hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, June 5, 2015

My Great Monday Final Day at Sungai Petani and Penang We Go!!! Weeeeeeeeeeeeeeee...

Assalamualaikum and selamat sejahtera... 
1stly before i start.... i nak cerita sikit tentang hati juga perasaan... kawan yang baik, ibu yang naik, bapa yang baik, guru yang baik, ustaz yang baik dan semua orang kat dunia ni baik.. tapi orang yang baik selalunya akan mengajak kita buat perkara yang baik.. orang yang baik pun takkan mengaku diri sendiri dia baik...yang salah kita tegur... tak salah kalau kita saling menegur.. dan kemudian kita pikir balik perbuatan atau teguran sesorang itu baik atau buruk.. muhasabah diri dan tenung balik. salah dan baik buruk yang kita dah buat.. tapi satu perkara tindakan kita itu berdasarkan pada NIAT.. kalau NIAT kita tuh elok... elok laaaa jadinya.. kalau niat kita tak elok.. tak eloklah jadinya.. tak baiklah kalau kita nak putuskan silaturahim yang sedia baik jadi buruk.. biasa manusia pasti ada buat kesilapan.. lepas tuh masa raya kita bermaaf-maafan.. tak best nak masam-masam muka untuk perkara yang sia-sia... benda kecik semua nak amik bubuh dalam hati memang susahlah... dengan siapa lagi kita boleh berkawan.. kalau cakap sikit nak terasa.. Apa erti HORMAT sebenarnya untuk kita?? tepuk hati tanya akal... tanya jiwa... tanya perasaan... Well, orang tua macam mana usia pun kita kena hormat.. tapi kalau salah sikit semua nak bagitahu orang.. sakit hati jaaa post kat kat status mana-mana pun... rasanya tak elok kot... orang tengok orang akan baca.. orang pula akan tertanya-tanya.. kenapa ni?? kenapa tulih macam tuh?? sakit hati kat sapa?? pehtuh mula laaa cerita pung pang pung pang pung pang.. pastu tambah lagi perisa garam sekali buh ajinomoto... boh plakkk cili api sikitt kasih tambah lagi minyak gas.. kasi terbakooooooo.. terbakooooooo lagi panassss membara sudahnya apa masing-masing dapat? tatau laaa maybe some people depa rasa puas kot hati buat macam tuh... rasa lega rasa happy doakan anak-anak orang lain yang tak baik plak macam-macam Allahukabar mintak simpang... kita nih kadang-kadang kena berbalik pada Yang Maha Esa.. Dia yang maha kuasa lagi bijaksana.. Maha mendengar lagi maha Pemurah... hanya pada Dia kita memohon segala...i nih pon tak der laa nak kata baik sangat.. tapi ye lah nak buat apa-apa pun.. nak kata apa pun.. berpikir laaa gakkk kan ... semua orang punya hati dan perasaan... masing-masing pun ada pahit jerih dalam kehidupan yang kadang tak dapat kita nak ceritakan pada semua orang... itu rahsia kita antara dan Yang Esa.. kita semua struggle dalam hidup.. nak mencapai ketahap masing-masing ada sekarang.. orang tak tahu kita tunggang terbalik macam mana... tapi tulahhhh tak perlu kot nak cerita... biar kita jer yang tahu apa ada dalam hati kita... like i always said is better to SMILE and MOVE ON... 

Apapun lesson learn is bila hangat hati... marah.... rasa nak lepas geram.. carilah tempat yang sebaiknya untuk diluahkan... jangan sampai buka aib orang... Dia dah kata bukan i yang kata yaaaa "Bila kita jaga Aib orang Dia yang maha esa juga akan jaga Aib kita"... Insyaallah... Allahuakbar... 

Abeslaaaaa mukhodimah i yang panjang berjela-jela mohon ampun kalau saya yang salah lagi hina..ehehhehe... ok ok kes close!! 

Final day masa di Sungai Petani kami ke Penang.. dah senin ooi... esoknya tuh dah start kerja semula... i punya wish list dulu everytime mai Penang teringin nak cuba makan di restoran yang paling ngetop di Restoran LINE CLEAR.. i guna waze untuk ke restoran tersebut... just about 15 mins sampai.. jangan tanya i jalan apa ke kat mana... Waze adalah yang terbaik atau pun Mr Google penyelamat untuk sampai ke destinasi yang diiginkan... 


Finally Sampai !! rasa nak lompat-lompat sebab seronok... terima kasih Mr Waze tunjukkan jalan yang benar ke Restoran Line Clear.. 


Beberapa article di tepek berita tentang kehebatan tentang Restoran ini.. 
wallahhhhhhweeeehh cek bangga!! 
hehhehehe.. Cek tau cek tauuuu cek tauuuuuuuuuuuuuuu... 
hakhakhakhak.. pinjam ayat Fazura sat.. 


Suasana di restoran ini agak Havoc!!! Ramai kot... tak kira tua dan muda... 
Tourist pun ada... glamm betui restoran ni!! huhuhuhuhuuu.. 
Terbaikkkkkk!! 


Tanpa melengahkan masa... grrrrrrr.. perut dah lapowwwww... 


Tangkap Leleh...


If you all tanya i mana lagi best dengan Raihan Nasi Kandar... Raihan Nasi Kandar rempah dia semua rasa.. Ayam Goreng i rasa lebih sedap akan tetapi pelayan kurang friendly tapi still makanan yang disediakan semua sedapppp menjilat jari.. .. urmmmm lain orang lain cita rasa... masing-masing ada kelebihan... 

Di LINE CLEAR pula suasana agak meriah dan waiter and cashier sangat-sangat peramah.. lalu-lalang asik sebut LINE CLEARRRRRRRR LINE CLEARRRRRRRR... hahhahahahah macam kelakar.. Tapi its FUN!! Seronok kot... so i rasa itu laaahhh kelebihan di LINE CLEARRRRRRR.. huhuhuhu.. Lauk Pauk pun besttt...Boleh Tahan laaaaa... 


LINE CLEAR also serv Roti Canai and others too... boleh laaa try.. 
Nanti Cek Mai lagi yaaa... 


Sebagai kenangan... at least kami dah cuba makan disini.. 
anda bila lagi??  huhuhuuhu... 
Kena cuba baru tahu!! 


Selesai makan tengahari kami ke sini pula.... 
Penang Hill atau dikenali as Bukit Bendera... 


Sampai Penang Hill Wajib rasa ABC.. 
Cuma RM 5 
Sedap tau!!! 



Laksa Penang di Penang Hill ni Wajib Rasa 
Cuma RM 5.50 
Rasa dia memang terangkat!!!! 
Sedap gils..!! 



Ada Owls museum tapi weols tak masuk pun... 


Yang ni dekat Atas food Court tadi.. 
tempat makan ABC and Laksa Penang tadi.. 


Dah Macam Kat KOREA gitewwwww... 
ada LOVE lock... 


Cik Meera paling happy... 


serius terasa macam kat obersi... hahahaha.. 
ok laaaaaaa fefeling.. 
Saya Anak MALAYSIA yang sangat bangga!!! 
Semua ada di Malaysia!! huhuhuhu ... 


View dari Love Lock 


Atas sikit ada Play ground.. 
ok laa bawak anak-anak .. 


Pokok-pokok pun cantik... 


View dari Play Ground Penang Hill.. 
Cantik Sungguh CiptaanNya........


Hari semakin senja.. i ajak my family pi minum di David Brown's sat.. 
Sebelom kami bergerak pulang... 


Sky Terrace tuh laaa i pi minum sat tadi... 


Dalam perjalanan pulang kami singgah disini.. 
Look Out Point Penang Hill.. 
RM 1 untk 2 minit kalau tak silap.. 


Heading Home.. tunggu our train.. 


View masa turun... wehuuuuuuuu 
rasa macam naik roller coaster.. 
lajuuuuuuuuuu!! 


weeeeeeeeeeeeeeeee... laju okayyyyyyyy... 
gayat pon adaaaaa.. 
ahahahhaha.. 


Untuk maklumak lanjut for operating hours and Harga Ticket Click sini >>> Penang Hill 

inilah dia destinasi terakhir kami... 
Penang Hill Bukit Bendera.. 
Wajib mai yaaaaa kalau datang Penang... 

Heading home and safely arrived at 2am... 
Syukur alhamdulillah.. 

That's all for today i'll update more and more insyaallah... 

Lots Of Love
Me
^_^

NOTE: "Be STRONG When You Are Weak, BRAVE When You Are Scared and HUMBLE When You Are VICTORIOUS" 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun