hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, October 5, 2012

Jangan Terhegeh-hegeh Boleh tak??


Assalamualaikum n Salam Sejahtera

Sharing the word Terhegeh-hegeh... 

Terhegeh-hegeh tuh apa yerr?? ntahhhlahhh malas laa pulak nak cari dalam kamus dewan. but the word Terhegeh-hegeh nih banyak situasi yang boleh diguna pakai. 

Situasi Pertama: 

Ko nih kenapa jalan terhegeh-hegeh lembap macam lembu hah?? lunch time ni sejam jeee tau!!..

Situasi Kedua: 

Wehhh ko nih pakai hp canggih-canggih tapi tak reti nak pakai... nak gak terhegeh-hegeh call orang ni nak tanya.. kawan bukan main ramai org ni jugak yang ko cari nak tanya tempat tak ke terhegeh-hegeh namanya.. 

Situasi Ketiga: 

Pompuan ni kan kalau bawak keta memang suka terhegeh-hegeh kann... dah dekat nak masuk simpang baru laaa nak bagi signal...haishhhhhhhh... 

Situasi Keompekk: 

Perangai tuh boleh grow up sikit dakk?? umur jek dah banyak tapi perangai still terhegeh-hegeh. cakap pon dah terhegeh-hegeh konon manja.. nak manja pon agak-agak la kan dengan siapa... 

 Situasi kelima: 

wahhhhhh kutuk-kutuk gak weii. tetapi bile susah orang yang ko kutuk tuh laaa yang ko terhegeh-hegeh nak mintak tolong!!!

Ni hanyalah contoh situasi yg diberikan.. if uolss ada lagi nak share sile lah share ;) 

what ever it is frensss ... yang baik kita jadikan teladan dan yang buruk kita jadikan sempadan... 

with lots of love 

me ;)  


No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun