hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, June 21, 2017

Lovely sky...

Hi and Assalamualaikum... 

 

This pic i snap while driving home yesterday... 

 

Beautiful view that score my heart always.. Rasa tenang jiwa dan raga.. 
Its show me betapa kerdilnya diri ini.. Kuasa Allah swt mengatasi segalanya.. 


Hampir sampai rumah.. tugas biasa.. my own rutin... 
fetch my two small kiddos at day care then terus rumah wait for iftor.. 
semalam lepas iftor kami kat butik baju cari bijih timah hehehe i mean batu swaroski nak tabur kat baju raya kosong kami kasik glam sikit..  hubby laaa kata baju kosong tepek laaa sikit apa2 kasi meriah sket.. 
at fisrt i macam ok je baju tuh.. oklah we put some sparks a bit on it.. hopefully the out come will look great.. how was persiapan raya uols pula? mesti lagi bestkan.. i hope for the best for all of you too..

Till then sayangku... 

Lots of Love 
me 
^_^ 

Note: Be the best you can be and do the best you can.

Birthday iftar

Hi & Assalamualaikum semua... Hari ni birthday cik piya.. if not mistaken last year birthday cik piya pun dalam bulan ramadhan.. she is having her real blessed birthday bash.. alhamdulillah.. mama wish u semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat.. its her 13th birthday... i love you.. i love you so much.. you're the color of my life.. so, we decided to have our iftar kat restoran D'rasa.. speciality of asam pedas claypot..     
sorry family pic ada sedikit gempa bumi.. sebelah restaurant ni ada bakery shop.. tot nak beli cake kat sebelah so that we can tiop-tiop lilin cake.. sadly tak ada cake.. it's ok cik piya nanti lain hari kita tiup lilin ya.. well i think i have made the rite choice for our iftar.. makanan siap on time n kita makan pun licin.. alhamdulillah celebration yang sederhana sahaja.. paling penting kami selalu dapat iftar sama-sama... syukur alhamdulillah.. as always.. harga juga sederhana.. i have met kak sazana the owner of D'rasa restaurant kecik molek dan tak sombong tuannya.. sangat ramah.. saya doakan semoga murah rezeki sis dan perniagaan sis akan lebih maju.. in sha allah aamin.. in sha allah akan ketemu lagi kita... 

So till then nanti kita cerita-cerita lagi... Happy Ramadhan.. 

D'rasa Claypot
Location : Sky Park, Bandar Saujana Putra

Lots of love 
Me ^_^ 


Monday, June 19, 2017

Raya Dah Dekat!!

Hi and assalamualaikum.. 
How all of you been doing? I hope everyone is doing super great and in super good health in sha allah.. its has been awhile didn't blog any. Everytime i want to blog about i will go lazy and plus I don't know how to start. Till my camera dah berhabuk..  gosh i think my brain ni dah kering idea.. nak start balik pun merangkak... mind my rojak language..


Camera berhabuk macam blog tuanya. I will start fresh and new in sha allah.. 

Raya lagi berapa hari jer. I want to take this opportunity to wish u all Selamat Hari Raya and Maaf Zahir Batin.. semoga selamat perjalanan uols pulang ke kampung.. hati-hati jangan rushed, keep calm jer k...

Lots of love 
^_^
Elly 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun