hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, January 29, 2014

Mengomel time!!!!!... Pengarang Jantung Hati Mama..

Cik Mia nih sekarang dah pandai berkata-kata... jawab pun pandai juga.. 
for 3 yrs old yang sangat betah mulut dia haihhhhh memang hebat kurniaan ilahi.. 
tapi dia rajin... suruh ja buat apa-apa.. dia mesti buat.. 
tapi mengemas out of sebis terosss... pandai sepah jeee.. ehehhe.. 
 Tiap-tiap petang ... walaupun dirumah dia pasti heret sapa-sapa ke Play Ground.. 
kalau dia marah dia suka nak pukul orang.. 
dia kena marah pun dia pukul orang.. 
dia kalau nangis suka nak bergantung kat kaki.. 
 Cik Meera 5 tahun pula sentisitip orangnya... kuat merajuk... 
kuat menangis... cepat sedih... cepat sentap... 
kuat jeles... tapi dia juga rajin dan sentiasa memahami.. 
suka nak tengok citer kartoon... sanggup tak kuar main sebab nak tengok kartun..
suka bertanya macam-macam... suka bercerita sampai penat mama and abah nak dengar.. 
balik jer kerja dia pasti terus menyambut mama and abah.. 
dan terus mengomel.. ada jer cerita yang dia nak ceritakan.. 
cerita kat skolah laaa... cerita about kawan-kawan dia laaa.. mesti ada..
Cik Tyra dah 13 tahun and Cik Piya 10 tahun...
Paling banyak membantu meringankan kerja mama and abah... 
Paling rajin.. paling suka mengorder pun yer...  asal abah balik kerja ada jer pemintaan.. 
tetiba laparlaa nak makan burger laaaaa... nak beli roti laaaaa... sajer nak suh abah tuh bawa jenjalan kan kan kan... motip sangat.. tapi apapon both pandai jaga adik-adik.. 
syukur alhamdulillah... anak mama dah boleh harap... Cik Tyra kalau korang nak tahu dia pandai masak... hehehe sesekali kalau kepingin apa-apa boleh laaa mintak dia masakkan..
 Setiap kali balik kampung Sabak Bernam... 
tempat yang paling gemar kami kunjungi adalah Pantai BNO.. 
Mee Udang Best!!
Pantai ni Cantik and bersih... 
tapi rasanya tak boleh mandi... kadang-kadang ada jer yang mandi..
Suasana yang menarik dan tertarik hati...
 Rutin bila sampai umah kampung!! 
Spring Cleaning!!!!!!
hubby akan meracun rumput... 
anak-anak tolong kutip sampah n bakooooo... 
me biasa kemas dalam umah sikit-sikit jewwwwwwwww...

kadang-kadang i gemar ke saloon... 
sebab murahhh sangat kalau nak buat treatment ke apa memang berbaloi-baloi.. 

kalau rajin cuti panjang kami akan ke Lumut...
sajer jamu mata...
kalau panjang lagi cuti kami g laah jauh sikit 
ke Pulau Pangkor atau pun Teluk Intan perak... 
tak jauh dah dari Sabak Bernam.. 
Dimana ada kemahuan disitu ada jerrr jalan nyerrrr...
apapon terima kasih kat abah sebab suka sangat nak bawak kita semua 
jalan-jalan cari makan.. ;) 

The End 

for today..

with lots of love 
me ;)

NoTe:  "The reason why people dont reach their destination is they're so afraid to fall that they open their parachute before they jump from the sky"

2 comments:

  1. 4 orang anak dara u.. fuhh hero belum ada lagi.. bila nak tambah.. sian husband u nak ada kawan. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah dear kalau ada rezeki... memang nak sangat baby boy. harap dapat jaga mama and kakak-kakak kelak.. eheheh ;)

      Delete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun