hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, June 24, 2015

Indahnya Ramadhan

Assalamualaikum uols!! and Selamat Sejahtera... 
How was ur ramadhan??... i hope all of you had a wonderful ramadhan... sejuk hati pula bila tengok ramai geng artis pun dah memilih untuk berhijab.. termasuk a few of friends yang dah mula berhijab.. i pula almost a year berhijab alhamdulillah dipermudahkan... syukur alhamdulillah berkat doa hubby, mama and the whole family... terima kasih setinggi gunung kepada semua yang mendoakan.. bila dah start puasa diri ini mulalah menyibukkan diri dengan pelbagai tugas.. extra laaa sikit kann.. kena bangun sahur tak boleh missed demi anak-anak dan suami tercinta.. kalau tak bangun sahur nanti kang ada yang pengsan.. sakit perut dan pelbagai alasan diberi... lagi-lagi my kiddos.. hihihi... 

Indahnya Ramadhan bila setiap kali berbuka dapat berbuka bersama dan bersahur bersama... i think bulan ramadhanlah paling banyak kami luangkan masa bersama... Kesian kids yang semangat berpuasa so i sebagai parent kena laaa bagi semangat lebih kat depa nih... ihihihi... 

Last Saturday is my daughter 11th besday cik piya... we ols bawa dia berbuka di Johnny Rocket Sunway Pyramid... kenapa i pilih Johnny Rocket? sebab waiter akan menyanyi dan menari untuk si Besday Gal!! hahhaha.. saja seronok.. tak selalu pun.. sesekali jerrrrrrr.... harga makan di Johnny Rocket agak pricy for a burger and Pasta .. kalau tanya rasa makanan.. untuk i biasa-biasa jer..  


Restorannya yang agak bersih  dan ambiance yang cantik dan menarik... 


Pekerjanya semua sangat-sangat Friendly... 


Tarian untuk Cik Piya.. 
Hope she like it and enjoy it much...


i lupa nama dia.. tapi sedap juga... 



Antara menu pilihan kami di Johnny Rockets.... selepas berbuka kami pun berjalan-jalan laaaa di mall Sunway Pyramid... decided nak tengok movie Jurassic World... tapi hampa panggung penuh!! Seat yang available hanya midnite movie... kompom semua x larat nak tunggu.. so kami jenjalan dan terus pulang kerumah... tido n standby sahur... hehehhe.. 

Pada hari Ahad kami ke Citta Mall dengan harapan nak tengok movie Jurassic jam 4 petang... seat still penuh yag available hanya 2 row di hadapan skrin.. beli jeee lahhhh... lenguh gak laaaaa leher duk tengok skrin atas kepala.. nasib baik best citer tuh... huhuhuhu sakan bak hangggg bulan puasa tengok movie... bawak kids... huhuhuhu.. ok jeeee si kenit je laaa tak puasa selamat jamu mata tengok kenit dua makan jajan n minum coke... kikikikiki.. abes movie dalam 6 petang..


Seronok tau citer Jurassic World ni... tak boring... kids pun happy... Cik Meera banyak tanya sampai i give up nak jawab soalan dia.. i suruh dia diam nanti lepas movie tanya.. ehehheheh kompom dia tak ingat dah nak tanya.. kikikiki... siyes best!! saya nak bagi 5 bintang!!! 


Penat jalan-jalan.. penat pikir nak makan mana.. mula-mula nak Tokyo Kitchen laaaa kejup Korea laaaaaa... kejup Jom Bali laaaaaaaaaaa... akhirnya kami memilih ke Korea kita yaaaa... yes we choose Dalgakbi.. Restoran Korea gitu.. Halal ya kawan-kawan cert halal kemain besau kat pintu dia... sorry i tak snap gambar banyak n terdelete dah pon... we choose set for 3 person tapi kami semua total 6 of us... still ada lebihan... alhamdulillah berbaloi-baloi... Set of 3 tuh cuma RM 90 actually ada yang RM 70 lebih tapi kami amik yang extra cheese and rice.. tambah sikit jaaa... pada i harga berpatutan... seriously syiokkkk... tak leh selalu mam sini takut jemuuu... favourite cik Tyra yang minat sangat K-pop.. biasa laa budak remaja now days memang trending K-pop.. heheh i pun ada laaa minat sikit-sikit... uols pilih set makanan then derang akan masak kat depan korang kat meja makan tuh... memang special gitu... sedap tau... kalau tak pernah cuba uols wajib try...

Pada hari Isnin baru ini pula i hantar my mom ke airport untuk menjalani Umrah... Indahnya ramadham Mama dapat berpuasa ke berapa kali dah di tanah suci.. alhamdulillah rezeki mama... semoga perjalanan mama selamat dan akan selamat pulang ketanah air... sayang mama so much.. most probably mama akan berpuasa di sana selama 2 minggu... 

Selepas hantar mama... lagi sekali i singgah Mitsui... nak habiskan masa kerana masa berbuka ada beberapa jam lagi... ni laaa dia suasana dalam Mitsui... Harga semua barangan di Mitsui adalah jauh lebih murah dari harga di butik mall luar sana... memang syiokkkk... tapi i jamu mata jeee laaaaa hujung-hujung bulan nih ongkos kurang... ehhehehe... tapi sempat juga grab 2 barang.. hehhehhe... jangan mare.... syiok juga datang mitsui on working days.. tak ramai senang sikit nak jalan-jalan n cuci mata... kalau weekend penuh tau... ramai gilooosssss...  syiookkkkkk... 


Best Mitsui... end of month more new boutique akan dibuka... semuanya yang branded item... harga memang murah dari harga pasaran.. so apa lagi uolssss Selamat serbu ke Mitsui weeeehuuuuuuuuuu... 


Indahnya setiap kali ramadhan menjelma pihak majikan memberi pelbagai hadiah istimewa... alhamdulillah rezeki... 


Jamuan  pada hari sebelom ramadhan ... perghhhhh sedapppppppp.... masakan kampong uols!!! 
all time favorite !!


Hidangan i hari pertama bersahur.. Indahnya Ramadhan... 


Di Surau berdekatan, beberapa Ustaz datang untuk memberi Tazkirah selepas terawih.. Ustaz PU pun ada.. alhamdulillah Indahnya Ramadhan... 

Indahnya Ramadhan kita kan.... Sudah hari ke-7 kita berpuasa.. cepat sungguh masa berlalu..indah sungguh ramadhan kita... dijamu dengan makan yang berkhasiat saat berbuka juga sahur... sesuatu yang indah dan bermakna buat ku sekeluarga.. i hope uols feels the same way too... 

sampai sini dahulu coretanku... TBC.. 

Lots of Love 
Me 
^_^

Note: "We do not remember days, We remember moments"

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun