hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, June 6, 2013

Santapan dan Sentapan minda


 Assalamualaikum and salam sejahtera... kalau uols nak tau now I tgh tggu masa nak jumpa doctor for follow up... check up for my lung ni... harap-harap dah clear dari kuman influenza nehh... anyway citer I dulu semalam I lunch at empire.. sedap la jugak... sebenarnya me and my bff dah buntu tak tahu mana hala tuju untuk lunch... wahhh nak lunch pon masalah uols... but anyhow we decide lunch at Jaya Grocer, Empire Shopping Centre... ada food court comel... limited space but I juz love it... simple dishes but nice place to hang during lunch... I had pasta and lime tea... almaklum laa batuk masih melanda diri... so kena puasa minum ais wat seketika merawat tekak and lung ku ini... kali ke2 i lunch at Jaya Grocer ni... menu dia selalu bertukar.. tapi chicken black pepper its a signature dishes kot.. sebab menu tuh memang selalu ada jer and belum try lagi.. sebab boring makan ayam selalu.. 

Photo taken yesterday at Jaya Grocer food  court, Empire Shopping Gallery
Pasta and lime tea for Lunch ;) yummieh!! 

ok next story... I nak citer about update status... tak kira laa kat FB ke kat twitter ke kat mana-mana jer yang ada Status that u can update anytime and anywhere... well.. I prefer to share positive thing instead of meroyan tak tentu pasal... nak mengata or mengumpat... nak perli ke menyindir... goshhhh... mentality tahap mana kita ni sebenarnya... keluarga.. saudara-mara.. adik beradik anak beranak baca kott helloooww... akhlak yang macam mana yang kita ni semua nak tonjolkan... lets grow up pep!!..... kita ni dah cukup dewasa dah nak menilai mana yang baik atau yang buruk untuk dikongsi.. kalau niat nak mengata atau nak menyindir I think tindakan paling kebudak budakkan laaa beb.. unless if its general.. pengetahuan am yg baik untuk dikongsi bersama... pengajaran ke ok gak ni tidak takkan dalam kain sendiri nak beritahu satu dunia... what ever it is yang penting niat... I pon tak laa bagus sangat dan tak la baik sangat... tapi kalau ada masalah I tak der laa gile nak g update status woiii "aku tgh stress ni... ada orang sakitkan hati aku ni ooiiiii" contohnya... hah gitu... perlu ker??? Wal hal for me I tak rasa status kat mana pun adalah tempat luahan perasaan atau pun tempat aduan... lebih baik kita mendoakan yang baik-baik sahaja... dan semoga Allah permudahkan permasalahan kita... come on pep... there's a place for us to luahkan perasaan.. tak perlulah kita nak berdendam... berapa lama pun kita ni semua hidup kat dunia ni... nak perli sana sini... heh.. I tak la sentap tapi rasa kesian tengok orang duk luahkan perasaan kat tempat yang tak sepatutnya... gi la citer kat bff ke... kat hubby ke kat ustad ke.. ok gak.. haiiihhhhh... apapon hak masing-masing laa kan nak buat apa pon...masing-masing ada cara tersendiri macam mana luahkan perasaan...  pengalaman mengajar kita menjadi dewasa dan to me bukan umur.. pengalamanlahh mengajar kita jadi lebih berhati-hati... ramai orang memerhatikan kita gelagat dan perangai... kat FB lagilah... ada anak-anak, keluarga dan sahabat handai yang perlu kita hormati.. tak best ahhh nak citer aib orang ni... tapi bila kita buka aib orang sekalipon sama jer dengan aib diri sendiri... bak kata orang tuding jari kat muka sendiri tak ke malu... kadang-kadang kita kena muhasabah diri... cermin diri dulu laaa.. atau ukur baju kan badan sendiri... kita ni semua tak perfect pon.. masing-masing ada kelemahan diri.. dan tak usah nak perasaan bagus sangat sebab banyak lagi orang yang bagus dan lagi hebat... dan ramai lagi manusia yang mengalami permasalahan yang lagi teruk dari kita... yang tak dapat pun nak luah melalui kata-kata pun yang tak pernah jangka pon... masalah semua orang ada... macam mana nak handle tuh pandailah kita tangani sendiri.. dan mintalah pertolongan dari Yang maha Esa dan Yang lebih Mengetahui.... semoga Allah swt membantu kita... mempermudahkan segala kesulitan... amin...

akhirkata ... ku mohon ampun dan maaf kalau ada yang terasa ataupon tersinggung. tiada niat dihati nak menyakiti hati sesiapa hanya sekadar berkongsi sesuatu.. Dan mak pon nak luah perasaan jugak... kuikuikuikui... dats all for now... till then...

with lots of love 
me ;)

Note: "@SantapanMinda: Orang yang hebat tidak akan melenting apabila dicaci, ia akan terus tersenyum, bersabar dan mendoakan yang baik-baik."

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun