hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Tuesday, May 7, 2013

Japan Trip 2013 - Part 2

Day 4 kami ke Fish Market... 

Fish market Japan ni juga sangat bersih.... 


Selepas ke Fish Market kami terus ke Tokyo Disneyland.... eh ada yang buat muka laaahhh abaikan... adakah kerana i nak join photo group??... tak salah rasanya i join skali take photo group kan... hubby i kata dia tak ready kowt... uols jer laaaa yang patut nilai... cantik la tuuhhh pose muka cam tuh hihihihi.... Semoga giranglah hatinyaaaa... as always mom said biar orang buat kita tapi kita jangan buat orang... semoga bertambah murah rezekiku dan keluargaku amin... ^__^ 

Comelkan Princess nih... anak Jepun kembar... memakai costume yang comel.... 



Hampir seharian Kami habeskan masa di Tokyo Disneyland... then kami balik ke hotel... pada sebelah malam free and easy.. jangan marah yaaaa kami repeat shopping di Hard Rock Cafe Tokyo buat kali terakhir... kali ni kami dah pandai naik train sendiri... ada yang lain nak pegi tapi sombong tak nak tanya kami yang dah terror ni... nasiblahhh orang yang sombong selalunya rugi... hihihihihi... 

Pada Malam ke - 4 ni kami dinner di kedai turkey at Roppongi... dan lelaki yang berbadan besar nihlahhh yang tolong i carikan kedai jam yang jual jam SUNNTO... kiriman my skoolmate si zack... Abg berbadan besar ni juga yang beri info untuk ke TOKYU Hands... kelas kau jahhh... kalau malu bertanya memang lahhhh rugi... bila dah jalan tempat orang kita tak yah nak bodo sombong sangat k ... hihihihi... kami juga ke kedai tax free 24 jam.. dapat laa beli jam lagi 2 bijik... G-Shock and Seiko.. hap price laa jugak save... ^___^ bila ada Co Trip camnih laaaaa ada peluang untuk jalan sana sini kalau tak haram mak nak sampai ke jepang nih... kuikuikui.. so sekali dapat peluang kami gunakan secukupnya tanpa was was..... ^___^ 


Mata dah merah... sebab dah terlalu penat berjalan seharian.... pastu sambung lagi night walking plak.. gile babas i perlukan kuasa kambing okehhh ahahhaha ... susah nak jumpa daging yang halal kat Tokyo yaaaa.. kata abg turkey nih laaaaaaa 


 sedap dan kenyang gile... 

Abg Turkey yang pegang perot tuh owner restoran nih.... dia kawin dengan Japanese.. ahhahah i sempat lagi interbiew okehhh!!! lol... abang dua orang ni jugaklaaaa laaa yang bagi info mana nak beli barang yang bagus dengan harga yang berpatutan.... memang adventure perjalanan kami di jepang ni... best sangat-sangat... nasib baik sejuk... takder lahhh berpeluh kami nak jalan sana sini.... 


okey this pic was taken by mat salleh mana tah dok ayat i nih dengan kata-kata manis... my hubby tengah buzy shopping i tunggu kat luar... ada mamat saleh nih ingat i sensorang kot ... he came to me and take my camera and terus snap picture..selamba dia jek nak hijack camera i... i yang terpinga layankan ajer sebab i tahu hubby i dah nak kluar sat jek lagi....  im still at Roppongi... 


Tanpa rasa ragu mamat salleh nih terus amik pic ... dia kata Camera i cantik and i pun cantik.... kembanglaaaaa bontot mak nih.... dia tak tahu i nih dah mommy for 4 kiddos okehhhh!!!  kali ke-3 snap hubby i pun keluar... aahhahahha... i terus kata thank you very much and i have to go need to catch a train back to Shibuya.... huhuhuhuhuuuu.... 

sambil jalan-jalan kami ternampak kereta gempak nih !!! hebat kan!! 

Hari ke 5 adalah hari terakhir kami di Shibuya, Japan... pada hari terakhir nih jugak kami habeskan masa di Shibuya City... Satu hari jalan kat Shibuya nih tak habes beb!! Banyak sangat mall yang harus diterokai.... yang paling best pada hari terakhir nih jugaklah jumpa jam Sunnto si zack and boot Dr Martens for my self... gile happy sebab semua kaler pink... jam zack pon color pink... huhuhuhu... kat mesia boot Dr Martens is around RM500 above beb but Jepang is selling at Hap price... tapi yang ada sale jek laaa... eheheheh.... Jam Suntto zack plak kat mesia is at RM700 above tapi kat jepang i got it at RM350 only.... yang paling best semua dapat last pair... phewwww memang rezeki i... 
syukur alhamdulillah..... setelah selesai dalam kul 7pm kami terus ke airport untuk pulang ke tanahair.... ^___^

sebenarnya uolss pic my Japan Trip nih terlalu banyak i tak boleh nak share semua... so nih adalah sebahagian sahaja...  so this is it... nanti i share some video Keek pula k.... stay tune !!

with lots of love 
me ;) 

note: Merugikan, orang yang mencuci wajahnya berkali-kali dalam sehari, tetapi tidak mencuci hatinya walaupun sekali setahun.


No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun