hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, May 30, 2013

Wordles wordless..

Assalamualaikum and selamat pagi uols... sorry uols lama tak update... I was admitted and still lagi kat hospital insyaallah will be discharge by today insyaallah... uols semua apa khabar?? Harap-harap uols semua sihat dan jangan lupa jaga kesihatan... and now days penyakit macam-macam.. and cuaca also tak menentu... uols makanlah buah-buahan banyak sket k.. I demam, batuk n selsema ni.. was suspected kena influenza B positive.. but alhamdulillah iam getting better insyaallah... will be back blogging and back on duty by next week.. kena kurangkan activities diluar... ehehhe... kurangkan merayap... haih boleh ke??? Kalau dah kaki merayap and holiday sana sinun.. tapi takpe I will cube my very best... ehhh... Jumaat lepas i was flying to Sarawak n touch down terus admitted.. lots of things to catch up dengan uols... will story uols about my Family Day kat Sarawak too.. actually tak berapa nak enjoy sebab tak berapa sihat... Saturday malam I dah gigil2 demam.. batuk yang kuat... tapi still masa nak balik hari Ahad I gigihkan diri kuatkan semangat nak balik ke tanahairku... sampai jer my mom fetch me and terus g klinik.. but batuk is gettin worst on Tuesday morning terus hubby I bawak hospital... haihhh rasa lega bila kat masuk spital.. bukan I suka masuk sepital ni k.. I suka sebab I tak payah nak cover sangat batuk sebab I takut berjangkit pada family I especially anak-anak... kenit-kenit I tuh kalau sakit nanti lagi susah... derang tuh dah laa suke sangat dok bekepit ngan mommy dia ni.. lol.. tapi rindu yang teramat Allah jer yang tahu... lucky i have my mom around tolong I look after them.... syukur alhamdulillah.. anyway dah nak balik pon rini... I kena balik and get full rest kat rumah pula... huhuhuhuhu can't wait... panjang plak cerita I kan... hurmmm.. sahabat handai dan rakan sekerja, family.. in laws tak jemu-jemu datang melawat.. alhamdulillah thanks alots friends for visiting... and thanks juga for the prayer and wishes... so I stop sini dulu k... to be continued and stay tune... before that lupa I nak g tau uols.. kalau rasa sakit.. demam, batuk kuat and plus selsema go straight to hospital for medical check up coz who knows now days banyak penyakit yang kita tak jangka k uols take care yaaa...

With lots of Love
Me

Note: "Strong people don't put people down They lift them up." Happy Thursday loves!!

Thursday, May 23, 2013

Program Minggu Setiausaha - Part 2


 

Pemenang Cabutan Bertuah ^---^
 

lagi Pemenang Bertuah.... huhuhu best kan...
 

Wajib posing bersama Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah. 
zaman skolah i ada join program Summer Camp bersama Dato' juga....
Thanks to my parent sebab antar i Summer Camp... memang syiokkkkk!! 
tahun berapa tah tapi 90an laaaaaaa hihihihi..
 
posing posing sebelum pulang ^___^ 
terbuat muka comel plakkkssss... hihihihihi... 

ok berita baikkk nihhhh
Just nak share dengan uolss if uols berminat nak join program ini uolss bolehlah layari website ini www.fadzilahkamsah.com atau www.fb.com/fadzilahkamsah 
click ja.... uols program nih sangat best, fun, dapat ilmu, motivate diri, dan sebagainya insyaallahhhh... dan untuk Supplement Excel is a supplement untuk minda yang terbaik 
for more info uolss bolehlah layari ke www.excelsupreme.com.my boleh diamalkan dari semua peringkat umur..
cuba k!!

with Lots of Love 
me ;) 

Note: "Rather than envy others for their success, learn from them and create a success story of your very own"
 

Program Minggu Setiausaha - Part 1


Bismillah.... 
Assalamualaikum Semua.... Selamat Pagi... 
 just nak share ngan uols semalam i attend Program Minggu Setiausaha...

"Menerobos Sempadan Kecemerlangan bersama Dato' Fadzillah Kamsah" 

This program is different... something new for me.. Biasalah salu minggu setiasausaha salu okat hotel-hotel terkemuka dan pilih retis kesukaan masing.. tapi kali nih adalah berlainan..
Dalam Program ini juga i dapat menimba ilmu dan juga dapat memotivasikan diri untuk menjadi yang lebih baik... insyaallahhhhh...   ini diantara gambar yang i dapat share bersama uols ya....

Di saat baru sampai biasa kami camwhore dulu... semua nih rakan seperjuanganku yang bertuah dapat attend program ini dan kami dibawah satu bumbung gitu.......

 

Bersama peserta yang hadir... ;) 




Photo Crops pon ada uols!!

dan ada Juga Buku-buku, fridge Magnet Motivational words, dan ubat atau vitamin dijual dengan harga yang berpatutan... 
ubat EXEL tuh terbaik!! untuk minda yang mudah naaa terLupe...
cam i... adehhhhh.... ^---^
RM 50 only 

 
 
  
Paling Penting Abg Fahrin Ahmad yang encem nih adalah Retis jemputan untuk sama-sama memeriahkan Program tersebut... 


Its Just Us.... 

 

Diantara makan tengahari yang disediakan... yummiehhhhh!! 

 
Diselitkan juga SMART DEFENSE 
Cara-cara nak mempertahankan diri jika dirompak atau sebagainya... 
yang paling penting uols JANGAN PANIK!! 
 

Diantara Tenaga Pengajar SMART DEFENSE 
Gaya mutu Keunggulan uolsss!!   


the BEST Programme i've attended... memang terbaik!!!... 
 
 

antara pics yang dishare ...
Pengajaran dari photo itu adalah....
Bila jumpe retis jangan nak ober sampai tak hingat dunia atau erti kata lain tak ingat mati... 

hurmmm no more comment "Lu Pikirlah Sendiri" ehehheheh... 

ada lagi photos... nanti i sambung.... stay tune!!! 

with Lots of Love
me ;) 

Notes: "If you want improvement in life, you must be willing to sacrifice the OLD for NEW. Know someone else. Be somewhere else. Do something else."


Tuesday, May 21, 2013

The Coffee Bean Promo!!


Promo bebeh!!!.. jangan lupa terjah on the special date yahh!!! 
wuhuhuhuhuhu.... 
 

Posing Wajib !!! 
 
  
My Choice of the Day.... Lasagna and and my Hot Matcha tiada dalam gambar... kihkihkih... 

with Lots of Love
me ;) 

Note: "Happiness is when you don't hate what you can't have & when you can share what you have with the ones you love."

Skyping with My Gal... ^__^

Assalamualaikum semua... 

Just a short update ^___^

 

Introduce uolss this is my BFF, my Skoolmate, my Love, my Girl, semua my lahhhhh.... she stay in US now... bukan dekat Ulu Selangor yerr... but its United States of America gitu... ko ader?? i memang tak der ehhh bukan tak der lom mampu nak sampai... ehehehhe... :P 

Her name is Ms Rinz  <<<<< Click sini here and view her awesome writing... hihihi ^__^


Baru jer settle melepaskan rindu dendam kami... pastu tunjuk rambut baru i yang pendek nih... lol... 
miss her damm much!! tak sabar nak hang out... tak sabar nak lepak.... tak sabar nak makan nasi ayam paling best kat dunia, tak sabar nak makan tosai, tak sabar nak mam ABC dengan dia coz she said she miss it so much!!! .... lol.... katanya nak balik end of this year.... kita tunggu ja k... seriously i miss her sangat-sangat.... seronok rasa nak lompat-lompat dengar suara ko beb!!! maintain cun walau dimana berada... I love u beb so much... Hope to see u soon bebeh!!!

with Lots of Love 
me ;)

Note:  "People are not as beautiful as they look or as they talk. They are only as beautiful as they love, as they care, and as they share."

Monday, May 20, 2013

Holiday again!!!

Wuhuhuhuhu... i'am flying again very soon... 


Lugage Bag Sponsored by the Company.... 

   

wahhhh gitu... 
Dah hati dup dap dup dapppp!!!
Excited yawwwwww!!! 
Nak pi Family Day dengan anak-anak dan tak lupa aaayang terchentaaa... 
 Syukur alhamdulillah rezeki untuk keluarga tercinta.
kidslahhh paling happy tak sabar nak terbang... 
will share with u all our Happy moments okayyyy just stay Tune.... ^___^
 

with Lots of Love 
me ;) 

Note: "Life is so much more than what your eyes see. Keep believing and you will find your way."

Milo Breakfast Day Run 2013


It's  a great Sunday Morning 19th May 2013... we have made it!! owhhh Yes !!! we have completed the Run bebeh!!!
 

With Awesome pep!! and again yes we proud that we have made it!!
 
 

The Happy Moment 6km..... almost there.... 
 
 
with Milo Men...
 

The most who have made my day bump with Kak Red the Hot Hit Blogger bebeh !! 

with Lots of Love
 me ;) 

Note: "Be passionate about your life. Learn to live without the fear of failing. Take a chance, you just might surprise yourself" 

Mother's Day Dinner at Mr Steak

Halu Halu uolsssss.... sambung cerita... on Saturday nite... i ajak my parent to have dinner but place tuh my mom yang suggest... my mom teringin sangat laaaa nak mam kat Restoran Mr Steak.. dah berminggu my mom ajak tapi baru minggu nih i free... walaupon Mother's Day dah lepas tak pe i amik kata Dr Fadzilah Kamsah... sambutlah hari ibu setiap hari... dannnnnnnn dannnnnnnn kannnnnnn... lol...my mom pon mengidam nak mam steak mengalahkan orang pertnen... ahahhaha... layan je kemahuan my mom... so kami terjahhhhhlaaahhhh... nak terjah sangat amikkk kau kedai nih FULL HOUSE !!!! gila ramai nak MAM!!! huiiiihhhh... tapi sebab i nak tunaikan janji kami tunggu berdiri lahh sampai dapat table!! wallawehhhhhh waiter derang tak mesra alam jugakkk dahh sebab terlalu ramai kastemer sampai layanan yang diberikan adalah sangat menghampakannn kami dat day... tak pelahhh dimaafkan... 

Bila dah dapat meja kami cepat-cepat laa duduk dan order cepat. LAPAR bangat weehhh berdiri lama nauuu... dah tuh order pon lambat waiter busy tahap melampau... haiihhhhh memang wrong time betul kami datang tuh...tu laaaahh nak terjahhhhh sangat... nasiblerrr... 

 

Ni la Restorannya... korang gi laaa langgar plaksss... ehehheheh.... i dahh tobatttt... ahahhaha... address dan no telipon dah tertera... if korang nak gi sila lahhh k... nak mintak keje pon ok gakkk... kuikuikui....

  

yang ni my Choice of the day Lamb Chop... ermmmm tapi rasa dia kurang menyengat sebab daging dia over cook and liat macam makan chewing gum gitu... maybe sebab ramai sangat orang so hadap jeee lahhhh... its a bit turn me down.. but well to me maybe i came at the wrong time... sangka baik itu perlu okayyyyy...  portion yang agak banyak tapi i tak dapat nak abeskan kerana lenguh mulut i nih nak kunyah ehheheheh... apa pon Lamb Stew tak menghampakan memang sedap... my dad choice i tak amik pic sebab dah tak der mood sangat... hihihi.. lama wehhh tunggu  nak makan.. dekat sejam lebih baru makanan semua sampai... memang mecabar kesabaran sungguh... wah dengan layanan waiternya yang menghampakan... tak pe lahhhh apapun i've made it just to make my parent happy... harap mama suka dengan hadiah anakanda beri... Love Mom and Dad the Most!! 
 
 

This is Bassim my cousin from Arab Saudi and My Doter. My cousin nih sedang further study kat Cyber Jaya...

 
My parent and me !! omey takkk kami??  hehehehhe... 

with Lots of Love 
me ;) 

Note : "Always look at the good things in life, and never dwell on the negative. If u keep your head down, you'll miss the blessings." 

Lucky Day at Cotton On Bebeh!!

Assalamualaikum and Selamat Pagi Malaysia....  haiiii uolsssss... harap uolss semua sihatttt..... i nih memang suka shopping tapi mampu laaaa nak shopping selalu mampu nak window shopping jaaa dah tengah-tengah bulan ni standard laaa ooooooiii.... i nih tak berapa nak bijak beberlanja kadang-kadang terbabas juga tak kuat nak melawan napsu... terover spent gitu.. lom cukup bulan terpaksa mintak ngan aayang wat duit belanja... sib baik aayangku itu sangat memahamiku... tapi tak leh selalu nanti kena marah tak pasal... ehehhehe..... last Saturday i cam biasa tah kenapa suka sangat terjah Empire Shopping Mall... i suka ajak aayang i tuh g lepak kat kopi bin or starbuk... sebab salu laaa dapat coupon or vocer minum pree... if korang rajin beli majalah mesti ada bagi compliment apa-apa laaaa vocer minum pree kee vocer discont keee.. so paling i suke Empire sebab senang tak besar sangat nak jalan dan Parking pon mudah...  lepas melepak i terjah laaa Cotton On sekijap... sebenarnya nak cari kasut untuk my doter... nak cari kasut yang sesuai nak g holiday soon... sambil-sambil i pon jamu laaa mata khennnnn... nampak laaaaa blazer comel kat bawah tuh... yang color greyyy tuuuuu....  Harga RM 149... tah kenapa terai punya teraiiiii hahhhh amikkkk terjatuh Chenta pula... tanya aaayang i tuh die plak kata... lawa yang.... adehhhhaaaiiii dugaan betol... apa laieeee mak pon pejam mata jek laaa... aleh alehh masa nak bayar dah kasier tuh kata RM 45 please mem... mak dengan tekezutnyaaa!!! HAH what RM45... pastu tanya lak akak nak beli apa2 lagi tak?? mak ehhh dah malas mak nak layan godaan lain tapi cepat kuar duit and bayar... kuikuikui... RM 149 to RM 45... kelasss kauuuu memang my luck!!! adik kasier tuh kata dia baju nih tinggal satu jer and yang ni je yang murah tak tau kenapa sebab dia scan memang harga tuh yang keluar... huhuhuuhu... EXCITED betol laaa i kannn... Senyum jek bayar.... hihihihi... 

Excited sangat sampai rasa ala-ala Suwwwittttt 16 gitu.... omeyyy dakkkk... sorilahhh i nih kenkadang terperasaaan terlebey... hakhakhak... Next day on sunday sebenarnya i g terjah lagi Empire sebab nak g belikan untuk Bff i kesian dia discounted price macam i memang tak dapat lagi.... huhuhu.... so hampa jugaklahhh...what to do.... layannzzzz... hampa-hampa pon 4 lai baju jugaklahhhh hihihihi... 4 pasang bahana tak tahan godaan tahap melampau... nak kena duk umah diam-diam baru tak beli apa2.... ngeh ngeh ngeh... so korang bijak-bijaklah berbelanja jangan jadi macam i... hihihihi...

with lots of love 
me ;) 

Note: "The best feeling in the world is knowing you finally took a step in the right direction, a step towards a better future." ^___^

Friday, May 17, 2013

Chilling at Chillis with the BFF

Parking kat Paradigm Mall.. i snap sebab takut lupa mana parking ... Ahakssssss... :p 

Our Choice Lunch of The Day at Chillis

 
Bergambar Time!! and the Gediks Mode Turn on !!! 

 with Lots of Loves

me ;)

Some Videos of my Japan Trip... Happy Watching!! ^___^


Shibuya Excel Hotel - Jakun mode Turn on!!! :P 


Mount Fuji 


Gotemba Street 


Tokyo Disneyland


Fish Market


Tokyo Cruise

with Lots Of Love 
me ;) 


Plan Nak Dating

Assalamualaikum.. dan Salam Jumaat... 


Kami plan nak dating... tapi ntahlahhh bile... next week kowt... Macam kat umah tak leh nak sembang kaaaannnnn.. Tapi uols bila kat rumah memang tak sempat nak bobal pon... Biasa i reach home at 6.30pm.... hubby plak sampai paling lambat 7.30pm then 8.00pm kena antar kids g tuisyen... then dinner kul 8.30pm or 9.00pm ... and then tengok berita and apa-apalaaah dengan si kenitsssss. haihhhhh brapa  banyak kali thennnn daaaaaa....  i macam biasa mengadap my favorite drama and stuff layan kids sampai tertido okehhh... dalam kul 10.00pm hubby amik kids balik tuisyen n borak kejup till 10.30pm... i plak melayan si kenitssss sampai kul 11.00pm till i pon tertido dulu... mana time nak sembang gebang ngan hubby... Mujurlahhhhhhh ada weChat, whatApps, Viber and others lahh... boleh laaa guna semua apps yang ada untuk stay connected gituuuuuuuuuuu....


Seronoknyerrrrr lalalallala nak g tengok movie soon....... yeayyy...

with lots of Love 

me ;) 

Note:  "Some believe in Destiny and Some believe in Fate, But I believe that Happiness is something we Create." - Happy Friday Loves !!
 

Thursday, May 16, 2013

Lunch of the Day

hellowww!! 

My Choice of the Day!! 

Chicken Chop and Matcha!!

As ussual today i lunch dengan my BFF cik Apples... <<<< Click sini and sila blogwalking :P
 

Hasil pembelian hari ini... yang majalah kanak-kanak tuh untuk my lil Sufiya... kiriman my little Sufiya yang berada dirumah and masih recovering for her Chickenpox.. Bosan katanya so she ask for some megazine... huhuhu.. kelas anak muda sekarang kecik-kecik dah pandai request megazine okeh... layankan ajer... 



 Day 5 - Chickenpox  ^____^

 
with lots of LOVE
me ;) 

note: "Good life is not when you have a lot of money or get what you want. It is simply when you are happy with your life." 

"Kerana Mulut Badan Binasa"




Assalamualaikum... 

Peribahasa Melayu "Kerana Mulut Badan Binasa" ... kalau tak tahu sila google... kerana Mulut juga boleh putus kawan.. sebab tuh mulut nih kena jaga biar wangi jek... jangan bagi busuk.. tapi semua terletak kat hati... kalau lawa macam mana pun uolss.. kalau dah mulut busuk... memang fail laaaaahhh kan... 

Sabda Rasulullah S.A.W:-

“Percakapan antara kamu adalah amanat”
Wahai Insan yang bernama MANUSIA, Sebuah kata-kata hikmah: “LIDAH Anda Menentukan Siapa Diri Anda!”….Hari ini manusia lupa menjaga lidah, hari ini juga manusia lantang berkata-kata…tanpa usul periksa, tanpa rasa diri itu hanya ditaraf HAMBA! Bila hendak sedar??? Semakin hari semakin banyak membuat onar dan noda angkara sikap dan perangai manusia sendiri. ISLAM tidak mengajar menceritakan keBURUKkan orang di khalayak ramai, malah ISLAM menyuruh manusia menyimpan atau memelihara AIB (Malu) saudara SEISLAM. Lalu, di manakah kita sekarang? Pernah tak terfikir pepatah melayu ini….”Kerana PULUT Santan BINASA, Kerana MULUT Badan BINASA”…Pernah dengar? Ye, i yakin ada pernah dengar namun tidak pernah ambil peduli.

Sekarang, mari kita lihat Firman Allah s.w.t dalam Surah Ar-Rum Ayat 41 yang bermaksud:- “Telah nampak kerusakan di darat dan di laut disebabkan karena perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar).” Sedarlah wahai umat ISLAM…Kita Sendiri Sedar, Mengapa Umat Islam JATUH Sekarang, Angkara FITNAH Dari Saudara Sendiri. Bertaubatlah….pintu taubat Allah Masih terbuka LUAS pada hamba-Nya yang mahu berubah dan kembali ke pangkal jalan. MASIH BELUM TERLEWAT, SELAGI ADA WAKTU….BERTAUBATLAH!

”Lidahmu adalah bentengmu, jika engkau menjaganya maka ia akan menjagamu,
dan jika engkau membiarkannya maka ia tidak akan mempedulikanmu” Semoga this entry menjadi satu wadah pada u alls yang sudi membaca. Ingatlah Wahai INSAN, Selama-lamanya KITA Tidak Akan Sempurna, Apa Yang Kita Boleh Lakukan TERUS Menjadi Yang Terbaik Di Antara Yang Terbaik! 

Ibu Bapa kita dah berikan didikan yang sempurna buat kita... janganlah kita hampakan mereka yang paling kita sayang... lagi-lagi kita semasa manusia... tak payah laaa nak melaser sangat macam bagus sangat... macam pandai sangat... ooooohhoiiiii.... cermin dulu diri sebelum mulut nak terbuka luas nak mengata orang.. alahai kesian parent yang penat-penat besarkan dan bagi didikan secukupnya tapi kita tak gunakan dengan baik... ya ammmpunnnn mintak simpang.... no body is perfect but we do our best to be perfect bebeh.. ;)

Sadis bila tengok how people treat to each other sometimes... but hey nothing much i can do just chill n smile n plus hoping and pray that it won't happen to my family and friends... 

with lots of love 
me ;) 

Note: "Sesungguhnya orang yang berakal itu menyembunyikan rahsianya, dan orang yang jahil membuka keaibannya."   

 

Wednesday, May 15, 2013

#Lunch of The Day at #TehTarikPlace with #BFF


The Bff 
 
 
 

Our Best Choice Lunch of The Day

 

The Best Macha Green Tea from The Coffee Bean feeling feeling masih berada di Japan... 
u guys should try cold or hot... it is the best ever... 
 i just Love it !! 


With Lots of Love 
me ;) 

Note:  "They say good things come to those that wait, but the best things come to those that pray."

Hatiku diKinabalu

Assalamualaikum... 

Lagi beberapa hari rakan seperjuanganku akan ke Gunung Kinabalu yang sepatutnya i join sekali... masa my friend tengah arrange for the hiking i lah yang paling excited nak join... bila dah siap segala itinerary for the hiking trip i cepat-cepat bayar deposit... bila i minta keizinan hubby dia asik kata nanti i fikir... haiiihhhh deposit kena bayar okehhh!! kalau tak jadi pegi deposit burn laaahhh yang ooi... pujuk punya pujuk sampai bebulanlahhhh jugak at then end hubby kata tak payah pegi... huwarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sadisssss!!!! hubby kata biar jek deposit tuh burn... nanti kalau jadi apa-apa kat awak sapa susah??? nanti kalau awak sakit camner?? kalau awak jatuh ke... semput ke camner....??? adehaiiiiii apalah hubby nih... bila dia cakap cam tuh i terus senyum tak perlu kata apa-apa...senyummmm... terus peluk diaaa ok laahhh yang kita kasik burn... ajak u... u tak nak ikot.. tak nak teman.. alasan sebab dia tak minat... haihhhhh... layankan aja.. putus harapan i nak daki gunung Kinabalu... kita tengok gambar gunung and nyanyi jeee laaahhh lagu jimipalikat yaaaa udaaaaaahhhhh... Sayangnya en hubby nih!! sayang kuat-kuat... ketat-ketat... hihihi... Kasih Suamiku Tiada Ganti.... hurmm memang deep down pon rasa sadis gak tak dapat pegi.. tapi tak pelah yang penting i dah sampai kaki Gunung Kinabalu masa Trip Kundasang 2012 with family alhamdulillah...


Kundasang Trip - background view Gunung Kinabalu... 
 

Kids pon join sama... ^___^ 
 
  

Gunung Kinabalu di Selaputi Awan Nano... :D 
 

Duk kat kaki Gunung Kinabalu pon Jadilahhh... kuikuikui... 
 
 
 

Hatiku DiKinabalu.... 

My Kundasang Trip 2012 in Memories

love you yang as always and insyaallah till Jannah

with lots of love 
me ;) 

Note:  "Happiness is not determined by what's happening around you, but rather what’s happening inside you" - Happy Wednesday Loves!!

 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun