hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, July 5, 2017

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum... 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin from me & family... 
Still on the mood cuti raya... how wish to cuti more longer but mana boley i miss my workplace.. lolz..
Duty is calling.. this year raya we don't have any color theme. i let the kids choose their favorite design and color. And yes they really happy choosing. We shop last minutes at Jakel Kuala Lumpur.. It was pack at the mall as usual and we love the feeling of eager towards happy raya...  The excitement of raya ni just once a year so why not. sesak-sesak tu normal. Balik kampung jalan jem pun to me its normal. Nama pun raya. Semua pun nak balik beraya dengan family masing-masing. And the heat of love is there. My kampung is in Sabak, Kelantan. It is very near to pantai sabak, just 2 minutes walking distance. Dekat sangat berak pun leh bau.. hihihihi... i did not grow up in Kelantan but my parents do. My brother stay in kelantan sebab kawin dengan ore kelate but alhamdulillah i can speak the dialect very well.. hehe. Kelantan ni tak boring.. best and its alot to explore. i am proud to have kampung in kelantan.. especially the food is awesome... 



This is our raya pic moment..
biasa laaa drama-drama pagi raya.. anak kecik nangis-nangis..
ragam raya.. meriahnya raya..



this pic was taken on the way to Kota Bharu..



Sampai sudah Kota Bandaraya Islam. it was about 15 hours of driving.
Hehe... 1 tahun sekali je kena hadap driving in traffic.. meriahnya raya.. bila ada alternatif jalan tak nak guna ni laaa jadinya... kami lalu jalan lama.. Raub- Kuala Lipis - Gua Musang.. konon ingat tak jem sebab tengok dah ramai yang cuti awal untuk balik kampung... haihhh.. biasalahhh i pun tak pandai nak meramal jalan.. tapi ye laaaa biasalaaa raya kan... tak terasa sangat perit nya tuh mungkin mood raya and rasa macam happening je ramai-ramai balik... so chill-chill ingat makanan yang best-best sedang menanti... wahahhahahah...



This my grandparent house cum homestay..



View back yard of the house..



Before balik KL we manage to visit my grandparents grave... i miss them alot... sometimes bila teringat rasa heartbroken sangat... i grow up with them... stay with them sleep with them... they always there for their cucu.. atok i hantar g skolah.. jaga me when my parents is away.. their love sangat strong and countless.. Tok Cik pass away about 2 years ago and year after my Tok Ayah pulak... then My Pak Lang... seriously we are very closed. Arwah Pak Lang tu Ya Allah super dooper penyayang... Allah swt lebih sayangkan diorang so i was hoping and praying that we will unite in Jannah in sha allah. it is a heartbroken...
Life must go on no matter what... Berdirilah kami dengan segala kekuatan yang ada in sha allah...
Mohon berdoa semoga keluarga dan adik-beradik ibu saya dapat sentiasa bersama support each other and stay together till Jannah... It is hard to let go... i know... but we had too for sake of the people that still around and need our loved and support... sabar itu indahkan..

Dah Dah tamo sedih-sedih.. semoga yang dah pergi tenang di sana dan kita yang hidup ni harus terus berjuang selagi hayat ada.. so much love need to spread on..

Balik ke pangkal jalan.. we amik laluan LPT.. sebab nak singgah Kuala Terengganu rumah my BFF masa study dulu... My Stamford Clan.. LOLz.. merangkap dah jadi sedara... heheh.. lepas singgah rumah dia i ke Dungun pula rumah my Mak sedara for 1 night.. best sangat dapat makan buah nangka hasil tanaman sendiri oleh Pak sedara punya parents.. seronok sangat nanti nak kekah kebun durian pulak... tunggu the right musim nanti.. ingat nak stay lagi 1 malam.. tapi teringat pulak rumah i sendiri yang lama sangat tu tinggal... rindu dahhh... so yang the next day we balik rumah... Alhamdulillah perjalanan kami selamat...

ok laaa sampai sini dulu..

TBC okeh..

Lots of Love
^_^
me


Note: Sabar itu sentiasa indah.. 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun