hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, December 30, 2010

One of my Hobby

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....
yang pertama saya ingin mengambil kesempatan mengucapkan tahniah kepada pemain bola sepak Malaysia.... u all rawkkkkkk!!! yeeehaaaaa!!
Thanks juga kepada PM juga kerana Istihar Cuti.. Syukur Alhamdulillah.....
last nite i have watched the football match till the end ...
dah lama x tengok bola ....best jugak kan ... apapon Malaysia Boleh !!
nak citer sal bola banyak sory laaa i x pandai naaa sal bola .... hiihihihiiiii :P
.
.
.
.
.
.
.
Okiesss kawan-kawan i nak share ngan u all betapa i ni pencinta leopard printed ....
ini antara koleksi i yang ada mihahahhahah...
tapi printed jek tau ...bukan kulit betul ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
adakah anda bersedia??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taaaaa daaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
.

suke tak suke tak ...tak suke tak haperrr saya sukerrr jugakkkk !!!


my hair band ....

.

.

.

nak lagikaaaaaaa???
.

.

.

.

.

.


miahahhahahah

ntah naper i just love the leopard printed...

rasa macam nampak seksi bile pakai :P ..

tapi Tuannyer x leee seksi naaaaa miahahhahah :P

well all dats all for now ;)

with lots lots lots of love

me ;)

Wednesday, December 29, 2010

my 2day quick lunch

haluuuuuuuuuu makcik nak laluuuuuuuu.. :P
makcikkah i ni muahahahahh ngaku la plakkk kannn..
lunch tadi i ingat nak lunch kat Subang Parade laa kann
ingat nak tapau mcd ke pe jerrrrrrrrrrrrrrr ingat dah insappp...
tapi parking macam haremmmmmm jeee penuhh...
so gue dah abes maser setengah jam cari parking wasted betol!!
amoi amoi amoiiii mentang2 le gaji sume g soping ...
cek nak g subang parade niat sebenar nak g hantar
repair earing i yg paling cantik di dunia tuuuu jaaaa..
(paling cantik laaa sangat sile muntah yerrrr ramai2)



cantik laa sangat kannn.... diamond die dah ilang ..
so g la parkson teruih nampak sushi king ... me n apple apa lagi..
belasah dulu makan sbb perut dah panggil suhshi jugakkk...
kami makan dlm masa 20 minit jeeee n total 8 pinggan
ehh silappp piring yang berkaler2 tuhhhh yerrr sekiannn...
gile babas menunjukkan kami nih dah macam kebulur
n me ada hati lagi nak tapau roti boy muahahahahah..
lepas mam g parkson laaa nak g hantar my earing tapi hampa..
Dynasty nyer brand dah tak der kat parkson Subang Parade
yang ada hanya kat parkson Sunway Pyramid dugaan betol...
sajer nak suh i g soping saner plakkk tauuu...
aduiiiii insaplahhh wahai cikkk kiahhhh hoooiiiii...
neva forget ess blended CBTL for tapau minum kat opis tp si apple tuh
sedut sekali jek dah abes !!! ada apa tah kat tekak die akakakakkakaka...
jangan mare nok .. takleh gurau dok surauuuu ... ngeeeeee :p

wit lots lots of love
me ;)

Makan !!

heyyyy all ... ;)

Pezly tekak rasa lapa sekarang ...n
still x leh nak decide nak makan apa lunch nnt... :P

semalam i had lunch at chillis, Empire Soping Gallery...
gile babas kenyang sampai x leh bukak mata..



ni pon sbb orang lanjerrr... makan mewah sesekali ...
so rini nak mam aper hekkkk??
perut dah ada bunyik bunyikk niiii... aduiiii

wits love
me ;)

24 ciri-ciri orang yang mencintai kamu

hi all... Saya terbaca artikel ni...dan ingin berkongsi... :p

Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.

1.Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2.Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3.Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4.Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5.Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6.Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7.Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8.Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9.Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10.Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11.Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12.Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13.Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14.Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15.Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.

16.Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

17.Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

18.Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

19.Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

20.Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

21.Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

22.Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

23.Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.

24.Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.
“Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melakukannya!”

hahhahah rasa mcm pelik pulakkk.... well ada sedikit kebenaran dan ada juga tidak..

happy reading...

wit lots lots of love
me ;)

Sunday, December 26, 2010

Mahhh Happy Sunday !! ^_^

Heyyyyahhhhhh all... hope all is having a great Sunday..
and mine as usual a happy 1.. ;)
me n family we always have our sweet time activity..
early morning i've wake up n as usual beli nasik lemak at
Pekan Sabak Bernam ;) RM 1 for 1 bungkus nasi lemak wit sambal,
1/2 telur rebus, ikan bilis and ada timun n kacang macam biasa ..
its awesome tauuu... in KL mana nak dpt macam tuh.. ada tp ssh nak dapat..

tu haaahhh nasik lemak terangkat yekkk heeee.. :P
i oso beli 3 donut - RM 1 ja n oso gorpis!!
sedap wohhh layan nasik lemak till lunch...
and muh hubby as always dia akan wat tugasan wajib
di kampung iaitu meracun wumput ;)

haaa tu diaaa.... jejaka idaman malaya ... penuh gaya hiksss...
wajin si dia kan kan kan ... saper tuh ?? laki gueeee..:P


while mahhh hubby meracun rumput di kawasan halaman
kami lepak jerr kat tangga teman abahnyer..tgk dr jauh jerrrrr :P
around 3pm muh hubby hantar me n mah 2 angles g saloon..
sume buat mani pedi n me buat treatment wambot ...
kat kampung jaa mampu buat sme nih ...
klu kat KL mahai... rega ratus2 dah tentu...
ni i've done all not even RM50 ..jimat !!..
Jimat meaninng bukan laa kedekut tapi selagi leh jimat kita jimat..
kat kampung mah hubby nih sume murah laahhh..
makan2 pon sedap2...;)okehh lepas settle our
gurls stuff kami balik amik si genit nak g pantai rekreasi BNO ;)
nak mamam mee udang meletop !! hiksss..
n mah kids pon x sabar nak buat sand castle kat tepi pantai :P

haaa tuh mee udang yg agak pemes laaa d Sabak bernam nih ...

klu u olss dtg sini ... tempat nih kira tempat wajib laa kena drop by ;)







Bersama keluarga adalah yang terbaik...





activity malam i test my new makeup ... n sajer x der keje i make up my kids ...ahahhaa derang sebok sgt2 nak makeup... there i did it .. :P n its mah job to make mah kids happy kan... so tuh lah diorang ske sgt bile di makeupkan.. :P

there u go my happy wikend wit family...

wit lots lots lots of love
me ;)

A day @ kampung

haluuuuu...
sabtu 25 Disember 2010 - kejadian pada pukul 12 tghari kami
betolak dr Subang n balik kekampung hubby Sabak Bernam, Selangor..
Jam 2.30ptg kami sampai di Sungai Besar, Selangor..
Singgah di Sungai Besar untuk santapan tengahari di KFC :P

Disebelah KFC terdapat sebuah Kedai..Back to School shop..
apalagi pemilihan kasut sekolah bermula !!! akkakakakka ..
Athyrah berjaya mendapat 2 pasang kasut..
Sufiya berjaya mendapat 2 pasang kasut
Shameera berjaya mendapat bola (dah berapa banyak bola koleksi dia)
dan sepasang sandal ala2 kasut tinggi milik shameera juga..
"meera jgn kaco mama nyer kasut keja lagi keh"
n me dapat jugak leopard print wages !!!.. huhuhuhuhuhuuuu...

habes soping kami meneruskan perjalanan ke Sabak Bernam..
sampai Sabak Bernam around 4pm.. phewwwww...
sampai je bermula lahhh acara mengeluar peluh
sesi mengemas, mengemop dan banyak lagi....
masing2 diberi tugas... muahhahhahaaa... :P

9mlm - kami keluar untuk mencari sesuap nasi..:P
pastu hubby "tanya suar kecik saye awak bawak tak?"
me "adui yang x bawak la plak .. salu yang letak sendiri"
miahahhaha lupe la plak ..:P cepat g bilion g beli suar kecik..
lepas g soping suar kecik baru laa dgn aman g makan malam di
Restoran Gelas Besar @ Sungai Besar :P
restoran kegemaran kami sekeluarga ;)

lepas santap balik lerrrrr aper lagiiiii weeeeeee...

to all mahhhh frenssss have a great wikend yahhhhhhh...!!

k dah update ehhh nak tido plak... naniteeeee :P

wit lots lots of love
me ;)

friday fever !!



hi all... as ussual i ketandusan idea untuk menulis belog hahha...
baru tahu tulis belog nih nak kena banyak idea bernas...
pemikiran harus meluas... :P
kena kreatip ....adui...



k la nak citer nih... semalam i went to sungai wang..
i need to buy sumthing laa...
kalau tak jangan harap leee i nak jejak
tempat paling jem giler babas...
tak kira hari keje ke... cuti ke...
kat jalan bukit bintang tuh manjang ramai okehh..
memikirkan i need to buy somthing jeee if not
jangan harap lahhh..

me yang konon2 kemalasan nak drive..
naik laa public transpot LRT n Monorail...
perghhh letih okay ...
tot monorail nyer stesen n LRT berdekatan jerr
tapi huh gile babas jauh..
dah le plak i nih menapak dengan high heel ..
huh nyersal pakai heels.. letey giloss raser..
hurmmmm hari tu adalah hari yang amat memenatkan buat i...

gatai sangat nak naik public transport amikkkk kau...
kena jalan kaki sana sini jauhhh bangat..!!
padahal nak beli barang kat sungai wang jerr...
rasa nak sebut jugak "Cinabenggggg betul"
akakkaka... tak pe tak pe pengajaran wehhh !!...



park kat Asia Jaya then naik LRT from Asia jaya to
Dang Wangi then tukar naik Monorail kat Bukit nanas...
balik the same thing... pergh rasa macam lari maraton...
tapi x bleh blah pakai high heel...
konon2 x nak redah jem ... piiii rahhhh....
x kosa dahh pas nihh...
better i drive jugak park kat sg wang terus..
x kose mak nak jalan!! aduiii ...
rasa cam banyak buang masa n letih..



my hubby la suggest nih ... agak perasaan marah leee
gak masa balik ahahhahha.. :P
terus mogok x masak for dinner okehhh ...
uhuhuhuhuuuuuu...

ekcelli ok jer naik public transport just that kena pakai proper laaa..
hikkkss me yang konon nak cepat n mudah ..:P



apapon i had my lunch at A&W ..i had mozza burger, root beer float, fries..
n lastly i had ice cream waffle for mahh dessert !! sedappppp !! uhuhuhuuuuu :P

sekian citer saya utk hari jumaat yang lalu ....

wit lots lots of love ...
me ;)

Thursday, December 23, 2010

A night wit Hantu Kak Limah Balik Rumah

YAwwwwwww ALLLL..... how warrrr yaaaaahhhh ?? :P hope u all sume sihat sentiasa....


Semalam I tgk movie tau with my kids yang dua tuuuuu kat Sunway Pyramid TGV… :P .... Ekcelli apa yang buat I nak tgk sgt citer nih sbb kawan-kawan sepejabat I laa bgtahu citer tuh best giler leh gelak sampai nanesss…. So I ajak la my kids teman n muh hubby x nak ikut so dia balik rumah n duduk rumah jerrr jaga bb :P.. tugasan berat buat die muahhahahahah... sesekali jeerrr.... b4 movie check in 3 of us had a quick dinner kat pizza hut.... our movie start at 9.15pm ... ok laaa sempat nak windowshop in 15 minit ahahhahhahah.... (i just can't help it)...tak sangka citer Kak Limah nih agak meletops laaa... i mean ramai giler orang okehhhh



nih salah satu scene yang agak serammmmmmmmm huhuhuhuuuuuu....


seat sumer penuh nasib baik i book online hikkkssss.. hari rabu murah sket RM 9 per person klu biasa RM 11.....yang best tuh ada org kat blakang i gelak x ingat dunia i rasa cam nak tutup ngan baju jerr kepala i nih .... sbb rasa cam ada gerimis muahahhahahahhahahahah :P .... mmg fun sesuai tgk utk release tension n gelak kuat2 ... hahahahhaa :P...my kids n me memang enjoy tgk movie ni ...apapon i think u all watch laaa best jugakkk laaa.. klu tgk ramai-ramai kat panggung nih feeling die lainnn.... so i think mmg best ..release stress.. :P klu i nak citer cam tak best laa pulak ...so better u all plak kasik gegar itu panggung ehhh


klakar beb 2 org tuh ahahhahahahha.... g arrr tengok n have fun !!

with lots lots of love
me ;)

Wednesday, December 22, 2010

Saya :)



  1. i penah g keje kayuh basikal mini yang ada bakul kat depan pastu kena kejar anjing pagi2...


  2. i penah keje waiter kat fast food restaurant Mcd n Shakey's pizza (bangga tau ahahahha)...


  3. penah jugak bawak motor tanpa lesen sampai town ... :D


  4. penah rasa sesak sampai nak beli beras pon telan air liur...


  5. suka sangat tolong orang...


  6. suka makan coklat ^_^


  7. suka sayang orang


  8. suke ketawa


  9. suke bawak keta laju... (minah rempit)


  10. suke sgt tgk orang cantik-cantik n plus pandai ;)


just me only me always be me....

with lots lots of love

me ;)

what do you think...??



heyoooooo cumerrrr.... :P (buat buat felat jup ala2 upin ipin ..ahahhahhaha :P)

just share some scenario dat i dun like:

1. me: cantik baju .... beli kat ner

person : adelaaaa (dengan muke snobby abes pastu tgk ke langit)

note: klu die kata aderlaaaa ritu i beli kat kedai niii or kata ko minat ke??.. aku tolong boleh belikan.. :P best la jugak kannn :P

2. me: wahhh makin hebat kawan aku nih sorang ... dah masyukkkkk... leh laaa blanja aku minum kopi bin.... :P (bukan hadap sangat org belanja just memain jee... klu nak lanjer pon best gak kann.. rezeki jangan ditolak ...)

person: owhhhh kopi bin gue x mampu...... (walhal mampu apekahh??)

Note: klu die kata insyaallah klu ader rezeki 1 day apersalahnyerr pon dah ok sedap gak dengar... ni ader ke x mampu ....goshhhhh

3. me : lawa makeup ....pakai make up apa?? beli kat mana?? nampak cantik sgt ... belaja kat mana make up ??

person : ader laaaaaa (dgn muke angkat tgk langit)

note: goshhhh apekahhhh ??? aduiiii....

4. me: babe tolong bg idea sket ayat power ...aku nak tulis suwatttt... (surat)

person: arghhhh aku tak reti arrrrrrr

note: aku tahu die hebat sbb tuh aku tanya... :P apekahhhh.....??

5. me: brapa harga baju nih yeee....

person/sales girl kat luxury shop: mahal laa tuh kak about 1k plus..(dengan muke jeling tgk atas bawah)

note: huh apekah ??? bgtahu je rega bole tak??... ingat x mampu ke...x kesah laa klu i tak mampu pon kannn but still im a customer what.... aduiiii kenapa kah saya terasa hina... dammmm


itulah some situasi yg pernah berlaku to me.... i juz hate it... but hell yeah ingat i kesah sangat ke... tahukah anda ilmu kalau kita share kita dapat pahala... x seronok ke dapat buat baik dengan orang?? myself i just love to share... dah orang tuh nama kawan share jee pe salahnyer .... apapon rezeki Allah yang bagi ...lagi banyak kita memberi banyak jugak kita menerima insyaallah :) ikut kemampuan laaa kan klu nak beri pon.... tapi kalau kita tak nak bg pown there's always away a.k.a. cara to say nice things kat orang kan without hurting other peps feelingss... i mean im not ms perfect pown... but hey i love to share... especially knowledge ke pe?? org tanyer i jawab laa ...i mean its fun kannn betol tak?? bile orang tanya meaning they like it... like our style maybe.. admire or what eva laa kan.. n buat baik di balas baik buat jahat jangan sekali... but still peps lupe kowt pepatah tuh... n lupe ke yang kita ada sekarang hanya hidup sementara n dipinjam jer oleh Dia... so gunalah baik2 n learn how to appreciate things... i maybe x mampu nak beli bende2 yg mahal or luxury gile gile... i even thank God with what i have ... n plus hasil titik peloh okayy n tak mengharap dari sesiapa... saper tak teringin nak ada bende best n branded.. tentulahh la best kan... tapi hey apa yg ada pon dah cukup ahhh dah cukup buat i bahagia... Bile luar dalam kita cantik laaa kan... apa yang kita pakai murah ke mahal tetap akan nampak cantik tau ...siyesly deeply from my heart... semua akan nampak cantik ;) bile hati kita bersih ... honestly sebagai seorang perempuan i ada laa jugak rasae jeles bile tgk orang wahhh best nyerrr die dapat beli macam2.. kayanyaaa die... but if i want something i will just cuba usaha sedaya upaya sampai bejaya... and will be more appreciate things bile kita usaha... tol tak .. omputih kata pulak "easy get easy go" "hard to get hard to let go"... ader jugak orang yang kaya agak lupe diri... x ingat asal usul... mcm citer si tanggang tuh pown... uhuhuhuuuu... pehlis i tak nak jd camtuh... i nak jd diri i.. hoping that i pon takkan luper siapa diri i... mana i datang.. asal usul i ... i sedar siapa diri i... tapi janganla hina or herdik... i pon tahu i tak bagos...so tak yah laaa nak eksen macam bagus ...ngeeeee :D... sharing is caring maaaa tapi bukan share hubby tau muahahhahhaha......:P

nota kaki: nobody nobody is perfect okesss !! lupekah!! :P

wit lots lots of love
me ;)



Tuesday, December 21, 2010

Final Soping Back To Skool !!

haluuuuuuuuuuuuuuuu.... wassap berasppppppp yawwww!! :P

apa daaa my intro tuhhhh... klu tak suke abaikannn akakkakaka.. :P ok ok nak citer nih on my sunday lepas ...perghhhh gile letey n ramai okay Midvalley... goshhhh i feel macam nak fainted dahhh... dah la masa nak sampai tuh jem giler ... Midvalley nih tak tahu la apsal giler sentiasa ramai orang n me salu ada masalah bile cari parking... mmg rasa macam nak beram jekkk .... tapi finally dapat la jugakkk nasib baik dekat dgn pintu masuk yekkk ...tak yahh jalan jauh-jauh muahhahaha... okess niat kami satu family nih g Midvalley sebab nak masuk kamdar... nak tahu sebab apa ?? sebab kamdar kat midvalley nih salu banyak setok baju sekolah... maklum laa my daughter yang Pezzz tuh si athyrah nih perfect kat sekol die ... so baju dia special sket ...baju kaler pink n kain merah kipas belakang :P ... banyak songeh skett... nak tak nak kena laa beli kannnnnn... dah die nak sgt2 jd Pengawas... then si sufiya plak baru nak masuk standard 1 next year so beli laaa utk die skali kasik settle... pastu besa laaa mula laa teramik lebeh2 kannn... MISC pon ada laa termasuk sekali ... tapi siyesly rase macam nak pitam ....byk gile org g soping baju skool... tapi bile dah settle rase lega sgt2... bile dah selesai skool soping ... kami cuci mata jup kat jusco... cuci mater jeeeeee yeee.... lepas cuci mata kami g mamam kat Rasamas restaurant .... perghhhhh memang meletop nasi ayam black paper nyaaaaa.... kami amik family package murah ajer not even RM50 tau ...the package include beverages tau ... mmg classy ... kami yg lapo huh pelahap laa kasik licin ;)

here some photosnapsss... ;)

Kamdar new mascot :P hihihihihihi... the naughty lil Ones ...

Kami kat restoran Rasmas tau..:P

hahhahha tu dia ayam nyaaaaaaa.... sedap woohhh ... kami yang lapar giler babasss...telah makan dengan penuh berhemat !! ahahhah :p

u all harus cube ... mmg sedap harga pon berpatutan ....:D

ni lah buktinyaaa!!! licin babe !! superb !!! sayabas mista sahabbbbb muahahhaha.. :P ... kami sbenarnya ada jugak ode desert tapi kan kan luper nak take photo sbb tgk lava ice cream tuh tak tahan beb... sampai jekk terus mamam ...huhuhuhu... apapon mamam kat Rasamas tuh memamng sedap lahhh.... cume the restoran abit cramp ...sempit sket n seat are limited... maybe derang kena look into dat.. coz costumer pon dah ramai ...but sevis even ramai they still manage... friendly waiter oso.... boleh laaa g lagi next time.. d desert yg i try tuh tak yah citer lahhh mmg sedap !! lava ice cream!!! must try tau !! check this link to know more about Rasamas... ;)

well all... dats all for now ... will update more n more citer best-best okayyy... c yaa bebehhh... ;)

wit lots lots of love
me ;)

Saturday, December 18, 2010

My make up lesson..

hi geng!! .. :P hope all of ya having so much fun on ya wikend... mine is always a blast one!! hahhaaa... lagi beberapa hari sahaja kita nak masuk ke lembaran baru tahun 2011... did u all nyer azam tercapai???... mine i think all is completed ahahahah even more than i expected huhuhhh ... cool kan... again my life pun ada ups n down... is the matter how we handle it betol tak ?? ;)

Last Saturday petang i ada date dgn my fren nana... die mak andam ..;) kinda cool tgk die wit her new carrier... i like it alot... more exposure... she is my ex-colleague... dat day i g belaja makeup dgn die.. she is really gud at it... 1 thing i like about her ...she never kedekut ilmu... she juz loves to share.. even her skill ;)... i learn make up skills dengan si nana comei nih ... tak tau wherether i can make up orang ke tak see lah how nnt... but skill dah mmg ada skit2... maybe i should try ;) so saper yg nak cube i make upkan boleh jerrr... sbelom i jd pro i do it for free dulu muahhahahhaha klu dah terror maybe will do it as part timer.... mana tahu rezeki kan... i nih mmg minat laa bende2 yg nak nampak cantik ...klu dah pompuan pompuan laaa jugak.... make over mmg saya sgt2 suke... sronok klu dapat cuber bende baru ... now make dah jd hobby baru :P

here some photosnaps....


ni gambar b4 make up ...huh buwukkkss yerrr

i love the bulu materrr :P ....

ni laa hasilnya... :P nice touch by nana...

she not even provide personal makeup lesson but she also have more... u all can always visit her blog n find out more okeyyy .. ;)

dat is my activity on saturday... ada lagi tau... tunggu kemunculannyer okayyy ... :P

with lots lots of love
me ;)

Friday, December 17, 2010

Need a break??

hi all... hurmmm sorry all lambat update belog.. im so ketandusan idea-idea bernas dan kreatip ahhahahhah.... klu u all nak tahu skarang saya tgh melepak kat Restress Kopitiam... ahahhaha again kan kan... hari Jumaat biase i balik awal sket ...so break kat sini dulu sbelom balik umah... if u all remember my entri ari tuh bout Restress Kopitiam ... remember tak i said that i like ubi kayu... haaa now i had ubi kayu for my hi tea ahahhaha.. :P ... today munin i had heavy breakfast then lunch i had lite lunch so now i had my sweet ubi kayu... here u go the photo :p


Tempting x ?? it is served with sambal ikan bilis and gula melaka kowt yg coklat tuh ngeeeeee :P... so u all chooselaa mana yg u all suke dip in ...i like both :P ... leh mamam 2 org nih ...pengsan nak abeskan.. will tapau lah later.. :P ...hurmmm...

yesterday i lepaking with ms appledia kat Coffee Bean Empire Subang ... si miss appledia nih mata die sangat tajam tau ... nampak ajer orang-orang yang die kenal ... u all nak tahu saper die nampak hanis zalikha... model n famous blogger ;) ... she is pretty... me yg agak excited teringin nak begambo dgn HZ tapi hampa sebab malu bolehhhh ... ahhahhahahhaha... funnykannn ... malu nyer malu sampai tengok si HZ dah ilang sudahh..... huhuhuhuhuuuu... musnah harapan (ala2 lagu pelamin anganku musnahhhhh ahahhahahhahaha) aduuuhaiii...

well.. after lepaking at CB we both g laaa suci mata jup jenjalan... pergh ternampak laa butik baru COACH is having their seasons clearance sale ...perghhhh ..... we just went to the shop n cuci je laa materr x soping ponnn lerrrr ahahhaha... then g Dorothy Perkins plakkk aduhhhh pon sama sale 50% lagi ahahhahahhaha.. :P tuh pon g DP butik sebab nampak ramai shoppers bawak DP paperbag ..so kami g laa usha-usha jup ...:P akan tetapi still x beli apapon tengok ajerrrr... uhuhuhuuuu...

here goes some photo snapss ;)


leparking at CB is me n appledia's Hobby... even reading those FACES magazine to fill our sweet own time ;)


one of muh favorite drink at CB is hot double choc with marshmallow :P


COACH is on Sale ...so sesaper pecinta COACH Happy Soping !!!!


Tak dapat soping COACH dapat amik gambar depan butik pon jd larrrr ahhahahhaha :P


saya yg berminat dengan rusa ituh .. :P rasa nak bawak balik jee ...ehehehheh boleh awak ikut saya balik tak?? boleh boleh ...muahahahhah abes kena kejar ngan pak guard kang terus blacklist tak leh masuk Empire dahhh muahahhahah ....kesengetan melanda diriku ...


kami dah nak pulang !!!!.. b4 dat i saw all those lights cantiknyaaaaa... rase macam jakun laa plakkk kan kan kan ... ahahhahahhaha ... ya amponnnn

itulah saya yg masih with opis outpit ... muahahhahah muka pon dah berminyakkk...

there u go gambar depan Empire Shopping Gallery ... penuh lampu-lampu yg santikkk ... jakunzzzzz gilerr ... muahhahahahha.. macam ler x penah tengok lamfuuu ... :P

Selepas selesai menjakunkan diri menghayati lampu-lampu hahhahahah kami pon pulang..... i reach home around 9pm...sampai umah muh hubby tengah masak sup sayur ahhahahah... ciyannn muh family sme lapa ... i terus letak beg n tukar ship plak ...memasak ;)... kejup je around 15 mins sme dishes for dinner siap...my assistant a.k.a. pembantu rumah dah siap potong segala yg patut..i tinggal nak masak jerr.. we all having dinner a bit late lahhh ... tido pon lambat sumerrr... ehehheheh :P ...

tu lahhh citer nyerrrr ... suke tak suker takkkk?? x suker x aper ... saya suke jugakkk ;) muahahhahah... k laaa kita bejumpa lagi di lain masa ehhh... wish u all having a blast weekend yahhh !! take care ... weeeeeeee...

with lots lots of love..
me ;)

Thursday, December 16, 2010

Restrees Kopitiam Subang Jaya

hi u all !!

ni nak citer sket... Restrees Kopitiam is kedai kopi saya suke sangat melepak... Some info bout the kopitiam is the place is owned by a co. manufaturer eco-friendly wood that is the place is made of. It is awesome place to dine and chill with free Wifi... i oso found that every each table ada power plug and i salu spent my hours long and i love the place so much... tapi kadang bile ramai x besh jugak rase cam rimas n lemas heeee :D.... but i just love the envi ... sometimes i balik keje i terus menuju kedai tuh dulu. lepak minum 4 one hour or 2 with my cute lappy then balik laaaa..... hurmmm

menu kat kopitiam tuh pon best .. i like is ubi kayu rebus n popiah ... :P sedap .... i think u olss sume leh laa terai dtg mamam kat kopitiam nih ... not so bad okay... just kadang sebis ada sket lambat ... :D



carrot susu is 1 of my febret drink ;)

tempat duduk pon best lehhhh siler, silang or what ever lahhh ....

haaa tuhhh... kat luarrr ...santikkkk tau ...n kopitiam nih very the clean :) they maintained the cleaniness very well... :)

tu main door nyer ... :P


tuh cashier nyerrr... santikkk kannn ... everythin is made from wood ... ;) very creativelah the owner ... ;) apalagi bff jom sesekali lepak sini jom .... heeeeeee :D

wit lots lots of love
me ;)

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun