hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, July 19, 2017

Craving satisfied and missing Shiba-Sakura Festival in Japan

Life is so completed.. with you Cik Tyra, Cik Sufiya, Cik Meera, Cik Mia.. Love so much!! 

 

Requested cik tyra to buy me onigiri.  and she did..i was craving like nuts. puas cari sana sini. Kat skolah Cik Tyra murah bangat onigiri ni. its only RM 2.50. wehuuuuuuuuuuu.. i hope i could easily find onigiri in Malaysia.. kalau kat jepun sana sini ada.. boleh dapat kat Family Mart. well, kat jepun banyak sangat Family Mart merata.. i wish i could get it kat 7Eleven.. please lah 7Eleven jual onigiri. i so love it much!! why onigiri sebab senang nak makan and senang nak diet. Tapi klu dah makan banyak-banyak ketul diet tu kelaut. Onigiri ni nasi kepal yang di balut dengan rumpai laut (seaweed) sedap tau... tapi ye laaaa bukan semua orang suka.. i jek duk suka makan onigiri ni.. Maybe remind me of Japan.. i love Japan much. sebab apa i suka Japan? sebab negaranya yang bersih, nyaman, teknologi pengangkutan hebat,  rakyat yang ramah dan banyak lagilah.. been japan twice.. last i went to japan is in May baru-baru ni hehe..  i missed the Golden Week.. but im lucky dapat pergi pesta shiba-sakura walau dah hujung-hujung musim and its almost ended. Lucky me alhamdulillah. 



Pesta Shiba-Sakura ni always happen in mid April to May every year if im not mistaken. you all boleh google ada website about the pesta itself. masa i gi dah nak masuk musim panas. it was super fun!! 



Share my hapiness always with my travel partner aka usben.. Thanks yang!! layan je karenah cik bini.. i love you so much!! i love pink so much.. as obviously korang mesti tahu kan kan kan!!



Cun kan!! seriously i am SUPER HAPPY!! dapat tengok sendiri and dapat amik gambar sendiri.. even dapat tengok Mount Fuji!! how romantic the view is!! seriously thank you sayang usben... bawak kita sampai sini.. kami drive je ok ke Mount Fuji siap guna waze lagi!! Gamba ala-ala poskad gitu.. rasa cam pro plaks kikikiiki... dengan kaler pinknya bunga-bunga tuuuuuuu... Ya Allah swt ciptaan Mu sangat luar biasa!!! Always amaze me with this pemandangan yang super cantik.. speechless.. nanti nak gi lagilah... kumpul duit dulu banyak-banyak.. kids sila belajar rajin-rajin ya... so that korang leh simpan duit and travel around the world.. its my dream too to travel around the world.. in sha allah niat yang baik selalunya jadi mudah.. tak kira apapun niat kita.. asalkan baik.. in sha allah.. more stories to be continue... ok lah sampai sini dulu.. Bye korang!!
Good Night!!

Lots Of Love
Me
^_^

Note: Keep the Happiness Flows like a River Always!! 

Lunch Hour is my Happy Hour

Hi and Assalamualaikum.... 


This few days i was craving for onigiri.... i had donut from starbucks and onigiri for my heavy lunch... is that heavy ?? i dunno i just craving for it... as usual with my caffe latte. 


i also get Churros with chocolate filling and with caffe latte. Again. Had two caffe latte today.. i is so coffee addict... you guys have to try the churros was so good!! its melt in my mouth... SUPER SEDAP !!! the set of price is RM14.90. 

For more info and location click here >>> Churros Lover 


i also went to Daiso... its been a while i did not drop by Daiso... and i miss it.. 
i love the small cute stuff at Daiso... there's always things that i want to buy whenever at Daiso. LOLz.. 


I bought this Happy Bear container. Bought it for my Lil Baby Damiea. Tak baby sangat dahhh 6 tahun.. she can keep her Duit raya in the container... she loves present and who doesn't? i love present too.. 
so yah i bought it for her... i hope she like it...

That's for today!! 

Lots Of Love 
Me 
^_^ 

Note: Be the Best you can Be    

Tuesday, July 18, 2017

Fight For My Way

Assalamualaikum... and Good Morning!!... 

Korang penah tengok citer Korea tak?? mesti ramai peminat korea... yang pada asalnya i sendiri tak la minat sangat.. tapi bila dah start memang susah nak berenti tengok... i was so addicted... some of the drama buat i angau seharian... and look at my husband sendiri pun jadi angau... hahaha... so yah now i currently watching drama Fight My Way. Baru episod 4. Panjang lagi kesah drama tu... citer mengisahkan 4 sekawan yang ada cita-cita dan impian masing-masing.. kawan yang rapat dari kecil hinggalah mereka dewasa sampai ada perasaan cinta dan sayang pun mereka tak sedar... they really care each other or perhaps they just could not live without. sometime tengok drama ni pun bagi i an inspiration... inspiration to be better person in life.. tak semua kita nak kita dapat... but if only kita put more and extra effort to work on it... in sha allah yang kita nak pasti kita akan raih dengan usaha yang gigih tanpa rasa lelah dan kesal. 


Photo Source : Mr Google 

The poster Fight My Way. Pelakon citer ni pun cute. 


PhotoSource : Mr Google 

Such a fun and cute drama! Love the four main characters!
i baru tengok episode 4 out of 16 episode. so nak citer lebih lanjut tak dapat.... 
korang tengok laaa nanti k... 

Serious Best !! tak Tipu... hehehe.. 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Note: Fight for your love and Fight for your dream always. 

Monday, July 17, 2017

Life Juice for me and make over for kiddos

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera Uols!!! 


This is my new obsession sejak bulan puasa ritu. Almost everyday minum Life juice. 
Acah-acah diet katanya. 


Major Love for now... 

More info and location to get this Juices of love please click here >>>> Life Juice


My daughter Shameera... Dia ni memang sukalaaaaa kan  bergaya... Attended  her cousin open house and get a free make over.. hahaha... suka hati laaa nakkkkk asalkan awak bahagia...  sampai rumah dia tido with the make up... sayang sangat agaknya.. biarlah only for 1 day.. Meera dah macam jepun anime dah mama tengok kikiki... comel jugak... ok laaaa tu abg utti makeup kan... 


Ni lagi sorang... mama is redho... hehe


suka laaahhhh tu kann... super major love always abg utti punya hasil kerja tangan.. 
so sweet. Terima Kasih selalu layan anak-anak cik elly ni... 

ok selamat berhari raya uols... 

Lots Of Love 
Me
^_^ 

Note: Be soft. Do not let the peoplemake you hard. Do not let the pain make you hate. Do not let the bitterness steal your happiness - Yasmin Mogahed

Wednesday, July 5, 2017

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum... 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin from me & family... 
Still on the mood cuti raya... how wish to cuti more longer but mana boley i miss my workplace.. lolz..
Duty is calling.. this year raya we don't have any color theme. i let the kids choose their favorite design and color. And yes they really happy choosing. We shop last minutes at Jakel Kuala Lumpur.. It was pack at the mall as usual and we love the feeling of eager towards happy raya...  The excitement of raya ni just once a year so why not. sesak-sesak tu normal. Balik kampung jalan jem pun to me its normal. Nama pun raya. Semua pun nak balik beraya dengan family masing-masing. And the heat of love is there. My kampung is in Sabak, Kelantan. It is very near to pantai sabak, just 2 minutes walking distance. Dekat sangat berak pun leh bau.. hihihihi... i did not grow up in Kelantan but my parents do. My brother stay in kelantan sebab kawin dengan ore kelate but alhamdulillah i can speak the dialect very well.. hehe. Kelantan ni tak boring.. best and its alot to explore. i am proud to have kampung in kelantan.. especially the food is awesome... 



This is our raya pic moment..
biasa laaa drama-drama pagi raya.. anak kecik nangis-nangis..
ragam raya.. meriahnya raya..



this pic was taken on the way to Kota Bharu..



Sampai sudah Kota Bandaraya Islam. it was about 15 hours of driving.
Hehe... 1 tahun sekali je kena hadap driving in traffic.. meriahnya raya.. bila ada alternatif jalan tak nak guna ni laaa jadinya... kami lalu jalan lama.. Raub- Kuala Lipis - Gua Musang.. konon ingat tak jem sebab tengok dah ramai yang cuti awal untuk balik kampung... haihhh.. biasalahhh i pun tak pandai nak meramal jalan.. tapi ye laaaa biasalaaa raya kan... tak terasa sangat perit nya tuh mungkin mood raya and rasa macam happening je ramai-ramai balik... so chill-chill ingat makanan yang best-best sedang menanti... wahahhahahah...



This my grandparent house cum homestay..



View back yard of the house..



Before balik KL we manage to visit my grandparents grave... i miss them alot... sometimes bila teringat rasa heartbroken sangat... i grow up with them... stay with them sleep with them... they always there for their cucu.. atok i hantar g skolah.. jaga me when my parents is away.. their love sangat strong and countless.. Tok Cik pass away about 2 years ago and year after my Tok Ayah pulak... then My Pak Lang... seriously we are very closed. Arwah Pak Lang tu Ya Allah super dooper penyayang... Allah swt lebih sayangkan diorang so i was hoping and praying that we will unite in Jannah in sha allah. it is a heartbroken...
Life must go on no matter what... Berdirilah kami dengan segala kekuatan yang ada in sha allah...
Mohon berdoa semoga keluarga dan adik-beradik ibu saya dapat sentiasa bersama support each other and stay together till Jannah... It is hard to let go... i know... but we had too for sake of the people that still around and need our loved and support... sabar itu indahkan..

Dah Dah tamo sedih-sedih.. semoga yang dah pergi tenang di sana dan kita yang hidup ni harus terus berjuang selagi hayat ada.. so much love need to spread on..

Balik ke pangkal jalan.. we amik laluan LPT.. sebab nak singgah Kuala Terengganu rumah my BFF masa study dulu... My Stamford Clan.. LOLz.. merangkap dah jadi sedara... heheh.. lepas singgah rumah dia i ke Dungun pula rumah my Mak sedara for 1 night.. best sangat dapat makan buah nangka hasil tanaman sendiri oleh Pak sedara punya parents.. seronok sangat nanti nak kekah kebun durian pulak... tunggu the right musim nanti.. ingat nak stay lagi 1 malam.. tapi teringat pulak rumah i sendiri yang lama sangat tu tinggal... rindu dahhh... so yang the next day we balik rumah... Alhamdulillah perjalanan kami selamat...

ok laaa sampai sini dulu..

TBC okeh..

Lots of Love
^_^
me


Note: Sabar itu sentiasa indah.. 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun