hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Saturday, August 21, 2010

Be Happy :)

Camner aku nak mulakan luahan hati aku ini hari ini...
kadang aku x paham kenapa manusia harus berasa x senang hati melihat kebahagiaan org lain.. rezeki masing2 laa kan .. dan aku terima segala dgn hati yg tenang..
pekara yg lepas aku x rasa perlu utk aku nak igt sampai bebila.. we just need to let go things sometimes.. takk sme bende nak simpan dlm hati perut betol x ??
aku bahagia melihat kawan2 aku bahagia.. dan aku juga mahu kearah kebahagiaan ...
syukur alhamdulillah aku ada hubby n anak2 dan mereka yg bagi aku kekuatan...
kerana mereka jugak aku meneruskan kehidupan dan utk aku terus berjaya n bejaya dlm hidup...sket aku x rasa iri hati sbb aku tau masing2 ada kelebihan ..so x perlulah rasa cemburu ..lebih baik kita mendoakan yg baik2 sahaja ... aku pon manusia ...sesekali ada buat salah n silap .. hah well nama pon manusia .. sedangkan lidah lagi tergigit tol x?? sedangkan nabi maafkan umat ... but heh still kita mmg x leh lari dgn si pedengki yg sebok ske api apikan .. cakap mcm2 nak bg org benci ..
tapi apa pon yg paling best i'll take it in positive way ...which is ...apabile byk org x ske kita ..tanda nyer org sbenarnya ske nak menjadi sepeti kita ...ahaksss.. org admirer dgn kelebihan yg kita ada...adakala sme percikan n tomahan buat kita rasa down ... tp ahhh persetankan yg penting kita x buat salah ..
jujur, ikhlas atas segala perbuatan kita ... itu yg lebih baik ... semoga Allah sentiasa berikan yg terbaik buat aku sekeluarga..
kadang tu lah kita lupa ..lupa yg Allah tu yg berikan kita rezeki ... Allah itu yg lebih mengetahui apa yg kita lalui..
Allah maha pendengar dah Allah jugalah maha pengampun .. semoga aku juga takkan putus asa ..;)



wit lots of love..

me ;)

Friday, August 20, 2010

My Prayer...

Ya Allah .... lapangkanlah dadaku ...
berikan aku kekuatan utk menghadapi segala ujianmu ...
jauhkanlah aku dr org2 berniat jahat, dengki kianat..
jauhkanlah aku dan semoga hati aku kuat dan x jadi seperti mereka yg zalim..
jadikanlah anak2ku anak yg solehah..
dan suamiku menjadi ayah yg soleh dan taat padamu wahai ya Allah ya Rahman ya Rahim..
jadikanlah suamiku pemimpin yg soleh supaya seluruh ahli keluarga mentaatinya..

Ya Allah ko makbulkanlah doaku ini...

p/s: bagaimana rasanya apabila diri diherdik.. dihina.. dicaci.. Allah lebih berkuasa.. Allah yg tentukan segalanya... segala yang terjadi ada hikmahnya ...

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun