hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, June 29, 2011

Things just happen....happen for a reason

Assalamualaikum n salam sejahtera...

i have so much in mind but dunno where to start... again confuse... ahakss..
macam2 hal jd plak lately... rase fun dpt jalan saner sini ... early June ritu ada family day kat KK... lepak kat karambunai lagi.. my 1st experience.. klu u all nak tgk pics nnt free i upload ehh..mmg best dpt becoti nih... sapa x suke bile dpt becoti kannn... tol tak tol tak...a week after g KK i went to JB n Singapore plakk... me yg tgh sarat nih pon hubby tarikk gakkk bwk jalan... layan jee laaaa... selagi die nak bawak kita layan... bile dengan die jalan2 i tak risau sangat.. ye laaa klu sakit he always at my side.. apa nak susah...

setelah selesai g sana sinun becoti doc plakkk suruh byk rehat sbb takut besalin telampau awal.. i tot jalan byk senang nak besalin.hurmmm .. nak tak nak kena laaa dengar ckp doc... like it or not... i nih plak kat opis lately plak bizis teramat.. prepare paper for tuh laa... paper for ni laa time dah dpt nasihat doc laa macam kena buat keje kehulu kehilir... tak leh nak salahkan sesaper pon .. dah keje n tanggungjawab kena jugak laksanakan... sekadar mencari rezeki yang halal....

dugaan demi dugaan... ujian demi ujian yang mendatang... Allah maha pengasih n penyayang.. setiap dugaan yang Allah berikan pasti ada hikmahnya... Gocip or even opishhh felitikkkk yang kita juga tak boleh nak lari ... apalah daya its not easy bukan senang nak puaskan hati orang... hati manusia pon n cara pemikiran semua lain lain... tak boleh pon nak salahkan sesiapa... apapon i amat redha...

i pon tak la baik sgt pon semayang laaa selalu tinggal... tapi i admit laa semua tuh... tapi ada jugak orang suke mengata dan membuka keaibkan orang lain .. motif taktau... apa yang pasti dalam hati i nih ... i just redha.. alhamduulilahh n bersyukur ke hadrat ilahi Allah berikan i anak2 n suami yang sentiasa memberikan sinar bahagia dlm hidup alhamdulillah dah pon cecah 11 tahun... mama n kawan2 sedara -mara yang rapat sentiasa berikan i sokongan n dorongan...

rezeki Allah taala yang berikan .. segala yang terjadi semuanya kehendak Allah... kadang apa yang kita tulis orang akan salah anggap... ada org pulak laser ngan kita tak per.... bile kita laser balik x boleh ahakksss... lumrah dunia ... macam2 ragam manusia termasuk my self sendiri ahahha.... takpelah yang penting kita jangan sekali kacau periuk nasik orang... rezeki masing2...

masing2 jugak ada cara camner nak luahkan perasaan dihati... ada yg suke tulis blog like me... ada jugak protes kat status... mcm2 cara laa kann... hurmmm Ya Allah aku pinta padaMu Tenangkan jiwa ku.. Semoga aku sentiasa tabah hadapi segala ujianMu... aminn...

Now my pregnancy dah 7 bulan lebey ... x sabar rasa nak deliver baby... perot dah rasa amat sarat... berat badan pon semakin bertambah... hehhee.. but lately susah nak tido sbb baby suke tendang2... i salu kaco hubby.. kesian tgk die... kadang x cukup tido gara2 i sik suh die urut... tapi time macam nih laaa nak manja terlebey ngan hubby tercinta... Perjalanan rumahtangga biase laa ada jugak turun naik... as all knows x der bende pon yang perfect... tapi yang best i nih turun naik pon anak dah nak masuk 4 dah.. Ya Allah bersyukur sangat alhamdulillah dapat bertahan dan semoga betahan dan kekal bahagia hingga ke akhir hayatku...

Kadang2 kan bile banyak orang mencaci.. mencela or mengata sekalipon dan apabila kita banyak2 bersabar.. insyaallah sinar bahagia tuh pasti ada...setiap perbuatan yang lakukan pasti ada pembalasan... Allah Maha kaya.... Allah sememangnya adil... Yang salah tetap salah Yang benar tetap Benar... Biar Allah Taalla sahaja yang tentukan ... :) klu ada orang sakit hati... tak baik kita doakan orang yg tak baik... my mom say dat laaa... biaq pi laa apapon org nak buat .. yang penting kita bahagia ... dan tak semua benda yang kita ada derang pon ada... bersyukur adalah yang terbaikkksss... ;) ..

panjang lebar plakss my luahan hati...
i benti sini dulu ahh... will share more stories ehh...

with lots of love
me;)

2 comments:

  1. What goes around,comes around...
    Just let karma deal with em'.
    You stay chill k

    ReplyDelete
  2. thanksss yahhh babe... n thanks for always be there for me when i need u ... hugssss...

    ReplyDelete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun