hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, June 4, 2015

Hari Kedua di Sungai Petani

Assalamualaikum semua... 
kehadapan kawan-kawanku tercinta... 
aku ini hanya manusia biasa.... 
ada kala aku terpukau dengan hasutan dunia.. 
semua benda aku nak merasa.. 
Air kopi tepi jalan ni pun ai suka....
 ahahhahahah ai dah mula meraban tah kemana hala... 
uols semua layankan sajerrrrr... 

Pada Hari Minggu, minggu lepas ai oolsss tak kemana.. tido pun lambat... bangun pun paham-paham ajerrr lahhh... kononnya nak gi Bukit Kayu Hitam laaa.... nak gi Padang Besar laaaaa... Lagi Besar tahi mata nih haaaaaa... hahahhahahahha.... sudahnye sehari duduk rumah layan mata... layan perut... Makan jeeer keje.. Pagi my anak buah beli nasi lemak... pastu dia goreng pulak Vitz Mee Goreng!! sedap sangat uolsssss!! rasa macam Maggi Goreng Sedap!! and then my sis in law masak makan tengari Kari Kepala ikan, Ketam Bakar, Ikan Goreng Fresh... nahhhh hamikkkkk kau makan jangan tak makan... makan jangan tak makan.. lepas makan terus layan mata plakkk... wakakakkakaka.. pengsan ooohhhoiiiiii... Petang plak anak buah ajak buat desert cheese leleh... haaaa uols rasa brapa dah kalori badan ni kumpul untuk sehari... muahahhaha memang terbaik desert anak buah iolss sedap memamg meleleh jeee dalam mulut terus ke perut dannn lagi terus ke otakkk... otak suruh tido pulak lepas makan agaggagagga... apapun terima kasih setinggi gunung to my Sis In Law masakan sunggup Mantap!!! walau ada rasa hangit sikit yang penting Sis In Law masak dengan penuh Kasih SAYANG!! I llebiu till Jannah... ammmuahhhh... CEKKKK SUKAAAAAAA!!! 

Sebelah petang kami keluar ke Tesco Sungai Petani membeli bahan-bahan untuk buat desert chesse leleh.. i dah tau nak buat camner senang gils... pejam mata pun boleh siap... Nanti i share ngan uols ok dun weri.. lepas ke tesco kami terus pulang.. dan dalam perjalanan pulang kami singgah tepi jalan beli KOPI..sebab mata dah tahan. perut kenyang... mata nih mintak tido.. tapi iols tak boleh laaaa nak tros tido kaaann... so kami dengan gigih pi cari kopi... So i nampak ni tepi jalan... Drive Tru OKEH!! tak payah turun... huhuhuhuhu TERBAIKK!!!.. nama gerai tepi jalan tuh hah "DRINK TEA LIKE A BOSS" kau mampuuuuuu!!! hahhahahahahha... hadooooiii memang terbaik idea depa.... cek SALUTE!!! 


Hujan-hujan pun gigih singgah tau... 



Menunya simple... Harga pun simple yang penting no Geeee Esss Teee!!!
Satu Gelas Besar Hanya RM4 SAHAJA... 
Additional 50sen kalau nak tambah vanilla... 
KAU ADA ?? 
kalau korang tak pernah rasa yang INI WAJIB RASA..


Lepas Drive Tru Kopi i terus drive tru pulak kat depan sikit..
 beli pisang goreng dan pulut panggang... 
memang best...Semua sedap-sedap belaka 


Gelas besar tau korang... boleh kalau seorang minum siaplahhh gi toilet seploh kali... 


Pada sebelah malam kami memilih untuk ke UpTown Sungai Petani... 
Uols ingat kat KL jer ada UpTown Sungai Petani pun ada okayyyyyyy!! 
Jangan Pandang Sungai Petani sebelah mata.. 
I banyak kali ke Sungai Petani tak pernah jemu tauuuu.. 
Syiokkkk... 


Uncle yang dalam gambar diatas nih Cikgu Pencen.. Cikgu sekolah mana i lupa nak tanya.. Tiap-Tiap Malam Dia main sexapon tuh untuk mengisi masa lapang beliau di any pasar malam atau pun di UpTown.. kata orang lahhhh..Setiap kali i turun UpTown Sungai Petani Uncle ni mesti ada.. Sempat laaa borak-borak sikit dengan dia... Uncle ni Peminat Seniman P. Ramlee Tegar... Setiap tiupan dia memukau hati i... rasa tenang bila dia tiup... Tapi satu malam tuh i macam pelik... dia cakap kat i... I nak mainkan u satu lagu... "Apa Guna Berjanji" by Saloma.. korang rasa kenapa dia main lagu tuh khas untuk i... mahahahahhahahah... takut makkk... hehhehehe kidding okayy... tapi serius memang lunak tiupan uncle.. saya salute uncle... Semoga uncle ni panjang umur dan murah rezeki.. 


Uncle bagi anak i pegang alat muzik kesayangan dia... sempat lagi bagi tahu "mahal tau dik alat nih... cecah puluhan ribu" i pun terpinga-pinga dalam hati kata wowwwww mahalnyerrrr... okayyy uncle thanks bagi kenit saya pegang... tak mintak pun.. tapi uncle sangat baik hati... Thanks Uncle panjang umur murah rezeki kita berjumpa lagi tau uncle... di uptown nih ada juga kedai-kedai branded yang menarik tau.. murah dan harganya terus dari kilang katanya.. tapi tuh laa sebab terlalu teruja i lupa nak snap gambar... my bad... next time i gi lagi sungai petani i update k... if i tak lupa.. agaggagaggagga... selepas ke uptown... perut masih kenyang.. kami pun teruslahh pulang kerumah cari tempat beradu... hahahaha... 

ok laaa sampai sini dulu.. 
esok laaa pulak k... cerita semua nanti esok i tak de idea nak cerita apa pulak.. 
So i save sikit idea untuk esok pulak tau.. 

So Siapa Kata Sungai Petani Boring dan Tak da Apa tuh ... 
Memang Salah Sangkaan anda... 
Sungai Petani ROCKS tau..!!! 
huhuhuhuuuu... 

Till Then.. 

Lots of Love 
Me
^_^ 

Note: "Be Your Own Hero" 

3 comments:

  1. thanks sebab suport Tea Boss kedah :) im coming from celoteh adkdayah http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2015/08/you-want-to-be-boss.html

    ReplyDelete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun