hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Tuesday, May 7, 2013

Japan Trip 27 April - 1 May 2013 - Part 1

Hi and Assalamualaikum... 

nothing much lets the photo tells uols the story of my Unforgetable Trip...

here is where i stay at Shibuya City, Japan


Something that impress me...


Penginapan kami yang sangat selesa dan view yang Superb!!
 Pada Hari pertama kami yang dah gone untuk perjalanan selama 7 jam adalah sangat worth...

 
Pemandangan dari Hotel di waktu pagi... ni lah Shibuya City.... pembangunan sana sini...
   

 Hebat kan!! Teknologi yang canggih jauh berbeza dengan Mesia...

Day 2 - kami hanya berjalan-jalan di bandar Tokyo... this is Japan Tower 

antara anak jepun yang Comel... 

naik bot utk view bandar Jepun and Jambatan jepun yang banyak...


Japan Souviner adalah sangat mahal.. paling murah pun keychain bodo is at 300 Yen = 
lebih kurang RM 10.00 so siapa yang tak dapat souviner tuh harap memahamiku... :D


This is Ginza City, Tokyo... ala2 Pavilion gitu.... ada UniQlo 8 Tingkat okeh... besar bangat... 
mostly segala makneka adalah mahal kat Tokyo ni... makan pun tak yah cakaplah.. tapi negara Jepun ni bersih dengan penduduk yang ramai and padat adalah saya sangat kagum...

Malam Day 2 i merayap dengan my skoolmate yang sambung study at Ichiban Japan for her PHD
 kebetulan ada sales kat Hard Rock Cafe nih... apalagi kami borong shirts and souviner untuk dibawa pulang ke tanahair...


Day 3- Kami Berlepas dengan menaiki Bas ke Mount Fuji... my Bff Mekda oso join us for this Trip!! 


Bila dah sampai mount Fuji apa lagi Cam Whore bermula hehehehe... mula laaa macam-macam aksi dapat dilihat.... ^____^


Ini Geng Opis en Hubbyku... tak salah if i menyelitkan...saya adalah isteri kepada warga Opis itu... ehehehhe... certeka mana gaknyer yang Bujang, bolehlah korang isi Borang..... ehehhehe... just kidding frenss!! ^__-

Me n Melda yang kesejukan.... i dah biasa... sebab hari-hari kat opis i pun dah biasa kejung... lol... 
perjalanan kami ke Mount Fuji ambil masa 2 jam...


kat tepi tepi tuh pokok sakura.... malangnya tak dapat nak tengok pokok sakura yang banyak... 

 Semasa perjalan turun ke Gotemba untuk santapan tengahari tayar bus kami pecah... tak taulah apa driver bus tuh langgar... 

Comelkan keta tuh.... my hubby my hero dia tolong jaga jalan supaya tak traffic jem.... 


sambil tunggu bas diperbaiki... kami enjoy the scenery.... view adalah marbelesss!!!  ini adalah kawasan sawah padi di area Gotemba... 


Dah selesai makan tengari kami singgah di Premium Outlet... ia lebih besar dari Johor Premium Outlet... tak banyak barang yang dapat dibeli kerana masa untuk berada di Outlet nih adalah sangat Terhad... but i manage to buy a branded perfume dengan harga sangat berpatutan... dapat 4 Botol perfume dengan harga cuma RM150... Burberry, Paul Smith and banyak lagilah... kena cari betul2 baru dapat jumpa yang murah... 


Selepas ke Premium Outlet tadi kami singgah pula tempat nih tak sure laaa Gunung apa... macam gunung berapi... ada bau sesuatu... 


cuaca disini lebih sejuk dari mount fuji... 


alah tomei tomei gitu.... ;)... setelah selesai disini... kami terus pulang ke hotel.... 

to be Continued... 

with lots of love 
me 

note: Ejekan, cacian, makian itu semua hanyalah hasutan negatif yang perlu diabaikan, teruskan hidup dengan pemikiran positif.

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun