hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, May 16, 2014

Masa yang lalu

Masa yang lalu telah berikan aku penuh harapan... 
Masa yang lalu banyak mengajar aku erti kehidupan... 
Masa yang lalu buat aku lebih berhati-hati... 
Masa yang lalu beri aku seribu makna dan persoalan.. 

Masa yang lalu ku penuh liku liku.. 
Masa yang lalu ku juga ada jerihnya.. 
Masa yang lalu buat aku menjadi seseorang... 
Masa yang lalu buat aku lebih menghargai...

Masa yang lalu penuh dengan kenangan...
Masa yang lalu menjadi sebuah memori...
Masa yang lalu mahupun pahit mahupun manis..
Masa yang lalu buat aku teguh berdiri disini...
disini... 

Masa yang lalu... sedih suka duka siapa yang tahu.. 
Masa yang lalu hanya aku yang tahu... 
Masa yang lalu hari ini aku masih disini dan terus bernafas... 
Masa yang lalu terima kasih diatas segalanya....

Masa yang lalu hanya aku dan Dia lebih mengerti...





Lots of Love
me ;)

NoTe:  "Cry, forgive, learn, and move on. Let your tears water the seeds of growth and future happiness in your life."

Thursday, May 15, 2014

Quick Lunch at Restoran Haji Sharin Low

Restoran Haji Sharin Low is located at Seksyen 7 Shah Alam. 
 
 

A very quick one... very easy to get parking... 

sapa yang minat makan makanan ala-ala chinese style here are the place.. 

Servis pon super laju...  


Camwhore wajib bersama monopod.. 
^__^ 
 

  not much of gambar makanan.. 
sebab semua tengah lapar.. 
makan pon dah tahap pirana.. 


Harga berpatutan uols this place memang uols kena try sedap sangat.. 
especially yang suka seafood.. 
sotong goreng telur masin super sedap!! 
good luck uols !! 
 

Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Love yourself first and everything else falls into line. You really have to love yourself to get anything done in this world. "

Wordless...

Nothing much i would ask for... 
 just a tot that seriously really count from my precious...


Just them... are my reason... 
To live life with lots of love and happiness... 
May Allah swt protect them... 
with a great and healthy life.. 

Love u as always.. 

Lots of love 
me ;) 

NoTe:  "We may not always get what we want, but God will always provide what we need."

Monday, May 12, 2014

Mama i love you...

Good Morning and As Salam.. 

Sempena hari ibu ingin ku ucapkan "Selamat Hari Ibu" kepada semua ibu seluruh dunia.. 
especially to my mom... 
thanks for raising me dengan tabah.. 

as u all knows now days macam-macam cerita i dengar..
ada yang kata tak boleh sambut mother's day..
pada i.. terpulang pada hak individu dan niat seseorang... 
now days pon macam-macam hari ada... 
Hari Kanak-Kanak.. 
Hari Guru... 
Hari Bomba.. 
Hari Polis.. 
Hari Bapa... 
macam-macamlah.. 
what ever it is yang penting niat.. 



Lagu ni Spice girls ni zaman i laaa... masa skool agak pemes okehh... 
from Spice Girls "MAMA"  !!

Dari zaman sekolah i dah di train untuk menyambut hari ibu.. 
so i rasa x salah kalau setakat nak wish and beli cake makan sama2 
and just get together kan..


 

Mama... 
we have been through alot... 
seriously alot... tapi mama yang hari ini buat anak mama ni jadi kuat... 
teguh... dan alhamdulillah iam what iam today .. 
syukur alhamdulillah.. 


i am sorry that ive made u sad or even hurt your heart... 
im sorry... 
apa yang kita dah lalui sama-sama masa lalu buatkan kita lebih kuat hari ni.. 
segala onak duri.. segala suka duka.. 
segala air mata... 
dah cukup buat kita jadi kuat.. 

mama yang sebenarnya paling kuat... 
sebab mama juga kiterang semua pun jadi kuat.. 
dan sentiasa bersatu hati.. 

orang bercakap... apa pun orang boleh bercakap.. 
no matter what 
mama tetap mama elly.. 

 

Mungkin kadang kita terlupa bahawa sesungguhnya... 
"Syurga dibawah tapak kaki ibu" 

Love you ma always... 
Want you to know that... 
i always need you to be around... 

Lots Of Love 
Me ;) 

NoTe:  "It’s doesn't matter who you used to be; what matters is who you are today."

Thursday, May 8, 2014

Penakut


Takut aku untuk mengatakan sesuatu... 
bukan aku takut pada engkau.. 
tapi aku takut padaNya.. 

Takut aku nak bedepan dengan dirinya... 
sebenarnya bukan takut tapi aku malu... 
apakah aku layak mengenalinya lebih dalam? 

kehadiran aku mungkin membebankan dirinya..
atau mungkin lebih bahagia saat aku mengenalinya.. 
aku takut... 

atau mungkin aku tertalu takut..
takut apa akan terjadi seterusnya... 
takut akan kehilangan.. 
takut untuk menerima... 
yang pasti semua ini bukan milik aku... 
tapi Dia... 

Lots of love 
me ;) 

NoTe: "Be thankful for all the difficult people in your life, and learn from them. They have shown you exactly who you do not want to be"

Monday, May 5, 2014

Dobi owh Dobi


  Aktiviti hujung minggu sewaktu air di catu oleh pihak SyabeeeeeZ.. 

bangun pagi a bit then ajak kiddos lepak mamam kedai favorite i DK3. 

Sebelah DK3 ada Dobi "Layan Diri"

Agak kekok menggunakannya buat kali pertama..

Tapi sekarang dah expert.. 

^______^ 


Suasana Dobi..

Comel ja... paling best tuh ada wifi bagai kat dobi nih.. 

memang laa dia klu boleh nak suh lepak lama-lamakan... ahaha.. :P 

Boleh laaaa update apa yang patut... 
 

 Dah laaa 24jam dibuka.. 

ada free wifi plak... 

ada penghawa dingin lagi... 

Dobi terebaik abad ini.. 

sorry la uols i teruja dengan teknologi masa kini walau kat negara Jepungggg mungkin dah lapuk.. 

or dah lapuk kat mesia... i jek yang ketinggalan zaman.. wahhahahha... 

lepas basuh kain.... boleh terus keringkan... 

tak payah jemur dah... balik terus lipat... 

memang terbaik... sediakan uwangnya sahaja.. 

hihihihihi... 

13KG = RM 6.00

15 KG = RM 7.00

keringkan kain murah sikit...

ikut berapa minit yang kita nak...

15kg = 30 minit dalam RM5.00 

i think memang bebaloi kalau basuh banyak-banyak.. 

so korang apa lagi cari dobi berdekatan i think rate lebih kurang sama jaaa... 

orang bujang laa best... tak yah nak penin2 kepala... 

basuh baju n kering at 1 time... memang best!! 

Kalau malas jugak tak tahu laaa apa nak dikata... ahhahaha 

Dobi layan diri ni memang sangat-sangat mudah and cepat... 

sekian laporan dari saya.. 

lots of love 
me ;) 

NoTe:  "Life is precious, do not waste it doing anything that your heart does not love, respect or agree with."

Monday Blues

should i or shouldnt i say...
heh i let it out already... haha..

sapa yang suka monday... ???
actually i do..
tapi kadang-kadang sampai jugak malasnya tuh..
kenapa-kenapa Monday kau menjelma??..
arghhhhhh... .

jarang sekali it happens to me..
i like Monday sebenarnya..
bila semua kerja...
bila semua sekolah...

rasa sedikit sepi...
rasa sedikit ketenangan jiwa...
its time mommy nak rest...


lots of love
me ;)

NoTe: "Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better."



Saturday, May 3, 2014

Heart to heart talk..

Hi.... and assalamualaikum... 

I know its been sometimes i did not write my blog... 
Leaving it to long and ive become the laziest person ever... 

Too many apps now days and all need to be updated.. 
But i actually busy raising my anak dara.. 

Its not easy to become one.. 
To made them understand how to survive in this crazy world.. 

Seriously its not easy.. 
How i wish it was simple... 
Simple as like "petik jari" 
Face the fact it doesn't that so simple.. 

Pening kepala okeh... 
The teenagers even too daring.. 
 I have 4.. And 1 anak dara aldi.. 
She is pretty of coz like me.. Lol "perasan" please ignore me.. 

Well.. I think only mothers like me understand how i feel.. 
Serba salah... I dunno should i let her use smart phone or not. 
Tak bagi... Kesian pulak.. 
Bagi nanti she will be minah busy dengan hp.. 
Im so confuse.. 

Seriously im so confuse.. 
Need to think very deeply bout this. 

Wish me luck all!! 
And if u guys ada any advise or suggestion.. Please share.. 

Hugsss... 

Lots of love 
Me ;) 

Note : “The best medicine is a strong dose of love, laughter and letting go.”

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun