hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, June 30, 2011

Bersyukur...

Assalamualaikum n salam sejahtera...

korang dah makan??? korang semua sihat??
Saya adalah sentiasa sihat dan semakin sihat nih adehhhh....
Title saya tuh tak lah ok ker takk....just nak tekankan perkataan bersyukur.. saya amatlah bersyukur dengan apa yang saya ada...walaupon taklah sekaya mana.. yang penting hasil usaha adalah dari titik peluh diriku sendiri.. anak2 pon sendiri jaga dan alhamdulillah saya tak susahkan ibu bapa kecuali apabila kecemasan.. saya bersyukur Allah taala beri saya anak2 n suami yang baik...

saya bersyukur mempunyai tubuh badan dah rupa yang sihat dan sempurna alhamdulillah sangat2.. saya bersyukur pada waktu dalam pantang suamiku gigih menjagaku tanpa mengharap ibu bapaku... mertuaku dah lama pergi... suamiku bergantung kasih pada ibuku juga.. susah senang perit yang kami lalui bersama... adat dan lumrah hidup...tanpa keluhan diri ini sentiasa berasa bersyukur... tak semua kita nak kita dapat.. ada perkara yang kita ada yang orang lain ada... so tak payahlah berasa tidak berpuas hati dengan apa yang orang lain ada.. yang sepatutnya kena sentiasa berasa bersyukur.. dan terus berusaha dengan gigih utk mendapatkan apa yang kita mahu tanpa putus asa... rasanya semua orang tahu tentang itu...

Allah tuh maha adil... setiap kesedihan dan kesulitan pasti ada ubatnya... contohnya apabila kita stress kat tempat kerja.. balik rumah nampak anak buat kita rasa lega n happy... contoh je laaa... tak der bende yang perfect dlm dunia nih... asalkan kita bersabar insyaallah pulangannya Allah sahaja yang tahu... segalanya rahsia Allah... Rezeki datang hanya dari Allah yang penting kita jangan sesekali putus asa... anggap segala cemuhan, hinaan, kritikan sebagai satu penyuntik semangat untuk kita terus berjaya dalam hidup dunia dan akhirat....


wit lots of love
me ;)

nota kaki : "Ada tak plastic surgery utk kurangkan tonggek????" - status dari seseorang... adakah ini petanda orang yang tidak besyukur atau celaan n hinaan... fikir-fikirkanlah....

Wednesday, June 29, 2011

Things just happen....happen for a reason

Assalamualaikum n salam sejahtera...

i have so much in mind but dunno where to start... again confuse... ahakss..
macam2 hal jd plak lately... rase fun dpt jalan saner sini ... early June ritu ada family day kat KK... lepak kat karambunai lagi.. my 1st experience.. klu u all nak tgk pics nnt free i upload ehh..mmg best dpt becoti nih... sapa x suke bile dpt becoti kannn... tol tak tol tak...a week after g KK i went to JB n Singapore plakk... me yg tgh sarat nih pon hubby tarikk gakkk bwk jalan... layan jee laaaa... selagi die nak bawak kita layan... bile dengan die jalan2 i tak risau sangat.. ye laaa klu sakit he always at my side.. apa nak susah...

setelah selesai g sana sinun becoti doc plakkk suruh byk rehat sbb takut besalin telampau awal.. i tot jalan byk senang nak besalin.hurmmm .. nak tak nak kena laaa dengar ckp doc... like it or not... i nih plak kat opis lately plak bizis teramat.. prepare paper for tuh laa... paper for ni laa time dah dpt nasihat doc laa macam kena buat keje kehulu kehilir... tak leh nak salahkan sesaper pon .. dah keje n tanggungjawab kena jugak laksanakan... sekadar mencari rezeki yang halal....

dugaan demi dugaan... ujian demi ujian yang mendatang... Allah maha pengasih n penyayang.. setiap dugaan yang Allah berikan pasti ada hikmahnya... Gocip or even opishhh felitikkkk yang kita juga tak boleh nak lari ... apalah daya its not easy bukan senang nak puaskan hati orang... hati manusia pon n cara pemikiran semua lain lain... tak boleh pon nak salahkan sesiapa... apapon i amat redha...

i pon tak la baik sgt pon semayang laaa selalu tinggal... tapi i admit laa semua tuh... tapi ada jugak orang suke mengata dan membuka keaibkan orang lain .. motif taktau... apa yang pasti dalam hati i nih ... i just redha.. alhamduulilahh n bersyukur ke hadrat ilahi Allah berikan i anak2 n suami yang sentiasa memberikan sinar bahagia dlm hidup alhamdulillah dah pon cecah 11 tahun... mama n kawan2 sedara -mara yang rapat sentiasa berikan i sokongan n dorongan...

rezeki Allah taala yang berikan .. segala yang terjadi semuanya kehendak Allah... kadang apa yang kita tulis orang akan salah anggap... ada org pulak laser ngan kita tak per.... bile kita laser balik x boleh ahakksss... lumrah dunia ... macam2 ragam manusia termasuk my self sendiri ahahha.... takpelah yang penting kita jangan sekali kacau periuk nasik orang... rezeki masing2...

masing2 jugak ada cara camner nak luahkan perasaan dihati... ada yg suke tulis blog like me... ada jugak protes kat status... mcm2 cara laa kann... hurmmm Ya Allah aku pinta padaMu Tenangkan jiwa ku.. Semoga aku sentiasa tabah hadapi segala ujianMu... aminn...

Now my pregnancy dah 7 bulan lebey ... x sabar rasa nak deliver baby... perot dah rasa amat sarat... berat badan pon semakin bertambah... hehhee.. but lately susah nak tido sbb baby suke tendang2... i salu kaco hubby.. kesian tgk die... kadang x cukup tido gara2 i sik suh die urut... tapi time macam nih laaa nak manja terlebey ngan hubby tercinta... Perjalanan rumahtangga biase laa ada jugak turun naik... as all knows x der bende pon yang perfect... tapi yang best i nih turun naik pon anak dah nak masuk 4 dah.. Ya Allah bersyukur sangat alhamdulillah dapat bertahan dan semoga betahan dan kekal bahagia hingga ke akhir hayatku...

Kadang2 kan bile banyak orang mencaci.. mencela or mengata sekalipon dan apabila kita banyak2 bersabar.. insyaallah sinar bahagia tuh pasti ada...setiap perbuatan yang lakukan pasti ada pembalasan... Allah Maha kaya.... Allah sememangnya adil... Yang salah tetap salah Yang benar tetap Benar... Biar Allah Taalla sahaja yang tentukan ... :) klu ada orang sakit hati... tak baik kita doakan orang yg tak baik... my mom say dat laaa... biaq pi laa apapon org nak buat .. yang penting kita bahagia ... dan tak semua benda yang kita ada derang pon ada... bersyukur adalah yang terbaikkksss... ;) ..

panjang lebar plakss my luahan hati...
i benti sini dulu ahh... will share more stories ehh...

with lots of love
me;)

Monday, June 27, 2011

Rambut

Assalamualaikum n salam sejahtera... :)


This situation happen last 5th June 2011 at KLIA... kata2 nih still terngiang-ngiang at my ears.. hahaha....


hubby : kenapa rambut die macam tuh...


me: rambut camner???? (sajer buat tekebil2 konon tak faham)


hubby: ye laaa tgk rambut die macam singa... kembang gile...


me: ntahh sbb hubby die suke die rambut camtuh kowt....(replied spontan n gelak guling dlm hati)



well tu laa citerrnyerr... but somehow now i know that my hubby rupenyer amik berat about rambut..ahahaha... so nak tak nak kena la i jaga penampilan kannn...of coz luar n dalaman kena cun tol takkk.... hurm suami nih sbenarnyer i rasa sme nak bini derang lawa n mengancam. bukan takat Pandai jaga diri, maruah, pandai bergaul, rock n macam2 lagi laaa... mulut je kata tak kisahhh lawa dahhhh tapi mata terkebil-kebil klu tengok pompuan lain... ahahhahah.. but anyway i think penampilan harus kena jaga tak kira mana pon kita pegi... n as i said not just luaran but dalaman pon harus jaga... paling HARUS jaga kita org pompuan yang dah digelar ISTERI.. Hormat tuh penting... EGO pon kena jugak buang suke ke tak suke... kerana syurga kat bawah tapak kaki suami macam manapown... kasih sayang kita pada suami n anak-anak tuh la pengikat paling kuat.... (ececececeece cammm ceramah la plakkk kannn....) menjaga penampilan luaran n dalaman pon bukan utk hubby jugaaa tapi untuk diri kita juga....tak rugi klu kita jaga tapi lebih cantik lebih baik....n bonus lebih YAKIN ;)

dats all for now all....

wit lots of love
me ;)

p/s: congrats to Maharajalawak kumpulan SEPAH... i like that manisnya kurma ini... ihiksss...

Wednesday, June 22, 2011

My Mood Swing

Assalamualaikum n Salam sejahtera....

So So sorry all... just to inform that i will update my blog soon..

and my tummy is getting bigger n im getting lazier ..ahakss...

anway thanks for all ur support...

i will update the soonest !!!

wit lots of love !!
me ;)

Friday, June 10, 2011

not to be missed...:)



Owh yes I dit it… as promised I have registered my kiddos at KUMON yesterday… the briefing is fun even myself pon jd besemangat nak belajar… ahaksss ;) even athyrah n sufiya meet up her schoolmates kat KUMON.. Its positive thing I guess… I hope KUMON will help my daughter to improve her math n even be more confident and independent… coz I thinks KUMON really have the mission to change our kids to be a better one… KUMON not just teach our kids to learn but even more than that…. cool haa…. My daughter will have 4 times free trial class… as promised in the newspaper n I think all my fren out there u all should try too… my daughter oso nampak besemangat…. So I hope they’ll enjoy the class…


Thats all for now…. Will update more fun stories…


Wit lots of love
Me ;)

Wednesday, June 8, 2011

Movie Fever a Midnight wit Fast & Furious 5



hi all... just nak story ni...sometimes me n hubby do crazy things.... hahah... last night we decide to watch midnight movie... and the best part is i tried tahan my eyes to fall asleep akan tetapi ku kalah jua... kejup jek laa tetido.... my hubby watch it all the way.... the movie end about 2.30am and today i still come to work... hahhahhaa.... but siyesly im tired... pinggang rasa macam nak meletop... tapi gagahkan jugak... anyway... next i nak bring my kids to watch Kung Fu Panda 2 plak.... hihihihi... dats all for now.... what ever it is FF 5 mmg best !!!


wit lots lots of love

me ;)

Tuesday, June 7, 2011

KUMON

Jom Register for our kids ....!!!


My daughter lemah sikit math... so i just saw this in the newspaper yesterday n thinking of enroll the class for my daughter.... for her own good.... u all surf kat website n cari yg bedekatan dengan rumah... i dah call n buat apppoitment... this thursday is the day ;) hopefully this will help my daughter to improve..... so apa lagi u all.... jom cube... x rugi pon kita cube je dulu.... n its free trial class... cool kan....


sharing is caring wit lots of love


me ;)


A night with the Pirate of the Carribean

Halo halooo kami nak tgk movie .... :P



si kenit yg sayang nak tinggal so i just hangkutttt jakk laaaaa.. but she sleep when d movie is started ahahhahahhah :P









ini last weeknyer citeee ... tapi nak share jugakk mahahhahahah


we really enjoy the movie very much ..... it's FUN !!


wit so much love

me ;)







 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun