hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, December 17, 2012

berkata-kata

Orang akan berkata selagi diorang ada mulut...
Selagi ada mulut orang akan berkata...
Selagi hidup... selagi bernyawa...
Apa boleh buat bila orang berkata-kata..
Duduk diam dan tengok sahaja...

Tapi sampai bila....
Sampai kita mati...
Dia maha adil...
Percayalah padaNya..

Berkata-katalah yang terbaik...
Berkata-katalah yang positive..
Berkata-katalah yang baik-baik...
Kerana kata-kata itu doa...

With lots of love
Me ;)

P/s: setiap ujian dan dugaan ada hikmahnya... setiap perbuatan pasti ada balasannya.. segalanya rahsia Allah swt...



Sunday, December 16, 2012

Cahaya

Engkau bagaikan cahaya dalam hidup ku..
Engkau setia menerangi apabila aku dalam kegelapan...
Hanya Engkau sentiasa disisi disaat aku memerlukan Engkau...
Bagi aku Engkau adalah Cahaya...

Kemana sahaja aku pergi kau sedia berikanku cahaya...
Engkau sentiasa menyuluh  cahaya untukku...
Engkau adalah semangatku..
Aku luluh tanpamu...

Engkau menyuluh untukku tanpa batasan...
Hanya untukku Engkau menyuluh cahaya..
Engkau sentiasa dekat demi untukku...
Engkau hanya untukku dan Aku hanya untukmu..

Wit lots of love
Me ;)

Note: my prayer... may our love last till jannah... aminnnn...




Saturday, December 15, 2012

3 pagi

3 pagi.... duduk di kedai mamak...
Minum... mencari sesuatu...
Ketenangan... mungkin...
Atau mungkin sajer nak tengok kehidupan...

Yang hidup mahupun yg tidak bernyawa..
Gelak tawa kanak-kanak...
Sronok melihat mereka..
KeTawa riang...

Keseronokan hanya difikiran...




Friday, December 14, 2012

Semua ada

Ada twitter....
Ada facebook...
Ada belog.. mahupun instagram..
Segala macam kau ada..

Satu dunia membaca...
Satu dunia melihat...
Apa yang kau tulis..
Apa yang kau fikir..

Tak kira usia melihat..
Mahupun membaca...
Minat.. semua orang pun ada minat
Celik atau buta...

Tepuk dada tanya selera..
Tepuk dada tanya hati...

With lots of love
Me ;)

Note: yang penting niat.. ;)


Entah Tak Tahu

kita ni membaca...
nampak macam berilmu....
berjalan perghhh tengok ke atas...
ego....

kita tengok telivisyen..
tapi tak tahu apa isi...
kita juga tengok wayang...
tapi apa ilmu dan teladan yang kita nampak...

Kosong....
pakai lawa-lawa..
make up pun lawa-lawa...
jalan pun cantik...
body pun cantik...

tapi kalau tak ada ilmu...
tak ada budi bicara...
tak ada kesopanan...
apa pun tak ada....
berguna ke??

buat tak tahu...
tapi hakikatnya tahu...
mulut kata tak suka..
tapi dalam hati suka ...

kutuk tak hengat...
mulut bau najis...
selalu membaca tapi buat tak tahu...
buat tak tahu hukum hakam...

nampak bijak tapi kosong....

with lots of love
me ;)

note:  Seburuk-buruk buta adalah buta hati.







Question ??

What is so special about you???
Do you care??
are you sensitive??
what you do??
what you love??
what is your favorite color?? 

do you have hearts??
do you have feelings??
do you have friends??
do you have BFF??

are you a good person??
are you in love??
are you a person with attitude??
are you pretty in heart in and out??

are you smart??
are you a person with brain??
are you a happy person??
are you crazy??

think....

with lots of love
me ;)

note: im just blabbering :P 



Mengharap

Mengharap Sang mentari...
tapi mentari tak kunjung tiba...
mengharap sang hujan...
tapi hujan juga tak kunjung tiba....

kenapa nak mengharap...
bagaikan tunggu bulan jatuh ke riba..
mana daya??
mana usaha??
focuslah... mengharap tanpa usaha pun tak guna..

Jangan jadi Bodoh...
Jangan jadi tungu...
Jangan Jadi dia
tapi jadilah diri sendiri...

with lots of love
me ;)

note: Do Our Best with so much Love and Sincerity 




Thursday, December 13, 2012

Bukan Senang

Bukan senang nak jadi seorang penulis ni kan...
perlu ada banyak idea yang bernas, kreatif, yang best untuk dikongsi bersama...
kadang kala terlalu banyak hingga rasa kosong didada...
nafas pon rasa sesak ntah tak tahu mengapa...

bagaimana nak teruskan kehidupan...
kalau dalam hati banyak sangat benda hitam...
banyak sangat ada perasaan dengki dan sakit hati..
pastu nilai orang walaupun tak kenal pun hati budi seseorang...

biasalah manusia seringkali buat kesilapan..
dan kalau dirimu mu anggap permata aka DIAMOND..
dah sah sah mu ramai yang suka..
ramai yang nak dekat padamu... 

hakikat kita semua manusia..
kalau nak senang...
kita pun kena laaa senang dengan orang...
orang suka kita sebab kita senang...

senang untuk bersama...
senang untuk berkawan...
senang untuk rasa bahagia...
senang untuk berbicara...

bak kata orang susah senang bersama...

with lots of Love
me ;) 

note to self : "Siapa yg ingin dilapangkan rezekinya & dimudahkan urusannya, maka hendaknya ia menyambung silaturrahim." (HR Bukhari)





Friday, December 7, 2012

JPO trip with Marie Claire

Hi all...

Juz to update ;)

I have been invited to join a shopping trip with Marie Claire at Johor Premium Outlet.. never been there before... its my first time... its a group trip about 30 of us.. n yes we are all allowed to bring 1 partner... so apa lagi i hangkut la my hubby... its a 2 days 1 night trip n all sponsored by Marie Claire... best giler beb...memang tuah mendatangkan.... syukur Alhamdulillah... here goes some photos... ;)

Transport via : bus
Date : 9 - 10 November 2012
Hotel : Pulai Spring resort

Day 1












Day 2 





we have so much fun... 

Thanks to Marie Claire for this Lovely Trip.. ;) 

With Lots of Love 
me ;) 












Thursday, December 6, 2012

Pink Jazz Nite

Hi alls...

its Pink Jazz nite 30 November 2012 at Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur.














Wit lots of love
Me ;)

Annual Dinner 2012

Hi alls... n assalamualaikum... 

Ni my photo for my annual dinner....

It on 12 November 2012.. 

Venue : Bluewave Hotel, Shah Alam 






Its tema "night of starts" ... konon i nak jadi pwincess... 

Dunno what to wear actually but haihhhh Asalkan i look like 1... 

Im lucky that nite dpt lucky draw... 

Macam tak percaya.. tapi kena percaya... 

Syukur Alhamdulillah rezeki anak-anak... ;) 

♥ the dress so much too.. 

Wit lots of love 
Me ;) 

Wednesday, December 5, 2012

Hello....

Hello.. and hi and Assalamualaikum... 

sorry uolss lama tak update... 
i blogging  ikot mood... 
so yes mood i ni swing sikit lately ehhh silap bukan lately tapi selalu hahaha... 
hormon kot.. anyway i hope all of you out there semua sihat-sihat belaka... 

so what's up yahh!!! last i wrote on my blog is on 16 November 2012 kannn... 
so not so bad lahhhh... tak laaa lama sangat kannn berbanding dulu masa tengah preggy... 
masa preggy my no 4 memang tak da masa lansung... sebab morning sick yang keterlaluan.. 
but now si kenit dah 1yr 4 mth... dah berlari dah pon... but still i have a very limited time to do my hobby...

well, here goes... im sure uolss believe in karmakan...
"What goes around.. Comes Around" things happen for a reason... 
Allah tu maha kaya dan maha mengetahui apa yang tersirat dalam hati setiap hambanya... 
same goes to this "Rezeki, Ajal, Maut ditangan yang Maha Esa" 
we are all believe on that... thanks to Allah swt... diatas rezeki dan apa yang ada disekelilingku...
adalah yang pasti orang-orang yang kita amat sangat ada disisi dan terus memberi sokongan padu.. ;) 
tak ada apa lagi yang ku harapkan... 

Setiap yang hidup juga pasti akan mati... haihhhh apa tahhh i meraban pepagi nih... 

k uolss nnt i update some photos my trip with Marie Claire kat JPO, my annual dinner and Dinner jazz nite...  
korang tunggu tau.. 
take care n have a great day... ;) 

with lots of love 
me ;) 






 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun