hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, May 30, 2011

Lunch @ Coffee Bean

halluuuuuuu....



TTTTTTTaaaaaaaadaaaaaaaa!!!!!!!!!!!.....


i had lunch at Coffee Bean Subang Parade again today.....


sedap gilerrr hingga menjilat jari....


i oso had ice blended pure double choc.... mahhh favorite okehh....


so sesape nak lanjer leh bawak i sini ehhh...


mahahahhahahah perasannnnn ...


wit lots lots of love


me ;)

Shopping at Parkson Subang Parade

heyaaa all..


i went shopping last friday......

till my tummy is cramp....

ada crazy sale for only 1 day.... so pulunn larrr ehehehheh....

if u all nak tau now pon still ada warehouse sale.... hehehehhe..

i went subang parade for lunch but then again i continued after working hours...

hehhehehe.... best wohhhh.... my bff linda bought somthing special too....

nak tau apa u all kena tunggu...

my hubby dpt his timberland shoes ..

n me dapat my gladiator sandle n many more...mahahhahaha...

of coz la mommy kena dpt lebih kannnn ;)

my angle dpt some accesories n dress

so everyone went home wit biggg smile...


wit lots of love

me ;)

Friday, May 27, 2011

USB Mini Fan

.



.



.



.



Finally, i have my own USB Mini Fan heheh....


.



.



.



.



The best part is my hubby bought it for me...


ekon opis yang x brapa tu yg beli jugak.... agak membantu laaa serba sedikit.. :P


this USB Fan x bebunyi bingit...


senyap jek...


i suke sangat-sangat sebab hubby yang belikan hiksss... ;)


wit so much love

me ;)




Wednesday, May 25, 2011

kawan atau lawan ...

Hi all..

rini nak citer sket sal my frenn.. if u all ingat yang my entri title is peace no war ... tah napa now i feel irritated, meluat tgk die still ada kay my ym list... she remove me from her FB... she also remove me at twitter, 4square n even BBM.. tapi kat YM belom lagi.. u all rase apa motif die ekk... i feel meluat laa plakkk kan ... n its not the first time she remove me pown... remove pastu add balik apakah???... i feel my self dah macam sampah laa plak kannnn... bile die suke die add bile x suke die buang or remove... die ingat die siapa beauty queen yang i hadap sangat nak kawan owhh please... who do u think u are anyway??? tahhh lahhh...

siyesly i dunno why i just feel irritated... semak jek... please be honest n be true to yourself lahh... klu tak ske u are freely get the hell out of my life... i pown dah saba lama dahh... i x rugi pown losing a fren like her.. such a childish person yang x reti nak handle probs... kemonnn laaa u can always delete people from the social network or what ever... but have u ever think can u ever delete people in your life??? think like an adult laa wehh.... die ingat dunia nih milik die agaknya dats y she is acting like dat... like never grow up... x reti nak face the fact of life.......klu x jumpe terus x pe jugak... huh nih tak...nak deal sal keje nanti kena gak ngadap.... lawak jeeekk... im trying to be nice.. but still it really irritate me with her own attitude... pangai meroyan... dah laaa kawan i pon die add... sebok nak kawan ngan kawan i ... gelikkk okayy... i feel that she is so such a pretender..

dats all for today stories... eheheheh...
sorry all i just feel gerammm today hurmmmm...

wit lots of love
me ;)


Lunch at Dave's Deli




my lunch yesterday not so sedap... its 2 in 1...

but still sbb lapar... layan jerr...

with lots of love
me ;)

Monday, May 23, 2011

Yang pergi tetap pergi...

hi korangss....

i dah sampai umah nii...... sampai jek i trus mandi pakai baju then on my lappy nih sebab x sabar nak share ngan u all ni... nak citer nih... tadi masa driving back home... once again i dengar radio Hot FM.. ada caller nih call nanes nanes sampai i pon rasa nak nanessss adehhh...tapi dengan berjayanya i hold my tears...

nak tahu apa die cakap???.. bunyiknye lebih kurang cam nih.. " jangan potong jari jemari saya ... jangan potong badan saya... jangan jangan jangan..." pastu die kata "sama2 kita doakan anak-anak yatim yg telah pergi... jangan kita sebok nak cari duit potong pokok saner sini... bile jadi macam nih nak salahkan siapa??" adehhh sayu betul... akak tu call then cara die cakap tuh mmg sgt2 menyayat hati... it really touch my heart...

but what ever it is to me semua nih takdir Allah yang tentukan... kita takkan tahu bile kita akan mati... yang pastinya kita hanya perlu sentiasa ingat padaNya... dan sementara kita yang masih hidup nih... kita patut hargai dan bersyukur apa yang kita ada sekarang... kita appreciate mereka yang kita sayangi selagi boleh sebab tuh ada pepatah "jangan lupa orang tersayang"... jangan plak bile orang yang kita sayang tuh pergi baru kita nak rasa nyesal tak sudah... hakikatnya nih laa manusia.. no body is perfect... tu laa citenyerrrr yang semangat sgt nak share..

wit lots of love
me ;)

My lunch of the day



Avocado Juice mah Favorite !!





Nasi Kerabu Ayam Percik !! sedappp !!


Had lunch today at Belanga, Empire shopping Gallery, Subang Jaya....



With love



me ;)




Pagi..... !!!

Assalamualaikum w.b.t and Selamat Pagi Malaysia....

Today is Monday.... is a Happy monday!!!... Its raining very hard dis morning... Hujan Rahmat... Semoga Allah Senantiasa melinduingi umatnya dan semoga Allah melimpahkan rezeki kepada kita semua....td masa ondway driving dtg keje i listen to Hot FM... most of peps masih bersedih tentang kejadian yg berlaku last saturday at Rumah Anak Yatim Hulu Langat n i felt the same way too... rasanya hujan hari ini adalah hujan rahmat utk mereka... kesedihan dan doa mengiringi hujan pagi ini...

And me semakin hari semakin susah nak tido..tido asik terjaga jek... maybe sebab rasa perut dah semakin membesar.. movement baby yg semakin aktif... setiap hari juga i wake up n thinking what to wear... hurmmmm.. penin pikir apa nak pakai g keja... perot yg semakin besar nih melimitkan pakaian yg nak dipakai hiksss... its funny i think.. but its truely true....

kadang lambat g keja sebab duk tenung jek almari tuh lama sangat... aduhaii... sampai ada kala i pray cepat laaaa bulan August.. tak sabar nak tgk baby... tak sabar nak pasang badan... tak sabar nak jalan laju2... bleh tak ?? sabar jeee laahhh kan... pagi nih jugak nak g keja tadi my daughter yg kecik tuh meraung nanes nak ikot mama g keje.... adehhh kuat pulak tuh... hurmmm my heart is hard to leave her but mama have to work sayang.... petang nanti kita jumpa..

things just happen for a reasonkann.... not everything that we wanted we can just petik jari n have it... we have to work hard for it... so let just relaxx be happy just do we have to do wit lots of happiness... smile everyone smilee... :)


wit lots of love
me ;)

Kongsi



Last month klu x silap i bwk my family sume g tgk hikayat merong mahawangsa... sbelom start citer tuh ada la a few movie trailer n salah satu trailer citer nih hah "Kongsi".. masa tgk trailer tuh nampak cam best laa action pon not bad.. ahhahah



Tringn nak tgk si sam nih blakon ngan cakap loghat kelate... pandai gak laaa...



i bring my kids along termasuk laa si kenit shameera... surprisingly she behave... memula cam cuak jugak tgk die bising2 n jalan saner sini... tapi alhamdulillah she really behave masa movie start... tapi sejuk gak nyer sik nak peluk mama jek... kesian kat die sik kena tinggal so i bawak jeee... klu u all nak tahu best ke tak sile sile lah ke panggung... i sebab nak tgk sam nih belakon... cam best jek... hikss..

i can only give 4 star for this movie though.. memula macam best.. pastu ala2 x paham... apa citer nih try nak citer... mahahha tp ok ok laaaa... just nak have fun wit kiddos..make them happy... yg penting anak2 happy...

well dats all for tonite...

with lots of love
me ;)

Sunday, May 22, 2011

Emotion



fisrtly gud morning every1!!!!! ...

Just nak sharing some info bout emotion okesss for today ...

i google about emotion but then again i forgot the link.. let just read it n learn which is i think is quite intetersting...

here goes...

Summary – Emotion accumulates

Duh! I wonder if this is your first reaction to the summary of this post. Of course it accumulates. Everything accumulates. Just like a coin, if you found one coin today, and tomorrow you found another one, that will make two coins.

But wait a minute, this post is meant for more than just compounding interest or wealth generation. It is one of the most interesting lesson I’ve learnt the past 2 months.
The story

I was very stressed that day. With all the problem I was having with work, one of my staff was giving me more problem. He did one expensive mistake and I proceeded by calling him up and showed him where he did wrong. Of course as his superior, I had to be slightly tough with him. It was a really serious mistake. He however didn’t take it that well. Instead he just walked out the door without saying a word.

With so many other problems, I chosed to let this one go. I just buried my anger and focused on other things at hand. The keyword here is “buried“.

This is where I make a mistake. It turns out anger accumulates too. That same staff was caught one day trying to steal scrap iron. He was caught red handed with the scrap iron in his motorcycle. Of course he denied putting it there. He even started shouting at other people angrily.

I was there. And even though this kind of things had never bothered me before, I felt an intense anger building up immediately at the staff. There was even one time, I almost slapped him. I’m stressing the word “Almost” here.
Lesson learnt

I suddenly realized. I never slapped anyone my entire life. That incident itself was nothing to be angry about. I could just bring the staff to the police, make a police report and deal with it accordingly. It seemed that the anger I buried was still there. It accumulated every time I got angry and in the end, it exploded.

So guys remember.. your emotion accumulates.

What ever your problem today, do something about it today.

* If you’re angry at someone, forgive him that same day.
* If you miss someone, call her and tell her that.
* If your friend keep telling joke about you and you hate it, show that you hate it.
* If you are stressed with your boss, talk about it with your boss.

- What do you think? -
Do you have any story that describe accumulation of emotion?

—— Personal Note ——–
I actually talked to my superior about the stress I’m having. This is his exact words – “Do you know why you are stressful? It’s because you don’t know how to manage the small things. Bla bla”. I ended up being more stressed.

But deep down, I know that I have attempted to solve my problem. That itself is a very comforting emotion. -

hope u alll enjoy read it hihihi... well its about us control it n handle it with matured way... not doing things mengikut perasaan tol tak...?? n plus im not saying im perfect enough n even adult enough pown ...but this is life... we just know how to handle it but maybe sometimes we just ignore it n maybeeeeee the strong words is our "EGO" is controlling us... maybe laaa... ada orang agree wit me takk...?? maybe u all nak share ngan i about EMOtion please do so...

ok dats all for this sunday morning.... im going for a movie today with my kiddos...

take care all ...

wit lots of love
me ;)

Saturday, May 21, 2011

Peace no war !!

Hi all...
Just nak sharing... korang nak tau tak... i have a fren yg agak close satu ketika dahulu... kami selalu bersama.. share thoughts and even problems.. but when it come to fashion ke pe i think die ssh sket nak share.. maybe die tak nak kasik sama kowt baju yg die beli... mahahhaha... but still i sayang die as we are gud fren b4 laa... but now we are different.. coz kadang i felt that she dun really honest kawan wit me.. dunno laa y.. coz sometime die ske ckp ngan org cam perli2... i nih plak jenis suke terus terang.. i like the way she dress up, her makeup.. n stuff la... she have that package yg org lain x der... yg myself x de laa ... she even in my FB fren list... tp 1 thing i rasa x best.. bile die suke die add.. bile die x suke die remove.. i think that is d childish way to resolve problems... kadang ssh nak puaskan hati orang... die nak kita jek jaga perasaan die... prasaan kita die x nak jaga... ntahhh laa nama pon manusia... nobody is perfect pon.. ada org klu buat salah sampai kesudah pon x nak mintak maaf.. i think sbb tuh die pon x ramai kawan sbb tuh ssh nak get along... dunno whether she realize that or not.. me senang... kalau kita salah kita mintak maaf... i mean terus terang n be honest laa kan... masing2 ada hak masing2 nak pertahankan hak masing2... who was emo sbenarnyer buat sesuatu ikot perasaan yes itu emo n i agree.. but then if u yg macam ssh nak share ngan u gud fren something mmg x best laa kan... takat Tanya mana u beli USB fan nih so cute laaa?? Opis kita nih panas i wanna have 1 too lahh... leh lak lupe laaa kedai .. leh lak kata “kedai yg u beli cermin utk i dulu tuh ada kowt”... klu ada tak yah laa i tanyer dia kannn... tol tak?? The way dat die treat me cam i nih bodo la plak waserrr.. wat ever it is she always my fren.. i ‘ve always maafkan die no matter wat.. coz to me takkat bende tuh pon ko tak nak share ada aku kesah... x kesahh ponnn... n i let it go.. i told her that tros trang if u tak nak share.. i dun mind pon... wat ever it is sket pon i tak amik hati... but then again she keep on saying im EMO... then HINDARI EMOSI laa plakkk kat status.. saper tah yang emosi i oso dunno... i sket pon x emosi.. x per laa dunia akhirat n sumpah i tak amik hati.. rilek2 sudah.. ;) kemonnnn laaa we are adult act as adult leh takk... life is short so make it sweet laa babe... i just dun understand laaa y she is like that... biarlahh yg penting Allah taala tuh tahu i nih caner.. sket tak kesah n x amik hati.. coz i prefer in life kita kena jd humble as we can... just be honest wit ur life n feeling... so that we can live longer n have alots of frens around us.. klu sme org kita x ske kita tak yah kawan duk jek dlm gua ... mahahhaha.. tak yah kawan ngan sapa2... klu die letak kat status peli peli org x pe ... pastu bile kita letak status mcm2 tau plak terasa... nih lahhh manusia mmg ssh nak puaskan hati org... tapi siyesly deep down in my heart she is always my fren 4ever no matter wat.. Peace no war bebeh... ;) x kesah apa pon org nak kata.. yg i tahu i tak kesah... x amik hati perot pown... rilek2 jerrr... ;)..dats all for now.. will share more stories k.. Take care all n have a great Saturday n Sunday ahead.. hikssss...

Wit lots love
me ;)

Friday, May 20, 2011

B the one that always Happy...

Hi all….

Masa berlalu agak cepat.. tup tup tup im now preggy for 6 months already… Well rezeki Allah taala beri I accept wit so much love… For a no 4 baby… I hope our new baby nih will sparks more love in my family.. Jarak a bit dekat dis time beza just 2 years… n siyesly hoping that my kids will be happy for new adik… it’s not easy to be a parent (now baru tahuke ??) … quality n quantity both is important to me… but whatever it is kita hanya merancang n selebihnya Allah yang tentukan.. berusaha lakukan apa sahaja demi keluarga yang terbaik…

Bila dah kawin ada anak baru kita tahu betapa susahnya menjadi ibu bapa…. Saper kata senang ?? baru kita terfikir perasaan Ibu kita bila kita lambat balik ke apa… macam mana perasaan bile tgk markah peperiksaan anak2… skrang nih aku dah rasa semua tuh… its not easy siyesly its not… especially bile beli hadiah or apa2 je lahh.. mesti nak sama rata.. klu sme x dpt jalan sme tak payah ikot… sme perasaan nak kena jaga… kena treat anak2 sme sama rata … sama kasih sayang… hurmmm…. Treat them as a our best fren indeed… itulah anak2… my kids si athyrah dah 10 yrs old… pastu die pangawas kat skool… dia antara pelajar yg agak cerdik kat skolah.. tp agak menurun prestasi sejak jd prefect.. tapi Alhamdulillah me n hubby cepat beli buku latihan utk die ulangkaji n now prestasi die kembali pulih… pergh ayat aku nih… ahahhaha layankan ajer yekk… tapi apapon I thankful to Allah I have wonderful kids n hubby around me… they are all that matters to me… bile derang sakit mula life kita pon jd x tenteram… now I know how my mom feel about me… just wanna express my feeling to my mom….

“Mama I really love u so much… even u are busy I know u always think about me…wanna u to know that I love u so much” same goes to my hubby yg salu jaga I masa I sakit… dlm pantang n stuff… thanks for always be there for me whenever I need u…. tak lama dah nak pantang lagi.. my hubby yg tak jemu2 take care of me.. tolong lilit bengkung utk mama nnt tau… hihihihi…. Sonokkan… bila orang yang kita sayang sentiasa ada disisi… sapa tak sonok kann …. Hiksss… tak sabar rasanya nak deliver baby…

Well guys… rezeki jgn ditolak… n buat mana yg termampu n terbaik utk keluarga dan kawan… penuhkan dalam hati tuh cinta dan kasih sayang dan x lupa kepada yg Maha Esa…

Wit lots of love
Me ;)

Emo atau sakit jiwa???

Human now days.... nak salahkan siapa???
Emotion control tuh yg ada kes macam2 betol tak ??
Rogol, Bunuh Diri laa bagai, curah asid kat muka org tuh baru emosi sakit jiwa tahap gaban.... menakutkan okehhhh !!!... aku nak kuar sensorang pon jd takut dowhhh.. iskkk... byk org sakit jiwa skung.... hati dah jd keras, kering ke haper i dunn how to describe dahhhh.... :( tah naper bile jalan ngan hubby pon i rase mcm kena bejaga2... ececcece mcm artis laa plakkk kannn.. muahahahah... tp siyes x paham org skarang nih ...adehhhh ... anak2 aku dah laa sme gurlss... hurmmmm

Apapon kawan2 kita semua kena berhati2 kat mana pon kita pergi...
Jangan lupa baca doa dan yg selebihaya Allah yg tentukan...
hati2 tau kawan2... aku pon same...hurmmmm....
Semoga Allah sentiasa melindungi umatnya dari segala malapetaka.. aminnnn..

wit lots of love
me ;)

Thursday, May 19, 2011

Lunch of the day..

My healthy lunch of the day!!.. 1st time try Obriens sedap dowhh!! Tp agak pricy laaa... This is wat we called 5 star sandwiches... Hehheheh.. U all must try!!.. Wit lots of love me ;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, May 17, 2011

Hi all !!


Salam sejahtera to all my frens...

i tgh cube amik mood for a blogging come back... hahhaha..
hope u all x marah laa ekk..

im so lazy to write..
i have another 4 mth to breakfree..
semoga bb yg bakal dilahirkan nih akan beri me n
family more happiness in our life..
sparks more love bebeh...!!
n u guys know what mood blogging dtg just after im back for a co trip..
co trip destination is Korea... not bad the country is totally different culture..
peps at korea is really up to date.. aku yg kat sini terasa mcm ketinggalan zaman laa plakk... i mean the technology even the fashion it was owesome beb!!

tp satu jek toilet tak universal laaa..ahahhhaha
x der paip... g memaner aku kena bawak botol mineral kosong..hhheheheh :P
sori la all aku aagak jakun sket... almaklum bkn salu dpt peluang g obersi..
aku jugak berpeluang g tengok tmpt where winter sonata shoots..
mmg cantik tempat tuh... ada pink n purple leaves tree tauu.. kat mesia ada tak ehh?? mahahahhaha aku pon x sure ...



makan pon agak sssh sbb terlalu byk kedai x halal..
tp as u all know aku tgh preggy for 5 mths i really need energy to walk here n there.. so aku tepaksa jd vegetarian.. blasah janji bb dlm perut n aku dpt energy.. klu aku sakit saper ssh?? dok kat negera org nih babe !! jgn memain...ahhahah ...

ok let me stop here first...
more stories will be coming up... sabar k..;)

wit lots of love
me ;)

Monday, May 16, 2011

My lunch for today!!! Healthy tak???

Testing my 1st mobile blogging.. :p..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun