simpanan!!!

tingkatkan produksi a.k.a. penambahan anak !!!

manatau rezeki aaminnnnnnnnnnn!!

wit lots of love

me ;)

Monday, January 10, 2011

Prosperity Burger @ Mcd

hello kawan2 ... :P
jangan la marah ekkk x sempat betul nak update belog ..
kebizian tahap maksimum melanda i ..hikkk
budak budak ni sekol terus life a bit kelam kabut...
but still managable laa ..;)

1stly nak citer las friday
i had beef prosperity burger @ mcdonals for lunch
memang yummy lahhhhh sedap tidak terhingga..
sampai malam tuh i did not cook for dinner..
i had 1 more prosperity burger 2nd round ...
tamak i niii woooo...
briing my kids along ...
sonok leerrr derang tidak terhingga ... miahahahhaha



my lunch miahahahhahahaha...



wit lots lots of love...
me ;)

Friday, January 7, 2011

Haluuuuuuuuuuuuuuuuu

haluuuuu n hi kawan2...
Selamat Tahun Baru Jugak walaupon dah agak basi...
saya kebizian sekejup ....
lama x hupdate belog ....
camner nak jadi blogger tegarrrrrr!! aduiiii !!!

sori yahhh all....
im so buzy ....
my assistant a.k.a. Pembantu Rumah tetibe resign 24 hours..
sengal tahap gaban betol ...
last last minit lak nak ikut laki laa haper..

dah i mengagau cari pengganti saner sini...
still tgh looking 1...
u all tau la kan sekol dah setat ..
so macam macam preparation kena buat..
kepeningan gak tau ...anak baru 3...
klu ramai x tau laaaa huhuhuhu pengsan makk :P

k lah all nanti i update lagi my belog ....
banyak gak citer nak share nih ...
maklum laaa lama cuti miaahhahahah :P
tungguuuuuuuuuuu

wit lots lots of love
me ;)

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun