hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Tuesday, June 30, 2015

Ramadhan with loves..

Assalamualaikum uols!!... 
Sihat ke??? i harap semua dalam keadaan Sihat Sejahtera... kecoh sekarang dimana-mana gosip kisah si celebriti maki hamun peminatnya which i rasa kata-kata celebriti ini sangat mengaibkan.. kata-katanya yang amat kesat.. i berharap beliau mendapat cahaya dan hidayah dari yang maha esa Allahuakbar... bayangkan kalau dia kawan kita.. i think susah kot nak ngaku kalau ada kawan sebegini.. nak tegur kang tak pasal dapat maki free.. oleh itu jalan terbaik adalah doakan yang terbaik sahaja.. kerana Dia lebih mengetahui... habis isu celebriti terus kes dera budak 5 tahun pula.. i just rasa derang nih semua sakit yang perlukan rawatan segera... kena g cek mental ok ke idok.. komplikatednya hidup.. macam-macam ragam manusia... memang meletihkan.. kita sebagai umatNya jangan kita gandakan dosa dengan mengata depa nih lebih-lebih lagi di bulan yang mulia ini.. lebih kita doakan yang terbaik dan semoga dapat pengadilan didunia mahupun diakhirat... Bak kata ustaz di hot FM pagi-pagi tuh kata jangan kita buat perkara yang sia-sia eceeehhh.. macam ustazah pilihan pulak.. ehehhe... yang baik kita kongsi yang tak baik kita jadikan teladan.. peace no war.. -_- gitewwwwwwww... 

korang dah decide ke nak balik kampung mana? i dah sepakat dengan si dia balik mana uols tunggu laa nanti i update.. hehehhe... macammana persiapan raya uols?... mesti grand-grand masing-masing ya... i blom lagi.. sebab rasa  macam lambat lagi je nak raya.. huhhuhuhu.. chill chill jaaa... kalau susah sangat pakai ajer apa yang ada... hehehe... yang paling penting sekali baju anak-anak kena laaa prepare... nanti tak ada baju raya sedih plak depa... eheheh.. apapun persediaan kami ala kadar jer biasanya... nuthing much nuthing special.. 

Bulan ramadhan ni update blog agak slow sikit sebab mata nih siang-siang mintak tido jeeee... rasa nak lelap... kemalasan pun ya... kad raya i dah hantar kepada kawan-kawan yang tersayang... i suka kad raya and sampul raya tahun ni super cun... baby blue sangat cantik.. kena plak dengan gold memang cun bangettt!!! i masih lagi menghantar kad raya saja suka-suka... seronok nak jugak macam dedulu... harap tahun ni Cik Piya tak buat mama sedih lagi... last year Cik Piya bagi i n hubby kad raya which is weols sangat tersentuh.. masa bersalaman di pagi raya sambil dia beri kami kad raya... kejutan untuk me n hubby... sedih kot... Cik Piya memang sentimental skit dia... kami balik bercuti pun dia akan bagi kami kad selamat pulang... siap reka sendiri...Cik piya memang sweet.. i harap Cik piya tahu yang abah dan mama ni memang sayang piya hingga hujung nyawa.. bila teringat sedih pulak rasanya.... huwarrrrrrr... cik piyaaaa... i lebiuu...  



Juadah berbuka simple dan sederhana buat kami.. gigih masak .. sampai je rumah letak bag terus i cek in dapur tau... 


Ni Juadah berbuka ahad yang lalu... murtabak and pelita ja beli tau... yang desert tuh cheese craker apa tah... i belajar buat dengan anak buah.. yang kali nih sedap menjilat jari si dia pun suka... makin mok mok laaa mak nih.. asal masak jee makan sekali.. masak makan masak makan masak makan... penyudahnya.. 


Demam Candy Crush datang lagi.... Rajin tau nak collect sudu and garfu candy crush... nak beli lagi 2 set hujau dan kuning pulak.. mahahhaha... ini mak budak yang suka... kikikikiki...  

ok kuih raya tahu nih planning nak buat 2 jenis... biskot arab and biskot kacang mazola... 
planning jeeee okayyyy buat belom tentu... ada lebih kurang 2 minggu lagi puasa... baju raya pun belum nampak bayang hahahhaa.. adehhhh... insyaallah weekend i nak pi cari... 

so sampai sini dulu ya kawan-kawan... more coming up... 
Selamat meneruskan ibadah puasa dan Selamat Berbuka... 

Lots of Love 
Me 
^_^ 

Note: " I never dream about success, i work for it." 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun