hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, February 10, 2016

Jipangi = Tongkat dalam Bahasa Korea

Assalamualaikum dan Selamat Petang.... 

hai korang... cuti chinese new year uols kemana... ? i jenjalan area kuantan jeww attend wedding cousie yang simple tapi meriah... tak penting nak buat majlis besar-besaran.. yang penting kemeriahan untuk menyambut si mempelai dan family gather lebih bermakna buat kita sekeluarga dan rakan-rakan... 

Nak cerita pasal ice cream jipangi ni sebenarnya.... walau rupa es krim ni agak pelik dan agak ngeri tapi YES ia sangat sedap.... yang luar tuh its actually macam biskut atau emping jagung so its healthy laa jugak.. dalamnya penuh isi es krim... serious sedap.. tapi itu laaa rupa batang es krim yang katanya tongkat rasa malu pulak nak jenjalan sambil makan es krim... hehehhehe... punya laaaa banyak bentuk depa boleh buat... tongkat jugak depa pilih... agak cool... tapi still ada tapi... luckily i ni jenis suka nak explore semua benda.... and selalu sangat curious almost about all things.. so at the end of the day i cuba juga...


kebetulan ada tugas yang perlu di selesaikan di Sunway Pyramid.. so yes i terjah buat kali ke-2 makan es krim Jipangi with my Daughter Cik Piya... pasni kena bawa semua pi pekena... walau rupanya horror.. hahah... kita positip je lah k... jangan lupa baca Bismillah.... 


Close Up abit... 
errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... so gaissssss what do you think??... 
hahah... cuba laaaa dulu k.... 
or perhaps i maybe dah ketinggalan.. still i nak share jugak.. 
selama ni i seram sejuk nak cuba.. sekarang dah tak seram lagi dah... 
hehhehehehhe... 

Jipangi ada dibeberapa shopping malls... One Utama dan juga Sunway Pyramid pun ada k.. 
try lah... sedap... perisa boleh mix juga... tak banyak pilihan perisa.. still sedap.. kalau tak cukup panjang they also have tongkat yang lebih panjang.. I cuba yang Junior jer... below RM 10. must try ya uols... ngeeeeeeeeee....  

Never to late to try kan... 
that's all for today... 

Lots Love 
me 
^_^ 

Note: Stay Strong, Have Faith

Tuesday, February 2, 2016

My First at Restaurant Sambal Hijau

Assalamaualaikum and Selamat Sejahtera.. 
as u all know yes i am a lazy blogger.. who always have excuse to update haha... tak pe lah janji update walau sikit... mood lambat sikit sampai.. 

anyway back to the subject above... ^_^.. yesterday i was kidnapped by my girl kenit and she take me out for an early lunch at 12pm... we went to Restaurant Sambal Hijau at Sg. Pechala. i tak pandai nak bagi uols direction.. but u can always waze and cari Restoran Sambal Hijau.. it open everyday.. lauk pauk segala semua sangat tradisional.. and desert super banyak choice and uols mesti cuba... super sedap.. super banyak lauk and ulam-ulaman.. sup pun ada... banyak lagi lah!!! i really super in love... the CROWD tak payah cakaplah.. memang super ramai jugak... Hygiene kedai jangan risau sangat bersih... i would want to bring my parent and family to makan again there.. memang terbaik!! i think shuben i pun mesti suka.. ^_^ 


My Choice.. Kalau tengok rasa semua nak amik...


Close up katanya.. 


My Kenit pilih ulam-ulam juga and Kuah Sup Daging. 


Sedikit View untuk tatapan uols.. 


Yang dalam pasu or botol or tempayan kecik or dunno apa uols called that in brown color tuh... its salmbal kicap and the other is sambal belacan... cedok laaa bebanyak pon ok jew... best gilakkkk... 

Must Try People!!!! 
sangat-sangat mengiurkan dan menjilat jari dan harga berpatutan!!..

That's all for today... 

Much Love 
Me 
^_^ 

Note: "Go for it, whether it ends good or bad, it was and experience" 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun