hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, September 29, 2014

Wordless weekend..

Assalamualaikum uols... so sorry i tenggelam timbul... 
hehhehhe bizis katanya.. padahal ketandusan idea.. kuikuikui.. 

ok lah weekend uols macam mana? i biasa jeee banyak lepak umah.. 
Saturday petang i santai dengan family at Main Place Subang Jaya.. 

Sunday i lepak Seksyen 7 Shah Alam mencekikssss.. 
1st i g cari Goreng Pisang Jakarta dekat seksyen 7.. betul-betul belakang giant ye adik kakok.. 
sedap tau gor pis nih.. tapi lagi sedap kalau panas-panas.. pekena plak dengan teh tarik kaa.. 
kopi kaa.. Gor Pis aka Goreng Pisang Cheese memang terbaik abad ini..

 

satu set RM 7

i beli 2 jenis 1 set original.. satu lagi cheese Choc.. !! rega sama jek.. 
 sedap wohh..!!
 

Uols google je Goreng Pisang Cheese Jakarta seksyen 7 mesti ada siap address lagi.. hehhehe... 

Must try ya kengkawan.. ;) 

Lepas beli Gor Pis i nampak kedai my opismate LA DAPUR.. 
tapi dia dah takdok.. dia bukak branch kat Kelate plok!! 
hebat kengkawan ramai dah jadi usahawan berjaya.. 
ambo sangat bangga!! 
So nak support member i g laaa pekena.. 
dah kebetulan ada kat area pun so apalagi..!! 
Harga pun berpatutan.. 


  Must Try !!! 


Ambience restoran juga menarik mata ku.. 
Cuma restoran ni agak sunyi sepi.. 
kena pasang lagu sket kot.. 
kasik meriah sket.. 
 

Fetucini Chicken Cream sedap menjilat pinggan.. heheheh

Dah Cekik separuh jalan baru teringat nak snap gambar!!
hehehh jangan marah... 
tetap mengiurkan kan kan kan.. 
RM 13.90 set sekali minuman
 

Lamb Chop RM 13.90 Set juga bersama minuman..  
 





 Harga berpatutan uols g lah try... 

Lots of Love 
me ;) 

Note: "To understand others, don't use your own perception. To understand yourself, don't use others' perceptions." - Happy Monday!!

Sunday, September 21, 2014

Grafa Cafe


My choice sementara tunggu hujan berhenti.. lepak Grafa Cafe.. 


Nice concept


Humble... cosy... a place we can have a frens or even family gather.. 


Outside also not so bad.. 
Humble and creative.. 


I like simple!! 

Menu


Long black coffee RM 5 


Mushroom beef burger its just delicious.. 
tapi portion kecik.. RM20 

Mine blueberry yogurt kat dalam tuh ada laici.. sedap okayyy... love it!! Its rm 8 

Its at Subang Jaya SS15.. uols boleh google jer nama cafe ni.. i kasi 5 bintang.. konsepnya mudah.. sederhana and simple.. menu is variety.. nasi goreng ketam pun ada.. from western to asian food is served.. liking it very much.. 

Thats all for today!!

Lots of love 
Me

Note: Always Stay True To Yourself.

Thursday, September 11, 2014

Saturday is a crazy day!!!

Assalamualaikum and selamat sejahtera... 

Last weekend uols g mana... ??
i attend wedding ja kat Nilai.. then g Kota Damansara jup terjah kedai pak ustad... 

 

Ni laaa keluarga i... semua gigirls yaaaa...
cian hubby tak dak geng bola... 
 insyallaah kalu ada rezeki kita cuba lagi... lol... 
sesekali belanja uols wefie with family... 
besar sekali  dari kanan Cik Tyra, Cik Piya, Cik Meera and yang paling kecik Cik Mia..


  Kiriman kawan bila ke kedai eksesori telepon bimbit... 
harga sangat berpatutan... 


Pelbagai jenis Kaber ada dijual disini..
  


Segala jenis cable juga ada disini... 
Harga sangat murah dan ada jaminan ya...
 
 

Yang Beats Pill tuh i punya... 
 

Comel!! i like it very much uols..!! 
banyak function siap boleh receive call... 
bluetoot dengan apa sahaja jenis gadget.. and boleh sambung juga pada pc anda.. 

must have ya... hihihii.. 
i memang suka benda macam ni... 
well, hobby masing-masing laa kan... 

Kat mana kedai pak ustad tuh??? 
Nama kedai tuh Phone Accessories (Ustaz)
uols boleh laaa ke deret kedai baru yang menghadap Uptown Kota Damansara, sebelahnya 7 Eleven.

My Sunday nuthin much visiting fren jaa...
thats all about my happy weekend...

Lots of Love
Me ;) 

NoTe:  "Live LIFE like there is no tomorrow. LAUGH until the pain goes away and LOVE like nothing else in the world matters."

Friday, September 5, 2014

Happy Lunchie!! Happy at Kiehl's and Coffee Bean too!!

Hi uols!! dah lunch ke??? 
i dah mamam hevi pagi tadi 2 bungkos nasi lemak tets... hehehehe.. 
and again lunch hour i masuk Empire naik keta baru my opismate.. 
2 hari turut-turut naik keta baru keles uolsss!! 
hehehhe.. 
 

So here we all begin... 
My partner nak g beli barang facial kat Kiehl's.. 
sikit lagi i dah nak terjebak.. 
tapi fikir punya fikir mine still banyak lagi.. 
i mintak starter dulu for trial... 
mana tahu my skin serasi plak dengan brand ni.. 
huhuhuhu.. 

Penjagaan kulit nih kena jaga masa muda lagi tau.. 
and kena cari yang serasi sahaja.. 
sekarang bahaya banyak barangan imitation so kena hati-hati.. 
make sure apa pun barang yang kita pakai its original.. 
nanti pakai yang fake rosak kulit muka sapa nak jawab?? 
so better berhati-hati especially barang-barang penjagaan kulit ni...

 Mahal sikit tapi boleh pakai lama should be alrite.. 
Facial wash kadang boleh cecah sampai RM 100 tapi boleh tahan sampai 6 months or maybe more.. 
i rasa sangat berbaloi yaaa kengkawan..

 

Masuk jer Kiehl's i nampak board ni i nampak dia lekat gambar instax... terus kata wow!! cantiknyaaa.. thanks Kiehl's sebab bagi i idea... this was nice... !!!!
nak buat satu lah kat rumah!! huhuhuhu... 
 

I tak beli okay tapi dapat trial set free... banyak yer dalam paper bag tuh... 
Tak sabar nak try... i really hope it will work on my skin!! wuhuhuuuu... 
Tq Keihl's !! it was so sweet!! 
 

Dah abes masa kat Kiehl's we all ke kopi bin... 
cam biasa my fevret always and forever ice blended double choc!!.. 
Yummieh!!! Bagel tuh kesukaan my partner...


Jom layan lagu ni... i suka lagu ni "Tepi Sikit" by Sleeq 

dats all for today..!! 
  
Lots Of Love 
me ;) 

Note: "Do the difficult things while they're easy & great things while they're small. A journey of a thousand miles must begin with a single step."

"Sang Kiai"

As Salam and Good Morning Alls.. 

I just nak share dengan uols filem "Sang Kiai" 

Film yang mengisahkan perjuangan Hadrotus Syaikh Hasyim Asy'ari ketika penjajahan Belanda dan Jepang hingga beliau meninggal Dunia pada tahun 1947. 

Cerita nih sangat menyentuh hati naluri ini.. 
Bagai dihiris, bagai dicincang, airmata  deras bercucuran.. 

Sangat-sangat menyentuh hati.. 
Betapa Sang Kiai tetap teguh dengan pendirian yang menjaga si pesantren... 
dan paling teguh menjaga agamanya.. 
Tidak mahu sikit pun tunduk pada si Matahari..
walaupun usianya agak dihujung pangkal dunia.. 
dan lemah.. 
tapi semangatnya bagai menggoncangkan dunia.. 

Ya Allah betapa sebenarnya hati ini rapuh...
betapi diri ini tak cukup kuat.. 
tak cukup dewasa untuk menilai.. 

Hati sang si pesantren sakit saat si Kiai diseksa oleh si Matahari.. 
Ya Allah swt.. 

Si Matahari bersentaja.. tapi pesantren tiada apa-apa.. 
tapi masih tetap teguh berdiri.. 
Kerana Agama.. 
Kerana Maruah dan Harga Diri..


Dialog yang tersentap si hatiku...

"Perempuan itu Ibarat Pakaian Buat Laki-Laki, Menghangatkan di musim hujan, Meneduhkan di Saat Kemarau...."

Lagu "Bila Tiba" dari ungu ini juga buat hati ini tersentuh... 
Penuh Pengertian... Penuh Peringatan.. Penuh Keinsafan..


Semoga diberi manfaat buat kita semua.. 
Semoga terkesan dihati kita semua.. 

Lots of love 
me ;) 

Note:  "Today, there are joys that can be brought to life. Today, there is love that can grow ever stronger."

Thursday, September 4, 2014

Repeat Jibby & Co. My Happy Hour

Assalamualaikum uols!! Selamat sejahtera.. 
Sorrylah malam baru nak update.. 
Kemalasan semakin rajin menjelma dalam hidupku ini... 
I need to get back all the positive vibes!! 
Harap-harap i will get back all the good mood.. 
Hari ini again my lunch geng ajak terjah Jibby lagi.. 
Kat mana lagi kalau tak my favourite mall Empire shopping gallery.. Huhuhu.. 


Ni i tatau apa nama my friend choice.. 
Sedap bagi mereka yang suka mamam raw.. 
I boleh jer telan... Salmon ja i boleh masuk.. Hehehhe.. 


My all time favourite, my choice of the day, my love, mouth watering, heart heart deep deep will be this.. Soft shell crab burger... Hewhewhew... 
Sedap bangat .. Its never fail me... 


Pasta ni i lupa daaa nama... Chicken mushroom pasta klu x silap... 
Sedap jugak!! Tapi x boleh abeskan sorang sebab dia sgt creamy... Tapi kalau sedang lapar and tangki besau... Pasti boleh!! Hihihihi... 


Ambience Jibby & Co. sangat best... 
Cuma agak bising... 
Memang bukan tempat untuk discuss about serious matter okay... 


Cosy sangat.. 
A good place to chill with BFF 


They also serv cake for desert... Must be sedap.. 
I blom try lagi.. 

Insyaallah 1 fine day i try... 
Will come again try desert jew... 

Thats all for today uols!! 

Lots of love 
Me ;) 

Note: "True love doesnt know how to give up. Even if there's a milion reason to let go, if you truly live someone you'll find a reason to hold on" 

Wednesday, September 3, 2014

Lunch Hour of the day at ToastBox Empire Shopping Gallery


Just a limited space but.... 
  Is good place where u can have a chit chat with BFF 
and neat... clean.. like it very much.. 
ToastBox at LG Floor
Empire Shopping Gallery, Subang  
 

We did really enjoy our lunch hour... 
 

My choice of the day Dried Fried Laksa... 
taste not so bad...
RM 9.90 & Free Beverages..
 
 

Menu's are variety... 
Must Try !!! 

Lots of love 
me ;) 

Note:  "Love is friendship, friendship is love. If love fails, friendship should remain. For friendship is the foundation of love."

My Meaningful Merdeka Day!!

Assalamualaikum and selamat sejahtera... 

Merdeka uols pi mana?? i lepak Sg Petani jaaaa auto ada slang kedah... 
sakan bakkkk annggggggg ooiiii!! haha.. 
anyway perjalanan dari KL ke Sg Petani agak penat laaa... 
ramai warga kota pulang ke kampung halaman masing-masing .. 
tak sangka buah nangka jem agak heviii... penat okeeenggg duk dalam keta kejunggg!! 
Niat pulang ke Sg Petani sebab nak attend wedding uols!! 
Wedding sedara sebelah en hubby..

 

Just a simple wedding but agak Grand.. 
Bertempat di Nuriz Hotel Sg Petani.. 
Nuriz is pengasas barang kecantikan uols!! 
pimilik hotel nuriz okehh!! Jutawan Puan Nuriz nih tauuu... 


 Day 2... I pi ronda-ronda di pagi hari dengan scoot.. kelas uols dekat sangat dengan umah my SIL ada Bukit H... ala-ala Broga gitukkk!! cik hubby tak bawak kasut... so weols mampu tengok jeee Bukit H tuh... next trip insyallah akan ku terjah bersama si kenit tercinta.. 
Kenapa nama bukit tuh Bukit H... sebab ada pencawang letrik betuk H okehh..!! 
hahaha suka korang jek bagi nama... !! layankan.. 


Nak jadikan cerita.. dengan tak mandi duk pi sana sini... 
hang pa kesah ke?? tak kannnn.. sakan pusing sampai ke pasar weeeiii!! 
 

Nasi Lemak Tet nih Harga RM 1 sahaja... dekat area umah my SIL jugak...
Taman Semarak Sg Petani ya geng!! 
akak nih ramah... yang baju hijo tuh laaa yang bg tau Bukit tuh nama Bukit H.. 
Akak nih dah banyak kali naik!!.. kalau dia mampu korang lebih mampu!! mahahahaa... 
Jangan pandang orang sebelah mata yaaaaaaaa... 
 

 Nasik Lemak tet harga RM 1... telur rebus separuh... 
Kat KL ada ke ?? 
Susah rasanya nak jumpa yang boleh mintak sambal lebih sikit... 
Tapi kat Sg Petani Boleh!!!
 

Sakan bakkk annngggg ... cuci muka jaaa tepek bedak sikit.. spray pepium skettt...
kami terus ke Pasar Sg Petani...
 

 Macam-macam ada... 
dari yang basah hingga ke kering...
 

Siap potong kuah banjir pun hadoooo!!..hehhehe.. 
 

Paling best ada ubi rebus & pisang rebus diagihkan sempena Merdeka.!! its free!! 
kenapa Ubi rebus?? sebab katanya dedulu zaman jepun kita Merdeka jamu makan ubi rebus and pisang rebus... supaya kita tak lupa betapa bermaknanya Merdeka... 
anak-anak muda nih tak tau laaa tahu ke idak ... 
apapun mudah-mudahkan kita semua tak lupa erti sebenar Merdeka...
 

  My SIL belanja mamam mihun sup paling sedap kat Sg Petani... 
haihhh mmg sakan bakkk angggg!! 
Memang sedap pun !!! Teh ais pekat and melekat kat tekak!! 
hehehehhe... korang klu duk Sg Petani kena appreciate apa ada kat Sg petani.. 
walau tak besar sangat tapi makanan... barang raw kat pasar pun agak berpatutan harga... 
Langkah kanan betui laaaaaaaa datang melawat Sg Petani ni...
Emas pun boleh tahan rega merundum 128 per gram...  
apa lagi i heret laaa SIL and en hubby jom masuk kedai Gold
and then kuar kedai senyum sampai telinga... 
lain yang nak beli lain yang dapat yang fenting puehhhhh hati... 
agaggagaggaga...


Nahhhh hamikkkk kiterang santapan malam kami... wakakakkaa... yang penting kami mamam besooooo. walau tak seberapa katanya yang penting ia lebih bermakna makan besar bersama keluarga tercinta disisi.. .  tak mainlahhh Fatty Crab ke pe... ni legi sedap menjilat jari...
Duk sakan lepak kedai mas kena racun sana sini... sampai my SIL pun terjebak...
kenyang terus makan tengahari kat kedai mas skip trus bawak ke malam...
Udang masak petai, Sup Tulang, Sup Ekor, pucuk Betik mamam ni jaaa dah cukup buat kami semua tersadai tepi dinding terus boleh tido dengan nyenyak tahap dewa dewi langit ke tujuh wehhhh... huh memang power masakan SIL nih... makan ni pun dah cukup buat rasa sangat full fill perut kenyang hati riang ria... siap menari-nari... mahahhahaha..
dalam kul 10 malam i ke UpTown Sg Petani... boleh tahan wehhh tapi lupa nak snap gambar.. dah teruja sangat kot heheheh.. walau tak banyak sangat kedai yang bukak tapi to me ok laaaaa daripada takder.. i grab 2 tudung murah 2 for RM 15... biasa kat KL tuh kalau RM10 satu tudung biasa.. 
Sebagai kenangan dari Sg Petani kena la beli sesuatu untuk dibawa pulang..
 

Day 3 - bangun mandi terus cari bekpes... kedai nasi lemak tet tutup.. mana taknya dah kul 11.. nak cari apa lagi... hahahah so Roti Canai Sg Petani style ni memang terbaik !! sedap i cekik 2 keping yaaaaa... memang sedap and rangup... kuah dal dia perghhhhhh sedappp sampai licin i cekik!! mahahhaha kesedapan tak terhingga... i rasa kat Sg Petani nih makanan semua sedap-sedap kot ehh.. 
 

SIL call suh tunggu dia balik keja... senin kat Sg Petani keje yaaa kengkawang... hihihi.. 
SIL masak kejup jaaaa okeh.. sampai umah kul 1... kul 2 petang kami dah selamat dijamu dengan makanan yang sangat-sangat berkhasiat... ulam-ulaman... jantung pisang.. ikan goreng.. kari ikan.. kari pisang pun ada... ya ampun SIL nih memang terbaik abad ini dan selamanyaaa!! memang menjilat jari kari tuh.. perghhh sedapppp!! tangkap lelehhh bakk angggggggg!! ..
Dalam kul 3 petang kami pun pulang ke rumah kami pula... 
Jalan Jem tak payah citer ahhh wat tensi jekk... citer tak best semua kita tolak tepi... 
yang penting kita Happy kat Sg Petani... 
Percutian 3 hari 2 malam memang best... 
Alhamdulillah rezeki... makanan pun lazat-lazat belaka... 
Thanks Sis In Law... ur the best!! 

Merdeka!!! 

Lots of Love 
Me ;) 

Note: "When life is sweet, say thank you & celebrate. When life is bitter, say thank you & grow." - Happy Wednesday Loves!!

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun