hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, July 28, 2011

im on Drugssssss.....





hi all.... ni laa jadinya klu dah tak dengar kater makkkk si appledia... hiksss dahh dpt penyakit yang dicari.... mahahhaa.. dpt 3 hari mc yeerrrr.. tapi i baik hati kesian kat boss (ehehhee ngaku lak baekkk hatiiii wekkkkkkk :P ) .. gagahkan diri jugak datang opis selepas 2 hari jer mc berehat kat umah.. i had fever, cough, flu plus my Blood Pressure oso high... but luckily now my BP dah stabil.... tu laaa susahnyer jadi i nih degil hihihi... salu sangat minum ais... before go to bed oso minom ais .... so nak salahkan sapa diri sendiri laa okehhh... jangan la mara cik appledia.... i love u as always.... i know u love me !! mahahahhaa.... tp apapon im gettin better kaki pon dah tak bengkak dahh.. ;) rest 2 hari mmg berbaloi... thanks to doctor haslina oso who always treat me well... doc advise me amik cuti cepat2 suh rest je kat umah tak yah keje nnt stress BP naik lagi... ahaksss... tak pe laa doc saya redha.... nak cari rezeki yang halal kena korban la sedikit... ihikkksss... dats all for now .....


wit lots of love

me ;)


note: "Perjalanan Yang Baik Adalah Jalan Menuju Kebahgaian".....






HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS - PART 2





Assalamualaikum n Salam Sejahtera to all my fren....

last wikend i g tgk tuh harry porter...i ajak my bff si appledia g amik tiket..pastu die bebel kat i macam2... "dah boyot2 ada hati lagi nak mayap saner sini... nnt sakit badan sme sapa yang susah .... ko tuh dah tunggu hari dahhhh".. pot pet pot petttt die bebel.... adehhhhh i yang majuk terus kata "xpelahhhh aku g sorang!!"... huh!! mahahhahahahah.... konon majukkk laaa kan.. luckily my hubby g collect the ticket for the whole family termasuk my cousin n si kenit oso. we all tgk ari sabtu lepas... best!! panggung full okehhhh... thanks to my hubby yang sangat-sangat memahami.... thanks a lot yanggg... afta tgk movie kami terus pulang sbb i tak larat... mmg totally g sunway pyramid just focus nak g movie jer then terus balik.. kikikiki.... :P ... yang penting kami semua happy.....

wit lots of love


me ;)




Nota: "Jangan bersedih, dengan Perilaku Manusia terhadapmu, Tetapi Perhatikanlah Tingkahlaku Mereka Terhadap Yang Maha Esa...."

Tuesday, July 19, 2011

A day at Putrajaya16 July 2011



Assalamualaikum n Salam Sejahtera...

Orang sebok dah mood puasa la.... raya laaa... my self plak mood kemalasan melanda..tah apa nak jd nehhh... hihihi... tapi klu bab jalan im not malas at all coz my hubby is around he understand me more... jalan penat sket duduk... heheh :P he layan what ever my peel is... takkan nak suh bos kita paham plak kann... hahahha.. im juz kiddo okehh... anyway back to my story... my cousin from saudi is in malaysia for holidays...

wrong timing laa kali nih derang dtg i tgh really sarat... i only jenjalan wit my hubby jaaa at this moment..so tak dapat nak bawak diorang jenjalan... hurmm i feel sad too though but wat to do.. baby needs me more... :P luckily they understand me well..

there u go ..from left is my mom n others is my cousins... yg kat depan tuh my kids shameera and athyra.. perjumpaan adalah at Putrajaya... after leparking with them me and hubby went to tasik Putrajaya .. niat dihati nak naik cruise... tak sangka plak laaaa ada Pesta Flora Ria... kebetulan okehh.. tapi orang ya Allah ramai bangat... dah macam ulat... tapi sebab nak jugak naik cruise me n hubby redah gakkk laaa.. :P



that is muh hunny bunny... hihihihi my baby shameera is taking her nap...



we are so lucky on dat special day the tix is half price weeeeee!!!! and our cruise on board will be at 9pm... ingat nak tgk sunset la bagai tapi time ni jek yang sempat but still ok laa byk jee lampu2 kat tasek tuh sempena pesta flora... ;) memang rezeki baby... nak naik cruise tercapai.. and plus at 10pm ada fireworks... siyesly memang laaa rezeki baby...




sambil makan mlm kami tgk ler fireworks tuh terasa romantic plakss..hikkss..lepas tgk fire works kami pon pulang laaaa... about 12am gak sampai umahh.. letey ok but it worth... sib esok tuh x keja ...


well dats all my story as for now... nnt gue update agi ehh .. sbenarnyer pic ada banyak tp mls loading lambat sangat... sesukup la tuhhh ekk... :P

wit lots of love
me;)

p/s: lumrah dalam kehidupan ada orang suke kita... ada orang tak suke kita... apapon yang penting di hati mau bersih... oleh itu kebahagiaan dan kasih sayang pasti akan lebih harmoni... segalanya kehendak Allah swt... beserah and bertawakal adalah yang terbaik..

Thursday, July 14, 2011

counting days...

Assalamualaikum n salam sejahtera to all .... :)



im counting days now.. waiting my 4th new baby born....

can't wait to see her smile n her eyes....

today im 33weeks...



wit lots of love

me ;)

Wednesday, July 13, 2011

jealousy




Never waste jealousy on a real man: it is the imaginary man that supplants us all in the long run. ~George Bernard Shaw

In jealousy there is more self-love than love. ~François, Duc de La Rochefoucauld, Maxims, 1665

Envy is a waste of time. ~Author Unknown

The envious die not once, but as oft as the envied win applause. ~Baltasar Gracian

It is not love that is blind, but jealousy. ~Lawrence Durrell, Justine, 1957

If malice or envy were tangible and had a shape, it would be the shape of a boomerang. ~Charley Reese

He that is not jealous is not in love. ~St. AugustineThe jealous are troublesome to others, but a torment to themselves. ~William Penn, Some Fruits of Solitude, 1693

Love looks through a telescope; envy, through a microscope. ~Josh BillingsEnvy is the art of counting the other fellow's blessings instead of your own. ~Harold Coffin

Jealousy is no more than feeling alone against smiling enemies. ~Elizabeth Bowen

Envy is thin because it bites but never eats. ~Spanish Proverb

I've spent most of my life walking under that hovering cloud, jealousy, whose acid raindrops blurred my vision and burned holes in my heart. ~Astrid Alauda

Calamities are of two kinds: misfortune to ourselves, and good fortune to others. ~Ambrose Bierce

Jealousy is simply and clearly the fear that you do not have value. Jealousy scans for evidence to prove the point - that others will be preferred and rewarded more than you. There is only one alternative - self-value. If you cannot love yourself, you will not believe that you are loved. You will always think it's a mistake or luck. Take your eyes off others and turn the scanner within. Find the seeds of your jealousy, clear the old voices and experiences. Put all the energy into building your personal and emotional security. Then you will be the one others envy, and you can remember the pain and reach out to them. ~Jennifer James

Jealousy in romance is like salt in food. A little can enhance the savor, but too much can spoil the pleasure and, under certain circumstances, can be life-threatening. ~Maya Angelou

Jealousy is the great exaggerator. ~Johann Christoph Friedrich von Schiller, The Conspiracy of Fiesco, 1783

Jealousy and love are sisters. ~Russian Proverb

As iron is eaten by rust, so are the envious consumed by envy. ~Antisthenes

Jealousy is an awkward homage which inferiority renders to merit. ~Mme. de Puixieux

Jealousy is the dragon in paradise; the hell of heaven; and the most bitter of the emotions because associated with the sweetest. ~A.R. Orage

Anger and jealousy can no more bear to lose sight of their objects than love. ~George Eliot

[T]he ear of jealousy heareth all things. ~The Bible (Apocrypha), Wisdom of Solomon 1:10

Envy is the most stupid of vices, for there is no single advantage to be gained from it. ~Honore de Balzac

Jealousy injures us with the dagger of self-doubt. ~Terri Guillemets

Our envy always lasts longer than the happiness of those we envy. ~François Duc de La Rochefoucauld

Envy is ignorance. ~Ralph Waldo Emerson


Ojealousy! thou magnifier of trifles. ~Johann Christoph Friedrich von Schiller

Never love unless you can Bear with all the faults of man:Men will sometimes jealous be,Though but little cause they see.~Thomas Campion,

"Never Love"Every other sin hath some pleasure annexed to it, or will admit of an excuse: envy alone wants both. ~Robert Burton,

The Anatomy of MelancholyTrifles light as airAre to the jealous confirmations strongAs proofs of holy writ.~William Shakespeare, Othello

The jealous bring down the curse they fear upon their own heads. ~Dorothy DixPity is for the living, envy is for the dead. ~Mark Twain

Jealousy is always born with love, but does not always die with it. ~François Duc de La Rochefoucauld, Maxims

Whoever envies another confesses his superiority. ~Samuel Johnson, The RamblerIt is in the character of very few men to honor without envy a friend who has prospered. ~AeschylusO! beware, my lord, of jealousy;It is the green-eyed monster which doth mockThe meat it feeds on.~William Shakespeare, OthelloEnvy is a symptom of lack of appreciation of our own uniqueness and self worth.

Each of us has something to give that no one else has. ~Elizabeth O'ConnorEnvy assails the noblest: the winds howl around the highest peaks. ~Ovid

A show of envy is an insult to oneself. ~Yevgeny Alexandrovich Yevtushenko

Envy is a littleness of soul, which cannot see beyond a certain point, and if it does not occupy the whole space feels itself excluded. ~William Hazlitt, Characteristics, 1823

Jealousy would be far less torturous if we understood that love is a passion entirely unrelated to our merits. ~Paul Eldridge

The truest mark of being born with great qualities is being born without envy. ~Francois Duc de la RochefoucauldJealousy, that dragon which slays love under the pretense of keeping it alive. ~Havelock Ellis, On Life and Sex: Essays of Love and Virtue, 1937

Jealousy... is a mental cancer. ~B.C. ForbesIf envy were a fever, all the world would be ill. ~Danish ProverbEnvy slays itself by its own arrows. ~Author Unknown

And oft, my jealousy shapes faults that are not. ~William Shakespeare



wit lot of love


me ;)


p/s: so tak yah nak jeles2 wasted of time jek.. rezeki masing-masing Allah Taala dah tentukan...

we just need to berusaha n buat yang terbaik... ;) good luck to all ma frens ...

Tuesday, July 12, 2011

A night wit KL Gangster


Assalamualaikum... & Salam sejahtera...

Hi korang... hope korang semua sihat ....
2nd July 2011.. dok rumah guling2 dgn anak2... pagi2 lagi perot dah memulas-mulas bagai nak rak... 2-3 kali sik dok kuar masok toilet.... tghari x ada apa nak buat i g la kenduri my classmate wit my family... seronok dapat jumpe kawan lama... tahniah buat adie..semoga rumahtanggahnya kekal n bahagia hingga ke akhir hayat...

x lama g kenduri gara2 rasa perut yang x seberapa nak selesa... lepas mamam.. jumpe semua kawan2 i pon balik umah terus .. singgah jek kedai 99 beli susu shameera... si kecik i... sampai jek umah i terus baring n tido ...

around 6.30pm i pon bersiap g tengok movie plak ngan hubby ... tiket dah beli hari jumaat yg lepas sbb takut tgv sit penuh... movie start at 8pm... tgk citer apa tau .. KL Gangster... tak sia2 rasanya beli tiket murah kat website My Deal.. 1 pair for RM16 ja.. pilih kat mana lokasi kita nak tgk movie... mmg menarik lahhh ..




tak yah susah nak beratur beli tiket sebab ada kaunter khas utk customer My Deal.. x rugi rasanya... tapi tgk movie biase jek laaaa bukan yang 3D.. kepada yang kaki tgk wayang boleh laa beli kat my deal tuh... tapi kena peka laaa dgn promosi2 yang ditawarkan.. tempting abes ahhh klu tgk promosi kat My deal tuh.. bukan jeee Movie passes jee... bende2 lain pon ader... klu tak cayerrr sudahhh :P
Ini salah satu part yg best yang i ske....



kesian tgk abg long fadil nanes saat kete die metopss...

Selesai jek tgk movie nih rasanya mmg best abbess.... mmg lawak laaa si zizan raja lawak tuh... die menceriakan lagi suasana citer tuh.. ada lawak ada sedih.. bak kata org citer tuh cukup laaah sme asam garammm... hehheheh... selesai tgk movie i pon g laa dinner plak ngan hubby.. kepada yang belum tonton citer KL gangster... korang g lah tgkkk ..beri sket sokongan kepada industry filem melayu nih mahahha... lantok lerr orang nak kata apa... kolot kee tgk citer melayu.. x glamour kerrr tapi yang pasti i enjoy abes tgk citerr tuh... tahniah buat Shamsul... !! im proud to be Malaysian... ;)

next tatau laa plak laling i nak tgk movie aper plakk... selagi bolehhh nihh layan jerrr...

Wit lots of love
Me ;)

Tuesday, July 5, 2011

Novel Addict....

sesak rasanya nafasku memikirkan sesuatu.... adakah ini benar terjadi?? ya dan ini adalah realiti....dalam keadaan aku sebegini??.... hurmmm tidak adakah rasa sikit pon perasaan bersalah??.. owh no tentulahhh tidak kerana aku lah the devil yang evil sebenar... muahahhahah (suara hasutan syaitan yang entah dari mana) ..yang alasan semata.... suka hati kau lah syaiton nirrajimmmm... yang pasti engkau sedikit pon tidak menjejaskan hidup aku kerana aku tahu dan percaya Allah tuh yang satu yang lebih berkuasa dari segalaNya bukan kau syaitooooon.... ko ingat ko pakai lawa2 ko ingat ko boleh pikat aku dengaan luaran ko tuh ..owhh tidakkk... tak mungkin aku akan terpedaya... hahhahaha... Allah hu akbar.... Allah hu akbar..... Jangan kau dekati telinga aku.... jangannnn...



sorry all i dah terpengaruh dengan pembacaan novel.... ihikhikhikhikk....

wit lot of love
me ;)


nota kaki: cerita diatas adalah rekaan semata tiada kaitan dengan yang hidop yang mati... ;) adios amigoss... wallah graciasss...

Monday, July 4, 2011

My latest collection..



Asslamualaikum....n Salam Sejahtera all...

Hari nih begegas pulang dari keje.. sampai umah around 6.10pm... sempat lagi nih.... Cepat-cepat capai towel nak mandi.. lepas mandi terus solat asar n sambung baca novel..

Excited abesss....sorry i still nak citer kat u all about Novel...sebab i tgh enjoy dengan hobby baru i nih..best sangat2.. adakalanya novel mengajar i apa erti kesabaran.. sabar menghadapi segala dugaan dan ujian... penangan cinta sememangnya kuat.. sampai ada yang sanggup lakukan apa sahaja demi Cinta... i jadikan segala yang baik dlm novel tuh satu pengajarann...

adakala novel juga banyak mengaitkan dengan kehidupan seseorang... even perjalanan hidup kita sekarang pon boleh dijadikan satu Novel....agak terpegun seketika dibuai oleh novel-novel yang i beli.... setiap Novel yang i baca menjadikan diri i lebih menghargai hidup ini...

setiap apa yang kita lakukan jangan mengharap pembalasan... lakukan dengan seikhlas hati... biarpun perit.... semuanya pengorbanan demi cinta dan kasih sayang...kasih sayang pada Allah.. dan kasih sayang pada manusia.... Gosh im so addicted to Novel... haahhaa...pic kat atas adalah novel latest yang i beli.. not just novel laaa... i beli jugak laaa buku ilmiah... sekadar menambah ilmu yang ada... n kadang-kadang membaca giving me ketenangan...

okay okay .. my words oso dah macam dlm novel i know... mahahhaha
dats all for now all...

wit lots of love
c ya ;)

Sunday, July 3, 2011

Novel vs Tab

Assalamualikum n salam sejahtera...




Korang sihat ?? i pon sihat... korang dah breakfast?? saya belummm... teruja sangat nak berbelog pepagi nih... pagilahhh sangat2...hehheh...korang nak tahu ... sejak akhir akhir nih i rajin baca novel ... its a malay novel... kisah cinta ehhehehe... sajer seronok mengisi masa lapang... drpada buat bende x berfaedah contohnyer terfikir bukan-bukan, terbergossip, termengumpat, termengata terbercerita bende x elok... sia-sia dapat dosa kering or paling worst jd fitnah huh x baikkk wooooo... baik baca novel nih best dowhhh... ehehhe...

siyesly i really having so much fun... sometimes i gelak sorang-sorang... my hubby pon pasan .. hubby dok tanyer “best sangat ke baca buku tu??” i kata laa best... i citer laa sket kat die apa i baca n apa yang dok mengelikan hati i nih..baca novel novel nih jugak buat i rasa semangat nak berbelog... byk pulak idea-idea yang mendatang dlm fikiran... tu yang kekadang terpanjang lebar... uhuhuhuuuu... :P ..

baca baca jugakkk idoklerrr sampai i luper anak2, hubby n insyallah x luper semayang... bende wajib still kena buat betul tak kengkawann.. tapi klu bende baik kita nak buat takkan kita nak bg tau satu dunia... contohnya kita semayang ker .. kita besedekah kerrr... kang orang kata kita riak n takbur plakkk...yang penting kita buat sesuatu biarlah seikhlas hati... dan kita pon tak ada hak pown nak judge orang.. siapa kita nak judge orang.. Tuhan?? Majesteritttt.... ???

what ever it is i adalah tetap manusia biase yang lemah dan hina disisiNya... ;) ... biarlah orang nak kata apa skalipon hak masing2... tak tau lahh i nih sejak baca novel nih... rasa macam best... ada jek peluang baca walau sekejup sedikit sebanyak tetap rasa nak belek setiap helaian... teruja nak tahu what happen next n next... yang baik i jadikan pengajaran... banyak perkara kita leh pelajari... dalam setiap kehidupan...

setiap permasalahan semuanya ada jalan penyelesaian... semuanya terletak atas diri kita sendiri... kadang i nih salu gak sedih pikir pasal masalah yang menimpa.. but hey banyak lagi orang lain yang lagi susah dari kita... lagi teruk... apa yang penting kita semua ada Agama.. kena pandai pikir n pilih mana yang terbaik utk diri kita... orang bleh cakap macam2 sebab org tak tahu apa yg kita sendiri rasa...

derang tak tahu apa yg kita sendiri penah lalui.... orang hanya tahu bercakap.... lumrahhhhhhh hidup.. terime je lerr... klu tak sanggup tempuh x yah lerr hidupppp... ehehheh... baca novel nih kadang pon boleh buat kiter berfikir lebih luas... ini pada pandangan i laaaa... eheheh.. so ituh laah hobby baru saya... membaca novel kisah cinta.. muahhahha.. orang nak kata i jiwang..ada mak kisahhh bior leee.. janji mak tak kaco orang... :P.. skung nih i nyer tab n novel menjadi teman paling setia di tatkala kesunyian... mahahhaha ayat pon dah macam novel kan kan ...

pic kat atas tuh salah satu novel yang i baca... sajer nak share ngan u all.. isi kandungan klu korang nak tahu korang kena la baca sendiri ehhh.... sampai sini dahulu yekk....

take care all n salamssssss...

wit lots of love

me ;)

p/s: La Tahzan – Setiap kesulitan pasti ada hikmahnya...

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun