hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, January 6, 2014

My Mom is my inspiration.. What inspires you??

Spend my Saturday at home... do some house cleaning.. balut buku skolah kiddos and watch tv.. sambil-sambil tuh teringat kat my mom.. she has inspires me alot... nak jadi macam mama i think perkara paling susah dalam ini donia... and i think mama laaa satu-satu ibu yang paling kuat bekerja.. Paling penyabar dengan karenah anak-anak.. sanggup berpenat lelah mencari rezeki yang halal demi keluarga tercinta.. i can see she struggle to do things.. seriously tengok dia pon i yang jadi penat.. kesana-kemari... selepas subuh my mom dah ilang bangun bekerja... Hanya yang Maha Esa tahu betapa pedih hatiku melihat ibuku begitu gigih... i cuba nak jadi rajin macam mama.. semangat kuat macam mama... terus bangkit dan bangkit... walau begitu banyak rintangan dan halangan... kadang rasa penat... tapi sebenarnya pikir balik penat tuh Syaitan yang buat kita jadi Malas... Malas nak buat apa-apa pun... ibarat tunggu bulan jatuh keriba... heh zaman ni bukan macam tu lagi... kita kena kuat.. kuat semangat demi diri sendiri dan juga keluarga... masa pun berlalu bukan main pantas lagi sekarang... sekejap jeeee... duit pun macam air mencurah-curah keluar... tahap keinginan melampaui batas minda.... camni lah kehidupan... tak semudah yang kita sangka.. tak tahu macam mana pula generasi akan datang makin hari makin mahal segala barangan even properties... semoga tahap kesedaran meningkat.. buka mata hati yang dikaburi pelbagai tawaran istimewa disana sini.... teringat my mom yang bangun pagi-pagi selepas subuh terus dan terus mencari rezeki until hari ini... ku berdoa moga yang Maha Esa sentiasa permudahkan segala urusannya... semoga semakin murah rezekinya dan semoga panjang umurnya... untuk tahun ini i cuba ambil semangat yang kuat darinya... nak bersemangat macam mama... 


Spend My Sunday evening kat Sogo pula nak jumpa akak comel nih dengan niat nak redeem voucher.. seriously ramai sangat manusia.. tapi ok laaa i tak terjebak sangat pon... Selfie with sista Estee Lauder.. sebab mama laaa kenal akak estee nih kena ceramah panjang lebar suruh jaga skin baik-baik... terjebak dan hanyut dikuasai nasfu membeli tapi demi skin cantik katanya kena laaa korban lebih sikit huhuhuhu... layankan... hihihi apapun sis ni yang banyak bagi advice.. she is a really good advisor... i uols dah jadi kamcinggggg gitu... hihihi..


Rezeki dapat  more Voucher suh soping lagi... lol 
lepas soping terus balik.. 
sampai rumah kiddos mintak i jahit lencana skolah pula..
vaikkkk lahhhh anak-anakku..
mommy menurut perintah... 
^__^ 


Penyediaan Puding Roti late night 
Cik Mia memeriahkan lagi suasana jadi havoc....

one of my opismate is leaving... so my opis buat farewell party and also jamuan untuk menyambut tahun baru juga... i bawak desert paling senang dalam dunia... resepi main campak roti... huhuhuhu... 
nasib menjadikan... lalalalalalala.. pez time buat dengan Sos Custard... sedap juga laaa... ecccehhhhh! adalahh sangatkan perasaan nak join masterchep.. sesilap ujibakat pon dah terus tersingkir.. hahahhaha... wahhh merapu mode and verangan tahik ayemmm dah sampai... so abaikan sajerrrr...
 

  Nasi Lemak tets Wajib setiap kali jamuan sarapan pagi.. 
^__^

Jamuan ini bertahan dan telah berlanjutan hingga ke petang...  terubat our Monday Blues.. lol.. 
my work place ni memang kaya dengan makanan... sentiasa ada jamuan rasmi atau tak rasmi... 
alhamdulillah rezeki...

that's all... nanti cerita lagi k.. 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Patience is not about waiting, but the ability to keep a good attitude while working hard for what you believe in."

Happy Monday Loves!!

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun