hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Tuesday, October 30, 2012

The Craziness

Hello darlingsssssssssssssss..... 

i wanted share some of my hobby with u all...

Firstly i love definitely love travel.......

Secondly i love to eat..

thirdly i love watches... 

Fourth i love car n motorbikes... 

Fifth i love handbags, perfume & sunglasses too 

but still most that i can't really help it is gadget... such as....



seriously they are seducer hahaha... 

this 2 gadget is so tempting... 

n yes... they are mine.... ;) 

with lots lots of love 
me ;) 









Thursday, October 25, 2012

JLO Dance Again Live in Malaysia


Hi all!!! 


i adalah sangat teringin nak g ... but then the tix mahainyerrrsssss... 

But if korang adalah peminat JLO yang tegar.... 

and wanted to see her perform live 

sila click Sini for further info >>> JLO Dance Again World Road Tour  

She will be perfoming at Stadium Merdeka Kuala Lumpur  

2nd December 2012

Sunday at 8pm

with lots lots lots lots of love 
me 
;) 


Wednesday, October 24, 2012

Merapu Day!!

Aku

aku hanyalah manusia biasa....
aku hanyalah manusia yang tak lekang dari melakukan kesilapan... 
tapi aku juga sentiasa gigih cuba memperbetulkan kesilapanku...
semakin lelah nafasku... 
semakin sakit dadaku... 
tatkala manusia yang suka melihat ketidakbahagiaan orang lain...
mengapakah jadi begitu... 
begitu banyak waktu atau masa dipersiakan melakukan kerja BODOH!! 
yang sebaiknya masa itu diperlakukan sebaiknya..
mendoakan yang terbaik buat mereka supaya lebih bahagia... 
memikirkan yang baik-baik sahaja... 
tatkala perangai manusia yang suka terhegeh-hegeh... 
tatkala melihat manusia yang sombong dan riak...
tatkala manusia yang Gila KUASA... 
arghhhhhhhhh... persetan mereka..!!! 
tapi aku...kita yang masih menyedari dimana kita berdiri... 
syukurlahhhhhh... yang pasti kita perjuangkan yang terbaik...
dukungan dan sokongan yang tercinta juga membuat aku kuat pada hari ini... 
segala ujian ku anggap bagaikan debu menyinggah dibahuku... 
pastu sapu sapu jer dari bahu... hahaha...
Aku hanya ingin meneruskan kehidupan ku dan tanggungjawabku dengan sempurna... 
dan aku tak mahu persiakan peluang yang diberi oleh Allah swt.. 
Aku mahu gunakan dan lakukan yang terbaik... 

with lots lots of love
me ;) 

p/s: Gunalah Masa dan Peluang yang diberi olehNya yang terbaik dan jangan sekali persiakannya... ;) 


Tuesday, October 23, 2012

Night Marathon

Syukur Alhamdulillah... 


Dengan kehendakNya i have acommomplished the mission... 

Putrajaya Night Marathon 20th Oct 2012

Bersama si dia yang setia menunggu hingga akhirnya... 

Alhamdulillah.. 

wit lots of love 
me ;) 

p/s: it worth for every breath and sweat ;) 

Aku Terima Nikahnya


Best Malay Love Story 2012 !!! 


Pasti berjujuran air mata... Paling best Happy Ending... 

Syabas to Adi Putra and Nora Danish yang comel lotteyyy... :) 

with lots of love 
me ;) 

"Bercinta Biar sampai mati" 

Wednesday, October 17, 2012

Bantal

Hello n hi semua!! 

I just Bought AKEMI Pillow at Parkson!! n now ada sale k!!.. 

i selalu mengalami sakit leher lately atau erti kata salah bantal... hehe.... 

tapi klu korang sakit leher berterusan sila dapatkan nasihat doctor and do medical check up yahh .. ;) 


i suke bantal ni sebab dia sangat soft and macam bantal yang kat hotel 5 star... :D 


this pillow really helps... ;) 

buat peluk pon sangat best !!! 

rasa relief sangat2.... kita semua klu tido mesti nak yang best2kan ...

lebih-lebih lagi mengalami faktor usia wahahhahaha.. :D 

bila usia meningkat haruslah extra care kan... ;) 

AKEMI pillow mmg best ... 

uolls jangan lupa mencuba...

if ada yang lagi best jgn lupa share juga k...  

with lots of love 
me ;) 




Cosmo Girl

Salam Sejahtera... 

Dah lama beli magzine Cosmo Girl indonesia ni ... 
but last night baru nak membelek dengan tekun megazine ni... 
i bought masa my last Bandung Trip in June baru-baru ni.. 
So this is megazine Indonesia Cosmo Girl... 
Beli ingat ada masa nak baca... tapi mmg bizis gilersss mlm td baru baca... 
it is a June issue megazine... 
walaupun i nih x laaa gurl sangat dahh kannn dah mak orang pon... 
but the cover title capture my eyes... 
isi dalam megazine nih sangat best !! byk sangat tips and ideas for sharing okayyy!!
i bought it also for kenangan.. ;) 
and yes i am Miss Explorer haha.. :P 


Comel kan Cover girl ni.. nama dia Sarah Hyland.. 


Some make up tips also include and never missed ada banyak tips on fashion and vacation too.... ;) 


Sarah Hyland the survivor girl.. she is strong... she fight for her life... she have problem with her kidney..
she is so pretty and she has been acting since she was 5 yrs old... 
she even received kidney transplant donate by her father..
kuatkan dia ... 
what ever it is the lesson here is always appreciate our life and everything around us... 

love you... 

with lots of love 
me ;) 

Monday, October 15, 2012

Movie Untuk Tiga Hari

Salam Sejahtera Loves.. 

The Best Malay Movie 


Love this movie... take it as a pengajaran dalam alam rumahtangga walaupun perkahwinan yang ditetapkan oleh ibu bapa... Suami adalah segalanya... 

Pertahan dan mempetahankan dan yang paling penting bersyukur dengan apa yang ada... 

Jodoh pertemuan, ajal dan maut telah ditentukan oleh Allah SWT, Jangan lah dipermainkan dan jangan sesekali persiakan.... 

with lots of Loves
me ;)

p/s: watch this movie first then only judge ;) 


Friday, October 12, 2012

Bola atau "Aku Terima Nikahnya"

Salam Sejahtera Loves !!! 

korang tau tak malam ni ada bola Kelantan vs Selangor!!! 
i think this can't be missed!!! 

i tot nak g tgk movie mlm ni citer 


Tapi sebab ada bola mlm ni yang panas nih i cancel lahhhh!!! 
Movie leh postponed tapi Bola tak leh okayyyyyyyyyyyyy!!.....
Harus besorak mlm ni kat rumah lompat2 hahahhaha!!! 


So "Aku Terima Nikahnya" tunggu laaahh yeee i tengok dalam minggu nih jugak... 

weeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!!!! 

Bola dulu !!!!!

With lot of Loves
me ;) 

Wednesday, October 10, 2012

My Lunch break

Salam sejahtera uolls...

Lately ni i jd kemalasan nak kuar lunch...
So what i do i just spend my 1 hr break ni for blogging or g gym..
Or else i duk godek my g note  or mcm2 laa i buat..
N now i tgh test update blog using blogger apps... sajer test..
Layankan ajer k..

Macam seronok jerrr macam2 apps ada kat android ni...
Baru je ni donlod blogger apps kat adroid market...
Macam2 ada sehhh... ;)
But still i prefer update blog using website..
I just love gadget...

Mmg best laaa lepak kat opis during lunch..
Tak yah nak berebut parking...
Dtg opis awal dpt parking kat B1 Depan pintu masuk...
Wahhhh ni laaampompuan kan... g mana2 parking klu blh depan pintu...
(Aku letttewww) heheh...
Owhhhh well that's all for  now ok...

Wit lots lots of love
Me


Yes Love Never Fails

Happy Wednesday Loves!!! 


with Lots of Love 
me ;) 



Tuesday, October 9, 2012

Love never Fails

Salam Sejahtera uolss... ;) 



Just wanna talk about relationship...
Dalam hubungan yang serious ni biase laaahhh banyak dugaannya... 
byk juga pancaroba... klu takk takkan ada pepatah "sedangkan lidah lagi tergeget" kan??
so kita ni semua manusia biasa yang kadang x terfikir diaakal tentang apa yg akan terjadi seterusnya dalam kehidupan... 
We have to change mengikut peredaran masa... 
Berubah kepada kebaikan okayy hihihi... 
Melakukan sesutatu bukan mengikut perasaan... 
Sentiasa cuba tenangkan diri... 
Sentiasa fikir sbelom melakukan sesuatu.. 
Especially bila kita yang dah ada anak2... 
Memang sangat kena fikir panjang.. 
im not saying that i am perfect.. iam baik sangat... NO... im not at all. im still in learning process... 
i always take thing as im in learning process... And Yes !! parents or orang yang lebih tua yang lebih makan asam garam is the best place to share and seek for advice... 
Jangan sesekali pendamkan perasaan dalam hati kerana memang sangat boleh memudaratkan diri...
 Talk to someone we trust..
Pilihlah kawan yang terbaik...
Life kan is an option & choice too... 
So choose the best... 
Bukan untuk siapa2 but for our ownself...
Sembahyang Jangan lupa... 
When we really usaha & ikhtiar to solve problem insyaallah pasti ada solutions... 
Pray hard and ask from Allah for ketenangan dan ketabahan dan juga Petunjuk.... 
May Allah show us the right path... 
take wudu' when u feel uneasy...
sometime also we have to ask our self who is us n where we are standing...  
last but not least May Allah protect us all dari Syaitan dan orang-orang yang zalim.. 

Do Not Give Up coz The Begining is always the Hardest... 

with Lots Of Love 
me

nota kaki: why i wrote this is because my neighbor is having her hard time now... n i feel sorry for her lost (her 2nd baby)...  


Bali



Missing my Bali Trip 2010



Tanah Lot is the best place to shop at Bali.... ;) 

With Lots of Love 
me ;) 

Friday, October 5, 2012

Jangan Terhegeh-hegeh Boleh tak??


Assalamualaikum n Salam Sejahtera

Sharing the word Terhegeh-hegeh... 

Terhegeh-hegeh tuh apa yerr?? ntahhhlahhh malas laa pulak nak cari dalam kamus dewan. but the word Terhegeh-hegeh nih banyak situasi yang boleh diguna pakai. 

Situasi Pertama: 

Ko nih kenapa jalan terhegeh-hegeh lembap macam lembu hah?? lunch time ni sejam jeee tau!!..

Situasi Kedua: 

Wehhh ko nih pakai hp canggih-canggih tapi tak reti nak pakai... nak gak terhegeh-hegeh call orang ni nak tanya.. kawan bukan main ramai org ni jugak yang ko cari nak tanya tempat tak ke terhegeh-hegeh namanya.. 

Situasi Ketiga: 

Pompuan ni kan kalau bawak keta memang suka terhegeh-hegeh kann... dah dekat nak masuk simpang baru laaa nak bagi signal...haishhhhhhhh... 

Situasi Keompekk: 

Perangai tuh boleh grow up sikit dakk?? umur jek dah banyak tapi perangai still terhegeh-hegeh. cakap pon dah terhegeh-hegeh konon manja.. nak manja pon agak-agak la kan dengan siapa... 

 Situasi kelima: 

wahhhhhh kutuk-kutuk gak weii. tetapi bile susah orang yang ko kutuk tuh laaa yang ko terhegeh-hegeh nak mintak tolong!!!

Ni hanyalah contoh situasi yg diberikan.. if uolss ada lagi nak share sile lah share ;) 

what ever it is frensss ... yang baik kita jadikan teladan dan yang buruk kita jadikan sempadan... 

with lots of love 

me ;)  


Thursday, October 4, 2012

Oppa Meera Style

Here Goes my Kiddos ;) 


with Lots of Love 
me ;) 

Tuesday, October 2, 2012

Trip Guilin China Videos

Videos for u ;) 






with lots of love 
me ;) 

Trip Guilin China Day 4

Photos on our Final Day ;) 





With lots of Love 
me ;) 

Trip Guilin China Day 3

 Photos ;) 






















With Lots Of Loves
me ;) 








Trip Guilin China Day 2

Photos for u ;) 














With Lots of Love 
me 
;) 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun