hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, January 28, 2016

Rasa nak membebel...

Assalamualaikum semua... Hari ni ada sedikit ruang untuk mencoret abit kat sini.... Pejam celik pejam celik kejap ja dah nak masuk bulan Februari 2016... And of course I'm pretty sure semua orang dah ada wish list masing-masing for 2016... I pun ada jugak... Tapi tu lahh agak keterlaluan kadang rasa kemahuan yang i mahu kali ni... Berlainan dari tahun lalu... Biarlah rahsia dulu... 

Tiba-tiba malam ni rasa banyak benda i flash back perkara-perkara yang i lalui pada tahun lepas 2015.. Yang sebenarnya banyak manis daripada yang pahit... Tapi masalah disini adalah yang pahit ni yang paling susah nak lupa.. Yang lekat dan melekat kat minda... Yang manis pulak terlalu banyak tak terkira... Tapi yang pahit ni banyak ajar i erti hidup dan erti sabar... Allahuakbar... 

Betapa manusia pun kulihat ada yang cuba nak menjatuhkan kaum sendiri pun ada jugak... Berjaya lebih sikit riaknya bagai menang loteri 1 juta... Kutuk mengutuk perkara normal yang mesti terselit disetiap perbualan... Gosh... Betapa sedih rasa.. Kalau tak bergaul nanti orang kata kita anti sosial.. Tapi bila bergaul kena pulak tadah telinga dengar perkara yang tak enak.. What eva lah.. 

Tapi still kadang sikap seperti inilah yang sangat menyedihkan... Cakap kemahin kencang pumpang pumpang..macam kain pelikat duk kelibas-kelibas... Ada pulak english cakap berabuk tapi maaf lah adab resam melayu.. Hormat menghormati harus diutamakan walau teror sampai kelangit.. Kadang kita lupa kat mana kita berdiri.. Lupa dan senang sikit riak.. Sikit pun tak nak humble down to earth... Tapi inilah hakikat dunia yang harus kita semua hadapi.. Serba sedikit terpalit rasa kecewa, sedih, dan rasa simpati juga.. Sebab bila kita lupa diri kita jadi susah nak maju kedepan... 

Bila kita humble, baik, jujur, ikhlas orang pulak take advantage atas kebaikan kita... Bukan sekadar pijak sikit-sikit tapi terus pijak and lenyek dan penyet terus dan kalau boleh nak vanished terus Agaknya...  The truth fact of life.. Tapi apapun mereka ini yang buat kita terus kuat berdiri tegak dan terus maju kedepan... Jujur dan telus... Allah swt pasti bantu orang-orang yang sabar.. Dia bagi pahit dulu...dan pasti akan rasa manis dipenghujungnya insyaallah.... 

Dan apabila kita benar Allah pasti akan beri jalan yang terbaik. Dia pasti beri kita cahaya dan hidayah.. Sama-samalah kita jadi manusia yang lebih baik... Biarlah apa jua orang nak kata.. Biarlah apapun orang nak buat... Kerana setiap perbuatan kita Pasti ada pembalasan mahupun didunia atau pun diakhirat... 
 
Kita semua tak sempurna... Sesungguhnya percaturan Allah itu yang terbaik buat kita semua... Dan sesungguhnya diberi ujian pada kita pada yang mampu mengatasinya... Insyaallah.. 

Setakat ni ja coretan yang mampu i kongsi pada malam jumaat ini... Eheheh... Anyway i have good things to share with uols soon... Now i minat pakai jubah... I will share on my next entry... Insyaallah... Sabar ye... 

Good nite uols.. 
Lots of love
Me ^_^ 


Hellowwwwww ala-ala Adele..!!

Assalamualaikum and salam sejahtera...
since i pun dan suam-suam air suam nak update blog... i tetap nak tulis jugak... cuba jugak gagahkan diri-sendiri.... sambil imagine tepuk and tampar muka ni kuat-kuat... dah kenapa jadi malas sangat!!! arghhhhhhhhhhh!!! ini laaaaaaa bila dah lama sangat berehat... ekcelli kan uols i tak berehat pon i busy tersangat-sangat menguruskan 4 daughter yang semua dah pun mula bersekolah.. wehuuuuuuu.. rasa lega tahap dewa langit ke 7... tapi serious mula2 tuh rasa penat kena bangun seawal jam 5 pagi untuk siapkan bekalan ke sekolah dan tak lupa my shuben pun nak jugak bekpez... so demi anak i korban masa tidur i... its okay demi yang tercinta.. kalau i tak buat siapa lagi nak buat semua nih... and yes how i wish im a housewife.. tapi tulahhhh untuk jadi isteri sepenuh masa nih duk rumah jee i belum lagi dapat seru... i rasa kalau i duduk rumah mesti i ternak lemak tahap kritikal kikikiki.. well who knows kan... Pedis mata okeh hari-hari duk tadah mata tengok komputer dengan mata yang seriously tak cukup rehat.. tapi tu lahhh i redha...i anggap nih adalah tugas dan kerana Allah tahu kemampuan diri i... syukurlah selagi hidupku masih lagi terurus walau sibuk tahap dewa... syukur en shuben pun faham... paling penting sekali sokongan dari suami.... my super shoulder... en shomi jeee paling faham... semua nih rezeki Allah swt... rezeki masing-masing.. ada susah ada senang... lebih-lebih kos kehidupan yang semakin tinggi... transport sekolah anak-anak pun mahal sangat now days... tapi apalah daya tiada pilihan... i enroll kenit masuk taekwando... kenit was so happy... i pun happy jugak tengok depa super dooper happy... alhamdulillah as long as semua happy sangat-sangat.. hopping kenit belajar sampai black belt... huhuhuhu... insyaallah... apapun korang doakan kesejahteraan hidup kami jugak kay... mudah-mudahan Allah permudahkan setiap urusan kita dunia dan akhirat.

Bizi i x der la sampai tak da "me time".. I still ada masa hangout sesekali dengan kawan2.. So yes i did.. I went for an AJL 30 baru-baru di stadium melawati Shah Alam... It was great...


nama tix ja VIP but tak de laa VIP sangat so jangan terpedaya yehhh... i still duk kat tangga untuk dapat view yang memuaskan hati... ahakssss.. i is redha... as long as me n partner happy... almost every year dapat tix VIP.. heheh... ok laaaaaa fefeling je VIP... kalau dapat kat my boss tix nih konpem kena sumpah seranah... hehehehe... 


selfie wajib... me n her... i panggil dia kenit..  sebab dia nih sangat petite gitewwww... comel tak kami... 
i pakai pink sebab support Qu Puteh katanya... ahaksssss... yumyumyum... ahahhaha.. ok dahhh jangan nak mabukkk Qu Puteh sudaaaaaaa.... what ever it is im trying my very best to be back active blogging... kalau i lambat post tuh uols faham-faham je laaaaaa... i busy anak ompek... tapi masih jugak tak nak ketinggalan nak jugak selit nak glamour jadik makcik blogger gitewww.. walau tak pemes like ada mak kesah.. asalkan kita bahagia hingga hujung nyawa.... tak gitu... haaaaaa gitulahhh... 

so ok sampai sini dulu.. kalau ada cerita best sempat i kongsi lagi k... take care uolssssssssss.... 

Lots of Love 
me 
^_^ 

Thursday, January 21, 2016

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua!!



Lama sangat i menyepikan diri... harap-harap semua sihat... i alhamdulillah sihat sejahtera juga... im sure semua dah ada wish list, azam baru, misi baru untuk 2016... harap-harap misi 2015 semua tercapai.. so far misi i semua completed alhamdulillah.. much more exceeding my expectation..apapun bersyukur semua ketentuan Allah swt... berkat kesabaran dan usahasama... Sama-samalah kita menjadi insan yang lebih baik pada 2016 ini.. pembukaan yang selalunya istimewa buat diri i..

So yes... semua my daughter sudah pun mula bersekolah seperti biasa.... Cik Tyra is having her PT3 this year and Cik Piya having her UPSR exam.. yang paling neves of coz its me!! lolz... kids rileks jer depa... i enroll them at pusat tuisyen Smart Math nearby my house je... hopping they enjoy thier class.. Cik Meera pula darjah 1... minggu ni rasanya baru dia kuat...tak nangis pi skolah... almost everyday dia nangis kat skolah.. katanya TAKUT... TAKUT apa i tatau.. hahah... macam-macam la i n hubby duk usaha bg dia macam-macam nak bagi dia happy ke sekolah... akhirnya alhamdulillah getting better... macamlah dia ada choice nak ke sekolah atau tidak.... Cik Meera sila mimpi... kikikikiki... Cik Mia is Super impressive... Cik Mia baru start last week to her Kindy... baru 5 tahun so i lek lek jer daftar dia Kindy... to many kindy sampai i buntu.. at the end i choose Tadika Aktif Bijak Santun (Tadika ABS). bukan senang okay nak pilih tadika.. i kena buat kajian dulu yang mana baik dan harga sederhana mengikut kemampuan... 

my 4 gals dah pi sekolah... and i is happy alhamdulillah... Cik Piya ada kelas tambahan jam seawal 7.10 pagi di sekolah setiap selasa hingga Jumaat. so i pula tiada pilihan terpaksa hantar kids ke sekolah.. but so far so good ja... owhh well semua pun nak mama hantar pi sekolah pagi-pagi.. so yes their wish come true... Sabtu pula Cik Piya ada kelas tambahan... i think this year memang bz dengan aktiviti anak-anak je lerrrrr.... Setiap Ahad kenits plak ada class Taekwando... i enroll kenits saja nak bagi depa happy... just nak bagi a great Kick Start for the little one.... 

3rd week of January for me is super fun.. super busy.. super penat jugak... semuanya SUPER!! 
ok laaaa mommy rest dulu.. nanti free i update lagi k... 

take care... lots of love... 

me ^_^ 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun