hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Sunday, July 3, 2011

Novel vs Tab

Assalamualikum n salam sejahtera...




Korang sihat ?? i pon sihat... korang dah breakfast?? saya belummm... teruja sangat nak berbelog pepagi nih... pagilahhh sangat2...hehheh...korang nak tahu ... sejak akhir akhir nih i rajin baca novel ... its a malay novel... kisah cinta ehhehehe... sajer seronok mengisi masa lapang... drpada buat bende x berfaedah contohnyer terfikir bukan-bukan, terbergossip, termengumpat, termengata terbercerita bende x elok... sia-sia dapat dosa kering or paling worst jd fitnah huh x baikkk wooooo... baik baca novel nih best dowhhh... ehehhe...

siyesly i really having so much fun... sometimes i gelak sorang-sorang... my hubby pon pasan .. hubby dok tanyer “best sangat ke baca buku tu??” i kata laa best... i citer laa sket kat die apa i baca n apa yang dok mengelikan hati i nih..baca novel novel nih jugak buat i rasa semangat nak berbelog... byk pulak idea-idea yang mendatang dlm fikiran... tu yang kekadang terpanjang lebar... uhuhuhuuuu... :P ..

baca baca jugakkk idoklerrr sampai i luper anak2, hubby n insyallah x luper semayang... bende wajib still kena buat betul tak kengkawann.. tapi klu bende baik kita nak buat takkan kita nak bg tau satu dunia... contohnya kita semayang ker .. kita besedekah kerrr... kang orang kata kita riak n takbur plakkk...yang penting kita buat sesuatu biarlah seikhlas hati... dan kita pon tak ada hak pown nak judge orang.. siapa kita nak judge orang.. Tuhan?? Majesteritttt.... ???

what ever it is i adalah tetap manusia biase yang lemah dan hina disisiNya... ;) ... biarlah orang nak kata apa skalipon hak masing2... tak tau lahh i nih sejak baca novel nih... rasa macam best... ada jek peluang baca walau sekejup sedikit sebanyak tetap rasa nak belek setiap helaian... teruja nak tahu what happen next n next... yang baik i jadikan pengajaran... banyak perkara kita leh pelajari... dalam setiap kehidupan...

setiap permasalahan semuanya ada jalan penyelesaian... semuanya terletak atas diri kita sendiri... kadang i nih salu gak sedih pikir pasal masalah yang menimpa.. but hey banyak lagi orang lain yang lagi susah dari kita... lagi teruk... apa yang penting kita semua ada Agama.. kena pandai pikir n pilih mana yang terbaik utk diri kita... orang bleh cakap macam2 sebab org tak tahu apa yg kita sendiri rasa...

derang tak tahu apa yg kita sendiri penah lalui.... orang hanya tahu bercakap.... lumrahhhhhhh hidup.. terime je lerr... klu tak sanggup tempuh x yah lerr hidupppp... ehehheh... baca novel nih kadang pon boleh buat kiter berfikir lebih luas... ini pada pandangan i laaaa... eheheh.. so ituh laah hobby baru saya... membaca novel kisah cinta.. muahhahha.. orang nak kata i jiwang..ada mak kisahhh bior leee.. janji mak tak kaco orang... :P.. skung nih i nyer tab n novel menjadi teman paling setia di tatkala kesunyian... mahahhaha ayat pon dah macam novel kan kan ...

pic kat atas tuh salah satu novel yang i baca... sajer nak share ngan u all.. isi kandungan klu korang nak tahu korang kena la baca sendiri ehhh.... sampai sini dahulu yekk....

take care all n salamssssss...

wit lots of love

me ;)

p/s: La Tahzan – Setiap kesulitan pasti ada hikmahnya...

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun