hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, May 23, 2011

Yang pergi tetap pergi...

hi korangss....

i dah sampai umah nii...... sampai jek i trus mandi pakai baju then on my lappy nih sebab x sabar nak share ngan u all ni... nak citer nih... tadi masa driving back home... once again i dengar radio Hot FM.. ada caller nih call nanes nanes sampai i pon rasa nak nanessss adehhh...tapi dengan berjayanya i hold my tears...

nak tahu apa die cakap???.. bunyiknye lebih kurang cam nih.. " jangan potong jari jemari saya ... jangan potong badan saya... jangan jangan jangan..." pastu die kata "sama2 kita doakan anak-anak yatim yg telah pergi... jangan kita sebok nak cari duit potong pokok saner sini... bile jadi macam nih nak salahkan siapa??" adehhh sayu betul... akak tu call then cara die cakap tuh mmg sgt2 menyayat hati... it really touch my heart...

but what ever it is to me semua nih takdir Allah yang tentukan... kita takkan tahu bile kita akan mati... yang pastinya kita hanya perlu sentiasa ingat padaNya... dan sementara kita yang masih hidup nih... kita patut hargai dan bersyukur apa yang kita ada sekarang... kita appreciate mereka yang kita sayangi selagi boleh sebab tuh ada pepatah "jangan lupa orang tersayang"... jangan plak bile orang yang kita sayang tuh pergi baru kita nak rasa nyesal tak sudah... hakikatnya nih laa manusia.. no body is perfect... tu laa citenyerrrr yang semangat sgt nak share..

wit lots of love
me ;)

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun