hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, July 22, 2013

Ramadhan week 2

Hi all and assalamualaikum..
sorry i lama tak update been real busy with work and rushing back home nak berbuka dengan family... how about all of u doing?? hope u guys doing great... m busy posting raya Card too.. tak banyak for my family and frens tapi penat gak nak tulis satu per satu... but i do it ikhlas tak de nak harap orang balas pon... just doing it for fun and i feel that it makes people happy... now days people just wishing through texting, we chat, kakao talk, line lahhh to many but still i love send greeting cards... sajer nak do it traditionally... what ever people said oldskool laa.. but i juz do things that i love that can make people happy... its just fun !! ;)

everyweek my work place has invited Ustaz for giving us all Tazkirah special on this ramadahan... Happy sangat.. sesekali dengar Tazkirah rasa best... bukan senang dan bukan selalu.. ustaz yang dijemput juga adalah ustaz dari tv9 dan juga Imam Muda... ustaz ni pemes ala-ala retis gitu... dapat jugak jumpa retis kan.. kau ada ke??? lol...

i think this year puasa yang paling best and cepat sangat time goes by... i dont really cook sangat... but i do cook all out during weekend... luckily hubby tak cerewet sangat hal makan yang penting ada sup.. tomyam ke, sup tulang ke, asam pedas ke... a simple one but ada kick!! lol... and guess what i just bought multi cooker... senang sangat okeh.. boleh buat steamboat, boleh buat siakap stim, boleh buat kek, boleh buat apam, boleh kukus macam-macam lahh... and yes i get excited with this Multi Cooker... sebelom ni i ada microwave and oven jer.. but this one i rasa lagi intresting... new toy for me... lol ^__^ i and bought murah giler its only RM99 instead of RM129 huhuhu.. save sangat.. ada promo... terus grab je... terus mengidam nak masak macam-macam for Iftar..
 
Baru dapat beli multi cooker cam ni dah excited tak hengat... lol.. even the kids pon happy...  mama masak macam-macam for Iftar.. to see their smile on the face only God knows how happy i am... sronok dapat masak and makan sama-sama bersama yang tercinta... so my 1st attempt i masak ikan siakap stim, puding castard and pau kacang semalam... huhuhu... ^___^ happy...  next becadang nak berstemboat plak... wallawehhh.... 




Hasil preparation for iftar semalam... semangat gitukkk.. ayam panggang kenny woges tuh yummiehh!! menjilat jari mamam till licin huhuhhu... menu dari blog cik Apple ^___^

with lots of love 
me ;) 

NoTe: "Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Start small. Start now."

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun