hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, December 17, 2012

berkata-kata

Orang akan berkata selagi diorang ada mulut...
Selagi ada mulut orang akan berkata...
Selagi hidup... selagi bernyawa...
Apa boleh buat bila orang berkata-kata..
Duduk diam dan tengok sahaja...

Tapi sampai bila....
Sampai kita mati...
Dia maha adil...
Percayalah padaNya..

Berkata-katalah yang terbaik...
Berkata-katalah yang positive..
Berkata-katalah yang baik-baik...
Kerana kata-kata itu doa...

With lots of love
Me ;)

P/s: setiap ujian dan dugaan ada hikmahnya... setiap perbuatan pasti ada balasannya.. segalanya rahsia Allah swt...



Sunday, December 16, 2012

Cahaya

Engkau bagaikan cahaya dalam hidup ku..
Engkau setia menerangi apabila aku dalam kegelapan...
Hanya Engkau sentiasa disisi disaat aku memerlukan Engkau...
Bagi aku Engkau adalah Cahaya...

Kemana sahaja aku pergi kau sedia berikanku cahaya...
Engkau sentiasa menyuluh  cahaya untukku...
Engkau adalah semangatku..
Aku luluh tanpamu...

Engkau menyuluh untukku tanpa batasan...
Hanya untukku Engkau menyuluh cahaya..
Engkau sentiasa dekat demi untukku...
Engkau hanya untukku dan Aku hanya untukmu..

Wit lots of love
Me ;)

Note: my prayer... may our love last till jannah... aminnnn...




Saturday, December 15, 2012

3 pagi

3 pagi.... duduk di kedai mamak...
Minum... mencari sesuatu...
Ketenangan... mungkin...
Atau mungkin sajer nak tengok kehidupan...

Yang hidup mahupun yg tidak bernyawa..
Gelak tawa kanak-kanak...
Sronok melihat mereka..
KeTawa riang...

Keseronokan hanya difikiran...




Friday, December 14, 2012

Semua ada

Ada twitter....
Ada facebook...
Ada belog.. mahupun instagram..
Segala macam kau ada..

Satu dunia membaca...
Satu dunia melihat...
Apa yang kau tulis..
Apa yang kau fikir..

Tak kira usia melihat..
Mahupun membaca...
Minat.. semua orang pun ada minat
Celik atau buta...

Tepuk dada tanya selera..
Tepuk dada tanya hati...

With lots of love
Me ;)

Note: yang penting niat.. ;)


Entah Tak Tahu

kita ni membaca...
nampak macam berilmu....
berjalan perghhh tengok ke atas...
ego....

kita tengok telivisyen..
tapi tak tahu apa isi...
kita juga tengok wayang...
tapi apa ilmu dan teladan yang kita nampak...

Kosong....
pakai lawa-lawa..
make up pun lawa-lawa...
jalan pun cantik...
body pun cantik...

tapi kalau tak ada ilmu...
tak ada budi bicara...
tak ada kesopanan...
apa pun tak ada....
berguna ke??

buat tak tahu...
tapi hakikatnya tahu...
mulut kata tak suka..
tapi dalam hati suka ...

kutuk tak hengat...
mulut bau najis...
selalu membaca tapi buat tak tahu...
buat tak tahu hukum hakam...

nampak bijak tapi kosong....

with lots of love
me ;)

note:  Seburuk-buruk buta adalah buta hati.







Question ??

What is so special about you???
Do you care??
are you sensitive??
what you do??
what you love??
what is your favorite color?? 

do you have hearts??
do you have feelings??
do you have friends??
do you have BFF??

are you a good person??
are you in love??
are you a person with attitude??
are you pretty in heart in and out??

are you smart??
are you a person with brain??
are you a happy person??
are you crazy??

think....

with lots of love
me ;)

note: im just blabbering :P 



Mengharap

Mengharap Sang mentari...
tapi mentari tak kunjung tiba...
mengharap sang hujan...
tapi hujan juga tak kunjung tiba....

kenapa nak mengharap...
bagaikan tunggu bulan jatuh ke riba..
mana daya??
mana usaha??
focuslah... mengharap tanpa usaha pun tak guna..

Jangan jadi Bodoh...
Jangan jadi tungu...
Jangan Jadi dia
tapi jadilah diri sendiri...

with lots of love
me ;)

note: Do Our Best with so much Love and Sincerity 




Thursday, December 13, 2012

Bukan Senang

Bukan senang nak jadi seorang penulis ni kan...
perlu ada banyak idea yang bernas, kreatif, yang best untuk dikongsi bersama...
kadang kala terlalu banyak hingga rasa kosong didada...
nafas pon rasa sesak ntah tak tahu mengapa...

bagaimana nak teruskan kehidupan...
kalau dalam hati banyak sangat benda hitam...
banyak sangat ada perasaan dengki dan sakit hati..
pastu nilai orang walaupun tak kenal pun hati budi seseorang...

biasalah manusia seringkali buat kesilapan..
dan kalau dirimu mu anggap permata aka DIAMOND..
dah sah sah mu ramai yang suka..
ramai yang nak dekat padamu... 

hakikat kita semua manusia..
kalau nak senang...
kita pun kena laaa senang dengan orang...
orang suka kita sebab kita senang...

senang untuk bersama...
senang untuk berkawan...
senang untuk rasa bahagia...
senang untuk berbicara...

bak kata orang susah senang bersama...

with lots of Love
me ;) 

note to self : "Siapa yg ingin dilapangkan rezekinya & dimudahkan urusannya, maka hendaknya ia menyambung silaturrahim." (HR Bukhari)





Friday, December 7, 2012

JPO trip with Marie Claire

Hi all...

Juz to update ;)

I have been invited to join a shopping trip with Marie Claire at Johor Premium Outlet.. never been there before... its my first time... its a group trip about 30 of us.. n yes we are all allowed to bring 1 partner... so apa lagi i hangkut la my hubby... its a 2 days 1 night trip n all sponsored by Marie Claire... best giler beb...memang tuah mendatangkan.... syukur Alhamdulillah... here goes some photos... ;)

Transport via : bus
Date : 9 - 10 November 2012
Hotel : Pulai Spring resort

Day 1












Day 2 





we have so much fun... 

Thanks to Marie Claire for this Lovely Trip.. ;) 

With Lots of Love 
me ;) 












Thursday, December 6, 2012

Pink Jazz Nite

Hi alls...

its Pink Jazz nite 30 November 2012 at Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur.














Wit lots of love
Me ;)

Annual Dinner 2012

Hi alls... n assalamualaikum... 

Ni my photo for my annual dinner....

It on 12 November 2012.. 

Venue : Bluewave Hotel, Shah Alam 






Its tema "night of starts" ... konon i nak jadi pwincess... 

Dunno what to wear actually but haihhhh Asalkan i look like 1... 

Im lucky that nite dpt lucky draw... 

Macam tak percaya.. tapi kena percaya... 

Syukur Alhamdulillah rezeki anak-anak... ;) 

♥ the dress so much too.. 

Wit lots of love 
Me ;) 

Wednesday, December 5, 2012

Hello....

Hello.. and hi and Assalamualaikum... 

sorry uolss lama tak update... 
i blogging  ikot mood... 
so yes mood i ni swing sikit lately ehhh silap bukan lately tapi selalu hahaha... 
hormon kot.. anyway i hope all of you out there semua sihat-sihat belaka... 

so what's up yahh!!! last i wrote on my blog is on 16 November 2012 kannn... 
so not so bad lahhhh... tak laaa lama sangat kannn berbanding dulu masa tengah preggy... 
masa preggy my no 4 memang tak da masa lansung... sebab morning sick yang keterlaluan.. 
but now si kenit dah 1yr 4 mth... dah berlari dah pon... but still i have a very limited time to do my hobby...

well, here goes... im sure uolss believe in karmakan...
"What goes around.. Comes Around" things happen for a reason... 
Allah tu maha kaya dan maha mengetahui apa yang tersirat dalam hati setiap hambanya... 
same goes to this "Rezeki, Ajal, Maut ditangan yang Maha Esa" 
we are all believe on that... thanks to Allah swt... diatas rezeki dan apa yang ada disekelilingku...
adalah yang pasti orang-orang yang kita amat sangat ada disisi dan terus memberi sokongan padu.. ;) 
tak ada apa lagi yang ku harapkan... 

Setiap yang hidup juga pasti akan mati... haihhhh apa tahhh i meraban pepagi nih... 

k uolss nnt i update some photos my trip with Marie Claire kat JPO, my annual dinner and Dinner jazz nite...  
korang tunggu tau.. 
take care n have a great day... ;) 

with lots of love 
me ;) 






Friday, November 16, 2012

Gelagat

Salam sejahtera to all..



This picture above is making me learn something... Terlalu banyak I pelajari dalam hidup ni termasuklah dengan berjumpa dengan pelbagai jenis manusia... pelbagai juga ragam manusia... I redha... bukan I nak aibkan orang... tapi orang ataupun manusia itu sendiri yang mengaib diri mereka sendiri.. I've even told my mom n ask her view about it.. but then again my mom said let it be..  n then dun ever put ourself the same level with them... we are all human being..  n yes thank god siyesly that we all have the lovely people around to give the best support no matter how bad it is.. but still deep down yes I still feel bad.. with this kind of people and attitude nothing much I would say thank god im not them..one more thing kerana ada orang yg macam gini lah juga yang buat kita lebih berjaya dan kuat semangat.. kerana mereka ni lah juga kita bangkit... kita makin hari makin kedepan... makin maju kita kehadapan... dan mereka pula masih dibelakang dah masih mencari arah tuju tujuan kehidupan masing-masing... syukur kita semua diberi didikan yang sempurna oleh ibu bapa kita.. tahu menilai mana yang baik n mana yang buruk... mom oso said that orang yang selalu menyakiti hati orang lain dengan niat yang memang untuk menyakiti mereka adalah syaitan... mereka juga syaitan yang berbajukan "kawan"... semoga Allah swt lindungi kita dari orang-orang berniat jahat dan zalim.. my hubby said that biarlah... biar org buat kita... kita buat bodo jer.. janji apa yang kita buat kita ikhlas.. biarkan jer... biarkan ia berlalu bagaikan debu...

With lots of Love 
Me ;) 


Thursday, November 8, 2012

Annual Dinner 2012


Hi Loves!!! 





Annual Dinner is almost there..... 

i m gonna be one of the character... 

i hope everything will be smooth as planned... 

hope to u soon... 

with lots lots of love 

me 

;) 




Wednesday, November 7, 2012

Hair Care




Salam n Morning Loves!!! 

Last Raya puasa i had my hair perm dan sekarang i mengalami rambut rosak yang agak terok... 

so now i tgh ubatkan dia utk kembali Sihat dan Kuat... 

Memang terbang laa sket duitkan tapi tak selalu pon... 

once dah ok nnt can use the normal shampoo and some vitamins...

if korang tak penah tengok rambut rosak haaaa ni laaa dia....

gatai sangat nak perm rambut... 



rambut i nih halus sangat... 

rambut jenis halus ni kena extra care...


Just to share with u guys... the shampoo its really good... n tahan for a few mths... 

so if u all ada masalah rambut rosak coz of perm or coloring 

the product its helps.. 

will make ur hair instant sihat... 

plus ada vitamin c and collagen too... 

tak semestinya kena beli the whole set macam dalam gambar tu.. 

i just bought extra for extra care coz my hair really sakit.. 

bukan body n skin jer need vit c and collagen... our hair too tau ..

u guys try lah k... seriously its good... worth buying.. ;)

rambut pun wangi wangi...  

wit lots lots of love 

me 

;) 

Tuesday, November 6, 2012

My Wordless


Saturday at Empire Shopping Gallery 





With Lots Lots of Love ... 
me ;) 

Tuesday, October 30, 2012

The Craziness

Hello darlingsssssssssssssss..... 

i wanted share some of my hobby with u all...

Firstly i love definitely love travel.......

Secondly i love to eat..

thirdly i love watches... 

Fourth i love car n motorbikes... 

Fifth i love handbags, perfume & sunglasses too 

but still most that i can't really help it is gadget... such as....



seriously they are seducer hahaha... 

this 2 gadget is so tempting... 

n yes... they are mine.... ;) 

with lots lots of love 
me ;) 









Thursday, October 25, 2012

JLO Dance Again Live in Malaysia


Hi all!!! 


i adalah sangat teringin nak g ... but then the tix mahainyerrrsssss... 

But if korang adalah peminat JLO yang tegar.... 

and wanted to see her perform live 

sila click Sini for further info >>> JLO Dance Again World Road Tour  

She will be perfoming at Stadium Merdeka Kuala Lumpur  

2nd December 2012

Sunday at 8pm

with lots lots lots lots of love 
me 
;) 


Wednesday, October 24, 2012

Merapu Day!!

Aku

aku hanyalah manusia biasa....
aku hanyalah manusia yang tak lekang dari melakukan kesilapan... 
tapi aku juga sentiasa gigih cuba memperbetulkan kesilapanku...
semakin lelah nafasku... 
semakin sakit dadaku... 
tatkala manusia yang suka melihat ketidakbahagiaan orang lain...
mengapakah jadi begitu... 
begitu banyak waktu atau masa dipersiakan melakukan kerja BODOH!! 
yang sebaiknya masa itu diperlakukan sebaiknya..
mendoakan yang terbaik buat mereka supaya lebih bahagia... 
memikirkan yang baik-baik sahaja... 
tatkala perangai manusia yang suka terhegeh-hegeh... 
tatkala melihat manusia yang sombong dan riak...
tatkala manusia yang Gila KUASA... 
arghhhhhhhhh... persetan mereka..!!! 
tapi aku...kita yang masih menyedari dimana kita berdiri... 
syukurlahhhhhh... yang pasti kita perjuangkan yang terbaik...
dukungan dan sokongan yang tercinta juga membuat aku kuat pada hari ini... 
segala ujian ku anggap bagaikan debu menyinggah dibahuku... 
pastu sapu sapu jer dari bahu... hahaha...
Aku hanya ingin meneruskan kehidupan ku dan tanggungjawabku dengan sempurna... 
dan aku tak mahu persiakan peluang yang diberi oleh Allah swt.. 
Aku mahu gunakan dan lakukan yang terbaik... 

with lots lots of love
me ;) 

p/s: Gunalah Masa dan Peluang yang diberi olehNya yang terbaik dan jangan sekali persiakannya... ;) 


Tuesday, October 23, 2012

Night Marathon

Syukur Alhamdulillah... 


Dengan kehendakNya i have acommomplished the mission... 

Putrajaya Night Marathon 20th Oct 2012

Bersama si dia yang setia menunggu hingga akhirnya... 

Alhamdulillah.. 

wit lots of love 
me ;) 

p/s: it worth for every breath and sweat ;) 

Aku Terima Nikahnya


Best Malay Love Story 2012 !!! 


Pasti berjujuran air mata... Paling best Happy Ending... 

Syabas to Adi Putra and Nora Danish yang comel lotteyyy... :) 

with lots of love 
me ;) 

"Bercinta Biar sampai mati" 

Wednesday, October 17, 2012

Bantal

Hello n hi semua!! 

I just Bought AKEMI Pillow at Parkson!! n now ada sale k!!.. 

i selalu mengalami sakit leher lately atau erti kata salah bantal... hehe.... 

tapi klu korang sakit leher berterusan sila dapatkan nasihat doctor and do medical check up yahh .. ;) 


i suke bantal ni sebab dia sangat soft and macam bantal yang kat hotel 5 star... :D 


this pillow really helps... ;) 

buat peluk pon sangat best !!! 

rasa relief sangat2.... kita semua klu tido mesti nak yang best2kan ...

lebih-lebih lagi mengalami faktor usia wahahhahaha.. :D 

bila usia meningkat haruslah extra care kan... ;) 

AKEMI pillow mmg best ... 

uolls jangan lupa mencuba...

if ada yang lagi best jgn lupa share juga k...  

with lots of love 
me ;) 




Cosmo Girl

Salam Sejahtera... 

Dah lama beli magzine Cosmo Girl indonesia ni ... 
but last night baru nak membelek dengan tekun megazine ni... 
i bought masa my last Bandung Trip in June baru-baru ni.. 
So this is megazine Indonesia Cosmo Girl... 
Beli ingat ada masa nak baca... tapi mmg bizis gilersss mlm td baru baca... 
it is a June issue megazine... 
walaupun i nih x laaa gurl sangat dahh kannn dah mak orang pon... 
but the cover title capture my eyes... 
isi dalam megazine nih sangat best !! byk sangat tips and ideas for sharing okayyy!!
i bought it also for kenangan.. ;) 
and yes i am Miss Explorer haha.. :P 


Comel kan Cover girl ni.. nama dia Sarah Hyland.. 


Some make up tips also include and never missed ada banyak tips on fashion and vacation too.... ;) 


Sarah Hyland the survivor girl.. she is strong... she fight for her life... she have problem with her kidney..
she is so pretty and she has been acting since she was 5 yrs old... 
she even received kidney transplant donate by her father..
kuatkan dia ... 
what ever it is the lesson here is always appreciate our life and everything around us... 

love you... 

with lots of love 
me ;) 

Monday, October 15, 2012

Movie Untuk Tiga Hari

Salam Sejahtera Loves.. 

The Best Malay Movie 


Love this movie... take it as a pengajaran dalam alam rumahtangga walaupun perkahwinan yang ditetapkan oleh ibu bapa... Suami adalah segalanya... 

Pertahan dan mempetahankan dan yang paling penting bersyukur dengan apa yang ada... 

Jodoh pertemuan, ajal dan maut telah ditentukan oleh Allah SWT, Jangan lah dipermainkan dan jangan sesekali persiakan.... 

with lots of Loves
me ;)

p/s: watch this movie first then only judge ;) 


Friday, October 12, 2012

Bola atau "Aku Terima Nikahnya"

Salam Sejahtera Loves !!! 

korang tau tak malam ni ada bola Kelantan vs Selangor!!! 
i think this can't be missed!!! 

i tot nak g tgk movie mlm ni citer 


Tapi sebab ada bola mlm ni yang panas nih i cancel lahhhh!!! 
Movie leh postponed tapi Bola tak leh okayyyyyyyyyyyyy!!.....
Harus besorak mlm ni kat rumah lompat2 hahahhaha!!! 


So "Aku Terima Nikahnya" tunggu laaahh yeee i tengok dalam minggu nih jugak... 

weeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!!!! 

Bola dulu !!!!!

With lot of Loves
me ;) 

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun