hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Sunday, May 9, 2010

What u give is What u Get!! ..

Here we go again. Life is never been perfect. But thank God i still realize where I’m standing where some people don’t. Today is mother’s day where all people celebrate the day with their mom but this year not to me ... I’m sorry mom i need to attend an important event which is really really important to me.. but want you to know that i love u so much !!.. because of you im standing here .. and u are a superb mom ever that no one can replace ...

I’ve always wanted to be me .... to be successful person and of coz with an attitude hahhaahaha... but there is so much things that blocking me to do it... (huh its only a reason actually) nothing can stop us to be successful person...is just so many option ... its about to choose i guess.. if u getting a higher pay then u’ll get a higher responsibilities ...for example if i have more children the more responsibilities to handle... the more sacrifices .. its hard .... i feel bad when i dun spend much time with my family.. i will feel guilty leaving them behind ...hurmmm (thinks dis is Motherly feeling i guess huhuhuhu) .. Even though i have maid who can take care of them i still feel seriously guilty... working till late night or doing work or attend classes .. back home midnight ..Where is the quality time for them?? Only weekend ... 2 days with them same goes to my hubby ... sometime i feel that i am in my own world n my hubby in his world n my kids oso in their world ... poor thing right??

Maybe is just my feeling or emotion that playing in my head ... i hope i have spread enough love to my family... n i hope they know how much i care bout them very very much ... Losing them is a nightmare... same goes to my hubby ...losing u is really really a nightmare ... hurmmm..

Money is not everything.... but family is everything.... who will stand on my side when I’m feeling sick?? Who will take care of me if anything happen?? Who will?? Do appreciate things that we love coz we don’t know when we gonna lose them.... do anything and everything to make others happy .... :) smile ...

With love
-NE-

Wednesday, May 5, 2010

Dunia oh Dunia

Dunia Oh Dunia ....
Bak kata orang dah masuk kandang kambing menguekkk..masuk kandang rimau mengaummm... sama agaknya konsep klu keje ngan cina ...ikot laaa pangai cina ..ni la hidop ....ada org pentingkan keluarga tapi ada org x pentingkan kelurga ...asalkan bg makan jerrr laaa n jalankan tanggungkawab.. itu jek yg penting ....bg aku lain plak ...klu nak bahagia biar bahagia sama2 ...ssh senang besama ...tp mungkin tak bg Dia .... janji bg mkn pakai cukup ...huh wat a statement ... tgk nasib org laa ada org dapat laki yg apa bikin sme nak sama ngan bini ... tp x Dia lain pemikiran nyerrr... bebeza .... jauh beza ...aku tgk citer adam maya tv3 kul 6.30 ptg tuh ...apa laki die buat event ke apa ke sme die nak bini die attend .. n even nak terima apa job pon nak Tanya pendapat bini ... but then again bini die plak x appreciate or mungkin die buta tak Nampak apa yg laki die buat utk die nama pon citer kan kan ... yg byk org aku kenal plak mana jek dapat job g la Sarawak ke ...johor ke ...mana ceruk bentong ke cam pak lang aku nak jek bawak 1 family bersama ... asalkan nama jalan, enjoy ke pe or transfer jek nak bawak 1 family ... lain laa kena masuk utan g keje ke bagai tuh lain la plak kan ....nasib masing2 sme x sama .... tah lahhh ...Allah taala tuh lebih mengetahui ...lebih memahami ... x tau laa aku apa si dia pikir tah hapa yg masuk dlm badan die ...adik beradik die tak der plak aku tgk cam tuh ....tak der plak kakak die ke g bejalan g trip ke i mean die mampu utk g mana die nak tapi die tak pegi ponn.. ..abg die ke ... x plak ....klu ada aku penah dengar pon g jalan mesti bwk family .... tah laa nasib2 .... cume 1 thing jek ...hidop nih sementara ...mayb hr nih kita senang kita nak g mana sme boleh ....tak macam keje kat MAS ke Air asia ke benefit dapat tiket g jalan .. klu leh aku pon nak keje mcm tuh ...leh fly sana sini ....or keje jaga bos yg kena follow sana sini .. tapi x best plak bg aku ... aku x mo la keje sik tinggal keluarga ...klu keje ok la tapi klu selalu x bes gak kan ... x sanggup aku nak lukakan hati keluarga aku demi keseronokan aku sendiri ... tgk muka anak2 ...laki buat aku sendiri cair ... so at the end aku cari keje yg kena ngan aku ... biar the whole family dapat the benefit ... anak2 laki bini sme dpt rasa the benefit ..not juz me alone ....i mean tgk kemampuan laaa kan ..klu aku mampu cr job yg mcm gitu ...but Alhamdulillah tercapai hajat aku nak besalin kat swasta ... aku x sshkan laki aku nak kena byr byk2 utk aku besalin ... tapi apalah daya ... lain org lain pemikiran ...bak kata org rambot sama hitam hati lain2 ... dedulu aku dapat offer keje kat MAS as PA aku tak terima sbb pikir laki kata ssh ..jauh satu hal dah tuh takot kena follow bos g sana sini ...pastu ada offer kat FAM jd setiausha utk buat event n stuff tp aku mls plak nak apply kang klu dapat kesian sme aku kena salu outstation ...masa aku keja kat siemens pon laki aku ada gak cakap jgn sebok cr duit jek family pon kena igt tapi skung dia lain plak .... org yg kita sayang smentara kita boleh appreciate n buat yg terbaik ...sbb kita pon hidop x lama ....x pe laa yang smetara u boleh g jalan u jalan laaa... if i know what u are thinking ..how i wish dulu i would stay on my own job ...x yah pikir sal keluarga ,,,pikir cr duit ...bg mkn pakai cukup n dats it ... nak jalan byk lagi aku keje laa jd stewardess ke pe but now too late laa to doo dat kan ... huhuhuhu.... redha dgn ketentuan Allah ... semoga apa yg dihajati oleh dia tercapai ...:) semoga kawan2 aku yg lain ...appreciate la org2 yg kita sayangi ...jgn tggu org dah x der baru kita nak appreciate ....


*wink*wink*
- NE-

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun