hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, September 29, 2010

My Smile n my Happiness

After work terus balik bukak jerr pintu my biggest smile is my kids ..

bb paling gembira nampak mama :)



mcm2 karenah ... ada yg x mo g ngaji ...



ada yg suke punggah n sepahkan barang2...
dan ada yg masih dgn baju skolah ....




no matter what things dats happen they always giving me the biggest smile and happiness ...

when i reach home ... hilang semua penat lelah or even stress ...

with lots lots of love
me :)

the place that we feel peace !!

i guesss dis is it ....
da thing dat made me happy n cool when i feel stress, tired is kopibin...
me n my buddy will spend our time at any kopibin ...
as long as we get our favourite ice blended !!
n oso we love to collect some stuff from kopi bin oso ...



siyesly iceblended is our ubat for our bad times...
n today im feelin not in da mood ...i think simpton2 red flag adehhhh...



wit lots of love
me ;)

Tuesday, September 28, 2010

My work place a.k.a workstation








my place yg byk bgt barang ...;)

Perth with so much Love ...



My trip to Perth .. enjoying it alot!!
nama pon holiday ... so i think x der holiday yg x best kan .. :)
what ever yg x best buang ketepi akakakkakaka...:P
i must say i enjoying alot!! best g sana ..
i oso byk jumpe kawan2 baru ......
di antaranya adalah Sofia, Ley Li, Nabillah n byk lagi lahhhhh
they are so much friendly ... they humble people and sgt2 baik..

masa g jalan2 jugak ada laa scene yang klakar tgk
gelagat gelagat anak2 bos n even the staff ...
at the same time ada yg avoiding me tp bile i tinggai hubby i jalan sorang
ada laaa makhluk tuhan yg bobal ngan my hubby ...bile aku ada x nak plak die bobal ...tak tau laa knp jd mcm tuh ...takot ke apa aku x tau
...tp tuh laa citer nyer..nama manusia hati lain2 .. aku terima jaaa ...next trip kita tgk laa apa lak aksi derang nih ehehehehheheee.. :P

dan al maklumla terover excited so ada laaa yg lupa
bilik kat mana n posing2 amik gambar tuh ada laaa yg
terober excited sampai pose dah mcm ala2 model gituk termasuk aku ...
tp aku dah mmg sedia gedik bile amik gambooo ...mengaku siap2 akakakak..:P

yg penting niat tuh ikhlas ... taking pictures apabile kita ikhlas
the photo will be more beautiful dan x kiralah kita pakai camera apapon...
to me laaa op coz .... jgn sbb nak show off :) sabo jek lahh :p...
sesungguhnya apabila kita melakukan sesuatu yg pasti mestilah seikhlas hati..:)
overall the trip was really fun and thanks to my hubby sbb bwk i fos his co trip..
itu yg penting dr segalanya :)

wit lots of love
me

one of my hobby


i love Rip Curl nyer brand ..;)
all of my collection nih jek laa yang ada ...
sket2 kumpul ...hiksss ....
my purse tuh my hubby bought for me masa g perth and die yg pilih :)
i love it alot ...and guess what my purse tuh ada warranty for 1 yr ..
for the fisrt time beli purse ada warranty 4 1 yr ...
well nak beli LV ke coach aku x mampu ....

so aku lagi ske beli yg ori and mengikut kemampuan aku drpd pakai yg limitation..
i prefer ori .... sbenarnya my collection of handbags terlalu byk..
some aku dah bg bg pada my cousins.. sronot derang ...
Rip Curl nih aku ske sejak aku byk travel ..
so bile aku travel jek aku pakai sbb senang beg sling tuh besar ...
byk leh simpan brg and more stylish ;) muahahhahahah ...

one more thangggg... apabila org2 yg kita sayang belikan kita sesuatu...
yang pasti kita akan jaga sesuatu itu dgn sgt2 baik kan kan ....
sayang my hubby ... thanks for the purse yang ... i love it a lot !!

wit lots lots lots of love !!
me :)

Friday, September 24, 2010

SAHABAT


Sebaik-baiknya sahabat ialah orang yang anda percayai, anda merasa damai dengannya, anda dapat mengadu kesusahan anda kepadanya, ia dapat menceritakan kepada anda kesusahannya dan tidak membocorkan rahsia anda.

i think ramai yg tak tahu apa erti friendship is...
and some peps always take advantage on others weaknesses
and again sometime not helping at all..
bukan bg nasihat tp bg api ... i dun understand y but this is life..
but hey life must go on dude no matter WHAT !!

With Love !!
me

Thursday, September 23, 2010

Quantity or Quality


what do you think ??

aku nak klu boleh ramai anak ... x kesah klu jarak agak dekat
cuma ada org fikir kesian nnt anak kurang kasih sayang ...
bg aku plak ..aku nak nnt aku tua rumah aku meriah dan x kosong..
bak kata pepatah the more the merier... ahaks ..
klu ada rezeki lahhh ..ikot kemampuan :)...

laki aku tuh klu boleh nak football team.. pengsan aku ..ahahhah..
apapon klu ada rezeki lebih insyallah ...
Quality anak2 aku serah pada Allah Taala SWT ...
Me n Hubby will give the best education as we can...
dan yg lain kami hanya berdoa dan bertawakal semoga anak2 kami menjadi
anak yg soleh, taat kepada Allah, menghormati org tua dah menjadi
anak yg berguna aminnn..

well some people pentingkan quality... terpulang kepada pandangan masing2..
apa yang pasti .. aku tengok sendiri kakak2 ipar aku sme anak ramai..
tp they still manage thier kids n biasa laa ada yg belajar pandai ada yang kurang..
ada yg keje bagus ada yg tak .. that is life kan ... ada turun naik ..
rezeki Allah yg kita harus percaya bahawa setiap yg terjadi semuanya rahsia Allah Taala...

life must go on no matter what it takes!!! when we want something we juz need to make an effort.. struggle for it ... take things n everything as a challenge..

wit lots of love
me ;)

Tuesday, September 14, 2010

4 hr 3 mlm Raya Raya 2010

4 hr 3 mlm di kampong ..
sememangnyer raya kat kg laki aku nih as ussual mmg meriah..
Rasa Masa tuh kejup jerr berlalu ..n even aku pon x sempat nak
bejalan beraya n even g soping @ sg besar or even nak g saloon pon
last minit ... tp yg penting g saloon mmg sempat laa sgt2 ...
aku tetap ada time walaupon sket g saloon wat treatment wamboot ;)...
mana x meriah ... even just adik beradik beraya but still haru biru satu umah ..
sbb kakak2 laki aku nih ramai anak ....1 family ada 7-8 org anak ..muahahhahah.... gile nak runtuh umah atokk nyerr ... n as ussual laki aku mesti beli byk2 bunga api n mercun yg kurang bebahaya utk anak2 buahnyer main gegilerrr ....
ada plak laki aku beli mercun KLCC tuh perghhhh mmg sgt sgt laaaa meriah...

Umah kampong nih plak ada satu toilet mandi n satu jamban ...
akakkakakkakakk... mmg tiap2 tahun klu nak mandi kena beratur depan toilet ala2 citer P. Ramlee hehehehehe... mmg beshhh ... aku cam biasa aku akan mandi seawal sebelom org lain ..dan seterus nyer seperti biasa aku nih x lah terror masak ..
so aku nih pengacau jek..n tukang g kedai, cuci apa yg patot kasik clear sme,
kemas umah n keje aku makan.. ehehehheheheh...
apapon tugasan kakak2 laki aku beri aku ttp menjalankannya dengan penuh ikhlas hati aku ... n aku jugak enjoy doing it ... klu aku penat aku cakap jek teros terang.. alhamdulillah dunia family laki aku mmg insyalllah aku dapat menyesuaikan diri ..
al maklum dah almost 11 tahun kami kawin ...hikkkssss :)

almost tiap2 hari aku tepon mak aku tanya kabar .. alhamdulillah mak aku sihat senantiasa... apapon kami sambot raya tahun sgt2 sederhana tetapi sgt2 giler meriah ...:) yang penting semua happy :)


with Love
Me ;)

Thursday, September 9, 2010

Last Day Fasting !!

Today is the day ...:P
byk keje nak buat hari nih.. nak packing ..nak tukar langsir ..
nak basuh keta my hubby ... my bb blue dah sebis sme siap ....
hurmmm ... x sabar rasa nyer nak balik ...just feel sad sbb x dpt raya dgn mama...
1st raya will be talking on the phone je laaa wit mama :( hurmmm

rini aku keje hap day ..tp boley tak aku dtg keje aku bleh x bwk wallet...
muahahhahah sme tinggal... bwk handbeg yg kosong ...
keje jek hapday tp beselaa bos x der ..so goyang kaki je le ..buat yg mana penting yg lain tggu lepas raya yek bos ehehehhe.. bos jgn mare nnt cepat tuee...

hopefully x der apa yg tetinggal n semua bejalan dengan lancar...
my hubby keje full day ..sbb tuh die tugaskan aku clearkan keta die ...
cuci n buat apa yg patot.. ciyan muh hubby... tahun nih aku betol2 cuci tgn...
aku x buat 1 kueh pon sme beli.. mcm sibuk sgt dis yr ...

anak2 aku laaa paling meriah masing baju raya pergh complete set ...
same goes to my bb .. n even me...akakakak alhamdulillah rezeki Allah .. :)
Raya ke-5 im flyin to perth plak for my hubby co. trip ... gile meriah raya aku tahun nih ... plus my besday on the day i fly ... goshhh thanks sayang for everything... i know u are the best hubby ever in my life ...

Semoga raya tahun nih kita semua sambut dengan meriah bersama2 yg tercinta !!

wit lots of love ...
juz me ;)

Wednesday, September 8, 2010

Raya datang Lagi !!!

Tahun nih aku beraya kat Sabak Bernam Selangor..
Kampung my hubby of coz ..:)
preparation raya of coz setiap tahun pasti ada keistimewaaan..
Tema kaler as ussual mix !! ahahahh just me, hubby n baby jek match..

Tahun nih jugak aku x beraya dengan mak aku ..
sbb my mom balik kelate for few days ..
im going to Perth for Co. Trip in Raya ke-5..
so jumpe laa mama selepas ke Perth...

Mama harap dapat maafkan anakda yek ...
nnt anakda beli pezen best2 kat perth utk mama insyaallah..
sedih sebenarnya .. tapi apa boleh buat keadaan memaksa..
suami adalah segalanya ..mama pon segalanya ... both of u is a VIP in my life!!

insyaallah raya tahun depan kalau panjang umur anakda beraya lama2 dgn bonda k ..
tadi call tailor ..baju semua dah siap tinggal langsir umah jek blom adehhhhh...
uncle nih mmg sajek tau ...
apapon mudah mudahan raya tahun nih bejalan dengan lancar dan sangat sangat la meriah ...

Aib .. diaibkan or aibkan dirisendiri

Topic aku hari ini agak pelikss.. tapi inilah yg ingin aku bicarakan..
aku tak paham bile org kita jangan sesekali aibkan suami kita ..
x pernah terlintas nak aibkan suami aku sendiri..
melainkan die sendiri yg mengaibkan dirinye sendiri...

Patotkah menyalahkan org lain kerana kesilapan sendiri???
org salu kata berfikir dulu sebelom melakukan sesuatu...
tp adakah semua org berfikir ?? i dun think so ...
suami aku mmg baik dan mmg penyayang dan die mmg sgt suke bantu org susah.
tapi kadang2 agak keterlaluan apabile die suke merahsiakan sesuatu yg baik ..
dan buat aku rasa curiga dgn perbuatan die...
dan apabile sesuatu berlaku die tetap menyalahkan aku atas semua yg terjadi..

Dan satu lagi pepatah buka pekung didada..
aku penat lahhh.. pernah x org fikir tentang perasaan kita???
x kan .. semua pentingkan diri sendiri n nak save their own ass ..
kinda funny but hey some pep oso nampak pandai but still never use thier brain oso..
they never think about others feeling... bende takkan jadi klu x der angin tul tak??
wat do u expect me to do ..jus sit see n watch the game ??
no way rite ... if thing happen to ur ownself then only u will feel what i feel inside out.. jgn hanya tgk but listen luahan hati n put ourself into it and think..
attached to it then we only know how it feel likes ....

anyway sapalah diri aku.. hamba Allah yang hina ...
Hanya Allah Sahaja yg tahu apa dlm hati aku ...
Hanya Dia yg Satu ...

with love
juz me ...

Thursday, September 2, 2010

Moody Day ???

in my life actually tak der istilah moody ...
but today i had a bad stomach-ache ..
pms kali nih memang betol duga aku...
sakit semua badan ... :((

tapi klu org tgk aku ..org tgk aku yg sentiasa ceria
x der muka sakit .. sbb tuh kadang klu aku ckp kat bos aku
yg aku sakit die x cayerrr ... muahahhahaha
hurmmmm hakikatnyer aku sgt2 sakit perut hr nih .. :(

uwaaaaaaaaaaaa....

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun