hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, June 28, 2013

Screen capture for Samsung S3 mini and Tab 2 7.0 (Jelly Bean)

hi and assalamualaikum... 

Hari ni atau mungkin i nih terlambat tak kesahhh lahh kalu lambat.. 
uols nak update jugak kat uols camner nak screen Capture kat S3 mini korang... 

sila tgk video ni dan korang cuba k.. 



Seriously Tak sia-sia i duk menggugel saner sini 
finally this video help... 
tewusssssss i tell my lovely Cik Apple bout this !!


 

wahhhh study laaahhhh sangat kan padahal i cari kat youtube jeeeeeeeeeeeeeeeeee... 

weeee weeee weeeeee thanks to pep yang dah rajin upload kat youtube ;)  

korang memang kelassssss tahap langit ke-7 !!

Saper yang pakai Tab 2 plakkk angkat tangannn!!!!

klu software update jek button screen capture ilang.. 
betul takk??? ehehehh :D

sebab ada few peps suka tanya i... macam i terror sangat IT or what ever... 
but i'm happy kalau dapat solve the problem!! weeehooooooo!!

i hope this video will help uols k 

Let's tonton dengan teliti okehhh  ;) 

 

from me Loyal Samsung User sangatttt!!! 
weeeekkk  :P 

sekian laporan untuk pagi ini... 

dah kata Sharing is caring ^____^

with Lots Lots of Love
me ;)

NoTe: "The more positive energy you have around you, the more positive your world will be."

Thursday, June 27, 2013

KakaoTalk!!! Free Chats and Free Calls its Awesome!! huhuhu!!!

Assalamualakum Uols and Selamat Petang!!

ni i nak share... 
Donlod laaaaa KakaoTalk ni... 
Jangan nak Sombong Sangat!!! 
dapat Talk n chat Free gitu... 
kitakan suka bende free!! 
Ni laaa masanya!!! 


Pastu jangan lupa search for Starbucks and jangan lupa add Starbucks k!!!! 

Siap dapat Free upsize okehh!! 
huhuhuhuhu
sila redeem urs!! 
I dah redeem i nyer lunch tadi... 
apa lagi uols sila download Kakao Talk... 
cam biasa ada je kat Andriod Play Store Gitu... 
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... I Love KakaoTalk!! 
tak caya??? sila cuba!! 
Free jaaaa pong... 
Tapi jangan tertinggal Henpon plakkk.. 
tak leh redeem pakai mulut.. 
kena tunjuk korang nyer coupon yang kat henpong tuuuu... 
^____^ 
Selamat Maju Jaya!!! 

apa lagi uolssss!!! 

Let's Kakao Talk!!! 

With Lots Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Use your voice for kindness, your ears for compassion, your hands for charity, your mind for truth, and your heart for love."

Bila Jem kita patut wat Keek!! ahahhahah...

Selamat Pagi Malaysia !!!
Kisah Semalam waktu balik keje satu jam stuck on traffic...
berlakulah sesuatu yang tidak dijangka... :P
tu lah dia... klu dah mehoyan sampai..
sakit jiwa dek tepic jem cam harommmmmm!!!
so i pon jadi masuk angin kuar asap...
menyanyi and bercakap sowang-sowang!! ehhhh..
kesahhh kee??
lantakkk dan layan jekk lahh...
sila sediakan baldi sebakul...
kot nak termuuntahhhh tengok i merepek kat KEEK!!! 




hahhhhh amikkk ko ...
mampu ke nak nyanyi lagu Mariah Carey!!
muahahhaa... just Kiddin!!!
sronok jugak tengok diri sendiwiiiiiiii dok menyanyi...
lalalallallaaaa....

ingat tepic jem ada eksiden... tapi hampeh sangkaanku...
adalah meleset tahap langit ke-7 weeeiiiii...
hangin tak kiraaaaaa!!
rupanya JPJ tahan lori bawak crane besar kedabakkk terlebih muatan!!!
Adoiiii laaaaa haiii.. dah nama dok Mesia nih...
hadap jek laaahhh... Lorry kena tahan pon nak tengok pat kejadian...
kepo jekkkk!!!
nasib i lahhhhh... ahhahahahha


oklahhh nak start wat keje.... @____@

with lots of Love
me ;)

NoTe: "Be kind to unkind people. They need it most"- Happy Thursday!!  :)

Wednesday, June 26, 2013

Juz me n U... Love u!!

Assalamualaikum and Selamat Petang... 

Nak citer sal budak betuah nama Aznira..

i suka panggil dia Nira...
owhhh yes she is cute... 
hati mudah tersentuh... 
manja orangnya... 
pez time practical dikantorku... 
bersama kami yang agak laaaaaa hardcore... 
konpem pengalaman terbaik buat Nira.. 
Setiap tangisan dan ketawa dia... 
Setiap kesusahan yang Nira alami...
mungkin orang lain takkan faham.. 
tapi diriku cuba memahami dan selami hati Nira... 
biasa manusia tiada yang sempurna.. 
walaubagaimanapun air mata yang mengalir pasti ada harganya... 
Nira kini bersemangat lebih kental... itu pasti!!
lebih kuat dek cabaran dan ujian yang telah Nira lalui.. 
Dah berhari berlalu baru hari ni ku perasan 
ada nota disebalik bekas pensel comel pemberian si Nira... 
 nampak terus kata budak nih memang sengal!!! 
Tulis bagi terang sket boleh tak!! 
apapon terharu bila baca... 
so sweet of u sweet gal!! 
Just keep in touch sayang ... 
i'll be missing too!! 
Alwayz!! 

 Our Moment of Happiness!! ;)  

hope to see u soon sayang!! 

with lots of love 
me ;) 

NoTe:  "Just because a few people didn't treat you right doesn't mean everyone will treat you wrong. Learn to love again until it's right."

Tuesday, June 25, 2013

Fast and Furious 6 jerrrrrrrrrrrrr....


Sesi iklan ko hado ??? kebod kaler pink cam ni kat telepon bimbit korang? adoooo adoooo??? ehehheheheeeeeeeeeeheheheeeeeeeeeee..:P
owhhh and again my obsession goes... korang kalau pakai Android phone... 
g kat market search je keybod kaler atau design pilihan korang... 
memang banyak sangat sehhhhh sampai tak tahu mana nak pilih... 
i pilih yang simple jeee.. ehehhehe...
yang pasti kaler harus Phink gitu.. :P 
citarasa masing-masing lahhh k.. 
  

 Wassap yaang dah berkurun telah dituntut ... 
dan diriku telan pon menuntut bela kemahuan tahap melampau nak jugak layan movie 
Fast and Furious  6... 
kesahlah sangat lambat atau cepat yang penting i dah selamat!!! 
korang dahhhh kewwwwww... 
wekkkkkkk :P 

 

Last Saturday, lama dah kowt tak jejak panggung kat 1 Utama huhuhu... 
salu GSC jee kat 1 Utama tuh .. now TGV pon ada okehhh... 
pilih je mana korang nak... 
kerr i yang lambat baru tahu kakakkakakka.. arghhhhh layann...
i memang suka nak couple seat!! leh laaa peluk-peluk kalau sejuk... 
dah kater kiterang halal.. nak peluk nak cium ke taderhal... 
ehhhhhh tak yah nak oberrrr!!!
Fast and Furious 6 
 memang terbaik di abad ini!!! huhuhuhu... 
i and si dia memang pasang niat g tengok muvi jeeeee
 tak pandang..
 tak jenguk dahhh kiri kanan... 
abes jeeee jalan terus ke parking..
biasa laaaaa i nih keje asik soping.. 
pantang jamu mata nanti ada yang bekenan dah susah plak.. 
kalau tak beli nanti teringat bawak ke tido and siap termimpi-mimpi... 
mueheheheh... so better tak yah nak tengok-tengok atau intai-intai sekalipon... 
jom balik!! muahahhahaha ...
 
with Lots of Love 
me ;) 

NoTe:  "No matter what may have happened to you or around you in the past, this moment is yours to create." 

Pacu Laju-Laju Lunch at PLan b...

Firstly i nak luahkan perasaan i ni dulu yang berasa hampa dengan pemandu yang masing-masing pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan pemandu yang lain... wahhhh aayattt tak boleh blahh!!! puiiiiii!!! pikir laaaa sangatttt kan perasaan orang lain.. well this is Malaysia though!! please accept the fact.. !!Orang Malaysia nih semua drive kereta yang cantik, canggih kan main lagi... tapi kan huh signal tuh kedekut nak pakai tah tak tahu kenapa i sendiri tak faham... i nih dah laa nak cepat balik ke pejabat... hurmmmmm... ntahlahhhhh susah nak cakap... kalau tersesat sekali pon duk laaa lane belah kiri.. bagi laluan kepada yang drive ala-ala Fast and Furious ni ........ tak gitu???... ok dahhh buang karen nak marah-marah....

ok i nak citer tempat makan best for lunch. 


Sedap uolsss... Plan b nih ada banyak branch kot cer uols google... 
heeeeeeeeeeeeeeee... :D 

 

Disebabkan perut i nih tak berapa nak sedap sangat... 
asik kuar masuk toilet haaaa tuh i minum hot honey lemon jeeee.... 
Hot Honey lemon dimamah bersama biscoti yang lazat... 

 

Disebelah tuh jiran Plan B... 
Haiiiiii Kopi Binnnnn!!!! 
Happy Anniversary ke 50 !!!!!!! 
wah sempat !!!
Godaan Saitannnnnnnnn niraaajimmmm suh take away es blennnnnnded satu..!!! 
 

My Cik Apple tak mamam sayur.... 
so i seperti biasa dan selalunya jadi tukang penyelamat daripada membazir... 
membazirkan amalan Saitannnnn nirrrrrrooojimmmmmmmm!! 
itulah gunanya kawan tolong kawan... ai memang suka mamam sayur nih... 
 
ngeh.. ^___^ 
 

This is my Choice of the day... 
Pasta Carbonara !!
mak ehhh meletops mulut sedap sangat-sangat ooohoiiiii... 
ada 15 belassss minit lagi nak kul 2.. memang tak sempat nak cekik bagi abes!!
 

Ambience and interior.. ok larrr... 
Service ok tapi tadi pasta sampai lambat... 
tapi i dah buli derang tadi suh bungkus my pasta bahagi 2... plus with 2 different paper bags.. 
its for me and Cik Apple opcoz... 
tak kira... if tak nak tenok i nanes kat Plan B nih kanggggg... 
so they are...... have better plan for me... lol 
siap ada extra chesse for our Pasta yeayyyyy!!! 

best kannnn!!! tak caya korang g lahhh teraii!!! 

settopppp ahhh sini dulu... nanti sambung k... 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Today will never come again. Be a blessing. Be a friend. Encourage someone. Take time to care. Let your words heal, and not wound."

My true madness Reveal.....

Assalamualaikum and Salam Sejahtera... 

waaawawawawawaaaaaaaaa statement kat atehhh tuh ada gaya retis uols... 
padahal siapalah saya hanya manusia biasa yang lagi hina... 

just wanna share sebahagian of my madness... 

here goes.... 

tadaaaaaaaaaaa... 


 

i love Leopard printed  so much


oppppppppsie....
 

  lama dah simpan this hairband and i still having it... 
few years... 


  ada lagi... tapi tak ter reveal... malas nak korek cari mana lagi yang pasti semua dalam kotakssss.. 
disimpan dan dijaga rapi... 
akan diturunkan kepada my gals nnt.. hahaha.. 

 This pink part i love it so much...


sssssshhhhhh sport rim pon dah color pink... 

ahahhahahaa... :D 


so there goes bebeh!!!...
part of my life... part of my madness... 
Thanks to si dia and to my family yang selalu melayan my madness... haha... 

with lots of love 
me ;) 

NoTe: "Stop focusing on what made you happy before, and start focusing on what can make you happy now."

Saturday, June 22, 2013

Malam yang sepi...

Entah kenapa malam ni terasa sepi..
Lalu ku bangkit dan mangambil air sembahyang...
Ku buat keputusan untuk solat hajat..
Demi anakku tercinta..
Ku panjatkan doa untuknya supaya Allah dapat berinya cahaya...
Cahaya hidayah dan dapat lapangkan hatinya..
Supaya anakku dapat menempuhi pemeriksaan akan datang dengan tenang...
UPSR tak lama lagi.... Tah kenapa ku yang susah hati...
Masa berlalu terlalu pantas...
Terlalu cepat....
Malam yang sunyi buatku ku cuba penuhi dengan doa bertubi-tubi...
Semoga Allah makbulkan permintaanku...
Dariku hambaMu yang hina ini....

With lots of love
Me...

NoTe: "Patience with others is love. Patience with self is hope. Patience with God is faith."

Thursday, June 20, 2013

Last Day RM 3 Bonanza Promo at Sushi King

Assalamualaikum dan Selamat Petang!!
psssssssssttttt psssssstttttttt... 
korang tahukan kan kan.... rini last day!! masih ada masa gi laaaaa terjah!!..

 

As Ussual posing wajib gediks kami... Biarrrrrlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
lalalallallalalallalallalalaaaaaaaaaaaaa.... 


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Total piring comel-comel sume Doploh sahaja (20) hah korang mampu keee??? .. 
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cerita Sebenar 20 firinggg Bahagi dengan 4 orang ehehehehhehehehheheeeeee ^___^
semua jenis kaler pinggan itu berharga cuma RM 3...
Untuk membership jek tau... 
Makan dalam masa 45 minit jee.. ahahahhaa..
tak yah nak berangan nak lepak tersadai lama-lama yaaaa
weee weeee weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... 
klu kami berdua je... memang pengsan a.k.a TIDO jawabnyer... 
barulah boss masing-masing mehoyannnn... ehehehhe.. 


Itu jeeee cerita hari ini... 

wit lots of Love.. 
me ;)

NoTe:  "The only time you run out of chances is when you stop taking them."

Brad Pitt and the Wife...

Brad Pitt about His Wife

My wife got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and problems with children. She has lost 30 pounds and weighted about 90 pounds in her 35 years. She got very skinny, and was constantly crying. She was not a happy woman. She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the morning and got tired very quickly during the day. Our relationship was on the verge of break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself. She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get divorced soon… But then I decided to act on it. After all I’ve got the most beautiful woman on the earth. She is the ideal of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her shoulders. I began to pepper her with flowers, kisses and complements. I surprised her and pleased every minute. I gave her lots of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends. You won’t believe, but she has blossomed. She became even better than before. She gained weight, was no longer nervous and she loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.

And then I realized one thing: ""The woman is the reflection of her man""

Brad Pitt



My wife got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and problems with children. She has lost 30 pounds and weighted about 90 pounds in her 35 years. She got very skinny, and was constantly crying. She was not a happy woman. She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the morning and got tired very quickly during the day. Our relationship was on the verge of break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself. She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get divorced soon… But then I decided to act on it. After all I’ve got the most beautiful woman on the earth. She is the ideal of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her shoulders. I began to pepper her with flowers, kisses and complements. I surprised her and pleased every minute. I gave her lots of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends. You won’t believe, but she has blossomed. She became even better than before. She gained weight, was no longer nervous and she loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.

And then I realized one thing: ""The woman is the reflection of her man""

Brad Pitt


How Sweet both of them.... 

with lots of love 
me ;) 

NoTe: "Do the right thing, even if no one will ever know, because YOU will know." - Happy Thursday Loves!!

Wednesday, June 19, 2013

Repeat Lunch at Pasta Zanmai !!!

Assalamualaikum dan Selamat Petang.... 

Lagi sekali me n cik apple n the Gengs nak g terjah Pasta Zamnai... 
Apa Kes!!! sebab teringat Pilihan Pasta yang sangat banyak dan menunya yang mabelos!! 
Banyak sangat-sangat dan sedap-sedap belaka dan dengan harga yang sangat-sangat berpatutan..

The Restaurant ambience sangat-samgat menambat hati..

 

Pasta ZanMai at Paradigm Mall, Petaling Jaya 
Uols kena teraiiii.... 

 
  

Dua Menu itu harga Cuma RM 25 Sahaja... 
 

Yang ni pula Menu Pilihan i... Pasta n nasi goreng ada telur dan diatas ada Chicken Terriyaki... 
 Pitam nak abeskan at the end i tapau ajerrrr.. 
This Set Mini Pasta for only RM 25. 
Mini lahhh Sangat!!!! 
Giler Gempakssss okehhh... 
Leh pitam nak cekik semua!!! 
 

Fokus jarak dekat!! 
Portion yang sangat-sangat banyak!! 
Phewwwwwwwww.... 
 

Salad tuh besar dan sedap its only RM16... 
kawan i tuh makan tuh ajerrrrr tauuu!! 
Giler Diet!!!  

 

Sebelum Cik waiter comel clearkan table, 
we ols mintak dia snap snap our pic yang comel nih ehhhhhhhh.... :P 


  

 Hambekkkkkkk!! haahhhhhh LICINNNN!!! 
korang mampu?? 
seriously korang mamam kat sini memang yummieh!!! 
Menu yang banyak sampai setahun belum tentu abehhh nak terai uolssss.... 
even servis juga tidak menghampakan... memang laju tahap dewa!! 
Dan juga waiter yang comel lagi ramah gitu!!!! 
I like!!!!


Me n cik apple... like always wajib amik pic berdua... huhuhu  
^___^ 

 

Ni lagi satu... cafe Komugi Harus cuba Soon... 


 

Harga pon berpatutan.... 
nantilah nak cepat balik opis... 
 next time cuba... 
nanti kang boss cari... 
kuikuikuikui... 

Till then... 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Just be the best you can be. Never settle. Always strive to learn more, do more, and be more."

Sebulatnya – The Fabulous Cats



Tiada tangisan aku titiskan keringat airmata ku
Manakah silapku nyatakan satu persatu inginku tahu
Bukannya aku salah tafsiri (tak pernah aku mengkhianati)
Mengapa kamu buat begini (tak pernah aku hilangkan diri)
Apakah makna engkau mendua (tiada punca hancur segala)
Aku senantiasa setia (tolonglah percaya)

Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya
Bukan kerana ku sengaja meninggalkan mu
Kau sempurna untukku, untukku
Tapi kini kau salah tafsiri (mengapa engkau mengkhianati)
Salahkah aku buat begini (mengapa engkau hilangkan diri)
Tiada makna
Jadi apakah punca segala (aku senantiasa setia)
Aku tak percaya
Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya
Cukuplah katamu
Yang betulnya hanya kamu
Cukuplah sisksamu
Yang pernah sakiti mu
Hati telah luka
Di atas luka dan luka
Di dalam tak disangka
Tertanam dendam yang lama
Mulalah meraba
Mencari jalan semula
Jalan yang bercahaya
Kembalilah padaNya
[*] Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya

Repeat [*]


(OST Epilog Cinta Khirana)

Love this Song and Tasha Shilla is so pretty in Epilog Cinta Khirana... 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Never let the things you want make you forget the things you have." - Happy Wednesday Loves!!feeling loved.

Tuesday, June 18, 2013

Anugerah Melodi Raya 2013

Assalamualaikum and Afternoon Uolss!! 

Berita baik bagi peminat artis pujaan masing-masing yaa!! 
Musim Mengundi kembali lagi!!! 

Melodi TV3 bakal mengadakan Anugerah Melodi 2013. Anugerah ini bersempena Melodi Raya 2013 yang bakal diadakan di PWTC pada 11 Ogos 2013 bagi meraikan penggiat seni tanahair dari tahun 2012 hingga 2013.

Adi Putra, yang dikenali sebagai Mr Hot juga telah dicalonkan dalam 2 kategori iaitu Artis Sensasi dan juga Artis Lelaki Pilihan .. Memang tengah Hot sangat dalam Drama Teduhan Kasih di Tv3. So uols jangan lepaskan peluang untuk mengundi artis pilihan uols dan juga sokongan kita diperlukan bagi meraikan pengiat seni tanahair. Jangan lepaskan peluang ya!!

 
 

Untuk mengundi mudah sahaja sila layari www.tv3.com.my/anugerahmelodi Klik Sahaja... ;) mudahkan kan kan... so sila jalankan tanggungjawab masing-masing ecccehhhhhhh...

Jom Mengundi !!! 

with lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Everyday is a fresh start to something beautiful"

Kerana Dia Yang Maha Esa

Bila resah Dia adalah segala penawar Duka...
Bila bahagia semuanya juga dari Dia...
Kerana Dia kita melihat Dunia...
Kerana Dia kita masih disini bernyawa...

Segala ujian dariNya kita hari ini kuat...
Segala Cabaran dan Onak Duri...
Kini kita tabah dan lebih matang dan gagah...
Gagah mengharungi apa sahaja...

Kehidupan yang penuh warna...
Warna keceriaan...
Segala gelak hilai tawa anak-anak...
Membuatkan kita lebih bahagia...
Kasih Sayang dari Yang Maha Esa tiada berbelah bagi...

Hanya Dia Maha mengetahui...
Apa yang tersirat didalam hati...
Hanya Dia maha mendengar...
Segala keluhan dihati....

with Lots of Love
me ;)

NoTe: "If you run from all of your problems you won't get far in life because in order to be successful you have to be a fighter not a quitter" - Happy Tuesday Loves!!

Monday, June 17, 2013

Rezeki

Dia bagi pada yang layak...
Dia beri pada yang tidak riak...
Dia beri pada mereka yang tidak sombong..

Tapi Dia tarik bila manusia lupa...
Lupa pada Dia...
Lupa pada keluarga...
Lupa pada yang Maha Berkuasa...

Rezeki diberi pada yang berhak menerima...
Rezeki diberi pada yang berusaha...
Rezeki diberi pada mereka yang selalu meminta...
Rezeki diberi dengan usaha tanpa rasa lelah tanpa rasa jemu...

"Apabila kamu bersyukur, pasti Aku menambah nikmat kepadamu, tetapi apabila kamu mengingkari nikmatku sesungguhnya azabku sangat berat". Surah Ibrahim, ayat 7. 

With Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Setiap kita sudah dijanjikan rezeki masing-masing. Yang penting kita perlu risaukan supaya rezeki itu adalah halal dan samada kita bersyukur semasa menikmatinya."

Wordless Weekend...

Assalamualaikum and salam Sejahtera... 
Uols apa khabar..?? harap-harap sihat semuanya... 
 My weekend baru-baru ini adalah sangat sibuk.. masa adalah sangat terhad.. 
ai busy laaa dengan anak yang ramai sangat-sangat.. lol... 
tapi ye lah menyeronokkan... 

Sabtu, 15 Jun 2013 - I just banyak habeskan masa dirumah bersama keluarga... 
petang sikit i keluar fetch my mom.. i bawak dia jalan-jalan Empire Shopping Gallery Subang..
Tengah malam sikit i dating pula dengan si dia cuci mata kat Uptown Kota Damansara... 
Uptown Kota Damansara dah tak semeriah dulu-dulu... now half of the place ditutup untuk construction nak buat MRT kalau tak silap... Jenjalan cuci mata till 3 pagi...
nak cari kober handphone jer sebenarnya... 
kat UpTown KD nih bolehlah dapat dengan harga yang berpatutan... 
harga boleh tawar menawar...

Sunday, 16 Jun 2013 - Bangun 7.30 pagi bersiap untuk Suport Cik Piya Sports Day !! 
Macam Zombie tido tak cukup... hihihi... 

 

Cik Piya bersama rakan sekelas... 
berkepit jeee budak 2 ni...  
Best Prengggggggg  lahhh katakannn... 


Berjanggut nak tunggu Cik Piya main Hockey.. 
so posing-posing lah dulu camwhore... :P


 

Cik Piya dapat Medal... 
Syukur Alhamdulillah Mama Proud of you Always ^__^
  

Macam Biasa Mama & Abah Camwhore ^__^ 
Abah dengan gaya Brad Pitt gitu...
hihihihi.. 

  

Lepas skool Sports Day event kami ke Tanjong Karang ...
Wedding Ceremony my Opis mate puler... 
kami sampai kat kenduri kul 4 petang sib baik belom tutup kedai... 
tapi nasib baik jugak tak ramai orang...  
we ols dapat laaa makan bertambah tanpa segan silu gitu..
Umah my pren nih kat tengah-tengah bendang uols!! 
Angin dia sepoi2 gitu... memang best.. 
tak ramai sangat orang so i dapat la jugak borak-borak kosong dengan parents my pren ni skali.. 
 ramah sungguh keluarganya... 
Boleh Tahan Kacak pilihan Cik Puan Miemie nih huhuhuhu... 
Bagikan Pinang dibelah dua lahhh korang!!... 

Perjalanan ku Dari Skool event dari pagi .. 
pastu gi kenduri perjalanan nak dekat 2 jam phewwwwwwwww.... 
Giler Penat kowt!! tapi berbaloi-baloi... 
Syukur Alhamdulillah semuanya selesai dengan keizinan yang maha Esa... 

Selamat Pengantin Baru Cik Puan Miemie... 
Semoga Berbahagia dan Berkekalan hingga ke akhir hayat... 

Dalam kul 5 petang kami bergerak pulang.. 

with Lots of Love 
me;) 

NoTe: "You never know how strong you really are until being strong is the only choice you have."

Friday, June 14, 2013

Welcome to the world Baby Gal!!


Lunch tadi i keluar awal melawat rakan sepejabat baru melahirkan anak ke-2

di Prince Court Medical Kuala Lumpur

and It's a Gurl !!! 
 

Geram Sangat tengok bibir dia yang kecik tuh rasa nak cium... so i cium jugeksss... 

 hiihihihi... ^__^ 

 


Just we... yang berbaju biru tuh nama dia Wawa... 

dia laaa penunjuk jalan... klu i sorang memang tak sampai laa sepital Prince Court tuhhh... 

i nih kalau bab jalan memang FAIL!!! 

so nih la dia rakan-rakan sepejabat... ramai lagi tapi line tak clear tak leh nak pollow... 

kihkihkkihkih... comel tak kami?? ehhhh... :D 
 
 
Bila i tengok baby haihhhhh rasa teringin nak baby... 

comel sungguh kurniaan Tuhan ni....


This is my Lunch of the day... 

Terpaksa Lunch at Coffee Bean Prince Court Medical takut lambat nak sampai ke Pejabat... 

i tak ingat nama apa tapi harganya RM15.50 

and yes with my Favourite Drink Hot Matcha Green Tea... 

Sedap okeh!! salad tuh Fresh sangat!! 

Just a short and Quick one... 

Sikit lagi i dah nak terbeli Strawberry cake at Kopibin... 

Cake tuh mengiurkan.. harganya RM10.90 per Slice.. ^__^ 

Tapi tak beli tahan napsu... ahahhaha tengah lapar semua pon nak cekik!!  

Thats all for now ... till then... 

with Lots Lots Lots of Love...
me ;)

NoTe :   "Many people will love you for what you have but only few of them will love you for who you are."

Warded Last 28-30 May 2013

Things Happen is unexpected.... 

As uols know i have been warded for 3 days last  2 weeks at Sunway Medical Centre...

Nurses and Doctor is been real good to me... 

Thanks to all i am fully recover... 

Syukur Alhamdulillah...

Sweet memoirs from my Gal...

  

Thanks babe for always been there for me... 
I love you...!!! 
 

  
Mom home Cook Dinner... dah tua-tua pon anak dah 4... 

i still have mom around to cook for me... 

syukur sangat-sangat.. 

Thanks mom you are the greatest!! 
 


Pez time kena sedut nebulizer... 

tak best lansung sedut bende tuh... 

hope 1st and the last... 

no more... 
 

 Lovely & Sweet Gifts from Colleagues and friends...

Last but not least... thanks to family and especially My Hubby for always be beside me giving the full support at anytime i need u... love you as always sayang insyaallah till Jannah... 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe:  "There is no need to have it all. Just make the best of what you have." - Happy Friday Loves!!.. ;)

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun