hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, July 26, 2017

Hiking at Denai Tiga Puteri

Assalamualaikum and hai semua!! 
Mood ok tak?? mood i biasa ada turun naik ecccehhhh... 


Pagi sabtu lepas...  i went for hiking at Kota Damansara... 
On the way to KD also dah dapat view sunrise yang awesome... belum mendaki lagi... mendaki laaaa sangat... padahal bukit ciput jeee.. mahahahaha... 


So here the starting point. If you all ke sini the actual location is nearby Taman Tasik Rimba Riang, Kota Damansara..waze jerrrr..  i sendiri baru tahu ada bukit yang boleh hiking di KD.. 
Kami start hiking at 8.30am. tak boleh nak start too early sebab laluan yang agak gelap.. banyak pokok memayungi laluan that's why gelap.. kalau nak start awal make sure bawa headlamp atau lampu suluh yang power and terang.. kalau 7 pagi start pun gelap tau... 


Geng hiking on the day.... 
actually we all recce this place, tengok sesuai ke tak kalau nak buat Aktiviti Kelab Sukan.


Made it!! checkout the view !! cun gile... 


Crime partner posing!! 


i super love this pic.. macam iklan owhhh 


Ada titi comel. 


kena langkah pokok tumbang yang besar ni. 



Pokok ni usia dia i think 100 tahun kot... entah... besar bangat.. 


We all settle hiking about 11.30am.. kalau betul-betul laju i rasa kejap ja.. anyway, syabas to me and adik kecik 2 orang ni pun berjaya sampai puncak!! ... Elevation untuk trail ni...max 200m...total naik 321 meter... jarak pegi balik 8.5km... so you all apa lagi.. try laaaa.. tak susah pun... just kalau boleh pakai proper shoes. kasut getah or kasut hiking.. kasut jogging boleh cuma kena hati-hati sebab trail yang agak berpasir and easily slip.. banyak juga pokok yang berduri  dan i ada terjumpa cik Ulerrrr... terkezut makkk tauuuu... so far i suka... tak susah sangat nak panjat... tapi still bahaya kalau tak hati-hati.. 

Good luck ya uols and selamat mencuba tawan bukit denai ni... wehuuuuuuuuuuuu!!! 


Lots of Love 
me 
^_^ 

Note: Be Happy, Be Bright, Be You. 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun