hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, January 30, 2014

Happy CNY and Happy Holiday!!

Hi uols..... rata-rata i dengar ramai kawan-kawan yang ambil cuti... 
and ada juga syarikat yang tutup awal sempena CNY eve.. 

so i nak ambil kesempatan ini nak ucapkan... 

Happy Chinese New Year to all Chinese frens from me and Family.. 

Morning Brings HOPE, 
Afternoon Brings FAITH, 
Evening Brings LOVE, 
 Night Brings REST,
Hope you will have all of them this new year 2014!!!

Gong Xi Fa Chai!!

 
Tadi i lunch kat Empire Shopping Gallery... 
i singgah Diva .. 
Buy 2 get 1 free.. 
i beli this for me n kids... 
dah kata my kids sumer pincess.. 
Earing tuh Cik Piya mesti suka ^__^ 


There u go .. Family pic all of us.. 
Happy holidays yaaa!! 
im sure ada yang nak balik kampung.. 
Have a safe journey.. 
Kalau penat sila buat Pit Stop!!

with Lots of Love
me ;)

NoTe: "Spend quality time with quality people. Our joy often increases when we share it with others."

My New Color lense Magic POP


kalau uols nak tahu i nih rabun... 
ehehheh tapi nak cantik kan kena laaa pakai lense.. mahahahha.. 
sajer nak share ngan uols.. i baru jer try kaler lense nih.. 
sesuai untuk mata sensitif.. 
kaler lense nih untuk sebulan je tau... 
harganya hanya RM40.. 
saper yang suka big eyes ini laa dia 
Magic Pop Igel boleh dapatkan dimana-mana kedai jual spek mata.. 

Contents:

2 Pieces Sterile iris enhancement 
hydrophilic contact lenses immersed 
in buffered saline solution. 

Manufactured from 62%polymacon 
38% water content .

Base Curve 8.8mm, diamieter 14.5mm 

 

besar tak mata saya.. hahahhaha... layankan.. 
mata nih pun salah satu anugerah yang diberi olehNya.. 
so.. jaga baik-baik.. kalau sakit jangan pakai lense.
Cuba lense yang bersesuaian dengan mata.. 
kalau tak sesuai jugak pakai jeelahh spek mata.. 
pakai spek mata pun cantik jerrr kannn... macam comel jer.. hihihihi..
  i kena pakai yang selalu boleh tukar... sebulan atau 3 bulan sekali.. 
but at this moment i pakai yang sebulan sekali.. 
sebab mata i nih kadang-kadang sensitif..

so grab one uols... 
rasa best plak pakai lense nih... 

with lots of love 
me ;) 

NoTe:  "The unhappiest people in this world are the people who care the most about what everyone else thinks."

My Happy Thursday Morning Breakie

Monirng and Assalamualaikum.. 
Rezeki di pagi Khamis... syukur alhamdulillah.. 
Kami memulakan pagi ni dengan sarapan yang sangat meriah.. 
sesekali kami semua bawa makanan... sesekali meja tuh kosong je... 
tapi sesekali kalau ada tuh.. hah amekkkk kauuuu!! penuh meja tak muat sudah... 
apapun syukur alhamdulillah.. rakan-rakan seperjuangan selalu je bawa juadah untuk dikongsi bersama.. korang pula bagaimana?? sesilap lebih meriah.. 

 

Bila ada kita kongsi.. 
Bila tak ada duk diam-diam.. 
Bila kita kongsi selaganya menjadi lebih bermakna.... 
 

Rini i beli mihun goreng at the same place near to Petronas at Jalan Lapangan Terbang Subang.. tapi bukan bawah pokok.. yang bawah pokok tu tutup plak rini... balik kampung Raya kot.. eheheheh..
my Breakie today cost me RM3.50 with sambal n paru... but portion dia macam nak makan untuk 3 perut kot!!... byk gilerrrssss... 


Sajer nak Share with uols Gardenia ada keluaran roti terbaru haaaaaaa... 
ke dah lama ehh... i baru tahuuu... eekekekekkee.. 
Rasberi Susu & kranberi... sedap ya korang.. kalau bakar lebih sedap dimakan.. 
memang sesuai sesangat untuk morning breakie... 
lagi sedap juga kalau dikongsi bersama.. 
bak kata Gardenia "Betul Betul SEDAP!!!!" 

enjoy ur morning uols !! 
with lots of love 
me ;) 

NoTe:"When you enjoy what you have, you get happiness. When you share what you have, you multiply happiness." - Happy Thursday Loves!!drinking hot chocolate.

Wednesday, January 29, 2014

Mengomel time!!!!!... Pengarang Jantung Hati Mama..

Cik Mia nih sekarang dah pandai berkata-kata... jawab pun pandai juga.. 
for 3 yrs old yang sangat betah mulut dia haihhhhh memang hebat kurniaan ilahi.. 
tapi dia rajin... suruh ja buat apa-apa.. dia mesti buat.. 
tapi mengemas out of sebis terosss... pandai sepah jeee.. ehehhe.. 
 Tiap-tiap petang ... walaupun dirumah dia pasti heret sapa-sapa ke Play Ground.. 
kalau dia marah dia suka nak pukul orang.. 
dia kena marah pun dia pukul orang.. 
dia kalau nangis suka nak bergantung kat kaki.. 
 Cik Meera 5 tahun pula sentisitip orangnya... kuat merajuk... 
kuat menangis... cepat sedih... cepat sentap... 
kuat jeles... tapi dia juga rajin dan sentiasa memahami.. 
suka nak tengok citer kartoon... sanggup tak kuar main sebab nak tengok kartun..
suka bertanya macam-macam... suka bercerita sampai penat mama and abah nak dengar.. 
balik jer kerja dia pasti terus menyambut mama and abah.. 
dan terus mengomel.. ada jer cerita yang dia nak ceritakan.. 
cerita kat skolah laaa... cerita about kawan-kawan dia laaa.. mesti ada..
Cik Tyra dah 13 tahun and Cik Piya 10 tahun...
Paling banyak membantu meringankan kerja mama and abah... 
Paling rajin.. paling suka mengorder pun yer...  asal abah balik kerja ada jer pemintaan.. 
tetiba laparlaa nak makan burger laaaaa... nak beli roti laaaaa... sajer nak suh abah tuh bawa jenjalan kan kan kan... motip sangat.. tapi apapon both pandai jaga adik-adik.. 
syukur alhamdulillah... anak mama dah boleh harap... Cik Tyra kalau korang nak tahu dia pandai masak... hehehe sesekali kalau kepingin apa-apa boleh laaa mintak dia masakkan..
 Setiap kali balik kampung Sabak Bernam... 
tempat yang paling gemar kami kunjungi adalah Pantai BNO.. 
Mee Udang Best!!
Pantai ni Cantik and bersih... 
tapi rasanya tak boleh mandi... kadang-kadang ada jer yang mandi..
Suasana yang menarik dan tertarik hati...
 Rutin bila sampai umah kampung!! 
Spring Cleaning!!!!!!
hubby akan meracun rumput... 
anak-anak tolong kutip sampah n bakooooo... 
me biasa kemas dalam umah sikit-sikit jewwwwwwwww...

kadang-kadang i gemar ke saloon... 
sebab murahhh sangat kalau nak buat treatment ke apa memang berbaloi-baloi.. 

kalau rajin cuti panjang kami akan ke Lumut...
sajer jamu mata...
kalau panjang lagi cuti kami g laah jauh sikit 
ke Pulau Pangkor atau pun Teluk Intan perak... 
tak jauh dah dari Sabak Bernam.. 
Dimana ada kemahuan disitu ada jerrr jalan nyerrrr...
apapon terima kasih kat abah sebab suka sangat nak bawak kita semua 
jalan-jalan cari makan.. ;) 

The End 

for today..

with lots of love 
me ;)

NoTe:  "The reason why people dont reach their destination is they're so afraid to fall that they open their parachute before they jump from the sky"

Another Wordless Lunch at Upstairs Cafe

 Just us...

Last but not least Tuan kedai nih minat LiverPool weii!! 
if korang perasan lahh.. 
hehehhehehheehhehe... 
Yang Pasti !!!
segalanya sedap di Upstairs Cafe 
^__^ 

with lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Happiness formula = Do YOUR best and feel good about it. / Unhappiness formula = Compare yourself to others."

Lunch at Bubba Gump Citta Mall

Good Morning and Assalamualaikum.. 

Uols apa khabar?? i alhamdulillah semakin hari semakin sihat.. hehehehe... abit gain weight.. 
ekcelli bukan abit tapi banyak kot.. hahhaha double chin sangat teserlah keayuanmu... 
ok citer sal semalam... my mom call nak datang to my office.. 
i pun terus terfikir.. mama kita lunch sama lahhh.. 
tak tahu mana nak bawak mama and baba lunch... special laaa sikit.. 
bukan selalu mama nak datang jenguk i kat tempat kerja kan..
so i decided to have our lunch kat Bubba Gump, Citta mall..

 

i had this.. tapi lupa lah pulak nama dia... 
sedap giler.. portion yang banyak n boleh makan untuk 2 orang.. 
unless kalau memang tengah betul lapar sangat-sangat boleh jewww abeskan.. 
 

my mom tak tahu nak makan apa so i choose this for her.. 
pon sama tak hingat nama but it was so yummy and creamy... 
 

Orang laki memang kambing kannnn sebab tuh orang laki suka pilih kambing... 
ahahahahhah orang laki jangan marah.. gurau-gurau manja di hari Rabu yang indah..
this is my dad choice of the day.. 
Lamb rack apa tah nama dia.. 
 

Family Picture wajib... 
camwhore with mom n dad.. 
sesekali mom and dad datang lunch i feel really really happy.. 
mom u have made my day!!!.. 
 

Biasa Company Hubby i.. yang ditunggu dah pon tiba... CNY eve is almost there.. 
Dapat Bonus and Hamper gitu..
paling best tuh Raya melayu pon dapat.. 
memang bestlahhh.. 
 

  Tahun nih special sket kot... siap ada tulih nama.. 
rajin.. anyway Boss syarikat hubby i memang sweet laa kalau bab entertainment nih.. 
tak kudukut.. 
^__^ 

yang kudukut tuh.... orang yang kudukut sahaja.. ehhehehehe.. 

ok laaaa sampai sini dulu laporan dari saya.. 

with lots of love 
me ;)

NoTe: "Don't chase people. Be you, do your own thing and work hard. The right people who belong in your life will come to you and stay" - Happy Wednesday Loves!!

Tuesday, January 28, 2014

Random Lunch and breakie..

ok lets wrap up....
Bila dah lama tak update blog cam nih laaaa dah suka hati nak letak my Random Lunch!!
#eh sukahatilahhh khennnn hahhahah... 
 
 My Lunch of the day nih dah rutin nak try sana sini...
kalau boleh yang tak mahal dan berpatutan..
Kalau dapat pree uols lagi best kannn ehhehe.. 

 

Wantan mee kat FAM nih all time favourite cost me only RM 6.00 with soup 


My Morning breakie yang jarang-jarang berlaku 
Bihun Goreng with sambal n paru cost me RM 2.00 sahaja.. 
gerai akak nih bawah pokok dekat Petronas Lapangan Terbang Subang
Kalau awal sangat sampai i singgahlah... 
ada pelbagai makanan termasuk nasi lemak, nasi kerabu, nasi goreng and others lah.. 
korang kena try.. ;)
nanti i cuba update details lokasi gerai akak nih yer rakan-rakan sekalian alam 
supaya tak terkapai-kapai uols nanti ehehhehe..


Lunch kat Subway pon all time favourite... 
lagi-lagi ada coupon memang murah and berbaloi sangat-sangat
dannnnn lagi best bila share sama-sama dengan kawan-kawan.. 
^__^ 
 

korang dah try chicken wrap by kepci(KFC) tak?? 
haihhh.. korang kena try.. wajip okehhh... 
memang sedap menjilat jari... 
yummy sangat-sangat uols!!!!!!

ok thats all dulu ya... 
with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Don't lie, cheat, steal, complain, or make excuses. 99.9% percent of all failures come from people who do."
 

Last week Jumaatnyer cerita...


Tetibe mood rajin memasak sampai... 
kek batik, puding roti and spagetti carbonara siap!! 
alhamdulillah licin..

my 1st attempt spaggeti carbonara menjadi... ehhehe..
pasni leh buat during weekend... Kids love it... 
my unplanned berakie disusuri bersama nasi lemak dan kuih muih... 
alhamdulillah rezeki bertambah-tambah... 

   

Next attempt nak try masak spagetti bolonese plakkk... 
mana tau peh nih leh joinggggg mastercep... ecccehhhhh... berangan sangat uolsss!! 
k laaa nnt klu jadi i update k... 

with lots of love
me ;) 

NoTe: "Real friends are always together in spirit."

Weekend at Kampung Sabak Bernam

Good morning n assalamualaikum uols..

sorry sangat lambat update... almaklum mommy nih busy semua pon nak cover... Banyak sangat sume nak achieve azam 2014 nih eccehhhhh baru Januari kot!! alahai masa tuh kan emas so jangan cuba nak lengahkan yerrr.... weekend baru-baru ni i balik kampung encik somi... dekat jer Sabak Bernam, Selangor.

 

Sebelom sampai Umah kampung singgah BNO.. ada Club kereta Proton Exora berkunjung disini.. 
Nak pekena Mee Udang yang pemes tuh kot... hihihi.. 


I lepak dulu kat play ground dengan kiddos sambil menikmati angin sepoi-sepoi yang memberi seribu ketenangan jiwa, hati dan nurani... 
 

Sunset di tepi pantai rasa romantis gitu... 
 

 Terasa ketenangan jiwa...

  
Ni lah Mee Udang yang sangar fofular tuhhh... 
Bagan Nakhoda Omar (BNO), Sabak Bernam, Selangor... 
Dalam ada more than 10 udang.. 
sedap sangat n terangkat beb.. ;) 
 Must try uols!! 


Even nasi goreng udang pon sedap!! 
sama gak ada lebih 10 ekor udang dlm nasi goreng tuh... 
tak kudukutttttt... 
harganya memang sangat-sangat berpatutan..
 

Memang sedap uolss!! 
 

Cik Meera 1st Drawing.... macam comel jeeee... ^__^ 

Pagi Ahad teman Cik Meera buat Home Work..  


Cik Mia nih lom mandi dah mencekik... 
Cik Mia ni memang noti!! 
makan lahhh nakkk... sementara berselara.. ehehhehe
 

 Korang tau tak semua nih hanya RM 11 shaja.. 
Nasi Lemak 8 bungkus, Mihun goreng 2 bungkus, kuih 4 and teh tarik 2.. 
Giler kannn!! duk bandar ingat dapat ke?? 
jangan harap...!!

 
Seriously... memang bukan senang nak jadi pendidik...kesabaran kena tinggi... Cik Meera banyak homework... and sekarang dia sedang memahi tentang huruf.. memang susah.. ajar dia rasa nak menyinga jek keja... cakap kat dia nanti dia soal kita balik... at the end dia kata tak nak skolah laaah mama... nak tengok tv jek kat umahhhh memang terus sentap "amekkkk kau" ahhahaha... adehai... panjang lebar mama n abah bagi tazkirah... tapi tuh lah tapi cik meera masih lagi mentah untuk mengerti erti kehidupan... tak pe pelan-pelan k... take your time cik merra... i know u are a though girl.. and mama will always be there for you... 

semalam n hari ni.. i gi keje jem sana sini... eksiden pon sana sini.. haihhh .. memang kadang rasa nak duk je kampung diam-diam tanam jagung... tapi tu lah nanti bosan pulak duk rumah x der income lebih... nak bercuti sana sinun... nak memenuhi kehendak nafsu lagi.. so macam mana pon memang kena hadap... mintak dikuatkan hati dan minda...kasik kuat... penat tapi berbaloi insyallah rezeki ada dimana-mana yang penting usaha..

so i think dats all for now will update more insyaallah... 
with lots of love 
me ;) 

NoTe: "Everything is hard before it is easy." - Happy Tuesday Loves!!....drinking hot chocolate.

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun