hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, June 17, 2015

Ramadhan kita bertemu lagi...

Assalamualaikum... 
i nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua kawan-kawan yang beragama islam.. dan harap dimaafkan segala kekhilafanku ini...  kita semua tidak akan lepas dari melakukan kesilapan oleh itu mari lah kita selalu bermaaf-maafan.. semoga lancar ibadah puasa kita tahun ini.. yang lalu biarlah ia berlalu... 
Kosong-kosong ya!! peace!! 

So apa azam bulan puasa uols tahun ni? i biasa laaaa azam kononnya nak masak hari-hari untuk berbuka tak nak membazirlahhh sangat ehehhehehe... nak buat biskot raya (yang ni tiap-tiap tahun beli jaaa kikikikiki) nak recycle baju raya kononnya... baju raya kena ada theme color gitewwwww  tapi selalunya carca marba jugak sebab suka sangat cari baju raya last semenit so nasiblahhh grab je mana ada as long as ada baju raya gitewwwwwww.... mana yang termampu kita sediakan dan bersyukur apa adanya... lagi-lagi azam nak solat terawih ajak kids sekali... hurmm tapi selalu jugak miss... nak berbuka kurma nak sahur pun kurma... makan kena kontrol jangan nak makan sampai kenyang sangat.. konon.. kikikiki.. saluyer kenyang sampai tersadai tak larat bangun lepas isyak mata terus nak lelap (jangan ikot tak elok tau) eehhehehhe.. tapi sebagai ibu i ada banyak tugas... sahur memang tak boleh miss.. sebab kena sediakan makanan untuk my kids yang besar tuhhh.. kesian depa takut tak larat nanti nak gi sekolah... so mama ni kena kuatkan semangat demi yang tercinta... kalau i sendiri sahur minum air n kurma pun dah ok... tapi tu laaa untuk kids nih kena lebih... tak sampai hati tengok derang tenghari dah lembik... so harap-harap tahun nih semua bersemangat seperti selalu... masa pun sekarang kian cepat berlalu tak terasa pun puasa... cepat jeee masa berbuka... harap-harap i pun sempatlaa siapkan juadah berbuka... alhamdulillah seperti biasa pihak majikan bagi balik awal... sempatlaaa nak siapkan apa yang patut.. insyaallah... 

Rindu terawih... 
Rindu meriah masa berbuka... 
Rindu bunyi dum dum bunyi mercun.. 
Rindu meriah bermaaf-maafan di pagi raya... 
Rindu nak sibuk-sibuk gotong-royong kemas umah cuci langsir.. 
Rindu nak bersedia buka puasa duk semeja ramai-ramai reunite tiap-tiap malam gitewww.. 
Rindu semualahhhhhhhh!!!! 

Semoga kita semua selamat menjalani ibadah puasa... 
Semoga segalanya berjalan lancar... 
Bismillah.. 

And again Selamat Berpuasa!! 

Song of the day for today!!! 
"Be Yourself"
"Kun Anta"


Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Fabadautu syakhsan aakhar, kai atafaa khar
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir

Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina
Jauharna huna
La la

La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la

Nardhohu la na ha la
Fi qalbi talala
La la
Nurdhin nasi bima la

Za ka jamaluna

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Yasmu yataa'la

Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...

Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi ni
Kun anta tazdada jamala

Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum

La la la la la la la la

Kai nazdada jama la
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana
Fakona a'ti takfini, za ka yaqi ni
Jauharna huna

La la
La nahtajul ma la
Fi qalbi talala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
La la
Nurdhin nasi bima-la

Nardhohu la na ha-la
Yasmu yataa'la
Za-ka jamaluna
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa' la liridhohum
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa' la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

Oh wo oh... Oh wo oooh...
La la
La nahtajul ma la

Kai nazdada jama la
Jauharna huna
La la
Fi qalbi talala
Nardhohu la na ha-la
Nurdhin nasi bima-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa'la

Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Kun anta tazdada jamala
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Lots of Love
Me
^_^

Note: "Be thankful for what you are now, and keep fighting for what you want to be tomorrow."

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun