hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, July 31, 2013

My Love to MAOC just begin....



My new experience joining MAOC where by i've made new frens and even new family... thanks for those who is been there for me especially my hubby who support my hobby and even my madness.. i just love driving... i love travel.. i even love the sound of happiness... with MAOC we all build our trust and honesty and the love with all MAOC Family... never forget thanks to my school mate Famila Faisal Al-Jarumi who brought me in MAOC... i love you all n for me here my journey is just begin with MAOC family.. My first journey Singgah Sahur Trip is the best ever in my life... visiting the orphans and seeing their smile on their face is the tear of my happiness... May Allah swt bless MAOC family and plus for thier effort to make Singgah Sahur trip happen... syukur alhamdulillah....



My tears of Joy and Happiness insyaallah will visit them again with my family  ^__^ 


Almost 250 cars for the Singgah Sahur Trip


 

with lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Stay true to yourself even when people are untrue to you." - Happy Wednesday Loves!! — listening to SeLaMaT HaRi RaYa.

Monday, July 22, 2013

Ramadhan week 2

Hi all and assalamualaikum..
sorry i lama tak update been real busy with work and rushing back home nak berbuka dengan family... how about all of u doing?? hope u guys doing great... m busy posting raya Card too.. tak banyak for my family and frens tapi penat gak nak tulis satu per satu... but i do it ikhlas tak de nak harap orang balas pon... just doing it for fun and i feel that it makes people happy... now days people just wishing through texting, we chat, kakao talk, line lahhh to many but still i love send greeting cards... sajer nak do it traditionally... what ever people said oldskool laa.. but i juz do things that i love that can make people happy... its just fun !! ;)

everyweek my work place has invited Ustaz for giving us all Tazkirah special on this ramadahan... Happy sangat.. sesekali dengar Tazkirah rasa best... bukan senang dan bukan selalu.. ustaz yang dijemput juga adalah ustaz dari tv9 dan juga Imam Muda... ustaz ni pemes ala-ala retis gitu... dapat jugak jumpa retis kan.. kau ada ke??? lol...

i think this year puasa yang paling best and cepat sangat time goes by... i dont really cook sangat... but i do cook all out during weekend... luckily hubby tak cerewet sangat hal makan yang penting ada sup.. tomyam ke, sup tulang ke, asam pedas ke... a simple one but ada kick!! lol... and guess what i just bought multi cooker... senang sangat okeh.. boleh buat steamboat, boleh buat siakap stim, boleh buat kek, boleh buat apam, boleh kukus macam-macam lahh... and yes i get excited with this Multi Cooker... sebelom ni i ada microwave and oven jer.. but this one i rasa lagi intresting... new toy for me... lol ^__^ i and bought murah giler its only RM99 instead of RM129 huhuhu.. save sangat.. ada promo... terus grab je... terus mengidam nak masak macam-macam for Iftar..
 
Baru dapat beli multi cooker cam ni dah excited tak hengat... lol.. even the kids pon happy...  mama masak macam-macam for Iftar.. to see their smile on the face only God knows how happy i am... sronok dapat masak and makan sama-sama bersama yang tercinta... so my 1st attempt i masak ikan siakap stim, puding castard and pau kacang semalam... huhuhu... ^___^ happy...  next becadang nak berstemboat plak... wallawehhh.... 




Hasil preparation for iftar semalam... semangat gitukkk.. ayam panggang kenny woges tuh yummiehh!! menjilat jari mamam till licin huhuhhu... menu dari blog cik Apple ^___^

with lots of love 
me ;) 

NoTe: "Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Start small. Start now."

Nafsu

ada orang suka orang punya
tak ada kerja katanya
sampai termipi di ribanya
kapan nak sedar

kesian hidup terlalu sepi
sampai terlalu sepi terus malayan mimpi
mimpi kian merosak diri
merosak akhlak dan kesopanan diri

menjadi aib diri sendiri
yang ada tak nak dijaga
jika dah tiada baru nak menganga 
Kerana nafsu badan binasa

with Lots of Love
me ;)

NoTe: "Nilai hidup harus diukur dengan garis yang lebih mulia, iaitu kerja dan bukannya usia. - Richard Brinsley Sheridan"

Friday, July 12, 2013

Family that Matter the most...

Hi and assalamualaikum...

sorry lambat update... been very busy here n there...
especially dengan family...
alot of things i need to focus on...
lagi-lagi dah masuk Ramadhan...
busy nak prepare juadah and on lahh...
kad raya greeting dah settle tinggal nak post out jeeee...


sambil-sambil wat keje terintai plak air asia nyer website!!
haihhhh tempting nak merayau lagi for next year lahhh kununnya..
but then again sedang seronok melayan perasaan yang berangan tahap melampau..
tetiba hati terdetik nak call my mom and ask bout my granpa..
yess... my heart is right... my granpa tak sehat and now he is been warded for a few days already...

ya Allah... kenapa mama tak bagitau.. sebok sangat katanya... adehai..
terus im feeling down.. close Air Asia website...hati rasa luluh...
semoga Tok Ayah cepat sembuh seperti sedia kala...
sayangkan my grand parent sangat-sangat... 

Tok Ayah and Tok Cik yang setia menjaga dan membesarkanku
diwaktu ibubapaku sibuk mencari rezeki...

Sedih tak terkira hanya Allah swt je yang tahu...
Jagalah orang yang kita sayang sementara mereka masih ada...
tanpa rasa lelah dan jemu sebab kita tak tahu sampai bila hayat kita...
mungkin esok... mungkin juga lusa... 
Hargailah setiap detik yang kita ada...
gunakanlah sebaiknya...



This is my Tok Ayah and Tok Cik...
Sayu rasa hati bila tengok gambar nih...
Semoga Tok Ayah cepat-cepat sembuh...


with lots lots of Love
me ;)

NoTe: "Sometimes you have to let your heart lead you. Even if it's leading you to a place you never planned to be in"

Friday, July 5, 2013

Buta Hati

kenapa sesetengah manusia terlalu ego... ??
Terlalu buta untuk mengetahui...
Tak mahu cuba untuk selami kesusahan orang lain yang dah mereka lalui...
kemudian mengata membuta tuli...
tak mahu letakkan diri dimana orang lain berdiri..

Ego membakar diri...
mulut bagaikan percikan api yang membakar hati dan perasaan orang lain..
manusia... barangkali tidak pernah sekali pun rasa susah...
rasa perit... rasa pedih... rasa kering... rasa kosong... rasa sedih...
tapi ku lebih sedih kepada mereka yang buta hati... buta perasaan... buta...
sekurang-kurangnya ada yang sedar... walau tak banyak sekalipon...tapi segelintir...
sedih dan pasrah kerana kita tetap manusia biasa...
setiap ujian yang diberi pasti ada hikmahnya... 
bersyukur dengan apa yang ada...

what goes around comes around...

with lots of love
me ;)

NoTe: "Another day...another blessing." 

Broga Hill is Success!!!

Assalamualaikum n selamat pagi ya Uols... sorry lama tak update... cerita banyak sangat-sangat tapi tuhlahhh... bila malas tahap maksima dah sampai... apa pun tak boleeee... macam-macam gaya dah kulakukan... gaya kuak lentang... gaya lompat-lompat... tapi semuanya hampa... semangat menghilang begitu sahaja... malas nak menulis... malas nak bercakap... just banyak nyanyi kat keek... next week dah pose... so banyak aktiviti luar telah dilakukan... sebab nanti kena jadi good girl bulan pose... hahaha sabe je lahhh... i dah naik Broga uols jangan tak tahu.... memang dah pasang niat nak naik Broga before puasa tercapai... thanks to Pak Usu sebab teman... kerana Pak Usu i lah tercapai jua hasratku... alhamdulillah... mula-mula i naik Broga no mood sangat nak take photo.. sebab pez time naik so rasa penat sangat-sangat... mintak nyawa ala-ala game candy crush gitu... tapi bila dah sampai kat Puncak tuh memang i rasa satu kepuasan yang paling best!! some of my photo masa kat Broga... i betolak dari bawah kul 6.30am.. banyak stop sebab semput minta nyawa.. so i take time for 45mint untuk sampai kat puncak... actually its only 400m jerr... tak jauh pon... tapi nak naik tuh agak mencabar laluannya... apapon yang penting i dah sampai... uols bila lagi... ^___^ ... 
here goes a few photo of me at Broga... Happy Watching!!




 Behind me is My Pak Usu ^___^
 

Keringat Kejayaan !!  


Bila Hasratku Tercapai.... 
Feeling so relieved!! 
Blessed... 
Thank you Allah... 
Alhamdulillah... 
syukran...

 

Cepat-Cepat hirup... the view is superb!! 
sangat indah ciptaan Yang Maha Esa.. 

to be continue for another strory... 

with Lots of Love 
me  ;) 

NoTe: "Sadness is the salt that gives happiness its taste." - Happy Friday Loves!!

Monday, July 1, 2013

1st July 2013

Assalamualaikum and Selamat Pagi Malaysia!!

wow its Monday!!!!... 
its fall on a lazy day for me... but slowly gather all the strengh and happiness and never forget the Joy of July... wow.... i think it will be the greatest July... 
memorable like always....

Ramadhan is also on the way... surely going to be the greatest Ramadhan ever!! 
The rain is coming to clear all the haze.... haze is almost gone and the day going to be brighter and brighter... what ever happen back there is happen for a reason...
 lets flush all the bad ones... 
keep up the spirit.. head up.... 
and face all the challenge with 
lots of love, patient, joy and happiness... 

Happy Advance Ramadhan to all my muslim frineds ... 
with Lots of Love 
me ;) 

NoTe:  "Where ever you go today, leave heartprints. Heartprints of compassion, understanding, and love."

Malas!!

Bila malas menjelma...
mula hilang segala punca...
makin menghilang semangat...
makin malas nak bangun pagi pagian...

Mengapa jadi macam ni...
Apapon tak boleh...
lemas rimas melayan perasaan tah haper-haper...
hilang semua apa nak cerita..

nak tulis apa..
tak ada idea....
ni lah bila malas dah menjelma...
malas malas malassss arghhhhhhhhh!!!!

sudahlah M.A.L.A.S...
jangan ko hinggap di bajuku...
baumu busuklahhh!!!

jom wat keje ^___^

with Lots of Loves
me ;) 

NoTe: Merapu mode turn on!! ahahahha..

anyway quotes of the day......

"Step up to the plate and accept all of life's challenges head on!" - Happy Monday Loves!! ;)

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun