hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, June 30, 2011

Bersyukur...

Assalamualaikum n salam sejahtera...

korang dah makan??? korang semua sihat??
Saya adalah sentiasa sihat dan semakin sihat nih adehhhh....
Title saya tuh tak lah ok ker takk....just nak tekankan perkataan bersyukur.. saya amatlah bersyukur dengan apa yang saya ada...walaupon taklah sekaya mana.. yang penting hasil usaha adalah dari titik peluh diriku sendiri.. anak2 pon sendiri jaga dan alhamdulillah saya tak susahkan ibu bapa kecuali apabila kecemasan.. saya bersyukur Allah taala beri saya anak2 n suami yang baik...

saya bersyukur mempunyai tubuh badan dah rupa yang sihat dan sempurna alhamdulillah sangat2.. saya bersyukur pada waktu dalam pantang suamiku gigih menjagaku tanpa mengharap ibu bapaku... mertuaku dah lama pergi... suamiku bergantung kasih pada ibuku juga.. susah senang perit yang kami lalui bersama... adat dan lumrah hidup...tanpa keluhan diri ini sentiasa berasa bersyukur... tak semua kita nak kita dapat.. ada perkara yang kita ada yang orang lain ada... so tak payahlah berasa tidak berpuas hati dengan apa yang orang lain ada.. yang sepatutnya kena sentiasa berasa bersyukur.. dan terus berusaha dengan gigih utk mendapatkan apa yang kita mahu tanpa putus asa... rasanya semua orang tahu tentang itu...

Allah tuh maha adil... setiap kesedihan dan kesulitan pasti ada ubatnya... contohnya apabila kita stress kat tempat kerja.. balik rumah nampak anak buat kita rasa lega n happy... contoh je laaa... tak der bende yang perfect dlm dunia nih... asalkan kita bersabar insyaallah pulangannya Allah sahaja yang tahu... segalanya rahsia Allah... Rezeki datang hanya dari Allah yang penting kita jangan sesekali putus asa... anggap segala cemuhan, hinaan, kritikan sebagai satu penyuntik semangat untuk kita terus berjaya dalam hidup dunia dan akhirat....


wit lots of love
me ;)

nota kaki : "Ada tak plastic surgery utk kurangkan tonggek????" - status dari seseorang... adakah ini petanda orang yang tidak besyukur atau celaan n hinaan... fikir-fikirkanlah....

4 comments:

  1. bersyukur dgn apa yg ada.. U rawks! :)

    ReplyDelete
  2. yurp... b happy n bersyukur is the best killer to the evil or setann... ehehhe... :P

    ReplyDelete
  3. yurppp... sangat2 bersabar :) thankss babe...

    ReplyDelete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun