hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, November 30, 2015

Setelah sekian lama diri ini menyepi...

Assalamualaikum wbt..

Tak mungkin ku lupa untuk mencoret setelah sekian lama ku bercuti...
having a long break... dan kini ingin ku bangkit semula dan kembali mencoret di laman ini..
setiap helaian gambarku bongkar... sememangya banyak yang ingin ku kongsi..

wahai kawan bersabarlah...
akan ku bangkit.... akan ku cari semangat kecilku ini..

Lots of Love
me ^_^

Tuesday, June 30, 2015

Ramadhan with loves..

Assalamualaikum uols!!... 
Sihat ke??? i harap semua dalam keadaan Sihat Sejahtera... kecoh sekarang dimana-mana gosip kisah si celebriti maki hamun peminatnya which i rasa kata-kata celebriti ini sangat mengaibkan.. kata-katanya yang amat kesat.. i berharap beliau mendapat cahaya dan hidayah dari yang maha esa Allahuakbar... bayangkan kalau dia kawan kita.. i think susah kot nak ngaku kalau ada kawan sebegini.. nak tegur kang tak pasal dapat maki free.. oleh itu jalan terbaik adalah doakan yang terbaik sahaja.. kerana Dia lebih mengetahui... habis isu celebriti terus kes dera budak 5 tahun pula.. i just rasa derang nih semua sakit yang perlukan rawatan segera... kena g cek mental ok ke idok.. komplikatednya hidup.. macam-macam ragam manusia... memang meletihkan.. kita sebagai umatNya jangan kita gandakan dosa dengan mengata depa nih lebih-lebih lagi di bulan yang mulia ini.. lebih kita doakan yang terbaik dan semoga dapat pengadilan didunia mahupun diakhirat... Bak kata ustaz di hot FM pagi-pagi tuh kata jangan kita buat perkara yang sia-sia eceeehhh.. macam ustazah pilihan pulak.. ehehhe... yang baik kita kongsi yang tak baik kita jadikan teladan.. peace no war.. -_- gitewwwwwwww... 

korang dah decide ke nak balik kampung mana? i dah sepakat dengan si dia balik mana uols tunggu laa nanti i update.. hehehhe... macammana persiapan raya uols?... mesti grand-grand masing-masing ya... i blom lagi.. sebab rasa  macam lambat lagi je nak raya.. huhhuhuhu.. chill chill jaaa... kalau susah sangat pakai ajer apa yang ada... hehehe... yang paling penting sekali baju anak-anak kena laaa prepare... nanti tak ada baju raya sedih plak depa... eheheh.. apapun persediaan kami ala kadar jer biasanya... nuthing much nuthing special.. 

Bulan ramadhan ni update blog agak slow sikit sebab mata nih siang-siang mintak tido jeeee... rasa nak lelap... kemalasan pun ya... kad raya i dah hantar kepada kawan-kawan yang tersayang... i suka kad raya and sampul raya tahun ni super cun... baby blue sangat cantik.. kena plak dengan gold memang cun bangettt!!! i masih lagi menghantar kad raya saja suka-suka... seronok nak jugak macam dedulu... harap tahun ni Cik Piya tak buat mama sedih lagi... last year Cik Piya bagi i n hubby kad raya which is weols sangat tersentuh.. masa bersalaman di pagi raya sambil dia beri kami kad raya... kejutan untuk me n hubby... sedih kot... Cik Piya memang sentimental skit dia... kami balik bercuti pun dia akan bagi kami kad selamat pulang... siap reka sendiri...Cik piya memang sweet.. i harap Cik piya tahu yang abah dan mama ni memang sayang piya hingga hujung nyawa.. bila teringat sedih pulak rasanya.... huwarrrrrrr... cik piyaaaa... i lebiuu...  



Juadah berbuka simple dan sederhana buat kami.. gigih masak .. sampai je rumah letak bag terus i cek in dapur tau... 


Ni Juadah berbuka ahad yang lalu... murtabak and pelita ja beli tau... yang desert tuh cheese craker apa tah... i belajar buat dengan anak buah.. yang kali nih sedap menjilat jari si dia pun suka... makin mok mok laaa mak nih.. asal masak jee makan sekali.. masak makan masak makan masak makan... penyudahnya.. 


Demam Candy Crush datang lagi.... Rajin tau nak collect sudu and garfu candy crush... nak beli lagi 2 set hujau dan kuning pulak.. mahahhaha... ini mak budak yang suka... kikikikiki...  

ok kuih raya tahu nih planning nak buat 2 jenis... biskot arab and biskot kacang mazola... 
planning jeeee okayyyy buat belom tentu... ada lebih kurang 2 minggu lagi puasa... baju raya pun belum nampak bayang hahahhaa.. adehhhh... insyaallah weekend i nak pi cari... 

so sampai sini dulu ya kawan-kawan... more coming up... 
Selamat meneruskan ibadah puasa dan Selamat Berbuka... 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Note: " I never dream about success, i work for it." 

Wednesday, June 24, 2015

Indahnya Ramadhan

Assalamualaikum uols!! and Selamat Sejahtera... 
How was ur ramadhan??... i hope all of you had a wonderful ramadhan... sejuk hati pula bila tengok ramai geng artis pun dah memilih untuk berhijab.. termasuk a few of friends yang dah mula berhijab.. i pula almost a year berhijab alhamdulillah dipermudahkan... syukur alhamdulillah berkat doa hubby, mama and the whole family... terima kasih setinggi gunung kepada semua yang mendoakan.. bila dah start puasa diri ini mulalah menyibukkan diri dengan pelbagai tugas.. extra laaa sikit kann.. kena bangun sahur tak boleh missed demi anak-anak dan suami tercinta.. kalau tak bangun sahur nanti kang ada yang pengsan.. sakit perut dan pelbagai alasan diberi... lagi-lagi my kiddos.. hihihi... 

Indahnya Ramadhan bila setiap kali berbuka dapat berbuka bersama dan bersahur bersama... i think bulan ramadhanlah paling banyak kami luangkan masa bersama... Kesian kids yang semangat berpuasa so i sebagai parent kena laaa bagi semangat lebih kat depa nih... ihihihi... 

Last Saturday is my daughter 11th besday cik piya... we ols bawa dia berbuka di Johnny Rocket Sunway Pyramid... kenapa i pilih Johnny Rocket? sebab waiter akan menyanyi dan menari untuk si Besday Gal!! hahhaha.. saja seronok.. tak selalu pun.. sesekali jerrrrrrr.... harga makan di Johnny Rocket agak pricy for a burger and Pasta .. kalau tanya rasa makanan.. untuk i biasa-biasa jer..  


Restorannya yang agak bersih  dan ambiance yang cantik dan menarik... 


Pekerjanya semua sangat-sangat Friendly... 


Tarian untuk Cik Piya.. 
Hope she like it and enjoy it much...


i lupa nama dia.. tapi sedap juga... 



Antara menu pilihan kami di Johnny Rockets.... selepas berbuka kami pun berjalan-jalan laaaa di mall Sunway Pyramid... decided nak tengok movie Jurassic World... tapi hampa panggung penuh!! Seat yang available hanya midnite movie... kompom semua x larat nak tunggu.. so kami jenjalan dan terus pulang kerumah... tido n standby sahur... hehehhe.. 

Pada hari Ahad kami ke Citta Mall dengan harapan nak tengok movie Jurassic jam 4 petang... seat still penuh yag available hanya 2 row di hadapan skrin.. beli jeee lahhhh... lenguh gak laaaaa leher duk tengok skrin atas kepala.. nasib baik best citer tuh... huhuhuhu sakan bak hangggg bulan puasa tengok movie... bawak kids... huhuhuhu.. ok jeeee si kenit je laaa tak puasa selamat jamu mata tengok kenit dua makan jajan n minum coke... kikikikiki.. abes movie dalam 6 petang..


Seronok tau citer Jurassic World ni... tak boring... kids pun happy... Cik Meera banyak tanya sampai i give up nak jawab soalan dia.. i suruh dia diam nanti lepas movie tanya.. ehehheheh kompom dia tak ingat dah nak tanya.. kikikiki... siyes best!! saya nak bagi 5 bintang!!! 


Penat jalan-jalan.. penat pikir nak makan mana.. mula-mula nak Tokyo Kitchen laaaa kejup Korea laaaaaa... kejup Jom Bali laaaaaaaaaaa... akhirnya kami memilih ke Korea kita yaaaa... yes we choose Dalgakbi.. Restoran Korea gitu.. Halal ya kawan-kawan cert halal kemain besau kat pintu dia... sorry i tak snap gambar banyak n terdelete dah pon... we choose set for 3 person tapi kami semua total 6 of us... still ada lebihan... alhamdulillah berbaloi-baloi... Set of 3 tuh cuma RM 90 actually ada yang RM 70 lebih tapi kami amik yang extra cheese and rice.. tambah sikit jaaa... pada i harga berpatutan... seriously syiokkkk... tak leh selalu mam sini takut jemuuu... favourite cik Tyra yang minat sangat K-pop.. biasa laa budak remaja now days memang trending K-pop.. heheh i pun ada laaa minat sikit-sikit... uols pilih set makanan then derang akan masak kat depan korang kat meja makan tuh... memang special gitu... sedap tau... kalau tak pernah cuba uols wajib try...

Pada hari Isnin baru ini pula i hantar my mom ke airport untuk menjalani Umrah... Indahnya ramadham Mama dapat berpuasa ke berapa kali dah di tanah suci.. alhamdulillah rezeki mama... semoga perjalanan mama selamat dan akan selamat pulang ketanah air... sayang mama so much.. most probably mama akan berpuasa di sana selama 2 minggu... 

Selepas hantar mama... lagi sekali i singgah Mitsui... nak habiskan masa kerana masa berbuka ada beberapa jam lagi... ni laaa dia suasana dalam Mitsui... Harga semua barangan di Mitsui adalah jauh lebih murah dari harga di butik mall luar sana... memang syiokkkk... tapi i jamu mata jeee laaaaa hujung-hujung bulan nih ongkos kurang... ehhehehe... tapi sempat juga grab 2 barang.. hehhehhe... jangan mare.... syiok juga datang mitsui on working days.. tak ramai senang sikit nak jalan-jalan n cuci mata... kalau weekend penuh tau... ramai gilooosssss...  syiookkkkkk... 


Best Mitsui... end of month more new boutique akan dibuka... semuanya yang branded item... harga memang murah dari harga pasaran.. so apa lagi uolssss Selamat serbu ke Mitsui weeeehuuuuuuuuuu... 


Indahnya setiap kali ramadhan menjelma pihak majikan memberi pelbagai hadiah istimewa... alhamdulillah rezeki... 


Jamuan  pada hari sebelom ramadhan ... perghhhhh sedapppppppp.... masakan kampong uols!!! 
all time favorite !!


Hidangan i hari pertama bersahur.. Indahnya Ramadhan... 


Di Surau berdekatan, beberapa Ustaz datang untuk memberi Tazkirah selepas terawih.. Ustaz PU pun ada.. alhamdulillah Indahnya Ramadhan... 

Indahnya Ramadhan kita kan.... Sudah hari ke-7 kita berpuasa.. cepat sungguh masa berlalu..indah sungguh ramadhan kita... dijamu dengan makan yang berkhasiat saat berbuka juga sahur... sesuatu yang indah dan bermakna buat ku sekeluarga.. i hope uols feels the same way too... 

sampai sini dahulu coretanku... TBC.. 

Lots of Love 
Me 
^_^

Note: "We do not remember days, We remember moments"

Wednesday, June 17, 2015

Ramadhan kita bertemu lagi...

Assalamualaikum... 
i nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua kawan-kawan yang beragama islam.. dan harap dimaafkan segala kekhilafanku ini...  kita semua tidak akan lepas dari melakukan kesilapan oleh itu mari lah kita selalu bermaaf-maafan.. semoga lancar ibadah puasa kita tahun ini.. yang lalu biarlah ia berlalu... 
Kosong-kosong ya!! peace!! 

So apa azam bulan puasa uols tahun ni? i biasa laaaa azam kononnya nak masak hari-hari untuk berbuka tak nak membazirlahhh sangat ehehhehehe... nak buat biskot raya (yang ni tiap-tiap tahun beli jaaa kikikikiki) nak recycle baju raya kononnya... baju raya kena ada theme color gitewwwww  tapi selalunya carca marba jugak sebab suka sangat cari baju raya last semenit so nasiblahhh grab je mana ada as long as ada baju raya gitewwwwwww.... mana yang termampu kita sediakan dan bersyukur apa adanya... lagi-lagi azam nak solat terawih ajak kids sekali... hurmm tapi selalu jugak miss... nak berbuka kurma nak sahur pun kurma... makan kena kontrol jangan nak makan sampai kenyang sangat.. konon.. kikikiki.. saluyer kenyang sampai tersadai tak larat bangun lepas isyak mata terus nak lelap (jangan ikot tak elok tau) eehhehehhe.. tapi sebagai ibu i ada banyak tugas... sahur memang tak boleh miss.. sebab kena sediakan makanan untuk my kids yang besar tuhhh.. kesian depa takut tak larat nanti nak gi sekolah... so mama ni kena kuatkan semangat demi yang tercinta... kalau i sendiri sahur minum air n kurma pun dah ok... tapi tu laaa untuk kids nih kena lebih... tak sampai hati tengok derang tenghari dah lembik... so harap-harap tahun nih semua bersemangat seperti selalu... masa pun sekarang kian cepat berlalu tak terasa pun puasa... cepat jeee masa berbuka... harap-harap i pun sempatlaa siapkan juadah berbuka... alhamdulillah seperti biasa pihak majikan bagi balik awal... sempatlaaa nak siapkan apa yang patut.. insyaallah... 

Rindu terawih... 
Rindu meriah masa berbuka... 
Rindu bunyi dum dum bunyi mercun.. 
Rindu meriah bermaaf-maafan di pagi raya... 
Rindu nak sibuk-sibuk gotong-royong kemas umah cuci langsir.. 
Rindu nak bersedia buka puasa duk semeja ramai-ramai reunite tiap-tiap malam gitewww.. 
Rindu semualahhhhhhhh!!!! 

Semoga kita semua selamat menjalani ibadah puasa... 
Semoga segalanya berjalan lancar... 
Bismillah.. 

And again Selamat Berpuasa!! 

Song of the day for today!!! 
"Be Yourself"
"Kun Anta"


Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Fabadautu syakhsan aakhar, kai atafaa khar
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir

Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina
Jauharna huna
La la

La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la

Nardhohu la na ha la
Fi qalbi talala
La la
Nurdhin nasi bima la

Za ka jamaluna

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Yasmu yataa'la

Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...

Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi ni
Kun anta tazdada jamala

Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum

La la la la la la la la

Kai nazdada jama la
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana
Fakona a'ti takfini, za ka yaqi ni
Jauharna huna

La la
La nahtajul ma la
Fi qalbi talala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
La la
Nurdhin nasi bima-la

Nardhohu la na ha-la
Yasmu yataa'la
Za-ka jamaluna
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa' la liridhohum
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa' la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

Oh wo oh... Oh wo oooh...
La la
La nahtajul ma la

Kai nazdada jama la
Jauharna huna
La la
Fi qalbi talala
Nardhohu la na ha-la
Nurdhin nasi bima-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa'la

Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Lots of Love
Me
^_^

Note: "Be thankful for what you are now, and keep fighting for what you want to be tomorrow."

Tuesday, June 16, 2015

Wordless lunch at Hadramawt Kitchen, Glenmarie

Assalamualaikum.. 
Super kenyang... dan sekarang mengantuk.... 
have fun with the photos ya!! 










Tersadai-sadai... ketat perut... 
no more space... 

Located at 13 Jalan Penguasa B U1/53B, Section U1, Temasya Square Glenmarie, 40150 Shah Alam, Selangor. Tel 012 371 1374. 

esok lunch dipejabat sajer diam-diam tak boleh kemana-mana... 
lunch sempena meraikan kedatangan ramadhan.. 
alhamdulillah rezeki.. 

wordlesskan.. ok laaaaaa bai.. 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Note: "Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it."

Monday, June 15, 2015

Happy Monday!!

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera.. 
hari ini datang kerja dengan penuh semangat.. setiap hari insyaallah pasti ada semangat yang baru... sebab apa kena ada semangat baru? Banyak sebabnya.. sebab anak-anak, sebab suami, sebab ibu bapa, sebab adik-beradik, juga sebab diri sendiri.. Tanam semangat ke arah positive biar sihat minda dan tubuh badan.. Bangun seawal yang mungkin.. siapkan sarapan supaya kids pun semangat nak ke sekolah... jadikan rutian harian satu ibadah yang sihat.. semua akan jadi mudah bila kita anggap ia mudah... 

Dalam perjalanan hari ni ke pejabat.. terjadi satu kemalangan diantara myvi dan mpv mewah lebih kurang 200 meter sebelum tol kelana jaya.. gerun tengok.. betul-betul depan i... Allah swt selamatkan kita dari kemalangan tersebut.. pagi-pagi ni kena banyak sabar... banyak baca doa supaya diberi perlindungan dan dipermudahkan perjalanan... bila drive tak payah nak rempit sangat.. lagi-lagi pagi-pagi... semua orang nak sampai on time.. semua orang nak cepat.. semua orang tak nak lambat.. so i think semua orang tahu apa nak buat kalau kita tak nak lambat... 

seperti selalu i skip update blog kerana kesibukan tahap melampau mengatasi diri... nak siapkan kerja rumah.. segala.. otak berfikir nak upgrade itu ini.. nak train kenit supaya tak pakai lampin pakai buang lagi... mungkin orang ingat senang nak melatih anak-anak yang kian membesar... nak lipat kain.. nak membasuh, nak memasak, nak bekerja, nak spring cleaning umah.. nak ngemas... semua nak buat... penat tapi Ya Allah swt indah sungguh hidup ini... iam so Happy diberi peluang merasa buat semua ni... and syukur Ya Allah swt kerana mereka semua ada untuk membantu diri ini.. termasuk mama.. 

Mama pula ada Baba selalu tolong and dukung mama dalam apa jua situasi... betapa sabar itu indah... diberi peluang merasa kasih sayang keluarga juga sahabat yang sentiasa ada disisi saat susah, sedih dan senang.. Pahit manis segala kami telan bersama.. Hilai tawa anak-anak menjadi penawar hati... nak besarkan kids pun macam-macam hal... tapi yang macam-macam tuh selalunya akan menjadi kenangan yang paling manis.. Allahuakbar.. 

Sabar itu indah.. bila si pengkritik yang bijak lagi pandai terus menjadi pengkritik bebas dan menjadikan kita hari ini ... dan mungkin si pengkritik yang berjaya melihat si hina lagi dikritik lebih berjaya kehadapan dan terus menerus kehadapan tanpa menoleh kebelakang.. dan maaflah si pengkritik jika masih dibelakang dan terus tertinggal dibelakang kerana terlalu sibuk mengkritik dan hanya mencari kesilapan orang lain... 

Sabar itu indah.... kita memang tidak akan boleh mengubah pandangan orang lain melainkan kita sendiri yang berubah ke arah kebaikan... yang selebihnya biar hanya Dia yang tentukan... 

Sampai sini dahulu coretanku... 
akan ku kembali lagi bersama semangat baruku... 
Insyaallah... 

Lots of Love 
me 
^_^ 

Notes: "Stick with friends who saw you, when nobody else did, and who were true from the very start." Happy Monday Loves!! and stay Positive!! 

Monday, June 8, 2015

Mitsui on my pretty Sunday

Assalamualaikum..

Sunday petang i turun Sepang.. lepak-lepak rumah sis in law and makan-makan.. my SIL pandai masak.. so yes i makan sampai kenyang.. sampai tak larat nak bangun... Ya Ampun kenapa susah sangat i nak skip makan nih... asal nak diet jerr. mereka yang i kasihi suka nak jamu i makan sedap-sedap.. dugaan semakin tinggi setiap kali cuba nak berdiet... hahhahaha.. makan je lahhh..  kihkihkih. macih SIL... 

Selepas ke rumah my SIL i terus ke Mitsui... 
i just snap a few picture out door je..
seronok jugak tau.. dah ada coffee shop, ada selera kampung.. they are upgrading laaaa soon... banyak kedai and butik best-best akan dibuka di Mitsui.. i suka sebab Mitsui nih tak terlalu besar.. senang nak parking tau.. parking sejam dalam RM2.00.. 

more information about mitsui or details uols boleh tengok kat Facebook Mitsui <<< click sini tau.. 

 

Banyak juga butik-butik yang dah dibuka.. 


Parking pun luas.. 


Ada banyak juga kedai kasut yang berjenama. 
My favorite Clarks pun ada... Sports Shoes pun hado...
Nike, Adidas, Timberland, and banyak lagilah... 
Beratur panjang tau nak masuk.. 
maybe tengah panas lagi so ramai laaa orang berkunjung ke mitsui..  
tapi next round kalau i nak berkunjung ke mitsui i nak tunggu semua butik dah dibuka.. 
baru best.. so tak perlu ke JPO lagi.. heehhehe.. 


kat pintu pun dah memanggil-manggil meh laaa masukkkkk.....
 meh laaa perabih pitissss...
mehhh laaaaaaaaaaaaaa... mahahhahahhaa.. 

ok laaa sampai sini dulu.. nanti i up lagi... 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Happy Saturday..

Assalamulaikum.. 
yes i did it!!.. i did my cheese leleh my version... my campak-campak.. what ever i want and what ever i like.. and i love it!!! and its yummy!!! huhuhuhuhu.. 
buat semudah ABC.. tq to my anak buah bagi i resepi ni.. hahaha.. 


makan sikit-sikit... diet cheat terburai sudah... sambil baring pun boleh cedok makan depan tv... haaaaarrhaaaaaaahaaaaarrrrrr.. best!! 
my mom cakap kat my kids... "tengok mama tuh dok ternak lemak" kuikuikuikui.. 
hurmmmmm.. kufur nikmat katanya... lepas makan macam biasa pengsannnnnn.... 
hehehhehehehe... 


Getting ready for my lassi!!
Susu Segar sikit..  
Natural Yogurt dalam 2 sudu.. letak laaa brapa banyak korang suka.. asalkan sedap!!
Satu biji pisang and 2 biji strawberry atau suka hati nak letak brapa banyak.. huhuhuhu... letak 4-5 ketul ais and blend it!! walllahhh boleh terus minum.. hahhaha.. serius sedap!! 
kat kalau kat kedai dalam RM 10 atau lebih segelas... im so happy sekarang i boleh buat kat rumah sendiri... nak buat banyak mana... nak campur buat apa boleh suka hati buat.. 


Yang penting happy!! its great Saturday indeed!!.. 
Yeayyyyyyy!!! 

Next nak try buat apa pulak yer... meatball and gravy perhaps.. 
i nih suka sangat masak benda yang simple... yang tak renyah... yang sekelip mata siap.. 
yang simple selalunya sedap.. nampak mewah tapi wallah sedap gile.. 
contoh ikan bakar, siakap steam(lama tak buat), kerang rebus (teringin plak), Tom Yam Seafood, Sup Ayam, ok ok... nanti i masak yeeee... hahhaha.. i rasa nak buat ayam bakar laaa.. guna my Magic Pan.. 
I bought my Magic Grill Pan masa Family Day di  Langkawi tapi belum guma lagi hew hewhew.. 
its gonna be my next mission!! weeehuuuuuuuuuu!!.. kita main masak-masak guna magic pan pulak okehh!! 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Oh My Friday!!

Assalamualaikum... 
I spend my last friday at grocery shop.. pi beli cream cheese... sedap owhhh beli n buat cheese leleh sendiri.. mamam sampai pengsan... nak berapa banyak letak biskut or nak buat berapa lapis sekalipun boleh ajeeerrr... buat banyak-banyak so that boleh makan bersama dengan keluarga tercinta....memang terbaik.. i also now made my own lassi sendiri... ye laaa i beli lama dah my shake & take blender.. dah berabuk kot.. bila lagi nak pakai kan kan kann.. hahhaha.. ok laaaa mission accomplished.. 


i pilih yang besar so that i boleh guna another half bebila i nak buat.. 
Tu dia harga besar and kecil.. i rasa if uols gi kedai bakery mungkin harga jauh lebih murah.. 


Ini laaa hasil pembelian... cukup laaa setakat hari Jumaat yang indah.. lolz... 
Banana and Strawberry tuh untuk my lassi.. yummmmmmmmm.. 


Rambang mata tengok creame cheese.. hahhahaha.. pilih laaa mana uols lebih suka.. 


Later after working hours i singgah ke OLD TOWN WHITE COFFEE di Oasis Ara Damansara. Memang tak disangka ada flea market okeh... apa lagi lepas melepaks ngopi terus laaaa ke flea market tuh.. its open during weekend too tau.. best jugak... tapi not so much laaa... sikit-sikit but its fun.. ada IG shop, Phone accessories ada cookies and cake and banyak lagi lahh... ok laaa sedakar cuci mata untuk i... hheheheh...  


Meriah nampak... bila malam ia lebih meriah dengan warna warni lampu di Oasis ni... 
plus kadang i rasa suasana kat sini lebih romantik untuk couple.. huhuhuhu.. 

Nothing much on Friday... 
it is a lazy Friday...

Lots Of Love 
Me 
^_^  

Friday, June 5, 2015

My Great Monday Final Day at Sungai Petani and Penang We Go!!! Weeeeeeeeeeeeeeee...

Assalamualaikum and selamat sejahtera... 
1stly before i start.... i nak cerita sikit tentang hati juga perasaan... kawan yang baik, ibu yang naik, bapa yang baik, guru yang baik, ustaz yang baik dan semua orang kat dunia ni baik.. tapi orang yang baik selalunya akan mengajak kita buat perkara yang baik.. orang yang baik pun takkan mengaku diri sendiri dia baik...yang salah kita tegur... tak salah kalau kita saling menegur.. dan kemudian kita pikir balik perbuatan atau teguran sesorang itu baik atau buruk.. muhasabah diri dan tenung balik. salah dan baik buruk yang kita dah buat.. tapi satu perkara tindakan kita itu berdasarkan pada NIAT.. kalau NIAT kita tuh elok... elok laaaa jadinya.. kalau niat kita tak elok.. tak eloklah jadinya.. tak baiklah kalau kita nak putuskan silaturahim yang sedia baik jadi buruk.. biasa manusia pasti ada buat kesilapan.. lepas tuh masa raya kita bermaaf-maafan.. tak best nak masam-masam muka untuk perkara yang sia-sia... benda kecik semua nak amik bubuh dalam hati memang susahlah... dengan siapa lagi kita boleh berkawan.. kalau cakap sikit nak terasa.. Apa erti HORMAT sebenarnya untuk kita?? tepuk hati tanya akal... tanya jiwa... tanya perasaan... Well, orang tua macam mana usia pun kita kena hormat.. tapi kalau salah sikit semua nak bagitahu orang.. sakit hati jaaa post kat kat status mana-mana pun... rasanya tak elok kot... orang tengok orang akan baca.. orang pula akan tertanya-tanya.. kenapa ni?? kenapa tulih macam tuh?? sakit hati kat sapa?? pehtuh mula laaa cerita pung pang pung pang pung pang.. pastu tambah lagi perisa garam sekali buh ajinomoto... boh plakkk cili api sikitt kasih tambah lagi minyak gas.. kasi terbakooooooo.. terbakooooooo lagi panassss membara sudahnya apa masing-masing dapat? tatau laaa maybe some people depa rasa puas kot hati buat macam tuh... rasa lega rasa happy doakan anak-anak orang lain yang tak baik plak macam-macam Allahukabar mintak simpang... kita nih kadang-kadang kena berbalik pada Yang Maha Esa.. Dia yang maha kuasa lagi bijaksana.. Maha mendengar lagi maha Pemurah... hanya pada Dia kita memohon segala...i nih pon tak der laa nak kata baik sangat.. tapi ye lah nak buat apa-apa pun.. nak kata apa pun.. berpikir laaa gakkk kan ... semua orang punya hati dan perasaan... masing-masing pun ada pahit jerih dalam kehidupan yang kadang tak dapat kita nak ceritakan pada semua orang... itu rahsia kita antara dan Yang Esa.. kita semua struggle dalam hidup.. nak mencapai ketahap masing-masing ada sekarang.. orang tak tahu kita tunggang terbalik macam mana... tapi tulahhhh tak perlu kot nak cerita... biar kita jer yang tahu apa ada dalam hati kita... like i always said is better to SMILE and MOVE ON... 

Apapun lesson learn is bila hangat hati... marah.... rasa nak lepas geram.. carilah tempat yang sebaiknya untuk diluahkan... jangan sampai buka aib orang... Dia dah kata bukan i yang kata yaaaa "Bila kita jaga Aib orang Dia yang maha esa juga akan jaga Aib kita"... Insyaallah... Allahuakbar... 

Abeslaaaaa mukhodimah i yang panjang berjela-jela mohon ampun kalau saya yang salah lagi hina..ehehhehe... ok ok kes close!! 

Final day masa di Sungai Petani kami ke Penang.. dah senin ooi... esoknya tuh dah start kerja semula... i punya wish list dulu everytime mai Penang teringin nak cuba makan di restoran yang paling ngetop di Restoran LINE CLEAR.. i guna waze untuk ke restoran tersebut... just about 15 mins sampai.. jangan tanya i jalan apa ke kat mana... Waze adalah yang terbaik atau pun Mr Google penyelamat untuk sampai ke destinasi yang diiginkan... 


Finally Sampai !! rasa nak lompat-lompat sebab seronok... terima kasih Mr Waze tunjukkan jalan yang benar ke Restoran Line Clear.. 


Beberapa article di tepek berita tentang kehebatan tentang Restoran ini.. 
wallahhhhhhweeeehh cek bangga!! 
hehhehehe.. Cek tau cek tauuuu cek tauuuuuuuuuuuuuuu... 
hakhakhakhak.. pinjam ayat Fazura sat.. 


Suasana di restoran ini agak Havoc!!! Ramai kot... tak kira tua dan muda... 
Tourist pun ada... glamm betui restoran ni!! huhuhuhuhuuu.. 
Terbaikkkkkk!! 


Tanpa melengahkan masa... grrrrrrr.. perut dah lapowwwww... 


Tangkap Leleh...


If you all tanya i mana lagi best dengan Raihan Nasi Kandar... Raihan Nasi Kandar rempah dia semua rasa.. Ayam Goreng i rasa lebih sedap akan tetapi pelayan kurang friendly tapi still makanan yang disediakan semua sedapppp menjilat jari.. .. urmmmm lain orang lain cita rasa... masing-masing ada kelebihan... 

Di LINE CLEAR pula suasana agak meriah dan waiter and cashier sangat-sangat peramah.. lalu-lalang asik sebut LINE CLEARRRRRRRR LINE CLEARRRRRRRR... hahhahahahah macam kelakar.. Tapi its FUN!! Seronok kot... so i rasa itu laaahhh kelebihan di LINE CLEARRRRRRR.. huhuhuhu.. Lauk Pauk pun besttt...Boleh Tahan laaaaa... 


LINE CLEAR also serv Roti Canai and others too... boleh laaa try.. 
Nanti Cek Mai lagi yaaa... 


Sebagai kenangan... at least kami dah cuba makan disini.. 
anda bila lagi??  huhuhuuhu... 
Kena cuba baru tahu!! 


Selesai makan tengahari kami ke sini pula.... 
Penang Hill atau dikenali as Bukit Bendera... 


Sampai Penang Hill Wajib rasa ABC.. 
Cuma RM 5 
Sedap tau!!! 



Laksa Penang di Penang Hill ni Wajib Rasa 
Cuma RM 5.50 
Rasa dia memang terangkat!!!! 
Sedap gils..!! 



Ada Owls museum tapi weols tak masuk pun... 


Yang ni dekat Atas food Court tadi.. 
tempat makan ABC and Laksa Penang tadi.. 


Dah Macam Kat KOREA gitewwwww... 
ada LOVE lock... 


Cik Meera paling happy... 


serius terasa macam kat obersi... hahahaha.. 
ok laaaaaaa fefeling.. 
Saya Anak MALAYSIA yang sangat bangga!!! 
Semua ada di Malaysia!! huhuhuhu ... 


View dari Love Lock 


Atas sikit ada Play ground.. 
ok laa bawak anak-anak .. 


Pokok-pokok pun cantik... 


View dari Play Ground Penang Hill.. 
Cantik Sungguh CiptaanNya........


Hari semakin senja.. i ajak my family pi minum di David Brown's sat.. 
Sebelom kami bergerak pulang... 


Sky Terrace tuh laaa i pi minum sat tadi... 


Dalam perjalanan pulang kami singgah disini.. 
Look Out Point Penang Hill.. 
RM 1 untk 2 minit kalau tak silap.. 


Heading Home.. tunggu our train.. 


View masa turun... wehuuuuuuuu 
rasa macam naik roller coaster.. 
lajuuuuuuuuuu!! 


weeeeeeeeeeeeeeeee... laju okayyyyyyyy... 
gayat pon adaaaaa.. 
ahahahhaha.. 


Untuk maklumak lanjut for operating hours and Harga Ticket Click sini >>> Penang Hill 

inilah dia destinasi terakhir kami... 
Penang Hill Bukit Bendera.. 
Wajib mai yaaaaa kalau datang Penang... 

Heading home and safely arrived at 2am... 
Syukur alhamdulillah.. 

That's all for today i'll update more and more insyaallah... 

Lots Of Love
Me
^_^

NOTE: "Be STRONG When You Are Weak, BRAVE When You Are Scared and HUMBLE When You Are VICTORIOUS" 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun